Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156'yı değiştirme, 159 vs Giulietta(sıfır) vs Giulietta(2.el)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fevkalbeser12

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa tarihini 2 modele sığdırır ve buda 3-4 yıllık bir geçmiş olursa , satış sorumlusu tarihini bilmekle zorunlu değil diye düşünüyorum :) bilse de bir şey değişmeyecek..

Zafer abi q2 konusunda ve müşteriyle nasıl muhattab olunma konusunda yetkili yerlere ağır bir dille bildirmeni gerçekten çok isterim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Internet sitesinden şikayet formu doldurduk ama bir işe yarayacağından umudum yok.

Alfa Romeo Türkiye genel merkezi nerede? Türkiye Satış Müdürü ile bir randevu ayarlamak için ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilecek var mı?
Boşver hayırlısı olmuştur böyle yalnız nasıl böyle hazır müşteriyi kaçırmışlar helal olsun:( Bende bu olaydan sonra Alfa Romeo giu için biz sizi arayalım formu doldurdum. Arasınlar beni bi, sorayım burda kaç para?:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Kibitzer

Düşündüm taşındım. 159 Dizel otomatiğin masrafını karşılayabileceksem TCT Giulietta'nınkini de karşılarım dedim. İkinci el TCT Giulietta almaya karar verdim. Rahat rahat kullanalım, varsın ayda 100TL fazla yaksın. Yarın 156'yı bir arkadaşa göstereceğiz. Alırsa hemen Giulietta'ya geçiş yaparız.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Gouki

Düşündüm taşındım. 159 Dizel otomatiğin masrafını karşılayabileceksem TCT Giulietta'nınkini de karşılarım dedim. İkinci el TCT Giulietta almaya karar verdim. Rahat rahat kullanalım, varsın ayda 100TL fazla yaksın. Yarın 156'yı bir arkadaşa göstereceğiz. Alırsa hemen Giulietta'ya geçiş yaparız.

:haydi: hayırlısı olsun hocam.

redromeo156

en doğru secımı yapmışsınız hocam hayırlı olsun.
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Kibitzer

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. 156'dan fazla yakmadığı müddetçe bizi rahatsız etmeyecektir Giulietta TCT'nin tüketimi. Onu da hiç zannetmiyorum, en azından otomatik rahatlığımız olacak.
2013 BMW 1.16i

alfa trooper

Alfa tarihini 2 modele sığdırır ve buda 3-4 yıllık bir geçmiş olursa , satış sorumlusu tarihini bilmekle zorunlu değil diye düşünüyorum :) bilse de bir şey değişmeyecek..

Zafer abi q2 konusunda ve müşteriyle nasıl muhattab olunma konusunda yetkili yerlere ağır bir dille bildirmeni gerçekten çok isterim.

:)

max-ime

Giu'nun birkaç mantıklı yönü dışındaki oda kişiden kişiye göre değişebilr, 159'un yanında mantıktan başka verebileceği yada daha iyi verdiği hiçbir disiplin yok. İyi bir otomobil mi? Kesinlikle. Birçok konuda çok iyi, bütün bir otomobil. Tarzıyla, sürüşüyle fark yaratıyor ama en nihayetinde compact sınıf ve 159 ile kıyaslanması için ancak mantık kriterlerine başvurmak gereklidir.

master

Beyler, üslup biraz yanlış olmuş doğru ama o temsilci Q2 nin ne olduğunu bilmiyorsa suç çok büyük oranda ona adam gibi eğitim vermeyen, bilgilendirmeyen, onu geçim derdine düşüren şirkette. Forumlarda saatlerinizi geçirip, uzun zamandır ilgi odağınız haline getirdiğiniz bir konu hakkında sizin kadar bilmesi zor. Kaldı ki çoğu markanın danışmanı sizlerin kullandığınız zamanın 1000 de 1 i kadar o araçları kullanmıyor, kullanamıyor. Danışman olmak isteyen arkadaşlara kapılar her firmada açık, sabır testine hazır olun ama...
Müşteri formatının içinde bulunduğu her konu yorucudur, sabır ister. Benim doktor olan yakın arkadaşlarım akşama kadar hastalar ile uğraştıktan sonra kendilerini sizin tabirinizle "atlamamak" için zor tutuyorlar, insan ilişkisine dayanan iş gerçekten zordur, bunu yapmayan bilemez.
Pazarlık olayına gelindiğinde ise millet olarak garip bir sürekli indirim beklentimiz var, farkın damıyız bilmiyorum ama maliyetlerin mevzuat yüzünden sürekli arttığı bir ülkede sesimiz çıkmadan yaşıyoruz.
Avrupa da müşteri indirim istemez, bizde ise 200 bin TL lik malı 100 bin TL ye verin, 20 bin TL ye niye olmuyor diye gönül koyulur.  Hepimiz devlet makamında adam kayırma yapılıyor diye isyan ederiz ama müdürler, hatta genel müdürler üzerine kurulu bir alışveriş hayatımız vardır. Yanlış anlamayın sözüm meclisten dışarı, bende dahil olmak üzere çoğumuz böyleyiz, belki de Avrupa lıya göre çok zor kazanıyoruz ondandır...
Sürç-i lisan ettiysem affola,  ;)

İnan Bey size bu konuda katılmıyorum. İnsan ekmek yediği işin eğitim almadan da öğrenilebilecek kısımlarını kendisi öğrenmezse o işyerinde ondan daha iyi çalışacak birisi her zaman bulunur. Ben bira üreten bir firmamızda çalışıyorum. Kendi sorumlu olduğum bira markasının özelliklerini bilmezsem, birisi bana bu birayı neden içeyim dediğinde ne yanıt vereceğim? Şirket bana eğitim vermedi mi diyeyim? Normalde dünyadaki 120'den fazla bira çeşidini ise hiç bilmek zorunda değilim, ancak bira konusunda birisiyle konuşurken Indian Pale Ale ile Czech Lager arasındaki farkı anlatmak her zaman işime hakim olduğum algısını uyandıracak ve karşıdaki insanı da bira ile ilgili ikna ediyor olabileceğim.

Aynı düsturdan yola çıkarak, biz burada sadece kullanıcı olarak bile o kadar şeyi biliyorsak, karşıdaki insan oradan ekmek yiyen bir kişi olarak otomotiv sektörünün geçmişini, 1950'li yıllarda BMW'nin durumunu bilse güzel olur, ama bilmek zorunda değildir. Fakat ve fakat Alfa Romeo satan bu insan Alfa Romeo'nun Giulietta modelinin bütün özelliklerini detayına kadar bilmek zorundadır.

Ayrıca indirim konusunda da katılmıyorum. Burada şikayet edilen konu indirim yapılmaması değil, satış danışmanının tavrı. Sanki peynir ekmek gibi satan VW satış danışmanı, bir de karşıdakini ciddiye almamaya kalkıyor. Yüzyılda 3-5 tane araba satıyor Alfa Romeo, karşıdaki insana güleryüzün hasını göstermesi gereken kişi böyle ukala davranırsa sinirlenilmesi çok normaldir.

Geçenlerde arkadaşıma kompakt sınıf araba bakıyoruz, bütün bayiileri tek tek gezdik. İzmir Enriko çok şükür iyi bir ilgiyle karşıladı bizi. Volvo bayii de gayet ilgilendi. Ama VW, Ford ve Audi nispeten daha ilgisizdi, hatta Ford'dan tiksindik.

Ama kardeşim, içerisi zibil gibi kaynayan, dakika başı araba satan Özgörkey BMW'ye girdiğimizdeki o ilgi İzmir'de başka hiçbir bayiide yoktu. Bak adamlar premium araba satıyorlar, saniye başı araba gidiyor, suratsız olsa yine gidecek o araba, ama bizimle o kadar ilgilendiler ki anlatamam. 1 serisinde ciddi bir kampanya vardı, arkadaş aracı aldı, üstüne pazarlığını da yaptı ve o kampanyaya rağmen ek olarak servis paketi, cam filmi ve komple koruma paketi hediye etti adam. Aldıktan sonraki günlerde de sürekli telefonla konuştular ve adam devamlı bilgi verdi aracın geliş tarihi ve yapılması gereken işlemler hakkında.

Böyle satış danışmanları varken, Alfa Romeo kendisine çeki düzen vermezse Alfisti bile sıfır Alfa Romeo almaktan vazgeçer, üç beş tane araba satıyorlar zaten, batıp giderler.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Kibitzer

Beyler, üslup biraz yanlış olmuş doğru ama o temsilci Q2 nin ne olduğunu bilmiyorsa suç çok büyük oranda ona adam gibi eğitim vermeyen, bilgilendirmeyen, onu geçim derdine düşüren şirkette. Forumlarda saatlerinizi geçirip, uzun zamandır ilgi odağınız haline getirdiğiniz bir konu hakkında sizin kadar bilmesi zor. Kaldı ki çoğu markanın danışmanı sizlerin kullandığınız zamanın 1000 de 1 i kadar o araçları kullanmıyor, kullanamıyor. Danışman olmak isteyen arkadaşlara kapılar her firmada açık, sabır testine hazır olun ama...
Müşteri formatının içinde bulunduğu her konu yorucudur, sabır ister. Benim doktor olan yakın arkadaşlarım akşama kadar hastalar ile uğraştıktan sonra kendilerini sizin tabirinizle "atlamamak" için zor tutuyorlar, insan ilişkisine dayanan iş gerçekten zordur, bunu yapmayan bilemez.
Pazarlık olayına gelindiğinde ise millet olarak garip bir sürekli indirim beklentimiz var, farkın damıyız bilmiyorum ama maliyetlerin mevzuat yüzünden sürekli arttığı bir ülkede sesimiz çıkmadan yaşıyoruz.
Avrupa da müşteri indirim istemez, bizde ise 200 bin TL lik malı 100 bin TL ye verin, 20 bin TL ye niye olmuyor diye gönül koyulur.  Hepimiz devlet makamında adam kayırma yapılıyor diye isyan ederiz ama müdürler, hatta genel müdürler üzerine kurulu bir alışveriş hayatımız vardır. Yanlış anlamayın sözüm meclisten dışarı, bende dahil olmak üzere çoğumuz böyleyiz, belki de Avrupa lıya göre çok zor kazanıyoruz ondandır...
Sürç-i lisan ettiysem affola,  ;)

Bilmiyor olabilir. Fakat güleryüzlü ve samimi olmak ile alaycı olmak arasındaki farkı bir satış temsilcisinin bilmesi ve iyi uygulaması lazım. Önceki satış temsilcisi hanım bunu mükemmel başarıyordu. Eşim ile birlikte araç test ederken sanki yıllardır arkadaşımız olan biri ile konuşurcasına samimi muhabbet edebilmiştik kendisiyle.

Biz 200bin TL'lik malı 100bin TL'ye alıp "Niye 20bin TL'ye vermedi" olayında değiliz. Örneklerken kantarın topuzunu kaçırmamak lazım. Biz neredeyse 6 aydır(hatta belki de daha uzun süredir) -sözde- kampanyalı fiyatı 76bin olan bir araç için 2 ay önce 72binküsür TL fiyat aldık. 2 ay öncesine göre hangi ekonomik kriterler değişti,  euronun fiyatı 5TL'ye mi çıktı da bize alay edilircesine "ohhhoooo o günden bu yana ne kadar zaman geçti, araç fiyatları yerinde durmuyor ki" diye cevap verilebiliyor! Madem o kadar araç fiyatların değişti, o fiyatları sitede 76bin TL'de tutamazsın! Tutuyorsan da ona göre fiyat vereceksin. Önceden Alfa Romeo sahibi olmanın zaten kafadan 2bin TL civarında indirimi vardı 2 ay önce, bu mu kaldırıldı? Bana bunun açıklamasını yapacak! Bu sırada da öyle alay eder gibi değil, özür diler gibi konuşacak!
2013 BMW 1.16i

alihsans

Bu bilgi ve ilgi olayı bayiden bayiye değişiyor. Akota'da hiç sorun yaşamadım ben mesela. Hep güler yüzle karşılandım. Onların satış elemanlarının da bilgisi sınırlı ama ukalalık hiç yapmadılar. Ne aracı alırken, ne servise götürdüğümde hiç aksilik yapmadılar.

İki yıl önce araç araştırırken en büyük ilgiyi İstinye Borusan'da gördüm. Şu an almayacağım dediğim halde opsiyonlarıyla bana özel araç oluşturdular, mesai saatinin sonuna gelmesine ve biz zahmet olmasın diye diretmemize  rağmen test sürüşüne bile çıkardılar. Ben Mini konusunda Alfa'dan daha bilgiliyim ve deneme sorularımda bir kez teklemedi elemanları. Ama aynı ilginin yüzde birini Ankara Çankaya Borusan'da görmedik mesela.
Gittiğime pişman olduğum tek bayi ise Doğuş'tu. A3 bakmaya gittik adamlar yüzümüze bakmadı. İşin ilginci en kalabalık yer de orasıydı.  :D
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Ormanci

Bazı bayiler veya distribütörler, satış elemanı, danışmanı, müdürü vb. diye sadece ağzı laf yapan, ama satış pazarlama anlamında işin cambazı olan, ayaküstü sizi bile pazarlayabilecek adamları çalıştırıyor. Bunlar da genelde ya yırtık ya da şovmen, yazdığınız gibi salak salak yılışık ya.şak tipler oluyor.

Rocco siparişi geçerken "ne zaman gelir" falan diyoruz, adam aynı lavuk ifadeyle alaycı şekilde gülüyor, "hahahhhhhh, yaağğ ne zamağn gelirse artıığğğkkkk, 5 ay olur, 9 ay oluuuuuğğğrrrr"... Arkadaşla birbirimize baktık şöyle bi, ya sabır dedik.

Benzer şekilde ben de Giulietta'ya bakarken fiyat aldım, beyaz renk opsiyonel falandı, onları düşeriz falan demişlerdi, hediye edip indirim falan yapacaklardı hesapta, hatta DH'de yazmıştım.

2.gidişimde almaya niyetlendim ya, hemen çark ettiler, efendim öyle yapamıyoruz da kur arttı da bilmemne... Ulan 1 hafta geçti be 1 hafta?! Ben de foruma gayet "güzel" bi dille yazdım bunu. Orayı okuyan birileri bu satışçıları tanıyormuş, haber gitmiş...

Ben de o arada İzmir'deki bayiyle konuşuyorum, şu arabayı istiyorum var mı falan filan, pazarlık yapıyorum, hatta diyorum arabayı gelip alırım, yok diyorlar gerek yok biz göndeririz yine oradan teslim alırsınız, yok yok diyorum kullanarak bile getiririm sorun değil, yeter ki istediğim araba olsun... Bu aşamaya gelmişim yani...

İstanbul'daki bayiden o arada telefon geldi, işte beyefendi bilmemne sizinle konuşmuştuk, cart curt, öyleydi böyleydi, bazen bizim kotamız oluyor, indirim oluyor, olamıyor, anlattı baya bi... Size aynı indirimi yapsak bizden alır mısınız?

Eh alırım tabi dedim, manyak mıyım aynı şeyi alıyorsam İzmir'e niye gideyim, veya orayı niye bekleyeyim.

E ama o kadar sayıp sövdükten sonra mı aklınız başınıza geliyor yani "aha müşteri gidiyor" diye. Hani ne oldu sallamaz edayla "ay yooooğk indirim yapamayız" tavrınız? Neye yaradı?

Şeytan o sırada dedi ki aç İzmir'i, fiyatları bi güzel çarpıştır, hatta Birmot'ta bir tanıdık vardı, devreye sokmamıştım, onu da aç söyle, saçma sapan indirim yaptırmaya çalışalım... Hadi dedim boşver, arabayı alayım gideyim.

Bu satışçı denen adamların kimisi işini seviyor, bilgileniyorlar, ya da onlara öyle talimat veriliyor, ilgileneceksiniz diye. Sizler de gelip bu güzel deneyimi burada anlatıyorsunuz, bundan iyi reklam mı olur işte? Ama bunu yapamayan, yapmayan, işini sadece böyle adice, salakça numaralarla yapmaya çalışan apaçi çakallar ise maymun oluyorlar, forumlarda konu oluyorlar. 

Hayır anlamıyorum, pazarlama vb. üzerine bir sürü kitap falan da var, biriniz mi açıp okumuyorsunuz, eğitimini almıyorsunuz? Çok basitleşti artık bu işler.

Mesela pazarlamada bir numaralı kural, "rakip malı kötüleyerek satış yapmaya çalışmayacaksın". Bayiye gidiyorsun, salağın biri çıkıyor, "neee Corsa mıııı, hahahaaaa, onların motorları patlıyor yaaaaaa" diyor. Eh bu salak şimdi pazarlamacı mı, satışçı mı yani. Yoksa taksici mi, pazarcı mı? Domates sat sen anca...

Cadde'deki Borusan mı Kosifler miydi, küçük bi dükkan var hani, orada zamanında bir arkadaşın arkadaşı çalışıyor, 3 serisi Compact'lara bakmaya gidiyorlar. Aletin ismi 316ti Compact ya, gerzek satış danışmanı "bu alette turbo var" diyor. Bizim arkadaş diyor ki, yanılıyorsun, turbo yok. Olur mu diyor, ti ya, ti motorların hepsinde turbo vardır diyor. E hani aç göster turboyu diyor bizimki :) Tartışma orada bitiyor.

E son örnek, servis müdürü denen adam bana debriyajdan gelen ses için "ne oldu uzun zamandır ses çıkmadı, ben de ilgilenemedim" dediğimde "zamanında size o sesin geri viteste gelen normal ses olduğu anlatılmıştı" diye beni salak yerine koyacak bir cevap veriyor.

Mailin CC kısmında da birkaç insan vardı, onları da aynı şekilde bilgiye koyarak yanıt verdim, kayıtlarınıza nasıl öyle geçti bilemiyorum ama dedim, kaç senedir araba kullanıyorum, debriyajda olan anormallikle, geri vites dişli sesini ayırt edebilecek bilgiye sahibim dedim. Çat diye Z.Kuyu'dan mail geldi, gelin bakalım diye. Yine de gidemedim... Garanti falan da bitti, uğraşmadım... Çok uğraşırdım ama lanet olsun, böyle ******* heriflerle uğraşmak, muhatap olmak, illa çekişip sonuç elde etmek istemiyorum. Yani adam gibi zamanında şu sonucu insan gibi davranışlarla alamıyoruz, alamayacağız. İlla uğraşacağız...

Başka bir arkadaşım mesela otomobil değil, atıyorum elektronik bişey için uğraşıyor. Servistekiler aptalca cevaplar veriyorlar, diyor ki bak hem konuyu biliyorum hem avukatım. Oradaki gerizekalı telefonu tekrar açıyor, karşıdaki diğer beyinsiz ise "öyle de, böyle de" diye savuşturmaya çalışıyor. Muhatap olunan aptaloğlu aptalın karşısındakine müşteri için söylediği: "Abi arkadaş bilinçli, arkadaş bilinçli".... Haaa tamam diyip işi bilen, daha düzgün bi abiyi yönlendirip, işi "seve seve" hallediyorlar. Eee? Ama normal vatandaşa aptal saptal cevaplar ver, bilinçsiz tüketiciyi öyle gönder değil mi? Böyle bu herifler işte...

Kimisi satış pazarlamayı hıyarlık/adilik/üçkağıtçılık/yalancılık/ya.şaklık/ukalalık ile karıştırıyor. O yüzden böyle örnekler görüyoruz.

wolkanku

bu konularda borusandan öte bir firma tanımıyorum. BMW'nin tüm bayileri demiyorum. Borusan Oto'lar için konuşuyorum.

bir çok otomobil firmasında çalışan satış görevlileri resmen banka veznesinde çalışan ile aynı, ilgi ve bilgi sıfır. fiyat bu, indirim oranı bu , yapıştır geç mantığıyla çalışır.

borusanda ilgin-bilgin yoksa, kendini geliştirmiyorsan,güncel bmw forumlarını, sayfalarını her gün takip etmiyorsan çok uzun süre barınman imkansız.
dikkat ederseniz tüm borusan satış personeli genç dinamik meraklı ve otomobil delisidir..çünkü alım sırasında hobilerine kadar ince eleyip sık dokurlar. eğer genç bir adam g.t göbek salmış ise, bunun bir hobisi You are not allowed to view links. Register or Login yok, işten çıkıp eve gidip yemeği kucağına alıp dizi izleyen bir adam görüntüsü çiziyorsa ,sıradan bir adam gözüyle bakarlar ve 2. mülakata bile çağırılmaz. 

mutlaka bu ekipten de, yeri gelmiş şikayet yaşanmıştır,zira bunlar robot değil insan. gün içinde çok orjinal karakterlerle çarpışan insanlar. herkesi %100 memnun etmek imkansız,böyle bir sosyal profil yok :)  ama müşteri memnuniyetini yüzdeye vuracak olursak gerçekten borusan bu hizmet konusunda çok önde.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ozoozo

bu konularda borusandan öte bir firma tanımıyorum. BMW'nin tüm bayileri demiyorum. Borusan Oto'lar için konuşuyorum.

bir çok otomobil firmasında çalışan satış görevlileri resmen banka veznesinde çalışan ile aynı, ilgi ve bilgi sıfır. fiyat bu, indirim oranı bu , yapıştır geç mantığıyla çalışır.

borusanda ilgin-bilgin yoksa, kendini geliştirmiyorsan,güncel bmw forumlarını, sayfalarını her gün takip etmiyorsan çok uzun süre barınman imkansız.
dikkat ederseniz tüm borusan satış personeli genç dinamik meraklı ve otomobil delisidir..çünkü alım sırasında hobilerine kadar ince eleyip sık dokurlar. eğer genç bir adam g.t göbek salmış ise, bunun bir hobisi You are not allowed to view links. Register or Login yok, işten çıkıp eve gidip yemeği kucağına alıp dizi izleyen bir adam görüntüsü çiziyorsa ,sıradan bir adam gözüyle bakarlar ve 2. mülakata bile çağırılmaz. 

mutlaka bu ekipten de, yeri gelmiş şikayet yaşanmıştır,zira bunlar robot değil insan. gün içinde çok orjinal karakterlerle çarpışan insanlar. herkesi %100 memnun etmek imkansız,böyle bir sosyal profil yok :)  ama müşteri memnuniyetini yüzdeye vuracak olursak gerçekten borusan bu hizmet konusunda çok önde.

+1903

İşlerini iyi bilmelerinden ziyade ben bu kadar kibar,güzel diksiyonlu,karşıya önemli olduğunu hissettiren otomobil firması çalışanı görmedim :)

Müşteri memnuniyetine zaten laf yok. Arkadaşların arabalarını bakıma veya başka bir şeye götürdüğümüz oluyor. İş uzun sürerse içerde pes bile attığımız oldu :D veya eve bıraktıkları da. Akota da 3 tane gazete harici bir şey göremedim. Bir çay içermisiniz,su içermisiniz diyen Allahın kulu yok zaten :D

Tamam herkes ps koymasın vs de biraz ilgi göstersin herkesin istediği bu zaten.

alihsans

+1903

İşlerini iyi bilmelerinden ziyade ben bu kadar kibar,güzel diksiyonlu,karşıya önemli olduğunu hissettiren otomobil firması çalışanı görmedim :)

Müşteri memnuniyetine zaten laf yok. Arkadaşların arabalarını bakıma veya başka bir şeye götürdüğümüz oluyor. İş uzun sürerse içerde pes bile attığımız oldu :D veya eve bıraktıkları da. Akota da 3 tane gazete harici bir şey göremedim. Bir çay içermisiniz,su içermisiniz diyen Allahın kulu yok zaten :D

Akota'ya her gittiğimde içecek bir şeyler ikram ediyorlar bana. Aracı her servise bıraktığımızda da eve araçla götürdüler bizi. Hatta şu an araç serviste ve hanımı Jeep'le eve bırakmışlar. Bir önceki serviste de 156'yla işe bırakmışlardı beni. Anahtarlık istedim, hediye ettiler falan. İyi niyetli olduklarını düşünüyorum ben açıkçası.
Bir bi'şey müdürü var, Murat mı ne adı. Gençten bir tip. Ona kıl oluyorum biraz. Bakışları falan hoşuma gitmiyor. :)
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ozoozo

+1903

Akota'ya her gittiğimde içecek bir şeyler ikram ediyorlar bana. Aracı her servise bıraktığımızda da eve araçla götürdüler bizi. Hatta şu an araç serviste ve hanımı Jeep'le eve bırakmışlar. Bir önceki serviste de 156'yla işe bırakmışlardı beni. Anahtarlık istedim, hediye ettiler falan. İyi niyetli olduklarını düşünüyorum ben açıkçası.
Bir bi'şey müdürü var, Murat mı ne adı. Gençten bir tip. Ona kıl oluyorum biraz. Bakışları falan hoşuma gitmiyor. :)

Demekki ben antepli olduğum için problem bende abi :D 06 lılara bakıyorlar :p

Kibitzer

Biraz önce, önce Alfa Romeo Türkiye tarafından arandım durumu kısaca anlattım. Sınav görevim olduğu için uzun uzun konuşamadım. Sonrasında satış temsilcisi arkadaş aradı ve bir de ona neden şikayet ettiğimin hesabını vermek zorunda kaldım!!! Bu ne biçim iş yahu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
2013 BMW 1.16i

chao

Biraz önce, önce Alfa Romeo Türkiye tarafından arandım durumu kısaca anlattım. Sınav görevim olduğu için uzun uzun konuşamadım. Sonrasında satış temsilcisi arkadaş aradı ve bir de ona neden şikayet ettiğimin hesabını vermek zorunda kaldım!!! Bu ne biçim iş yahu?

özür diletmek için sanırım arattırdılar ama hoş bir yol seçmemişler bu şekilde olmaz bu iş. Müşterinin gönlünü almak istiyorsan gerekeni kendin yaparsın. ilginç olmuş.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Kibitzer

Zaten dünden moralim bozuktu. Bugün de kredim çıkmadı sinirden çarpıntım başladı. Zaten tansiyon var. Şeytan diyor git, otur karşısına saydır da saydır.

2013 BMW 1.16i

wolkanku

öff ne kadar çirkin bir müşteri hizmetleri varmış.
eski borusan çalışanı olduğum için otomatik olarak borusanla kıyaslıyorum, ve gerçekten garip geliyor.

böyle bir hatada borusan müşteri hizmetleri devreye girer, müşteri ile satış danışmanı asla tekrar muhattap olmaz, gerekirse evine-adresine bir çikolata vs. yollanır, eğer mevzu büyükse daha büyük ayrıcalıklar tanınır. bu ne ya satış danışmanı seni tekrar arayıp hayırdır abi niye şikayet ettin diyebilir mi, ne kadar komik bir şey  :asagi-ok:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Oğuz

Mengerler de aynı şekilde. Yazılım güncellemesi için gittim, yaklaşık 4 saat bekledim. Ertesi gün müşteri hizmetleri puanlama için aradı, yine iyi niyetimden 10 üzerinden 8 verdim. Bu sefer servis danışmanı beni aradı niye 8 verdiniz, bu bizim sicilimize kötü işliyor, lütfen yapmayın vs konuştu.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Tolga033

Mengerler de aynı şekilde. Yazılım güncellemesi için gittim, yaklaşık 4 saat bekledim. Ertesi gün müşteri hizmetleri puanlama için aradı, yine iyi niyetimden 10 üzerinden 8 verdim. Bu sefer servis danışmanı beni aradı niye 8 verdiniz, bu bizim sicilimize kötü işliyor, lütfen yapmayın vs konuştu.
:D Ne kadar saçmaymış bu olay. Hem puanlama istiyor hem neden bu kadar verdiniz diyor.  :))

hi_cazz

Ben opelin servisi kötü bilirdim ama Alfa cidden çok saçmalamış serviste.

Babam insigniayı aldığı zaman aracın bir yerinden ses geliyordu. Servise gitmiş servis çalışanları abi bunlarda normal bu ses demiş. Ben hemen gm türkiyeye mail attım ertesi gün genel merkez bizi aradı aracı evimizden aldırıp sorunu halledeceklerini söyledi. Biz kendimiz götürdük aracı ve ilgi alakayı görmelisiniz.

Kibitzer

Akşamüstü bu sefer Birmot'tan bir hanım aradı. Adını tam hatırlamıyorum, Funda, Fulya olabilir. Son derece düzgün biçimde açıklamalarda bulundu. Tekrar fiyat verilmesi için davet etti, yarın satış müdürünün de Beylikdüzü Birmot'ta olacağını belirtti. Kendisine çok teşekkür ettim ama maddi olarak sıkışık olduğumuzu, bir süre sonra %99 Alfa olmak üzere aracımızı yenileyeceğimizi belirttim. Ben bu araç arayışı işinden yıldım. 18-20 ay önceki şu anki 156mı arama sürecinin psikolojik yorgunluğu geçmemiş demek ki.
Geçenlerde giuliettadan vazgeçmemize neden olan maddi problemler de hortladı, kredim reddedildi derken ben en az altı ay araç değiştirmekten vazgeçtim.
Ekim'den itibaren konut kredilerimiz ve hanımın bir ekstra ihtiyaç kredisi bitiyor. Bir süre borç ödemeden rahat rahat oturmanın keyfini çıkaralım.
2013 BMW 1.16i