Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 elektrik arızası (video)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Incablue

Merhaba arkadaşlar,

Bugün motor çalışır durumdayken, arabamın motor ve elektrik sistemi dahil her şey bir anda kapanıp açıldı. Bugün iki kez başıma gelen bu arızayı 2. defada video olarak yakalayabildim.

ilk seferde arabamı 10 km kullandıktan sonra park ettim. Yarım saat sonra dönüş için çalıştırdım. Ayağımı (hiç gaza basmadan) debriyajdan olması gerekenden hızlı kaldırdığımda, tam motor stop edecekmiş gibi olup videodaki gibi her şey kapanıp açıldı. Sonrasında seyahat mesafesi, seyahat süresi vb. her şey sıfırlandı, teyp kapanıp açıldı, kapalı olan klima kendiliğinden açılıp çalışmaya başladı.

Eve doğru dönüşte 20-30 km hızla giderken selektör yaptığımda yine her şey kapanıp açıldı, motor stop edemeden hemen kendine geldi. 2-3 selektör yaptım her defasında oldu bu durum. Motoru durdurup tekrar çalıştırdım sonrasında selektör yaptığımda sorun olmadı.

Evimin önüne geldiğimde de videoyu çekebildim. Tam aracımı park ettim, sürücü tarafından camları kapatmak için düğmelere bastığım gibi yine tüm elektrik sistemi gidip geldi, motor yine stop etmeye fırsat bulamadan çalışmaya devam etti.

Böyle bir sorunla karşılaşanınız var mı? Arabam aldığım günden beri, ikinci kez marşa basmaya ihtiyaç duymadan birde bir çalışmıştır. Ben şarj dinamosundan şüpheleniyorum. Bu arıza 3 hafta önce ilk kez başıma geldiğinde hemen elektrik ustasına gitmiştim. Beyinde hiç bir hata kodu olmadığını, motora şase yaptığını, akünün durumunun iyi olduğunu far aç kapa vs. işlemlerde aküde hiç kayıp olmadığı söylemişti.

ArinFırat

Eğer şarj dinamosu olsaydı seyir halindeyken yavaş yavaş ışıkların karardığını,far şiddetinin azaldığını hatta söndüğünü görürdünüz...oto elektrik ustası kadar bilmesemde %90 akü veya bağlantılarındandır..kutup başlarını kontrol edermisiniz.

DcD-Semih

Aynı arızayı yaşamıştım 147 değil di fakat sorun aküde idi. Akünün ilk etapta voltajı yeterli olsa dahi aynı testi 2 3 defa tekrarlayınca değerleri düşmeye başlıyordu. Önce bir kontok spreyi ile kutup başlarını temizleyip akünün voltajını ölçtürün. Ciddi bir arıza değildir diye düşünüyorum. Son bir ihtimal bir yerden kaçak veya şase alıyor olabilir.

Edit: kusura bakmayın uyku sersemi okumuşum aküyü ölçtürmüşsünüz. Kontak spreyi ile güç bağlantılarını kontrol edin derim tekrardan.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

ALFAŞK

Merhabalar hemen hemen aynı sorunu ben de yaşadım 156 da selektör yapınca bütün ibreler  0 km ye kadar inip tekrar çıkıyordu pek üzerinde durmadım stop etme falan olmadığı için daha sonra aküyü değiştirdim ve sorun kalmamıştı  :)
''Aslında Herkes Alfa' sını arar, şanslı olanlar bulur.''

universeee

Kardeşim akü ile ilgili ihtimalleri eledikten sonra halen sorun devam ediyorsa sigorta kutusuna baktır derim. Benzer bir sorun yaşamıştım ben de. Otobanda 100 küsür ile giderken bir anda bütün elektrikler gitti motor çalışmaya devam etti gibi sorunlar. Tabi sadece o değil başka zamanlarda da gittiği oldu. En sonunda da çalışmayarak yolda bıraktı :D Elektrik işi önemli ihmal etme. Seyir halindeyken büyük sorunlara yol açmasın sonra.

Benim sorun sigorta kutusundaki kartlardan 2 tanesinde mi ne paslanmadan dolayı meydana gelmiş.

Geçmiş olsun...
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

oceansblue

Ben de benzer sıkıntıları yaşadım, ilk başta dinamo sonra akü dediler ama akü yeniydi. Dinamonun kömürüne ve bakırına bakalım orayı da eleyelim dediler baktılar ki dinamo hafiften eli kulağa atmış. Bu da bir öndeki akünün düşük voltajı nedeniyle olmuş. Dinamo yastıkları voltaj düşüp yükselmelerine bağlı olarak  zarar görmüş. Kömür ve bakır yepyeni duruyordu üstelik. Neticede bu tip arızalar yolda bırakabilir. Önce Akü voltajına bir bakılmalı eğer akü sağlam ise dinamo gözden geçirilmeli.

İyi günler.

ArinFırat

demek ki aklın yolu bir..umarım fikirlerimiz doğru çıkarda ucuz maliyetle atlatırsın..benimki hem kutup başlarından hemde şarj dinamosundan kaynaklıydı mesela..kömür değişince hallolmuştu,akü değişimine gerek duyulmadı,kutup başlarındaki oksitlenme giderildi o kadar

Incablue

Hepinize verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim. Geceden sonra şimdi arabamı çalıştırdım. Debriyajla aniden kalkış, selektör, camları aç kapa gibi daha önceden sorunu gösteren her şeyi yaptım bana mısın demedi  :duvar: ilgisizde bırakmam ama nedendir bu tripler anlamadım :D

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
Hepinize verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim. Geceden sonra şimdi arabamı çalıştırdım. Debriyajla aniden kalkış, selektör, camları aç kapa gibi daha önceden sorunu gösteren her şeyi yaptım bana mısın demedi  :duvar: ilgisizde bırakmam ama nedendir bu tripler anlamadım :D
Bu işler öyle olur zaten, benim araba bu elektrik arızası yüzünden çekiciyle servise gitti, çekiciden indi ve çalışıp hiç bir sorun vermedi :D Taaa ki elektrikçinin sigorta kutusunu hafifçe yumruklamasına kadar. O zaman yine tozuttu :)

Incablue

Bu işler öyle olur zaten, benim araba bu elektrik arızası yüzünden çekiciyle servise gitti, çekiciden indi ve çalışıp hiç bir sorun vermedi :D Taaa ki elektrikçinin sigorta kutusunu hafifçe yumruklamasına kadar. O zaman yine tozuttu :)

Az önce işe gelirken ışıklarda patinaj yaparak kalkış yaptım özellikle. Yine her şey gider gibi oldu sonra toparladı. Ya aküde ya da sigorta kutusunda sorun olduğu kafama yatmaya başladı. Yarın ustaya göründükten sonra sonucu size yazarım :)

Gouki

Evren abi'ye katılıyorum. Akü, şarj dinamosu sağlamsa 147'lerde sicili pek temiz olmayan sigorta kutusu geliyor ilk olarak akla.

Alfadanadam

Ecu değişimine kadar gidebilir ama genelde sigorta tablasıdır.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

koramiral

147 lerde neredeyse kronik olan akunun şase kablosunu güçlendirmek bu sorunun ortadan kalkmasına yarayabilir bir deneyin 20 tl maliyeti olur şase kablosunu güçlendirin

Incablue

147 lerde neredeyse kronik olan akunun şase kablosunu güçlendirmek bu sorunun ortadan kalkmasına yarayabilir bir deneyin 20 tl maliyeti olur şase kablosunu güçlendirin

Böyle bir şey olduğunu ilk defa sizden duydum. Nasıl yapabilirim tarif edebilir misiniz? Ya da yarın gittiğim ustaya söylesem yapsa daha mı uygun olur?

Incablue

Ecu değişimine kadar gidebilir ama genelde sigorta tablasıdır.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Aman hocam oraya kadar uzanmadan müsait bir yerde duralım  :D

Incablue

Tekrar merhaba arkadaşlar,

3 farklı ustaya gittim hiç birinde sorunu tespit edip bulamadık. Akü değerinin ölçümü, motora şase yapılması, sigorta kutusunu sallayıp sarsma :), bağlantılardaki oksitlenme vb. her şeyi 3 ustada kontrol etti, hiç bir şey bulamadı. Son gittiğim usta bu arızayı yaşamaya başladığında hemen geleceksin demişti. Bugün tam evimin önüne yanaştığım anda başladı trip yapmaya, bastım gittim hemen ustanın yanına. (Başına gelebilecek arkadaşlar için söylüyorum, sorunu yaşamaya başladıktan sonra akünün ölçümü yapılana kadar kontağı hiç kapatmadım.) Ustaya ilk gittiğimde akü değeri sabit 14 iken değer bu sefer 13.8-7 olarak göründü, sonrasında uzun farklar, teyp vs. her şeyi açtıktan sonra kapalı olan camları tekrar kapatmak için tuşlara bastığımda, akünün değeri önce 12'lere, art arda hızlıca tuşlara basmaya devam edince akü değeri bir ara 10'lara kadar düşerek  değişkenlik gösterdi. 10'a kadar düştüğünde videoda göreceğiniz gibi her şey kapanır gibi oluyordu. Önce aküyü değiştirelim görelim, devam ederse detaylı incelenmesi lazım konusunda hem fikir olduk. You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login doğru tahmin ettiler diyelim şimdilik :) aküyü değiştirdikten sonra sonucu tekrar sizinle paylaşacağım. Akü değişimi sırasında şase kablosunu da değiştirteceğim You are not allowed to view links. Register or Login  Konuyu cevapsız bırakmayan herkese teşekkürler :alfisti:  :alfisti:

Şu an üzerinde varta marka akü var, 147 için aynı markayla devam edeyim mi, tavsiyeniz var mı?

DcD-Semih

Sevindim arızayı çözmenize, dediğim gibi benim başıma gelen durummuş demekki ilk etapta akü voltajı yeterli iken 2-3 defa marş yaptığında yada elektrik gücü kullanan donanımları fazlaca kullandığında voltaj düşmeye başlıyor. 145 az çektirmedi bana o konuda ibreler gidip gidip geldi saçma sapan farlar kapanıp açıldı v.s derken basit bir akü değişimi ile çiçek gibi olmuştu. Hadi geçmiş olsun :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

ALFAŞK

akü markası olarak mutlu veya varta inşallah sıkıntı geçer sorun yaşatmaz
''Aslında Herkes Alfa' sını arar, şanslı olanlar bulur.''

Incablue

akü markası olarak mutlu veya varta inşallah sıkıntı geçer sorun yaşatmaz

Üzerinde varta var, alırsam yine varta alırım diye düşünüyordum bende. Bu konuyu açtığım günden beri tekrar sorun yaşamadım. Düşündüğüm zaman; sorun aküdeyse gün geçtikçe bu sorunu daha sık yaşamam lazım ya da bir gün araba bir yerde çalışmayacak. Aküden olmama durumu düşündürüyor. Önümüzdeki ay başından sonra anlayacağız, sonucu buraya yazacağım :)

universeee

Sigorta kutusu  >:D  :p

Şaka yapıyorum tabi, inşallah sağda solda kalmadan sorunu halledersin. Benim araba kalmıştı.  :clover:

Incablue

Sigorta kutusu  >:D  :p

Şaka yapıyorum tabi, inşallah sağda solda kalmadan sorunu halledersin. Benim araba kalmıştı.  :clover:

ustaların sigorta kutusuna bir tekme atmadıkları kaldı abi, kaç defa yumrukladılar :D  bana mısın demiyor alet, zaten doğru düzgün ilgilenmek de istemiyorlar, bana Zeki ustanın yolu görünüyor yavaş yavaş  :yukari-ok:

TOLGA a.f.r.

aynı sorunu ben birkaç defa yaptım şöyle anlatayım ön sileceklerin orda yağmur izgarası var oradaki su altındaki kazana birikir onun da tahliye plastiği vardır yaprak ve tozdan o tıkanır suyu tahliye edemez  yağmurda veya yıkamada su orda kalır ve arba yokuş yukarı aşağı veya virajda su sallanır ve direk sigorta kutusunun üzerine damlar araçta garip şeyler yapar elektiriksel olarak çözüm basit yağmur ızgarası sökülüp bakılması tabi benim anlattığım bi ihtimal bakmak lazım.......

Incablue

aynı sorunu ben birkaç defa yaptım şöyle anlatayım ön sileceklerin orda yağmur izgarası var oradaki su altındaki kazana birikir onun da tahliye plastiği vardır yaprak ve tozdan o tıkanır suyu tahliye edemez  yağmurda veya yıkamada su orda kalır ve arba yokuş yukarı aşağı veya virajda su sallanır ve direk sigorta kutusunun üzerine damlar araçta garip şeyler yapar elektiriksel olarak çözüm basit yağmur ızgarası sökülüp bakılması tabi benim anlattığım bi ihtimal bakmak lazım.......

Dediklerinizde haklı olabilirsiniz. Bir tespitim de el freni çekili durumdayken, ayağımı debriyajdan biraz hızlı kaldırıp kuvvetli sarsıntı yaptırınca, videodaki gibi elektrik gidip geliyordu. Ayrıca bu durum, ayda yılda olan bir şeydi. Benden önceki sahibinin, 2013 eylül ayında 1-2 kez başına gelmiş. Tam bir sene sonra 2014 eylül ayında da benim başıma geldi. Ustaya son gidişimde hava yağmurluydu, çok net hatırlıyorum. Şase kablosuyla aküyü değiştirince tekrar sorunla karşılaşmadım. Ama bu değişimleri %100 sorunun çözümü budur diyerek değil, tahminen yaptık. Tesisatında vs. bir sorun olsa çoktan başıma iş açmış olması gerekirdi. Mesleğinize de bakınca tespitin yerinde olduğunu düşünüyorum :) Pazar günü vakit ayırıp bahsettiğiniz yerleri kontrol edeceğim. İleti sayınıza baktımda, foruma yeni mi üye oldunuz, hoş geldiniz diyelim mi :)

TOLGA a.f.r.

Dediklerinizde haklı olabilirsiniz. Bir tespitim de el freni çekili durumdayken, ayağımı debriyajdan biraz hızlı kaldırıp kuvvetli sarsıntı yaptırınca, videodaki gibi elektrik gidip geliyordu. Ayrıca bu durum, ayda yılda olan bir şeydi. Benden önceki sahibinin, 2013 eylül ayında 1-2 kez başına gelmiş. Tam bir sene sonra 2014 eylül ayında da benim başıma geldi. Ustaya son gidişimde hava yağmurluydu, çok net hatırlıyorum. Şase kablosuyla aküyü değiştirince tekrar sorunla karşılaşmadım. Ama bu değişimleri %100 sorunun çözümü budur diyerek değil, tahminen yaptık. Tesisatında vs. bir sorun olsa çoktan başıma iş açmış olması gerekirdi. Mesleğinize de bakınca tespitin yerinde olduğunu düşünüyorum :) Pazar günü vakit ayırıp bahsettiğiniz yerleri kontrol edeceğim. İleti sayınıza baktımda, foruma yeni mi üye oldunuz, hoş geldiniz diyelim mi :)
öncelikle hoşbulduk diyebilirim üyeliğim fazla uzun süre olmadı yeni diyebiliriz daha önce üye olmak aklımda vardı şimdi nasip oldu bilirsiniz iş güç zaman yok ben zor arızalar yaşayan arkadaşlara yardım için üye oldum sadece fikir paylaşımı için bağzı şeylerde baya teçrübem olmuştur sizin arızayı benim 147 dim vardı onda yaşadım ve bir kaç arkadaşımda dediğim gibi ızgarayı sökün  sonra orayı suyla doldurun bakın tahliye yapıyormu yapmıyorsa tahliyeyi kesinlikle temizlyin o su sallanınca içerdeki sigorta tablasına damlıyo ve abuk subuk arıza yapıyor tabi bu benim dediğim bi ihtimal bakmak lazım tekrar iyi günler dilerim