Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
o şase kısmı doğru,bendede yapıyodu ara sıra ,deiğin şekil düzelttiler.
inşallah hallolur , sıkıldım şu ses sistemi işinden.

hayatım boyunca hiç sevmediğim ve ifrit olduğum bir şeydi, heves ettim aldım,ama bin pişmanım. bağlantısıydı ayarıydı sigortasıydı vs. uğraş dur. adam akıllı bilen adam yok..gerçekten bilen de deli paralar istiyor.
orjinali en iyisi.  :rock:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

o şase kısmı doğru,bendede yapıyodu ara sıra ,deiğin şekil düzelttiler.
inşallah hallolur , sıkıldım şu ses sistemi işinden.

hayatım boyunca hiç sevmediğim ve ifrit olduğum bir şeydi, heves ettim aldım,ama bin pişmanım. bağlantısıydı ayarıydı sigortasıydı vs. uğraş dur. adam akıllı bilen adam yok..gerçekten bilen de deli paralar istiyor.
orjinali en iyisi.  :rock:
Abi dediği doğru şase almadığın için yapıyor o sesi. Aslında arka koltuğun altından direk şaseden topraklaması gerekirdi ampliyi. Bence aktepe sounda git yaptır. Ufak tefek yerlerde uğraşma. Şu an çekilmiş olan kablolarında kaliteli değilse kalitelisi ile değiştir. Ses problemin tamamen çözülür.

milano 75

ses istemi gerçekten sıkıntı,adamlar iki kablo çekip bantlamaya 50 tl istiyo,ben son 4 arabamdadda kendim yaptım o işleri ama basit sistemler,2 kolon 1 sub.yalnız en büyük mesele kalite kablo kullanmakda,kablonu alıp dışardan işçilikde anlaşçan.yoksa dayıyolar basit çin kabloları 2 ayda cazurtı başlıyo.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

wolkanku

bu arada lastik değiştirme zamanım geldi.

Bridgestone Potenza RE050a 98Y  235 45 18 için ne dersiniz?
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login @hi_cazz ?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sariertan

Volkan ben ses sistemini ana ünite ve kablolar hariç değiştirdim. Montajı kendim yaptım. Ustalar ile papaz olmak istemiyorum. Aynı sorun bende de var dı. İlk olarak amfinin giriş (gain) ayarını çok yüksek tutmuşum. Sonra parazit kesici aldım ama bir işe yaramadı ve gain ayarını kısınca o ses gitti ve parazit gidericiyi geri verdim. Tam oh derken bir baktım gene o ses gelmeye başladı sonra okuduğum ve uyguladığım yollar ile o ses gitti. Ses kabloları ile güç kablosu yakında olmayacak. Ve ses kablolarının bantlaması yada bağlantı noktaları şase ile temas etmeyecek. Kısaca kablolama sistemindeki kablolar kaliteli olmalı ve komple kontrol edilmeli. Ana ünitenin şasesinden amfinin şasesina kablo çekmek gibi yöntemlerde okudum ama gerek kalmadı. Ki kalsaydı da bu dediğim şeyler iyi değil ise o olay gene gitmez di diye düşünüyorum.

Şu an bende bir stereo bir de mona amfi var ki ohhhhhhhh beee ses dedirtiyor. Tabi üst segment değiller ama orjinalinden 3-4 gömlek daha iyi ses alıyorum ;)

wolkanku

Volkan ben ses sistemini ana ünite ve kablolar hariç değiştirdim. Montajı kendim yaptım. Ustalar ile papaz olmak istemiyorum. Aynı sorun bende de var dı. İlk olarak amfinin giriş (gain) ayarını çok yüksek tutmuşum. Sonra parazit kesici aldım ama bir işe yaramadı ve gain ayarını kısınca o ses gitti ve parazit gidericiyi geri verdim. Tam oh derken bir baktım gene o ses gelmeye başladı sonra okuduğum ve uyguladığım yollar ile o ses gitti. Ses kabloları ile güç kablosu yakında olmayacak. Ve ses kablolarının bantlaması yada bağlantı noktaları şase ile temas etmeyecek. Kısaca kablolama sistemindeki kablolar kaliteli olmalı ve komple kontrol edilmeli. Ana ünitenin şasesinden amfinin şasesina kablo çekmek gibi yöntemlerde okudum ama gerek kalmadı. Ki kalsaydı da bu dediğim şeyler iyi değil ise o olay gene gitmez di diye düşünüyorum.

Şu an bende bir stereo bir de mona amfi var ki ohhhhhhhh beee ses dedirtiyor. Tabi üst segment değiller ama orjinalinden 3-4 gömlek daha iyi ses alıyorum ;)
abi güç kablosu sol taraftan, ses kabloları sağ taraftan amfiye yürüyor..birbirlerine uzaklar.
bir de bu hoparlörlere kablo çektirmeden önce, sadece wooferi çalıştırırken gram ses yoktu..hoparlörlere çekildiğinde başladı ses.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sariertan

Galiba önceden sadece ana üniteden kolonlara gidiyordu ve ses yoktu. Bas dan o ses duyulmuyor gibi birşey aten. Ancak amfi işin içine girince o ses çıkmış. Arkadaşların dediği gibi kablolarının kalitesi kötü olabilir ve bir bağlantı noktasında iyi bantlanmamış bir şey olabilir. İşin kötü tarafı kolonlara giden kablolar da ek felan yapmışsa sıkıntılı durum olur. Ya kendin kontrol et komple kablolarını yada bu işi iyi bir yere kontrol ettir. Canının sıkıntısını çok iyi anlıyabiliyorum şu an =(

hi_cazz

Bridgestone 1 kere kullandım nefret ettim resmen. Şimdilik pzerodan acayip memnunum fakat 235 45 18 istersen pzero olarak yok. 225 40 18 ya da 225 45 18 var.

ku2

Ben de turanza kullandım. Mazda 3 ile gelen standart lastıkdi. Çok sertleşti. Memnun kalmadım. Michelin hp primacy ile değiştirmiştim 2 sene sonra. Potenza için iyi yorumlar var. Ben şahsen Conti veya Michelin öneririm. Bu arada ilk defa Pirelli Pzero kullnaıyorum. Tavsiye ederim. Güzel lastik. Güven veriyor. Islak kuru çok memnun kaldım gt de. Conti 5 ise ayrı güzel. Konforlu ve sessiz bir lastik. Aynı şekilde ıslak kuru çok memnunum Volkan. Bence Pzero ya bir bak derim. İyi bir fiyata aldım ben. Sercan sağolsun :)))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Alfadanadam

Bridgestone 1 kere kullandım nefret ettim resmen. Şimdilik pzerodan acayip memnunum fakat 235 45 18 istersen pzero olarak yok. 225 40 18 ya da 225 45 18 var.

Ben de 215-45-17 ebatta Potenza kullandım ve nefret ettim. Bir daha asla almam o derecede.

wolkanku

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Conti kullanmadım ama michelin ve pzero kıyası yapabilirim.

Michelin pzeroya göre daha sessiz bir lastik ama pzeroda sesli diyemeyiz.
İkisindede konfor olarak pek fark hissedemedim.
Fren performansı ve yola turunma pzero üstün.
Fiyat olarakta pzero daha uygun.

agucba

İmkanlar dahilinde İtalyan markaya italyan lastik yakışır derim. :)

Ama hiç Pirelli almak nasip olmadı ölçüden ve istediğim lastiği bulamamamdan dolayı. :)

///////////////

ATA

İmkanlar dahilinde İtalyan markaya italyan lastik yakışır derim. :)

Ama hiç Pirelli almak nasip olmadı ölçüden ve istediğim lastiği bulamamamdan dolayı. :)

Ayni kafadayiz :)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

wolkanku

içimdeki apaçi yine heyecan arıyor  :))

şu lastik yazıları çok hoşuma gitmeye başladı.. pzero rosso yazılarımı sarı yapsam nasıl olur acep?

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

FB10ur

Yapma bunu içindeki apaçiyi durdur :) Bütün asaletini alırsın arabanın kanks :)

ar.159

Yapma bunu içindeki apaçiyi durdur :) Bütün asaletini alırsın arabanın kanks :)
aynen.
snin arabanın o profilden simsiyah ve asil duruşuna hastayım boşver bunları her zman söylüyorum dışarda birşey kalmadı içeriye gir artık
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Utku

disarida jant disinda ki onuda degistirmemeye karar vermistin, yapilacak sey duzgun guzel bi marspiyel.birde jantlarin rengini actirmak olabilir.baska da bisey yok.ti direksiyon kovala dicem de, senin direksiyon zaten cok guzel hale gelmisti.

bunun uzerine gidilebilir belki,

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ar.159

disarida jant disinda ki onuda degistirmemeye karar vermistin, yapilacak sey duzgun guzel bi marspiyel.birde jantlarin rengini actirmak olabilir.baska da bisey yok.ti direksiyon kovala dicem de, senin direksiyon zaten cok guzel hale gelmisti.

bunun uzerine gidilebilir belki,

ben bu gazı çok verdim Utkuda yemiyor.
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

erdem1904

Arabam siyah, jantlarım 18, lastik yanaklarım 35-40 ve markası pirelli olduğu anda pirelli yazılarını sarıya boyar geçerim :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

wolkanku

kafalar karıştı :))
yap diyen var yapma diyen var...3-4 liralık bir kalem aslında ama çıkartması zor olursa sıkıntı olur benim için  :duvar:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sariertan

Volkan çıkartması zor değil. Biryere sür dene.  Zaten lastik bir yere sürtülmesin hemen çıkıyor, tebeşir gibi dağılıyor. Boyayıp kuruduğunda dikkat ettim sanki daksil gibi bir boya o.

FB10ur

Kanks kendine gel güneşte fazla mı kaldın naptın :) Arabanın bütünlüğünü yok edersin