Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

166 3.0 Hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aranimas

Selam Arkadaşlar..
159 1.8 vardı bende ancak mart gibi sattım aracı. Şirket aracı olarak kullanıyordum ve günlük kullanımda fazla masraf yaratıyordu.
Yine İtalyan'dan vazgeçmeyerek sıfır Lancia Delta 1.6 Mjet aldım ve gayet memnun olarak kullanıyorum halen (niye Guilietta almadın diyebilirsiniz, birmotta ikisi de yan yanaydı ve birçok açıdan Lancia'nın daha iyi olduğuna karar vererek onu aldım. Hem de aynı donanımla çok daha ucuz :))

Şimdi benim Alfa damarım yine kabarmaya başladı. 159'u özlemeye başladım :)  .. Haftasonu zevk aracı olarak güçlü bir benzinli alfa arayışına girdim. Maliyet olarak Brera veya 159 tbi  şu anda biraz fazla geliyor bana.. 166 3.0'ı gözüme kestirdim. Bu araçla ilgili ne yorumlarınız olur?
3.0v6 bu motor için Top Gear'da Jeremy'nin "best engine ever produced" yorumunu hatırlıyorum :)
Sportronic'in 4 ileri şanzımanının yavaş kaldığını okudum. Zaten kendi zevkim için de manuel almak istiyorum ancak sadece 1 tane var You are not allowed to view links. Register or Login'da:

You are not allowed to view links. Register or Login

Genel yorumlarınızı bekliyorum..

max-ime

Konuyu sıkı takipteyim :)

Forumda belkide hakkında enaz bilgi sahibi olunan model 166. You are not allowed to view links. Register or Login bu konuda yardımcı olacaktır :)

tolga_ozhan

3.0 ve 2.5'in manuel versiyonları Türkiye'ye distribütör yoluyla girmedi diye biliyorum. Muhtemelen bu araçta bir tarihte gümrükten alınmıştır. Bu sebeple zaten manuel başka bulamayacaksınızdır muhtemelen.
Sizin öğrenmek istediğiniz özel bir şey varsa ve benim bilgim dahilindeyse yardımcı olmaya çalışırım.
Benim nacizane fikrim 10 kere de 166 alıyor olam 10 kere Twin Spark alırım.

Oldukça alınası durduğu konusunda hemfikirim.

Aranimas

Twin Spark kastettiğiniz 2.0 turbosuz olan motor mu?  Bu motor zayıf gelmez mi bu kasaya?
V6 olanı kastediyorsanız, bu kadar yaşlı arabalarda turbo motor almak konusunda çekincelerim var :)

tolga_ozhan

Twin Spark turbosuz olan.
Ben 2.5 senedir kullanıyorum. Motor kasaya hafif gelmiyor. Hatta kısa oranlı şanzıman sebebiyle bana göre 2.0 TS 156'dan daha atak.

V6 serisinin parçalarını bulmak büyük oranda sıkıntı artık. Kimsenin stoğunda yok. Yılda 3-5 tane satılacak malında kimse üstüne düşmüyor.
Bu şartlar altında alınmaz mı yine alınır. Sadece 10 küsür yaşında bir araç olduğunu ve her aradığınız parçayı hemen bulamayacağınızı bilmeniz yeterli. Onun dışında sorun yok. Alfa Romeo'nun ürettiği bana göre en kaliteli ve komple araç 164 ve 166

cario

Bu 166 benim de dikkatimi çekmişti hatta bir haftasonu gidip bakayım diye düşündüm ama sonra 76 binde olan bir 166nın direksiyonunu falan neden kaplatırlar ki diye düşünüp kendimi soğuttum :)

Bu 166 da çok güzel olabilecek bir potansitel var bana kalırsa. Alıp siyaha boyatıp dediğiniz gibi haftasonu aracı yapmayı geçirdim aklımdan.

Gönlünüze göre olsun. Bu paraya bundan daha iyi bir otomobil yok zaten.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Aranimas

Bu 166 benim de dikkatimi çekmişti hatta bir haftasonu gidip bakayım diye düşündüm ama sonra 76 binde olan bir 166nın direksiyonunu falan neden kaplatırlar ki diye düşünüp kendimi soğuttum :)

Bu 166 da çok güzel olabilecek bir potansitel var bana kalırsa. Alıp siyaha boyatıp dediğiniz gibi haftasonu aracı yapmayı geçirdim aklımdan.

Gönlünüze göre olsun. Bu paraya bundan daha iyi bir otomobil yok zaten.

Evet öyle detaylar var.. Tamponda da boyasında bazı çapaklar pürüzler var gibi.  Tolga Bey'in dediği gibi gümrükten alınmış bir araç olabilir. KM'sinden de emin olamayız sanırım. Benim de aklıma gelen alıp siyaha boyatmak veya kaplatmak :)

32 bin km'de olduğunu iddaa eden bir tane var yeni :)  Ancak 4 vitesli otomatik ne kadar zevk verir bilemiyorum..

Zaten otomatiğe niyetlensem biraz daha verip makyajlılarına yönelirdim.

sbk0655

Bu araba 10 gun oncesine kadar. 60 kusur bin km deydi gecen hafta 32 k cektiler.Yesil olanda dediginiz gibi gumruk cikisli bir arac.

sariertan

İstanbul da iseniz bir gün gelin ve benim 2.0 V6 Turbo 166 mı deneyin derim.

ismet

İstanbul da iseniz bir gün gelin ve benim 2.0 V6 Turbo 166 mı deneyin derim.

Tonla saçmalıktan dolayı gına geldiği son günlerde gördüğüm en zarif yorum. Tebrikler Ertan, bu foruma niye üye olduğumu tekrar hatırladım sayende :serefe: :alfisti:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

sariertan

milano 75

arada bir zevk için kullanılacak,seçenek yok,arzu var.baktırıp motoruna falan alın derim ben imkan varsa.aracı inceleyen bi arkadaş olmuşru yakınlarda,boyasının pek düzgün yapılmadığını söylemişti,kaplatırsınız,km si 37 değilde 137 olsa ne yazar sıkıntı yoksa bi yerinde.imkanım olsa ilana çıktığında gider alırdım bunu,laf olsun diye değil harbiden alırdım. bir e 39 bundan dahamı sıkıntısızdırki,zaten 2. araç olacakmış, parça için yatsa arada bir ne olur.3.0 motor nu kombinasyonla ve manuel vitesle herşeyi unutturur.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

erk1n

166 bende düşünüyorum. Yalnız hafta sonu keyif aracı, 2nci araç olarak değil. Aktif olarak kullanacağım.

2.0 motor düşünüyorum.

Tolga Ozhan 10 kere alsam 10'undada Twin Spark (Turbosuz) alırım demiş. Neden? Turbolu ile Turbosuz arasında ne fark var? Performans, yakıt tüketimi, arıza çıkartma konusunda farkları nedir? İkisinde de LPG randımanlı çalışır mı?

Yedek parça sıkıntısı üst düzeyde mi? Aracın sanayide yatarak yedek parça bekleme ihtimali yüksek mi gerçekten?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

tolga_ozhan

166 bende düşünüyorum. Yalnız hafta sonu keyif aracı, 2nci araç olarak değil. Aktif olarak kullanacağım.

2.0 motor düşünüyorum.

Tolga Ozhan 10 kere alsam 10'undada Twin Spark (Turbosuz) alırım demiş. Neden? Turbolu ile Turbosuz arasında ne fark var? Performans, yakıt tüketimi, arıza çıkartma konusunda farkları nedir? İkisinde de LPG randımanlı çalışır mı?

Yedek parça sıkıntısı üst düzeyde mi? Aracın sanayide yatarak yedek parça bekleme ihtimali yüksek mi gerçekten?

TS için yedek parçalar kolay bulunabilir ve ucuz. V6'ların parçalarında bekleme ihtimali var ve fiyat biraz daha yukarıda.
Ancak benim TS tercih edecek olmamın sebebi 166'dan beklentilerim.
166 son derece konforlu bir günlük kullanım aracı benim için. TS motorun performansı V6'ların gerisinde olsada bana yetiyor. En büyük faktör ise LPG ile kullandıktan sonra yakıtını düşünmüyorsunuz. 1.9 JTD 159'dan km bazında daha az yakıyor. TS motor ile keyifli lüks bir cruizer havadında oluyor. Ben makam aracı tarzında bir arabanın çok uçup kaçmasını beklemiyorum. TB motor düşünecek olsam zaten tercihim GTV olurdu.

erk1n

O halde alınık ilanımın başlığı belli oldu. Teşekkürler
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

master

2.0 motor düşünüyorum.

TS için yedek parçalar kolay bulunabilir ve ucuz. V6'ların parçalarında bekleme ihtimali var ve fiyat biraz daha yukarıda.
166 son derece konforlu bir günlük kullanım aracı benim için. TS motorun performansı V6'ların gerisinde olsada bana yetiyor. En büyük faktör ise LPG ile kullandıktan sonra yakıtını düşünmüyorsunuz. 1.9 JTD 159'dan km bazında daha az yakıyor. TS motor ile keyifli lüks bir cruizer havadında oluyor. Ben makam aracı tarzında bir arabanın çok uçup kaçmasını beklemiyorum. TB motor düşünecek olsam zaten tercihim GTV olurdu.

Tolga bence sen 159 JTDm kullansan 166'dan daha ucuza gelir. Fabrika verisinden az yaktırabilen nadide insanlardansın :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tolga_ozhan

2.0 motor düşünüyorum.

Tolga bence sen 159 JTDm kullansan 166'dan daha ucuza gelir. Fabrika verisinden az yaktırabilen nadide insanlardansın :)

Manuel JTD ile uzun yolda yaptım şehir içi tecrübemde var. Fabrika verisini bilmiyorum ama şehir içinde az yakmıyor. Fakat uzun yolu güzel gerçekten.