Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

sol ön cam inip yukarı kalkmama sebebi ne olabilir...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hknzhl

Arkadaşlar herkese merhaba...2006 156 sahibiyim...sol ön yani şoför camı son 1 aydır yukarı kalkarken takılmaya başladı...şu an cam kaldırma tuşunu geri itip bastırarak yapınca zar zor kalkıyor, inmesinde ise sıkıntı yok...makarada da sıkıntı yok, tuş ta sıkıntı var...elektrikçiye götürdüm 4 cam ın olduğu bölümün komple değişmesi lazım dedi...bu durum başına daha önce gelen var mı, ben temassızlık olabilir diye düşündüm...sebebi basit olabilir diye komple almak istemedim...
   Yardımcı olursanız sevinirim...

Alfadanadam

Tek tuş olarak değişebiliyordu diye hatırlıyorum. Hatta durumuna bağlı olarak tamir de edilebiliyor aslında.

TRSemih

Tek tus olarak degisiyor. Forumdan Tolga Ozhan'ın elinde olmasi lazim. Bir ara satiyordu.

Camin yukari kalkmamasi motordan da olabilir. Eger oyleyse temizlik ve yaglama sonrasi rahatlayacaktir.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

dnr1

Madem tustansa,soylemedinmi ustaya,ustam arkadakiyle yer değiştir diye..???bırak arkadaki çalışmasın..senin panelden çalışır sorun kalmaz. Alana kadar idare edersin
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

tolga_ozhan

hknzhl

Arkadakiyle değiştirme mantikli hic aklima gelmemişti, ben doğuda sikintili bi ildeyim, geçici görev, burada alfa ya Ferrari gibi bakiyolar, ustalarda bi o kadar fransiz araca...büyük ihtimal anlamadigi için komple çözüm üretti...

cem_dogan

o vakit eger el yatkınsa dikkatlice söküp tamir yoluna gitmek gerek.büyük bir ihtimallede cözersiniz
alfa sevgisi

misket

bende de aynı sıkıntı vardı hatta tuş kısmı kırıktı, tesadüf karşılaştığım bir oto elektrikçisi yenisini aldırtmayıp havya-zımba teli kombinasyonu ile tamir etti 1 seneyi geçkindir kullanıyorum sıkıntı yok  :)
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

hiktor

Tuş takımı ince işçilik ile onarılabiliyor. Ben de en kötü durumdaki tuşları onarmıştım.
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

takahara

Benzer durumda bana da panel değişecek dedi bi kaç yer. Sonra hüseyin usta tamir etti sağolasun maslak alfa'da.
2006 147 1.6 distinictive

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Doblonunki uyuyor 15 tl :)

Doblonun hangi kasası tam olarak abi. Bütün doblo serilerinin resimlerine baktım benzerini bile bulamadım.

sifyan

bunlar var resimler benziyor
söketlerin gövdesi uyumluysa basma yerleri değiştirilebilir.

Aynı sıkıntı bendede var zamanla basma tuşundaki çıkıntı eziliyor ve basmamaya başlıyor. çıkıntıyı herhangi bir şeyle uzatabilirseniz sorun çözülür.0,1 mm yeterli kağıt parçaları ile denedim aa onlarda ezildi. Malum yol hali şeker kağıtlarından denedim :D

tolga_ozhan

bunlar var resimler benziyor
söketlerin gövdesi uyumluysa basma yerleri değiştirilebilir.

Aynı sıkıntı bendede var zamanla basma tuşundaki çıkıntı eziliyor ve basmamaya başlıyor. çıkıntıyı herhangi bir şeyle uzatabilirseniz sorun çözülür.0,1 mm yeterli kağıt parçaları ile denedim aa onlarda ezildi. Malum yol hali şeker kağıtlarından denedim :D

Eski kasa 156'nın tuşu yeni kasaya bile olmuyor. Bu linktekilerin hiçbirisi mk2'ye olmaz zaten. En azından Fiat olarak satılanların tuş kısmı benzemedeği resimlerde gözüküyor

hknzhl

Arkadaşlar çok şükür hallettim...Hem de çok basit...Usta ömrü bitmiş komple cam açma takımı alacaksın dedi, bende şunu söküp bir bakayım dedim...Söktüm, camı kaldırmayan düğmenin altındaki elektrik gelen yerleri yani metalleri, aseton döküm biraz zımparaladım şimdi normal çalışıyor...Oksitleme yapmış o kadar...Ben burdan şunu da anladım...Ustalar bilmediğini belli etmemek yada uğraşmamak için, kısa yoldan yenisi alınacak deyip kestirip atıyor...

agucba

///////////////