Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor ilk çalıştığında titreme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfista35

Herkese merhaba, aracımı ilk çalıştırdığımda benzindeyken motorda bir titreme oluyor. Bu sadece benzindeyken oluyor. Lpg'de motor stabil bir şekilde çalışıyor. Bir usta motorun yakın zamanda rektefeye girmesi gerekebileceğini söyledi. Sensörlerimde sorun yok gördüğüm kadarıyla,lpg ayarlarıda lpg servisine göre normal görünüyor. Sizce neden yapar bunu? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Aracım: 2004 1.6 156
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

Alfadanadam

1 Gün sadece benzinde kullanın. Ertesi sabah yapacak mı bakın.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

FIRST

Benim mitoda(1.6 diesel) rolantide çalısırken titriyo. Direksiyon vites felan ama gaza basinca gidiyo titremesi.

hknzhl

aynı sıkıntı bende de var hatta başlık açtım...bu sadece alfa değil bütün araçlarda olan bi sorun araştırdım...ama kimse şundandır demiyor...benzin pompası filtreler fala diyorlar genelde...benim 2006 alfa 156 ilk çalıştıktan sonra ama soğukken titriyor ısınınca yok...bilen bulan söylerse çok sevinirim...

blueoyester

aynı sorun bendede var. dün servise gösterdim. motor kulaklarına bakıldı aks kafalarına bakıldı bi sorun yokmuş. net bi cavapta veremediler.arabayı bırak 1-2 gün kalsın bakalım dediler. benim genelde çalıştırıken ve stop ederken oluyor. ben ateşelem bobininden şüpheleneliyorum.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

Alfista35

You are not allowed to view links. Register or Login
1 Gün sadece benzinde kullanın. Ertesi sabah yapacak mı bakın.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Tamam hocam denerim, diğer cevap verenlerede teşekkür ederim

Alfadanadam

Arkadaşlar, LPG'li araçlarda bahsettiğiniz problemler LPG kaynaklıdır.
Bunun sebebini muhtelif konularda detaylı bir şekilde anlattık ve tartıştık. LPG ustanız lpg ayarlarında problem yok diyebilir.
Ancak unutmayınız ki doğru lpg ayarlarının en büyük göstergesi sabah ilk çalıştırmada motorunuzun benzinde nasıl davrandığıdır.

Kötü lpg ayarı aracınızın yakıt ile alakalı (örneğin lambda sensörü) sensörlerde hatalı okuma yaptırdığı için aracın benzin ayarları bozulur. Aracınız, üzerinde lpg takılı olduğunu BİLMEZ. LPG ile kullanırken oluşan hataları BENZİN üzerinde düzeltmeye çalışır bu sebeple. Ancak bu DÜZELTMELER aslında LPG kullanıyorken aldığınız hatalar sebebiyle olduğu için ve aslında "gereksiz-yanlış" olduğu için, benzin ayarlarınız gereksiz yere bozulur.
Sabah o "düzeltilen" kötü müdahalelerle karşı karşıya kalır motorunuz. Zira ilk çalıştırma benzinde olduğu için "değişen" ayarlar ile çalışmaya çalışır.

Bir süre sadece benzinde kullanırsanız, aracınız yine aynı mantıkla sensörlerden gelen verilere göre kendini bu sefer DOĞRU şekilde düzelteceği için bir süre kullanırsanız düzeldiğini göreceksiniz.

Peki buraya kadar yaptınız ve anlattığım gibi oldu. Probleminiz bitti mi? HAYIR. Şu ana kadar yaptıklarınız bu tezi doğrulamak içindi. Eğer cidden dediğim gibi olduysa, LPG ustanıza gidip bu yazdıklarımı ya okutun yada anlatın ve o an DÜZELMİŞ benzin ayarlarınıza göre tekrar ayar yapsın. Ve mümkünse de bunu laptop ile yol koşullarında ve farklı devirler ve yükler aldınta yapsın.

sp4rc0

Mümkün değilse de lpg ustaniz arıza yapmıştır, değiştirin.. :)
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Anıl

Lpg araclarda büyüteç gibidir,benzinde hissetmediğiniz aksamaları size kocaman bir sorun olarak belli eder! Sadece tahmin yürütüyorum;ateşleme olsa lpg'de de yapar ama sadece benzinde dediginize göre yakıt sistemine bir bakmak lazım derim.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alfista35

titreme bir nebze azaldı. şimdide başka bir sorun fark ettim. sadece benzindeyken gaza yüklenince bir tıngırtı oluyor. gazlayınca sadece, ufak bilye sanki tıngırdıyor.. tarif etmesi zor.şanzıman olamaz heralde,çünkü bu ses sadece benzinde kullanırken var.

erkan hg577

Merhabalar;
Benzer sorun bende de vardı,aracımın ateşleme kabloları ve buji temizliğinden sonra sorunum çözüldü,
bu arada cevaplarda olduğu gibi 1 gün boyunca aracı benzinde kullandım.Denemende yarar var.