Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta D.I.Y Çalışmaları (Resimler 1.Sayfada, Dikkat Kota Düşmanı..)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Sağolasın. İşin kötü tarafı Akdenize kaçıcaktım 10 gün, iş bayramdan sonraya kalıcak, böyle gezmesi sakat allah korusun teker fırlar :(

Riske atma abi nolursa olsun yani Allah korusun 500 lira için size bir şey olmasına asla değmez. Sen yine işini bilirsin de akıl vermek gibi olmasın :)

Baskan

Yatırıcam mecbur bayram sonrası bakıcam hal çaresine. Juke ile dağ tepe aşıcam yolları ne yapalım kısmet :)

Alfadanadam

Benim 2 ön porya garantiden değişti serviste. Genelde kaldırıma çıkmaktan olabilir gibi birşeyler söylediler. Ama ben kabul etmedim tabi kullanıcı hatasını. Stock oğlu stock biniyorum neticede arabaya.

ku2

Benim 2 ön porya garantiden değişti serviste. Genelde kaldırıma çıkmaktan olabilir gibi birşeyler söylediler. Ama ben kabul etmedim tabi kullanıcı hatasını. Stock oğlu stock biniyorum neticede arabaya.

2 ön porya neden değişir..?? :)))
Araç kaçbinde Bülent..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Baskan

Evet sorun çözüldü, maalesef 550TL sıkışmış arka aks rulmanlarına..

Jantlar takılırken rulmanın önüne takılan yumurta benzeri kapağı akıllı esnaf abimiz, jant kapağını ittiriyor dışarıya atıyor diye sökmüş..
Eh malum toz, su vs etmenler bilyanın içinde gırla geziyor, jantı söktüğümüzde yarım çay bardağı kadar su aktı bilyanın içerisinden.. :))

Şimdi esnaf arkadaşa ne denebilir, hatasını tabikide kabul etmeyecek doğal olarak.. Bayram üstü herzamanki esnafımızın yapmış olduğu kazığın tadına baktık, sağlık olsun.. Allah daha beterinden korusun..

Arka yaylar önlere göre daha bastığı için ve kamber ayarını orjinale getirdiğimde çamurluğa sürtme problemi yaşadığım için yayların üstüne 1.5 cm'lik get lastik konuldu. Şuanda önler ile arkalar eşit yükseklikte, kamber ayarları orjinale getirildi (pozitif +1,5). Sürtme sorunuda ortadan kalktı afiyetle..

Alfadanadam

2 ön porya neden değişir..?? :)))
Araç kaçbinde Bülent..?

Tam 105 km/h ile giderken uğultu vardı arabada. Vitesten bağımsız.
Test sürüşünde çok ta emin olmadan porya olabilir demişti usta. Ben de neden bozulsun ki dediğimde kaldırıma çıkmaktan falan olabiliyor demişti. Ben garantiden gereken yapılmalı dedim arabada. Servise döndüğümüzde insiyatif kullanmış ve garantiden değiştirmiş zaten.

Servise gittiğimizde 34.000-35.000 falandı. Benden başkası duyamıyordu gerçi uğultuyu ama bir kere tespit ettim ya yiyordu o ses beni :)

Baskan

Zaten şu sesleri bizden başka kimse duyamıyor serviste ne hikmetse :) Birde abi bunda ses felan yok demiyorlarmı tam ifrit oluyor insan :D

Rotweiler

Abi bende de öyle o.
Şimdi kulak belli bir ritme alışınca en ufak aksaklık kulağına geliyor senin benim. Bi yeri gıcırdasın anında tespit.
Servistekinin onu duymaması normal bence. Adam senin arabana binmiyor ki 365 gün =)))
Ha bir de: Sizin Giularda genel bi nazar var :P Çok foto koyuyorsunuz, sonra milletin gözü yürüyende kalıyor ahhah
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Baskan

fatihmehmet

Gecmis olsun abi. Bu uğultu benim sag onden 140-150 gibi bir hızda gelince iyi korkuttu. Bende porya diye dusunuyorum. Uzun yol oncesi halletmek lazım dimi? Risklidir yani.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

ozoozo

Gecmis olsun abi. Bu uğultu benim sag onden 140-150 gibi bir hızda gelince iyi korkuttu. Bende porya diye dusunuyorum. Uzun yol oncesi halletmek lazım dimi? Risklidir yani.

Kardeşim göstermekte fayda var nolur nolmaz Allah korusun. Göster bir kafan rahat etsin :) 

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

fatihmehmet

Kardeşim göstermekte fayda var nolur nolmaz Allah korusun. Göster bir kafan rahat etsin :) 

Eyvallah abi yarın bir göstereyim. Rulman ile porya farkı nedir? Nasıl anlayabiliriz? Dediğim gibi yuksek suretlerde yapıyor bu işi.

Bir de @Alfadanadam Bülent abinin baya önceki tavsiyelerine göre skf iyi sanırım. Ama netten bakıyorum 70€ görünüyor :(

ozoozo

Eyvallah abi yarın bir göstereyim. Rulman ile porya farkı nedir? Nasıl anlayabiliriz? Dediğim gibi yuksek suretlerde yapıyor bu işi.

Ben biraz acemice açıklayayım yani daha doğrusu kendi bildiğimce büyüklerimiz,bilgi sahipleri devamını getirir :)

Rulman aslında bir bilya düzeneği. Tekerleğin dönebilmesi için, biri küçük biri büyük ve iç içe geçmiş 2 halka arasında 8-10 tane kadar küçük çelik. Porya bunları kapsayan, rulman zarar görse bile dağılmadan çalışmasını sağlayan, yumruk büyüklüğünde bir parça diye biliyorum.

Zaten bu bilya hızlanmaya bağlı olarak ses yapıyor , aracı boşa attığında hala ses geliyor mu ? Veya ayağını gazdan çektiğinde hala ses geliyorsa büyük ihtimal sorun odur diye düşünüyorum.

Ha birde şunu da yapabilirsin , sağ ön diye şüphelenmişsin  aracı kaldırıp elinle tekerleri çevirdiğinde tabi biraz güçlü çevirmek lazım :) hala uğultu geliyorsa porya bilyasında sıkıntı var demektir.

Emin değilim ama aksta da sorun olabilir eğer ses çevirdiğinde gelmiyorsa.

fatihmehmet

@ozoozo eyvallah abi bilgi icin. Yarın sabah sanayideyim inşallah anlamak icin. Yalnız 140 ve üzeri hızlarda oldugu icin bosa atmaya cesaret edemedim hic. Fren yapıp 120 gibi hızlara düşünce kesildi ses.

Baskan

En güzeli bir rot balansçıya gitmen olacak, şu balansmatik aletiyle lastiğe istediği hızı veriyorlar ve rulmanda ses varmı diye bakıyorlar.. Dün rulman değişiminden sonra rot balansçıdayken görmüştüm Lancer'in arka rulmana bakıyorlardı..

Baskan

Sadece malum site üzerinden ilan vererek 16 günde araca Çanakkale'den genç bir çift talip oldu ve ertesi günü satışı alıp gittiler.
Kazasız, belasız güzel günlerde kullansınlar.

Deniz

Baskan

Teşekkür ederim You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login . Dün yeni aracı teslim aldım hayırlısıyla, biraz yüksek ve konfor kullanayım dedim :)

sbk0655

Hayirli olsun. , yenisi bir japon olarak geldi diye biliyorum , yaniliyormuyum?

Baskan

sbk0655

Gordum resimlerini allah guzel gunlerde kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin.

Gouki

Baskan

En çok tavan almadığıma yanarım zaten :) Tabi sonrasında TCT, gerçi ozamanlar TCT'nin esamesi bile okunmuyordu :)

Bahattin

Mustafa kardeşim ben Bahattin. Aracını alan 41'lik genç çift :serefe: Resmimi burada görünce oldukça şaşırdım, bir o kadar da hoş bir sürpriz oldu benim için.  :yukari-ok:

Nasılsın görüşmeyeli? Aracımla ilgili tek bir sorun yaşıyorum. Direksiyonu sağa veya sola çevirdiğinde ara ara gelen gıcırtı. Bazen oldukça rahatsız edici durumda oluyor, bazen de hiç yapmıyor. Nedeni ne olabilir, önemli birşey ise acilen göstereyim, yok değilse bakım için geldiğimde de gösterebilirim.

Rica etsem bana, buradan veya özelden, araç bakımı için engin bilgilerini yollayabilirmisin?  :alkis:

Görüşmek üzere, ailene de çok selamlar, saygılar...