Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

A.S.GÜMÜŞ

Alfa Romeo ne zaman elektrikli araba yapacak  :p

07 DH 800

halil

You are not allowed to view links. Register or Login

zamanında 33 için hibrid olarak tasarlanıp yapılmıştı.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

milano 75

benziniyi dizeli yapsında ,elektriklide kalsın  :))adamların daha sedanı yok.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Doğa Tosun

i8'i fotoğraflardan beğenmemiştim,cadde'de yanımdan test aracı geçtiğinde yine beğenmemiştim. ama içine oturunca fikrim değişti. içi gerçekten özel hissetirmeyi başarıyor.
fiyatı bence çok makul 180-220.000 euro arasında değişiyor.
ortalama yakıt tüketimi 5.5 litre benzin. 0-100 hızlanma 4.4 saniye  :o
m4 ile 0-400 metre aralarında sadece 2 boy fark var.
sadece elektrik motoruyla da gidebiliyor, sadece benzinle de gidebiliyor.
şarjı biterse direkt olarak benzinli motora dönüyor. benzini biterse bir şarj ile 40-50 km tam elektrikle yol alabiliyor.
daha ne olsun :)
dilerim 20 sene sonra bir i8'im olur :)
abi 20 sene sonra i8 e36 olabilir :D
bmw baş edilecek marka değil ya, geçen borusan'a gittim kırmızı 420d cabrio m paket.. 299 bin tl ama bir kusur bulamadım, nasıl güzel hissettiriyo, nasıl anlatamam. 220d de vardı ki zaten kendisi hedefim  :yukari-ok:
doğa güncel bmw gamı çok kötü. i8 aynen geleceğin e36'sı.
özgünlük yok.hiç birinde klasik olabilecek zerre nüans yok.
1'in içi ile 2 ve 3'ün içi tamamen aynı. 4'ün içi sadece biraz daha yayvan ve geniş.
5 ile 6 'nin içi arasında hiç fark yok.
e60 5 serisi varken, o dönemdeki 6 serisinin içini düşün. ikisi de bambaşkaydı.
malzeme kalitesi yeni seride aşırı düşük.
i3'ün kapı kolunu kendine doğru çek,tırtıklı bir parça dışarı çıkıyor ve kapıya takılıyor  :S danışman arkadaşıma gösterdim dalga mı geçiyosunuz lan dedim :) o da ya boşver olm senden başkası görmez dedi :)
git bir e serisinin kapısını aç kapat, hatta sadece kapı kolunu çek. sonra 5 serisininkini çek. ne kadar özensiz olduğunu göreceksin.
bmw zaten yeni bir kavram çıkartmış. mespremium müşteri gamı diyorlar. yani vw golf alacak kitleye 1-2-3 serisi satma kafası. seneye gelecek olan bmw 1 serileri önden çeker (maliyet düşürmek için) 3 silindir motorlarla geliyor. yani bmw bmw'liğinden taviz veriyor.
ben nasıl o kadar ince düşüneyim abi :D sanırım BMW beni mesprevırtzırt o şeyden yaptı, 420d ve 220d de kusur bulamamıştım. Ama söylediklerini de düşününce evet doğru. zaten hiçbiri bi "E OTSALTI" değil. BMW dediğin 6 tokmak misalı  :p
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ku2

İlk önce sedanı bi çıkarsın..Sonra :)))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ozoozo

4x100 bijon , 2cm spacer tr de bilindik markanın satışı olan bir yer var mı ? Yoksa custom nerde yaptırabiliriz bilgisi olan var mı.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

milano 75

sm spacer var customcu,yaptıranlar memnun,ata yaptırmıştı hatta.

ar.159

i8'i fotoğraflardan beğenmemiştim,cadde'de yanımdan test aracı geçtiğinde yine beğenmemiştim. ama içine oturunca fikrim değişti. içi gerçekten özel hissetirmeyi başarıyor.
fiyatı bence çok makul 180-220.000 euro arasında değişiyor.
ortalama yakıt tüketimi 5.5 litre benzin. 0-100 hızlanma 4.4 saniye  :o
m4 ile 0-400 metre aralarında sadece 2 boy fark var.
sadece elektrik motoruyla da gidebiliyor, sadece benzinle de gidebiliyor.
şarjı biterse direkt olarak benzinli motora dönüyor. benzini biterse bir şarj ile 40-50 km tam elektrikle yol alabiliyor.
daha ne olsun :)
dilerim 20 sene sonra bir i8'im olur :)
abi 20 sene sonra i8 e36 olabilir :D
bmw baş edilecek marka değil ya, geçen borusan'a gittim kırmızı 420d cabrio m paket.. 299 bin tl ama bir kusur bulamadım, nasıl güzel hissettiriyo, nasıl anlatamam. 220d de vardı ki zaten kendisi hedefim  :yukari-ok:
doğa güncel bmw gamı çok kötü. i8 aynen geleceğin e36'sı.
özgünlük yok.hiç birinde klasik olabilecek zerre nüans yok.
1'in içi ile 2 ve 3'ün içi tamamen aynı. 4'ün içi sadece biraz daha yayvan ve geniş.
5 ile 6 'nin içi arasında hiç fark yok.
e60 5 serisi varken, o dönemdeki 6 serisinin içini düşün. ikisi de bambaşkaydı.
malzeme kalitesi yeni seride aşırı düşük.
i3'ün kapı kolunu kendine doğru çek,tırtıklı bir parça dışarı çıkıyor ve kapıya takılıyor  :S danışman arkadaşıma gösterdim dalga mı geçiyosunuz lan dedim :) o da ya boşver olm senden başkası görmez dedi :)
git bir e serisinin kapısını aç kapat, hatta sadece kapı kolunu çek. sonra 5 serisininkini çek. ne kadar özensiz olduğunu göreceksin.
bmw zaten yeni bir kavram çıkartmış. mespremium müşteri gamı diyorlar. yani vw golf alacak kitleye 1-2-3 serisi satma kafası. seneye gelecek olan bmw 1 serileri önden çeker (maliyet düşürmek için) 3 silindir motorlarla geliyor. yani bmw bmw'liğinden taviz veriyor.
Bayramdan once bende avcilar borusundaydim bizimkini servise goturdum yaklasik 3 saat surdu haliyle tum modelleri dakikalarca inceledim aynen katiliyirum artik bmw ve audide sadece olculer degisiyor ic dis birebir ayni yillar once crycler 300m uretecegi zaman derlerki baskanin verdigi talimat araba karsidan 100 km hizla gelirken ve uzeri karla kapliyken bile taninsin oysa simdi kac kisi audi 4 ile 6 yi ayirabiliyor???
Ama mercedes oyle degil urun gamini cok gelistirdi bence rakiplerine saglam fark da atti
Bu arada servise goturdugum araba 2006 bmw 7 ydi heralde 50 bin euroya zor satariz showroomda sifirina baktim 750 bin euro    :o
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Doğa Tosun

abi biz düne kadar fiat linea kapı içlerinden, direksiyonundan vs. bahsettiğimiz için o detaycılık gitmiş benden onu farkettim :D bide tek modele karşı 1-2-3-4-5-6-7-Z-M-X-i model gamına bakınca :D
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

universeee

Arkadaşlar kafama takılan bir soru var, bilen yada fikri olanlar cevaplarsa sevinirim.

Arabama H1 uyumlu bi-xenon mercek montajı yapmayı düşünüyorum. Sorum şu ki normalde H7 kullanan aracımı muayeneye götürürken bi-xenon perdesinin bağlantılarını çıkartıp, standart h1 halojen ampul taksam, balastları söksem ve standart selektör bağlantısına döndürsem muayenede bir sorun çıkar mı acaba? Yani arabanın standardı H7 değil de H1 takarak gittiğim durum için konuşuyorum. Yoksa illa H7 takılı olarak mı gitmem gerekiyor? Açıkçası farın içini açıp baktıklarını görmedim, sonuçta dışarıdan sadece bir mercek gözükecek ve araba balast falan olmayacak, sanıyorum bir sorun çıkmaz ama belki aranızda bilen vardır diye sorup emin olmak istedim.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

milano 75

sadce ışık dağılımı farklı olablir.aydınlatma düzgün olmaz.ama artık bu durumlar hafif kusur diye biliyorum ben.soket tipleri uymıycağı için arda kablolama yapmak durumunda kalırsın.15 dakkalık iş

wolkanku

Arkadaşlar kafama takılan bir soru var, bilen yada fikri olanlar cevaplarsa sevinirim.

Arabama H1 uyumlu bi-xenon mercek montajı yapmayı düşünüyorum. Sorum şu ki normalde H7 kullanan aracımı muayeneye götürürken bi-xenon perdesinin bağlantılarını çıkartıp, standart h1 halojen ampul taksam, balastları söksem ve standart selektör bağlantısına döndürsem muayenede bir sorun çıkar mı acaba? Yani arabanın standardı H7 değil de H1 takarak gittiğim durum için konuşuyorum. Yoksa illa H7 takılı olarak mı gitmem gerekiyor? Açıkçası farın içini açıp baktıklarını görmedim, sonuçta dışarıdan sadece bir mercek gözükecek ve araba balast falan olmayacak, sanıyorum bir sorun çıkmaz ama belki aranızda bilen vardır diye sorup emin olmak istedim.
abi sanki burada bir kafa karışıklığı var gibi.
h1 de bixenon diye bir şey duymadım. d1s ya da d2s mercek montajı yapabilirsin.
keza benim 159'un da standartı h7 idi, ilker d2s montajı yaptı.
muayeneye giderken de balast bağlantısını söktük, d2s yuvasına h7 ampulü güzelce oturtup bantlayıp o şekilde gittim ve sıkıntısız geçtim.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

milano 75

china setlerde yok yok volkan  ;) orjinal setlerdeki gibi değil.

universeee

muayeneye giderken de balast bağlantısını söktük, d2s yuvasına h7 ampulü güzelce oturtup bantlayıp o şekilde gittim ve sıkıntısız geçtim.
Durum aslını istersen şöyle: H1 kullanılan bir merceğe adamlar metal yaprak eklemiş ve bir kablo çıkarmışlar. Benim arabanın konusuna girersen orada fotoğraflarını görebilirsin: You are not allowed to view links. Register or Login

Orjinal xenon ampuller senin de söylediğin gibi d2s yada d1s soketli oluyor onu biliyorum. Ama malum piyasada daha çok satış yapmak isteyen üreticiler sonradan yapılan uygulamalarda kullanılabilsin diye xenon ampulleri h tipi soketlerle de üretmeye başladılar, biliyorsundur sende sanıyorum çok uzatmayım. Belki çakma xenon demek mantıklı olur soket açısından bakınca. Zaten soket tipinden bile halojen olduğu belli: H :)

Kısacası sorum şu ki H7 yerine H1 ampul takıp gittiğim zaman muayenede sorun çıkma ihtimali olur mu acaba?

wolkanku

Durum aslını istersen şöyle: H1 kullanılan bir merceğe adamlar metal yaprak eklemiş ve bir kablo çıkarmışlar. Benim arabanın konusuna girersen orada fotoğraflarını görebilirsin: You are not allowed to view links. Register or Login

Orjinal xenon ampuller senin de söylediğin gibi d2s yada d1s soketli oluyor onu biliyorum. Ama malum piyasada daha çok satış yapmak isteyen üreticiler sonradan yapılan uygulamalarda kullanılabilsin diye xenon ampulleri h tipi soketlerle de üretmeye başladılar, biliyorsundur sende sanıyorum çok uzatmayım. Belki çakma xenon demek mantıklı olur soket açısından bakınca. Zaten soket tipinden bile halojen olduğu belli: H :)

Kısacası sorum şu ki H7 yerine H1 ampul takıp gittiğim zaman muayenede sorun çıkma ihtimali olur mu acaba?
h7 yerine h1 uymayacağını düşünüyorum.
çıkma d2s taksan tüm problemlerin son erer :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

universeee

h7 yerine h1 uymayacağını düşünüyorum.
çıkma d2s taksan tüm problemlerin son erer :)
Abi farda o boyutlarda yer olsa takmayı düşünürdüm aslında ama uzunlamasına biraz sıkıntılı durum.

milano 75

evrenin elindeki mercekde h1 yuva var volkan.oraya  zaten mecburen h1 takcak xenonda da halojende de

master

Spider'a orjinal branda alayım diye Enriko'yu aradım bugün. Alfa Romeo Türkiye'nin internet sayfasında aksesuar kısmında olan parça kodunu verdim, bu koda bloke konmuş, yani temin edemiyoruz, yerine de yeni kod vermedikleri için bu parçayı sipariş veremeyiz dedi adam.

Parasını verip orjinal aksesuar alamıyoruz özet olarak :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

fevkalbeser12

Spider'a orjinal branda alayım diye Enriko'yu aradım bugün. Alfa Romeo Türkiye'nin internet sayfasında aksesuar kısmında olan parça kodunu verdim, bu koda bloke konmuş, yani temin edemiyoruz, yerine de yeni kod vermedikleri için bu parçayı sipariş veremeyiz dedi adam.

Parasını verip orjinal aksesuar alamıyoruz özet olarak :)
Bende yaklaşık 2 hafta önce Alfa romeonun internet sitesinden biz sizi arayalım tarzı yerini doldurdum Giuleitta için  fakat 2 haftadır ne arayan var ne soran. Birde başıma şöyle birşey geldi bu aralar eniştem için araba bakıyoruz. Subaru XV alternatifler arasında, kendisi Kuşadası'nda yaşıyor. Test sürüşü için randevu alıcaktık Izmir'den. Adamlar siz gelmeyin efendim biz size getiririz arabayı dediler düşünün sadece test sürüşü için 100 km yoldan getiricekler arabayı birde geri dönecekler. Bi alfa romeonun mantığına bak birde subarunun. Bende benim dandik hondayı almadan bi kaç firma ile görüştüm adamlar ben arabayı alana kadar rahat bırakmadılar.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

hi_cazz

2011de citroen c4 alayım dedim. Demez olaydım. Adamlar bıkmadan her sezon size özel şöyle c4 verelim yok c5 var istermisiniz diye arıyorlar.

depeche101

2011de citroen c4 alayım dedim. Demez olaydım. Adamlar bıkmadan her sezon size özel şöyle c4 verelim yok c5 var istermisiniz diye arıyorlar.

Beni de BMW den arıyorlar bıkıp usanmadan.

Gel gör ki yaklaşık 5 aydır GQV TCT ve MiTo QV TCT  TR'ye gelicek mi , gelirse fiyatı ne olacak diye başını ağrıtmadığım Birmot ve hatta Tofaş kanalı kalmadı .

Arayan yok soran yok , bilgi veren yok . Tek cevap " gelirse web sitemizde açıklanacaktır " veya " Size Cherokee yakışır ".

Alfadanadam

Yazmaktan bıktık ama onlar yapmaktan (yoksa yapmamaktan mı?) bıkmadılar be dostum.

hi_cazz

Sent from my iPhone using Tapatalk

milano 75

çok iyi yaaa,artık bükülmez  :))

universeee

İstanbul'a eski toprak bir İtalyan aygiri daha gelmis. Alfist'te yollara cikacagi zamana hazirlaniyor :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]