Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugun Sözde Alfacılar Moralimi Alt Üst Etti

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jockerlol

Merhabalar belki bilirrsiniz alfa 145 arıyorrdum arrastırdım ettım arac cok hosuma gıttı hem kasa tipi hemde maddi acıdan bana uyan bir arac
Neyse bugun alfa 145 gördum park etmıs hemde aynı mahallede biraz bekledım aracın sahıbını buldum
aracın sahıbi ile konustum  arac 1 senedir ondaymıs ve memnun oldugunu soyledı neyse benı ilerrde oturan arkadaslarına yonlendırdı 4-5 kısılerdi biri asıl alfacı biri usta dedı onlar senı daha iyi aydınlatır dediler
bende gittim muhabbet felan bunlar bana alfayı bı kotulemeye basladılar yok böyle bırsey o araca parrra yatırrılmaz uzak durr parcaları pahalı sahilde 1 turr atsan sanayıden cıkamazsın. Benım 145 arracımı alsan üstüne dua eder depoyu fullerım gıbı sacma sapan espırrilerde yaptı bu arkadaslarr alfa fotolarına bakıp yatıyordum resmen gerrcek alfa 145 kullanmıs ve bılgısı olanlar benı aydınlatırsa cok sevınırım 10bın tl lımıtım var bunuda bılmenızı isterrim ALFA Benı kendıne bagladı rresmen ama ilk aracım olcagı ıcın elımdekı parayla yasına göre iyi bir arrac almam lazım :(

Bandırmalı

Sen gerçekten SÖZDE alfacılara çatmışsın.
Ben 2 tane 145 1 tane 146 2 tane 156 mk1 ve şimdiki aracım 2004 mk2 kullandım.
145 Boxer 1,6 vardı tam 2 sene sadece yağ değişimi ile bindim. 2. yağ ve ön takım buda 23. ayda sattım.
146 Araç çok kötüydü bayram arifesinde aldım 2 kere motor kiltledim zor sattım ama benim hatam, alınmayacak aracı almıştım (Bayram sebebi ile)
mk1 ler sadece alınca triger değiştirdik oda emin olmak için, birindede baskı balata. 2 sene herbiri.
Şimdi MK 2 var, sadece rutin bakımları başkada çok şükür dertsiz.

Özete gelirsek:
Ne olduğu nasıl bir usta olduğu bilinmeyen kişilerin sözüne lütfen itibar etmeyiniz.
Sahibinin  alfadan anlamadığını anladığınız birinden ALFA almayınız.
Forumlarda birçok değerli ustanın adı geçiyor, alacağınız aracın kontrollerini bu ustalara yaptırınız.
Forum dışından ALFA alırsanız %50 şansınız.

Konulardan da anlaşılacağı gibi burada herkesin aracına nasıl ilgi gösterdiği aşikardır.

Kafanızı şişirdim kusura bakmayınız.  :alfisti:

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

DcD-Semih

Forumda bilinen bir 145 ide ben kış aylarından beridir kullanıyordum, geçen hafta 156 SS aldım o kadar çok müşteri olmasına rağmen 145 i satmadım aile içinde duruyor hala kıyamadım satmaya.

Parçası pahalı diyenin aklına şaşarım. Benim 145 e tek masrafım sağ salıncak oldu. 45 tl ye yanlış hatırlamıyorsam teknorotun salıncağını almıştım. Yürür Marea ve Bravo ile aynı zaten. 1.6 t.s idi bendeki. Twin Spark ın heleki en çok kullanılan 1.6 Twin Spark ın bulunmayan bir parçasını duymadım. Forumdan yine Tolga Bey sağolsun çıkma far getirdi bana, Tolga abiden sol farı aldım. Aksaraydan da renk farkı olmasın diye bir tane daha sıfır far aldım. Depo marka yan sanayisi 140 tl orjinal Hella ise 300tl idi. Daha ne kadar uygun olsun.

Kullanımına sürüşüne yorum yapmama gerek yok. 156 kullanmama rağmen ara sıra alıp kullanıyorum halen gerçekten keyifli.

Sana önerim bu forumda yazılanları dikkate al ben bu forumu dinleyipte pişman olmadım bugüne kadar. Çok güzel insanlar var ve gerçekten yardımcı oluyorlar. Mümkün mertebe acele etme gerçekten temiz düzgün kullanılmış ve bu markaya gönül vermiş birinden alırsan keyifle kullanırsın aracını. Şimdiden hayırlısı olsun.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

blackgear

Her otomobilin az çok sorunu, kusuru vardır.

Hele hele 145' den bahsediyoruz. Sanırım en son 2000 yada 2001 de üretilmişti. Neticede, her nekadar güzel de gözükse, eskimiş, yorulmuş ve de yıpranmış araçlar içerisinden temizini bulmanız gerek. Ki bu zor.

Diyelim ki bulduk, evet Alfalar biraz daha hassastır. Ama hassasiyet araçtan değil, sahibinden kaynaklanır. Zira araçla araç olduğu için değil, başka kuvvetlerin aracılığı ile manevi olarak birleşirsiniz. Sürüş dinamiklerinden, tepkilerinize verdiği hızlara kadar, bir süre sonra sanki Alfanız ile bir bütün olduğunuzu düşünmeye başlarsınız.

Bu durumda da en ufak bir sorun oldu mu, sanayi yolu gözükür. Mesela bir yerinizi incittiniz, yada hasta olduğunuzu düşünelim, nasıl doktor veya eczaneye koşuyorsanız, neredeyse aynı hassasiyeti Alfanız için gösterirsiniz.

Dışarıdan bakana servisten çıkmayan biri gibi gözükürsünüz. Ama aslında servislik de bir durum yoktur ortada. Nane limon içseniz geçecek aslında ama siz yine de garanti olsun diye doktora gidiyorsunuz gibi :)

Siz Alfanıza ne kadar değer verirseniz, o da size o kadar güzellikler yaşatır :) Hepsi bu aslında. Dilerim temiz ve içinize sinen bir 145 sahibi olursunuz.

(Alfa dünyasına 156 MK1 2,0 ve 166 ile girdim, fakat bu Alfalar benim değildi :D 2004 yılında kendi 145 1.4' ümü  aldım, tadı da hala damağımda. Şu an 2008 den beri kullandığım 156 MK2 1,6 ile birlikteliğimiz devam ediyor)

Alfadanadam

En genci 13, en yaşlısı 19 yaşında olan bir modelden bahsediyoruz. Piyasadaki en temiz 145'i dahi bulsanız bir takım bakım ihtiyaçları olabileceği, bazı masraf kalemlerinin hemen yada yakında olduğunu varsaymak gereklidir. Üstelik bu bahsedilen masraflar sizin titizliğinize bağlı olarak çok yüksek rakamlara da ulaşabilir.

Yukarıda yazdıklarımı bu yaşlardaki herhangi bir araç için de aynı şekilde düşünebilirsiniz.

Özetle demek istediğim, bu yaşlarda bir araç için, satın alındıktan sonra bir takım masraflar yapmanız markadan ve modelden bağımsız olarak olasıdır.

Bütçe 10.000 ise bence harika bir seçim olacaktır.

misket

afedersiniz de Alfa madem alınmazmış o elemanda 145 ne geziyormuş?

temiz düzgün kullanılmış her oto gibi Alfa da alınır heleki ekonomik parça deniliyorsa 145-146 fiat modelleri ile dahada çok ortak parça barındırıyorlar.

aşağıdaki başlıkta örnekler mevcut olmakla beraber bu tip elemanların lafına bakmayıp biraz araştırınca da (güneşlik, otomatik cam düğmesi gibi bir kaç absürt parça hariç) alfa parçalarının aslında diğer markalardan pahalı olmayıp olayın büyük kısmının "Alfa" adını duyunca müşteriyi yolmaya çalışan elemanlar kaynaklı olduğu görülebilir.

örneğin mk1 156 silindir kapak saplamaları 1 takım diye sanayide opar parçacısına sorarsanız 300 küsür TL diğer yandan marea saplamaları almak için giderseniz 100 küsür TL sorun o elemanlara ya haberleri yoktur ya da olmaz uymaz derler...

You are not allowed to view links. Register or Login

alfa çok güzel ve biraz da kaprisli bir kadın gibidir, ilgi ve bilgi ister durumu böyle daha iyi anlayabilirsiniz.

o elemanlar ile Alfa ilişkisi olsa olsa aşağıdaki durum kadar olur.

K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

klavyeci21

Alfa alınmaz diyenlere harbi ayar oluyorum. Çok yakarmış, Parçası pahalıymış, kolay satılmazmış. Servisten çıkmazmış.

Güzel kardeşim. Gaza herkül gibi basarsan her araba yakar agresif kullanırsan yakar..
Parçası pahalıymış üst donanımlı araçlar ile kıyaslandığı zaman bu arabanın parçasının gayet makül olduğu görülecektir. Servisten çıkmazmış, Ağam paşam sen arabayı dağlara tepelere vur belediye çukurlarında hopla zıpla gaza bas, tümseklerden uçarak geç, sonra eee araba servisten buraya gelmıyor. gelmez abicim gelmez.... Bu arabaya gözü gibi bakan adamlara sorun ALFAYI bakın size neler anlatacaklar, arabaya anlatılanlar ile aşık olacaksın zaten tüylerin diken diken olacak.
Adam renault ile ALFA yı kıyaslıyor abicim eşşek ile arap atı yarışabilir mi ?
Kolay satılmazmış. Hayatında Alfaya bir kere binmemiş yorum yapar, bilmez ki bu araba aşktır, sevdadır, vazgeçilmez bir tutkudur, bağlılıktır, hastalıktır, alışkanlık yapar, morfin gibi damardan girer uyuşturur insanı, zevk verir, kurtulamazsın. herneyse böyle uzar gider kısacası anlatılmaz abicim yaşamaları lazım :D 

sbk0655

Kolay satılmaz lafı çok doğru aslında. Bir alfa aracın varsa satana kadar canından can gider , hep bir bahane ararsın satmamak için , o bilmeyenler bunu söylemişler farkında olmadan.

Rotweiler

Bu yukardaki içim benim çilemi örnek gösterebilirsin Serkan abi
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

milano 75

yahu takılmayın bunlara,satrken can sıkıcı olabiliyor bu söylentiler ama binerkende iki üst segmentindeki bi araç kadar nadir araçlara biniyorsunuz onlar sayesinde.geçen sırf ünal turan toplamış aaabi diyerek k..kırık şahine 8k veren veren eleman ben 12 verdim buna diyince,çok para be abi o paraya başka bişey alamadınmı diyor  :)) adamlar gebzede şahine 13 tl para istiyor,156 ya 16k istesen çok diyor.sallamayın onları hiç.onlar heryerde.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

klavyeci21

Kolay satılmaz lafı çok doğru aslında. Bir alfa aracın varsa satana kadar canından can gider , hep bir bahane ararsın satmamak için , o bilmeyenler bunu söylemişler farkında olmadan.

doğru söze ne hacet

yigitekimdemir

Ben 97 opel tigra aracı sattıysam 3 ayda Alfa Romeo daha kolay satılır bence :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

chao

Alfa tam aksine bence en kolay satılacak arabalardan biridir.
(temiz,bakımlı, özenle kullanışmış bir araçsa)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

alirizacanca

İlk aracın olucaksa eğer benden sana tavsiye kimin ne dediğine bakma, acele etme kafana ne yatıyosa hangisini uygun görüyosan onu al. Bincek olanda masraf edicek olanda sensin. Ben kuzenime 1997 Boxer motor 138k' de tek parça boyalı 146 almıştım herkes nasıl satıcan nasıl edicen yok o yok bu dedi herif üç yıldır biniyor ve yağ bakımı haricinde bir masraf yapmadı. Bence o paralara alınabilecek en güzel ve tarz araçlardan biri. Ben şu an 147 kullanıyorum inan bana verdiği o haz dünyalara bedel :)

DSB

İnsanlar çok bilinçsizce yorum yapıyor alfalar hakkında. İşin özü bir Alfa sahibi oluncaya kadar bu araçlar hakkında çok az şey biliyordum ve o zamanlar gelip sorsaydınız sizi yanlış yönlendirirdim.. ama şimdi sorsanız kesinlikle ALFA derim :))

ajavelin