Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa MiTo - Aracım Çalışmıyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FIRST

Merhaba aracı dun hic bi sorun yokken kapattım bugun acmaya calisinca ilk anahtari ceviriyorum isiklar sonuyo calistirmak icin cevirince cit diye bi ses geliyo ama araba tepki vermiyo   

Fatihob

%90 akü bitmiştir. Akü bittiğindede aracı çalıştırmak için anahtarı çevirdiğinizde cıt cıt cıt gibi bir ses gelir genelde.
..

FIRST

Butun elektronik seyler calisiyo gecen gün arkadasın arabasına vurdurma yaptık ondan olabilirmi ama bi gün sorunsuz binmistim

wolkanku

akü bitmiş.

siz de sizinkine vurdurma ile belki çalıştırabilirsiniz ama şarj dinamonuza zarar gelmiş ise 2 dakikaya kalmadan yine biter yine çalışmaz :)

akünüzün değişim tarihine bir bakın.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

FIRST

Akü bitmis olsa hic biseyin calismamasi lazım degilmi birde akü üstünde yesil duruyo içi

Fatihob

You are not allowed to view links. Register or Login
Butun elektronik seyler calisiyo gecen gün arkadasın arabasına vurdurma yaptık ondan olabilirmi ama bi gün sorunsuz binmistim

Vurdurma değilde takviye diyelim. Vurdurma yokuş aşşağı aracı salıp bianda debrijayı bırakarak aracı çalıştırma yöntemi için kullanılıyor genelde. Takviye ise kablo ile 2 aracın aküsünün birbirine bağlanmasında.

Şuana kadar en az 50 kez taviye yapmışımdır çeşitli araçlarla, ne taviye yapanda nede yapılanda şu ana kadar bir sorun görmedim.

Camlarınız falan aracınızın çalışırkenki hızında açılıp kapanıyormu yoksa dahamı yavaş. Yada iç ışıklar ve gösterge panelindeki ışıkların şiddeti hala aynımı?
Halk dilindee iki türlü akü bitmesi vardır.
1- Akünün çöp olması, ömrünü doldurması.
2- Gece içeride ışık vs açık unutlunca (sistemde kaçakta olabilir) sabaha kadar akünün içindeki enerjinin azalmasından dolayı, akünün marş anında araca yeterli gücü sağlayamıcak duruma gelmesi.

Sizdeki 2. duruma benziyor. Bence ilk başta kablo bulup takviye yapmayı deneyin.
..

ihsany

Islak akü kullanıyorsanız akünün suyu bitmiş de olabilir.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

FIRST

Sulumu degilmi bilmiyorum ikinci el aldım araci ben takıtrmadim satan kisinin dedigine göre asagi yukari 1.5 yıl felan oldu akü takılali.Sulu oldugunu nerden anliyabilirim bitmisse ben koyabilirmiyim suyunu?

DSB

Merhaba aracı dun hic bi sorun yokken kapattım bugun acmaya calisinca ilk anahtari ceviriyorum isiklar sonuyo calistirmak icin cevirince cit diye bi ses geliyo ama araba tepki vermiyo

Büyük ihtimalle şarj dinamosu bozulmuş. Benim de başıma geldi aynı durum. Tamir için 300 tl civarı para vermiştim.

FIRST

Büyük ihtimalle şarj dinamosu bozulmuş. Benim de başıma geldi aynı durum. Tamir için 300 tl civarı para vermiştim.
Peki bu şarj dinemosu bozukken arabayi nasıl çalistirabilirim ? aküye takviyeyle çalisirmi? yoksa çekicimi çagirmak lazım

halil

Peki bu şarj dinemosu bozukken arabayi nasıl çalistirabilirim ? aküye takviyeyle çalisirmi? yoksa çekicimi çagirmak lazım

akünüz bitmiştir.ya çekici ile götürün,yada takviye yada vurdurarak çalıştırıp gidin.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Alfadanadam

Vurdurup deneyebilirsiniz. Vurdurduktan sonra da çalışmıyorsa ya şarj dinamosu bozuktur yada immobilizer ile alakalı bir sıkıntı var.
Eğer çalışıyorsa ve çalışmasında bir gariplik yoksa şarj dinamsu sağlam, immo sağlam ve akü bozuktur.
Bir vurdurmaya neler öğrenebiliyorsunuz baksanıza :)

EHY

Anahtarı yere falan düşürdünüzmü acaba daha önce başıma geldi marş basmak dışındaki herşey aktif fakat immo kilitliyordu marşı

FIRST

Takviyeyle çalisti arac. İki yere gösterdim, biri aküyü felan söküp, o sekilde bakti felan. Şarj dinemosu degil akü dedi. Diger yer ise aküyü ölctü degeri normal çıktı ama dedi iki saat kapalı kalmasi lazim, arac felan diye konustu ozaman anlasilir pek güven vermediler aküyü satmak için oyle çeliskili konustular. Bende güvenmeyip hemen aküyü degistirmedim. Dedikleri sey ise biseyi acık unuttunmu aracta diye sordular hersey kapalıydı ama dikkatimi sey çekti Parrot arac kiti var o hep açık üzerinde no sıgnal yaziyo acaba ondan dolayi olabilirmi? olabilirse onun sigortasi vs nerdedir?

Alfadanadam

Aküyü siz marşa basarken ölçtüler mi?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

FIRST

İlk yer akünün ilk bi başını çıkardi kapıyı felan acma dedi o sekilde marş bastirdi sonra dedi akü bitmis dedi diger yer ise bi aletle ölcüm yaptı marş bastirarak şuan iyi dedi ama anlasilmaz iki saat arac çalismayip bakmak lazim dedi bende kalsin bi gün daha ozaman çalismassa gelirim dedim.

milano 75

akünüz zayıflamış,yeşil ışık çoğu zaman yanıltır.geçen benim 1 yıllık akü benzin bitmesi sonucu dördüncü marşta cortladı ve o ışık yeşil yanıyordu.sebebi aynı gün 1 saat teyp açık kalmış,amfi bitirmiş aküyü.sizdede benzer bi açık kalma durumu olmuştur.akü çok eski değilse kendini şarzlar devam edersiniz,yada sıkıntılı bi duruma düşmemek için yenileyin.ama arkadaşların dediği gibi düzgün bi ölçüm şart.eski karburatorlu tip araçalrın dışında kalanlar ilk kontakta bi çok sistem devreye girdiği için zayıf aküyü sevmez.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Alfadanadam

İlk yer akünün ilk bi başını çıkardi kapıyı felan acma dedi o sekilde marş bastirdi sonra dedi akü bitmis dedi diger yer ise bi aletle ölcüm yaptı marş bastirarak şuan iyi dedi ama anlasilmaz iki saat arac çalismayip bakmak lazim dedi bende kalsin bi gün daha ozaman çalismassa gelirim dedim.

İki aynı yöntem iki farklı sonuç. Bir oto elektrikçisi için en kolay karar ama sonuca bakın. Hey allahım.

FIRST

İki aynı yöntem iki farklı sonuç. Bir oto elektrikçisi için en kolay karar ama sonuca bakın. Hey allahım.

Aynen öyle yormuyolar kendilerini. 3 saattir yatıyo arac simdi denesem dogru karari verirmi acaba?

saskuran

akun zayiftir sistemde ufak bi kacak varsa bile ki dabıl dinin varmış ince ince yiyodur aküyü iyi bi elektrikciye goster yeni aku alman gerekebilir bu arada akün yeni tip kuru akü eski sulular tarih oldu

SAS....

LUCI0

Akü kaynaklıdır bence de.Günümüz araçlarında akü belirli bir voltun altına inince marş motorunu sistem çalıştırmıyor.Diğer elektrikli donanımlar çalışsa bile aracınız çalışmaz...

FIRST

Bugun hic bi sorun olmadan kullandım araci.

tugrul

Otoparkta bir mini cooper da görmüştüm, farlar vs herşey normal çalışsada araç marş basmıyordu, kutupbaşı gevşemiş... Yeni nesil araçlar değişik valla.

Tapatalk 2.0
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

FIRST

Aynen benimkiside öyleydi hersey cok normaldi ama araba hic marş almiyodu belkide kutup baslarini cikarip taktıklar düzelmistir o ara benimkide :)

FIRST

Merhaba Geçen hafta marş basmamisindan dolayi aküyü degistirmistim.  Bugun gene basmadi, sonra hafif gaza basıp cevirince, anahtari basti.  Neden yapiyo olabilir bunu?