Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

166 yeni renk önerileri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Komple boya 2 hafta alıyor mu?

Renkte karar verdiniz galiba. Maliyet ne kadar olacak tahminen?

Nerede boyatmayı düşünüyorsunuz?

Benimde ileride böyle bir düşüncem var.

Hakkıyla yapılan iş iki hafta alır. Renk Proteo Rosso olacak. Bostancı sanayi'de boyatacağım. Maliyet 3.000 TL civarı olacak.

erk1n

Alfa'nın tam o rengini hangi boya üreticisi üretiyor?

Bende 166 alıp boyatmayı planlıyorum.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

Ormanci

Açıktan ziyade bu araca koyu renk yakışıyor anlaşılan.
O zaman Proteo Rosso haricinde (muhteşem görünüyor o ayrı), mesela RVP plakalı Giulietta'nın o füme-gri rengi de fena olabilir gibi geliyor.
CLV Giulietta'nın rengi de olabilir...

Fildişi veya inci beyaz bazı araçlarda çok çok güzel duruyor. Biz yeni kasa bi M3'te görmüştük, rengi orijinal mi kaplama mı anlayamadık. Aynı renkte kaplama da var çünkü ve süper yakışmıştı, muhtemelen kaplamaydı. Benzer şekilde bu renk RCZ'ye de yakışmıştı, orijinalinde de var bildiğim kadarıyla. Ancak 166'da mat siyah kaplama bugün nasıl çok apaçi işine döndüyse, bu kasada da benzer bi tat vermiş bence. Yapma olduğu belli oluyor...

Sonradan yapıldığı belli olmayacak, aracın kendi rengiymiş gibi duran bişey olması bence çok çok daha güzel olur, göze daha çok hitap eder.

Edit: Renge karar verilmiş zaten şimdi gördüm :)
Baya güzel olacak tahminimce.

erk1n

Kaplama mı daha iyi olur acaba yoksa boya mı?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tolga_ozhan

Boya üreticisi firmayı bilmiyorum. Renk kodu 195/A

tolga_ozhan

Kaplama mı daha iyi olur acaba yoksa boya mı?

Ben bir kere kaplama araba kullandım. Kaplatmaya çok sıcak bakmıyorum. Fikrim değişebilir ama boyatacağım gibi duruyor.

sp4rc0

Boya üreticisi firmayı bilmiyorum. Renk kodu 195/A
Çok büyük ihtimalle standox.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

OğuzCanAlantor

Kaplama ve boya arasında bende çok kaldım ama iyiki boyayı seçmişim diyorum , boyayla hiç yoktan oynuyabiliyorsunuz.

Boya süreci 1-2 hafta arası değişebiliyor.

Kış dönemine girdiğimizden pek komple boyayı tavsiye etmem :D Tolga Abi sen napdın yoksa baharamı kaldı ?

tolga_ozhan

Bahara kalmaz. Kendi mi hazır hissettiğim ilk fırsat diyebilirim.

Anıl

Komple boyanacaksa aracın üstten değilde, parçaların sökülüpte boyanması taraftarıyım. Mesela camların etrafına bant çekilip boyamada zamanla boyada soyulma oluyor. Kısaca boya dış etkenlere, yıkamaya maruz kalan kısmın daha da içine atılırsa soyulma, dökülme yapmıyor. Diğer türlü boyanın bittiği şeritten itibaren 2-3 sene sonra dökülmeler, soyulmalar başlıyor.
Benim beğendiğim renkler biraz farklı ve her boyacının yapamayacağı türden. BMW individual azure black, İnfiniti Malbec Black.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

erk1n

BMW individual azure black, Infiniti Malbec Black çok hoş renkler.

Birde bukalemun renkler var, ışığın geldiği yön ve bakış açısına göre renk değişiyor.

Krom renklerde çok başarılı oluyor.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Anıl

Bu renklerde içerik %80 civarlarında siyah, gerisi tek haneli %ler olarak azure'da mavi,diğerinde ise mor! Işığın vurduğu kısımda diğer tonları vermekte, gölgede, hafif ışık halinde siyah görünüyor araç...Kısaca komple bir renk değişimi olmuyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

Komple boyanacaksa aracın üstten değilde, parçaların sökülüpte boyanması taraftarıyım. Mesela camların etrafına bant çekilip boyamada zamanla boyada soyulma oluyor. Kısaca boya dış etkenlere, yıkamaya maruz kalan kısmın daha da içine atılırsa soyulma, dökülme yapmıyor. Diğer türlü boyanın bittiği şeritten itibaren 2-3 sene sonra dökülmeler, soyulmalar başlıyor.
Benim beğendiğim renkler biraz farklı ve her boyacının yapamayacağı türden. BMW individual azure black, İnfiniti Malbec Black.

Bu arada aracı dıştan boyatmaktan kastım bant çekip boyatmak değil tabii ki.  Koltuklar sökülmeyecek, motor inmeyecek, bagaj halıları sökülmeyecek. Bunun dışında cam fitilleri değil komple camlar sökülüp takılacak. Buna ön arka camlar da dahil.

DcD-Semih

Tolga abi, 2 defa komple araç boyatmış biri olarak fitilleri v.s bırakmak hiçbir şekilde mantıklı değil zaten. Camları sökmek en güzeli, kapı kolları da sökülüp hatta hiçbir panjuru araç üstünde bırakmamak dahi uzun vadede işe yarıyor. Özellikle aracın altına, kaput altına güzel izolasyon da şart sonra plastik kısımlarda kalan boyayı farketmeyince oldukça çirkin duruyor.

Boya işi 15-20 dakika, asıl önemlisi bildiğin gibi zemini. Macunlu yerlerin kuruması için acele etmemek lazım. Şuan belli olmasada zemini düzgün hazırlanmayınca boyadan sonra kaportada ki hatalar çok göze batmaya başlar.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello