Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bebek arabası ve çocuk oto koltuk marka önerisi :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

Maxicozi modellerini inceleyin derim. Hem hafif hemde taşıma açısından falan 10 numaralar.

gunay

mrb lar. sunny baby düşünebilirsiniz.

gunay

KANZ - CASUAL - CRAFT  BU MARKALARIN ARABALARI VE PUSETLERİ KULLANIŞLI .Hepsi burada . com dan bakabilirsiniz kullanıcı yorumlarıda mevcut. allah bağışlasın.

oguzhansek

Maclaren tek geçerim baston modeli, tek elle açıp kapatabiliyorsun, oldukça hafif, bence incelemelisin.
2002 156 SS

fethiparisa

Arkadaşlar keşke bu başlığı daha önce keşfetseydim ama en azından sancılı geçen 1 ayın ardından bende temmuz 20 gibi bebek arabası aldım.Önceleri tek puset alıp oto koltuğunu ayrı alayım diyordum sonra oto koltuğu pusete uyardı uymazdı aynı marka alma zorunluluğu var diye travel sistem olanlara yöneldim.

Bütçemde çok fazla yoktu 500 tl civarı düşünüyordum açıkçası.Ama sonradan şu da olsun bu da olsun bunun kumaşı,şunun sepeti derken piyasada 799 tl olan Casual Cadillac marka ürünü canlı canlı görüp test ettikten sonra beklentilerimi tamamen olmasa da fiyat/performans kriterlerine göre karşıladğını düşündüm.Hem illa ki ilerleyen zamanlarda hafif bir baston alınacağı söyleniyordu herkes tarafından dolayısıyla maxi cosi,mclaren,perego,römer gibi seçenekleri elemek durumunda kaldım malum fiyatlarından dolayı.

Aldığım aracı anlatayım en azından aynı beklentilere sahip arkadaşlar için bilgilendirici olur.

Aracın en önemli artılarından birisi port bebe pozisyonuna da getirilebilmesinden dolayı port bebe olarak da kullanılabilmesi bence.Port bebe dışında da sırt pozisyonu 3 farklı konuma ayarlanabiliyor.Ön barı mevcut ve çıkarılabiliyor.
Alt sepeti yeterli denebilecek derinlik ve genişlikte ama market alışverişini de koyacak kadar dayanıklı değil.Bebeğin ihtiyacı olan bir kaç malzeme sığabilir ve o ağırlığı taşıyabilir sanırım max:3 kg.
Arka tekerlekleri ön tekerlerden 2 katı daha büyük bu da yolda ergonomi ve kasislerde daha az sarsıntı olarak size kolaylık sağlıyor.Bu modelin lastikleri şişirilebilen Casual Cadillac Air Travel System olan modeli de var o daha fazla ergonomi sunuyor nispeten diyebilirim.Ama fiyat farkı oldukça fazla olduğundan ben tercih etmedim.

5 nokta emniyet sistemi standart zaten,tüm tekerlekleri istenildiğinde kolayca tek tuşa dokunarak çıkarılabiliyor.
Çift taraflı kullanım yerine puset çıkarılarak çift taraflı döndürülerek kullanılabiliyor.Bu da bir avantaj bence çünkü 4 tekerde 360  derece dönmeyen modellerde pusetin tutacak yerinin çift taraflı olmasının bir anlamı yok çünkü farklı yöne çevirdiğinizde sabit olan ön tekerler size hareket imkanı tanımıyor.Dolayısıyla hemen eski yöne alıp yine normal kullanmak zorunda kalıyosunuz ya da düz yollarda belki ancak çift yönlü kullanım imkanı sunuyor.Bunun da dezavantajı bebek pusetteyken annenin tek başına bebekle birlikte puseti kaldırıp aliminyum gövdeye yerleştirecek olması tek başına biraz zor olabiliyor.
Kış için ayak örtüsü ve yağmurluğu hediye olarak veriliyor.
Bir başka dezavantajı ise pusetin içi yeterince korunaklı değil ben şimdi bebek arabası için bir de ped almayı düşünüyorum 7-8.aydan sonrası için.Bu da tabi tercihe bağlı bir durum.

Oto koltuğuna gelince o da gayet başarılı sınıfında.3 nokta emniyet kemeri sistemi var.Tutma kolu 3 farklı noktaya ayarlanabiliyor,taşımak için ,sallanma pozisyonu ve sabitleme pozisyonu olarak.İçinde koruyuc bir ped bulunuyor bebeğin rahatı için.Oto koltuğu bebek arabasının aliminyum gövdesine takıldığında yani ilk 1-1,5 yaşına kadar olan kullanımlarda çok şık duruyor.Ayrıca yüksekliği de diğer tüm oto koltuklarına nazaran yüksekte yani ebeveynlerin bebekle rahatça ilgilenebilecekleri düzeyde.Burası da ilk aylarda kullanım için oldukça önemli.Sİyah rengi çok şık bir görünüme sahip ama biz kızımız için apron(kırmızı) olanını tercih ettik.

linkler:You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Bu da videosu:

Maddi imkanı olan arkadaşlar bunun yerine Maxi -Cosi tercih etsinler kullanan bir iki arkadaşım kumaş kalitesinden ve aracın stabil gidişinden çok memnun :) Hatta bebek arabasını düz bir zeminde hızla iterek test bile ettik savrulma ve yuvarlanma,yön değiştirme hiç yok,yol tutuş mükemmel yani ;)

Mamas Papas markasını da öneririm.Kalitelidir bebek arabaları.

alihsans

Evet vakit hızlı geçiyor arkadaşlar.  :)
Oto koltuğu tecrübesi olanlardan 9-36 kg isofixli oto koltuğu tavsiyesi alabilir miyiz?
Şu markayı kesin alma gibi tavsiyeler de olabilir.
Neye dikkat etmeli?
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

misket

KOALA (KOLTUK)

hesaplı
dayanıklı
kaliteli
konforlu (bebekten bebeğe değişir tabi)

2 senedir kullanıyoruz sıkıntı yok.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

fevkalbeser12

YouTube'da "Meet the 4moms origami" adlı videoyu izleyin - Meet the 4moms origami:
İste bebek arabası:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Qadesh

Evet vakit hızlı geçiyor arkadaşlar.  :)
Oto koltuğu tecrübesi olanlardan 9-36 kg isofixli oto koltuğu tavsiyesi alabilir miyiz?
Şu markayı kesin alma gibi tavsiyeler de olabilir.
Neye dikkat etmeli?

Recaro marka oto koltukları şu an piyasadaki en iyilerinden birisi. Lüks sınıf otomobillerin oto koltuklarını da yapan bir firma. Ben henüz almadım ama araştırdım ve bu markada karar kıldım :)
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

TRSemih

Bizde yaklasik 5 aydir Koala kullaniyoruz. 9-36, Isofix'li ve 5 kademeli uyku modu var. Aras paşa gayet mutlu. Ayrica renk secenekleri konusunda da oldukca basarili. Bir diger detay; cocuk buyudugunde koltuk icindeki icligi cikarip baslik seviyesini yukseltebiliyorsun.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

•Tapatalk•
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

alihsans

Recaro marka oto koltukları şu an piyasadaki en iyilerinden birisi. Lüks sınıf otomobillerin oto koltuklarını da yapan bir firma. Ben henüz almadım ama araştırdım ve bu markada karar kıldım :)
Ben de BeSafe, Römer ve Recaro üzerinde yoğunlaşmış durumdayım.
Dün bir mağazada bir saatten fazla vakit geçirdim. Bayağı bir kurcaladım koltukları. Ucuz etin yahnisi meselesi, 300-400 liralık koltukların çocuğu küvetine koyup oturtmaktan bir farkı yok.  :(
Amaç çocuğu sabitlemekse alınabilir tabii ama güvenlik açısından hiç olumlu sinyaller vermiyorlar.
Recaro'yu henüz incelemedim, hafta sonu gidip bakarım büyük ihtimal. Şimdilik BeSafe birinci tercihim olacak gibi.

Aras gel yanaklarımı ısır diye bağırıyor You are not allowed to view links. Register or Login:-*

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

fevkalbeser12

Bizde yaklasik 5 aydir Koala kullaniyoruz. 9-36, Isofix'li ve 5 kademeli uyku modu var. Aras paşa gayet mutlu. Ayrica renk secenekleri konusunda da oldukca basarili. Bir diger detay; cocuk buyudugunde koltuk icindeki icligi cikarip baslik seviyesini yukseltebiliyorsun.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

•Tapatalk•
Semih sen yaptırdın mı bu bebek arabası koltuğunu?:) Adam arabayla bire bir bebek koltuğu almış ya:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

TRSemih

Yok Kemal'im. hazır ama yapılmış kadar var :)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Alfadanadam

Arabayı satarken alıcı namzeti koltuğu görse orjinal ekipman, arabayla veriyosunuz di mi diyebilir yani :)

alihsans

Az önce Recaro'ya baktım. Koltukların yatma özelliği yok, o nedenle listeden çıkardık. İlgililerin ilgisine.  :)

Qadesh

bi dünya modeli var recaro nun bulabilirsin bence :)

alihsans

bi dünya modeli var recaro nun bulabilirsin bence :)
Şu anda bildiğim kadarıyla sadece ebebek satıyor. Hiçbir modelinde yatma özelliği yok dendi.

Qadesh

You are not allowed to view links. Register or Login açıklamalarda yatma özelliği var diyo :)

Yatış Pozisyonu: Oturma ünitesinin altında bulunan kemer boşluğunu alıcı aparat aynı zamanda da ürüne yatış eğimi verebiliyor. Uzun yolculuklar yapıyorsanız ya da bebeğiniz araç iÇinde sık sık uyuyorsa yatış fonksiyonuyla bebeğinizle çok daha konforlu ve rahat bir yolculuk yapabilirsiniz.

alihsans

You are not allowed to view links. Register or Login açıklamalarda yatma özelliği var diyo :)

Yatış Pozisyonu: Oturma ünitesinin altında bulunan kemer boşluğunu alıcı aparat aynı zamanda da ürüne yatış eğimi verebiliyor. Uzun yolculuklar yapıyorsanız ya da bebeğiniz araç iÇinde sık sık uyuyorsa yatış fonksiyonuyla bebeğinizle çok daha konforlu ve rahat bir yolculuk yapabilirsiniz.
Bu ürünlerinde isofix yok.  :)

Qadesh

Ben bağlanmasını gördüm çok basit :) ısofix olmayıversin :)

alihsans

Ben bağlanmasını gördüm çok basit :) ısofix olmayıversin :)
Isofix benim olmazsa olmazım, takıntım ama.  :(   :D

TRSemih

Arabayı satarken alıcı namzeti koltuğu görse orjinal ekipman, arabayla veriyosunuz di mi diyebilir yani :)
Uyum da babalar icin onemli simdi :)

Ne koltuklar var abi arabaya sokmazsin oyle renklendirilmis :p

•Tapatalk•

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

sifyan

Koltukların çarpışma testlerini inceleyin derim ben. Cybex kullanıyorum darbe emici özelliği olması ve omurilik güvenliği iyi geldiği için tercih ettim. Çarpışma test verileride güzel geldi.

alihsans

Dün You are not allowed to view links. Register or Login alarak oto koltuğu arayışlarını da sonlandırdık.  :)
Bebe De Marche'ın İstanbul Yolu mağazasından aldık. İnternet sitesinde 1149 lira görünüyor ama mağazadan 1000 liraya aldık.

admin

Başlıkta küçük bir güncelleme yaptık ve bebek arabası yanına çocuk oto koltuğunu ekledik.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.