Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Novitec Sport Shifter

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baskan

Sport shifter denilmiş ama short shifter ile aynı mantıklamı çalışıyor acaba bilgisi olan varmı ? İş yaparmı alsakmı  :D

You are not allowed to view links. Register or Login

ozoozo

Abi ortalığı karıştırma para biriktiriyoruz , konuştuk ama bu konuyu ne gerek var :D illa 310-320 lira verdirtecen :D

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Baskan

Seni bekledim ha konu açar diye yok inat ettin :D İstişare yapalım işe yararsa alalım, yoksa bedavaya 300 yatırmayalım parçaya :)

ATA

Orjinal parçayi söküp tornacida ayni şekilde revize edilebilir :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Baskan

Tapatalk

Kesinlikle ilk aklıma gelen aslında bu yöntem, lakin ozi ile'de konuştuk o parçanın uzunluğu orjinaline göre ne kadar farklı :)

ATA

Tapatalk

Kesinlikle ilk aklıma gelen aslında bu yöntem, lakin ozi ile'de konuştuk o parçanın uzunluğu orjinaline göre ne kadar farklı :)

Aynen çikmasi olsa adim adim denenebilir, bir adet orjinal kenarda dursun :) 106 ve saxo'larda 2cm kesiyorlar ama bu tip shortshifterlae uzun zamanda sekromeçlere zarar veriyor diye okumuştüm. Bundan olayi tirsip 156 ya yapmaktan vazgeçmiştim eski zaman :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Fatihob

Bende Bonalume'ninki var. 3 sene falan oldu heralde kullanıyorum. Pek bir yararını göremedim. Vites yolu biraz kısaldı ama hala uzun. Gerçi şanzımanlarımız falan farklı, bu kit sizde ne tepki verir bilemiyorum. Ben zamanında 120TL gibi bişiye aldığım için pek düşünmemiştim ama 300Lira olsaydı ve böyle bir yorum gelseydi bi düşünürdum :)
..

Baskan

Şimdi bu parça orjinaline göre dahamı uzun, yoksa dahamı kısa o önemli.Kol kısalırsa sanki daha fazla uzak mesafede çalışacak vites gibi geliyor bana denklemi kuramadım :) Fatih senin Bonaluma orjinaline göre nasıldı boyutları ?

ozoozo

Mustafa abi ben bunu baya araştırdım sana yazmayı unuttum.

%45 kısaltıyor bu alet , ancak sekromeçlere ciddi zarar veriyormuş okuduğum yerlerde böyle söyleniyor ondan sonra şanzıman dağıtma,motor yemeye kadar giden problemlere yol açıyormuş :) mesela 4 den 5 e atarken 3 e atmak gibi veya 5 den 4 e atıcam diye yanlışlıkla 2 ye atanlar çok olmuş haliyle hepsi motor yemiş :) Allah korusun 170-180 ile gidiyorsun yanlışlıkla 2 ye attığını düşünsene , ben düşünemedim :D Ancak short shiftin araba sürerken ciddi anlamda kullanıcıya ayrı keyif kattığını ve roll de vs işe yaradığını da okudum. Tabi risk almaya değer mi tartışılır ? Neyse sen al abi 3-5 ay tadını çıkar roll de falan sonra short shifte kesmeyecek seni bana yetişmek için  >:D

ozoozo

Şimdi bu parça orjinaline göre dahamı uzun, yoksa dahamı kısa o önemli.Kol kısalırsa sanki daha fazla uzak mesafede çalışacak vites gibi geliyor bana denklemi kuramadım :) Fatih senin Bonaluma orjinaline göre nasıldı boyutları ?

"Reduces the gear throw by 45 %"

vites atımını %45 düşürdüğü yazıyor abi.

Fatihob

Aslında bendeki biraz daha farklı bişi. Linkte resmi var bunun aynısı geldi. Aracı lifte alıp takabildik. El freni civarlarından alttan bişiler söktüler, tam vitesin altına ulaştılar, buna benzer bir parça vardı o söküldu bu takıldı.

Yanlış bilgilendirmeyeyim, belki sizin koydugunuz ilk resimdeki çok işe yarar ama MiTosu olupta bu parçayı alayımmı bu fiyata derse birisi kesinlikle alma derim.
..

Baskan

Roll'e felan çıkmam bu parçayla :D kaputtan kol cee demesin sonra bana haha :)

Baskan

Aslında bendeki biraz daha farklı bişi. Linkte resmi var bunun aynısı geldi. Aracı lifte alıp takabildik. El freni civarlarından alttan bişiler söktüler, tam vitesin altına ulaştılar, buna benzer bir parça vardı o söküldu bu takıldı.

Yanlış bilgilendirmeyeyim, belki sizin koydugunuz ilk resimdeki çok işe yarar ama MiTosu olupta bu parçayı alayımmı bu fiyata derse birisi kesinlikle alma derim.

Benimde bildiğim short shifter bu parça zaten, ama novitec sport shifteri çözemedim direk şanzımana karışıyor bu parça.

Sendeki vites koluna müdahele ediyor, bu direk şanzımana müdahele ediyor gibi..

Fatihob

Yaa sen ful custom takılıyorsun. Hiç uğraşma almakla falan kendin bir yolunu bulur yaparsın :D
..

Baskan

Yakında patlatırım konuyu :D

ozoozo

Yaa sen ful custom takılıyorsun. Hiç uğraşma almakla falan kendin bir yolunu bulur yaparsın :D

Hahahahha zaten bu linki ilk bulduğumuzda elimde örneği olsa tornacıda kestiririm diyordu :D

Baskan

Hahahahha zaten bu linki ilk bulduğumuzda elimde örneği olsa tornacıda kestiririm diyordu :D

hehe

Ormanci

Bildiğim kadarıyla kes-yapıştır tarzı işlerle short shift olayı patlıyor biraz. Vites geçişlerinde gereksiz sertlik, rahat geçmeme, vites yollarının düzensizleşmesi gibi sorunlar olabiliyormuş. Bunun yerine böyle bi parça kullanmak daha iyi bence.

Ben de aynı parçayı gördüm, yurtiçinde bi yerlerden bulsak almak isteyebilirim :)