Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıfır Giulietta. Neler yapmalı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kibitzer

Arkadaşlar bildiğiniz(veya şimdi öğreneceğiniz) gibi sıfır Giuliettaya birkaç gün uzaklıktayım  :haydi:

Aklımda ilk iş 16" jant bulup onlara kış lastiği almak var. Çünkü 17" için ortalama 350TL kış lastikleri, 16" için 200-250 aralığında hatta daha düşüğe de var. Giuliettaya çok uzun süre binmeyi düşündüğüm için 16" alıp jantıyla tak çıkar yapmak lastikleri janttan söktürüp taktırmaktan daha uygun olur gibime geliyor. Ne dersiniz?

Sıfır araca ilk iş ne yapmamı tavsiye edersiniz. Boya koruma, koltuk koruma, kaput filmi gibisinden şeyler yaptırayım mı? Bütçe zaten patladı. Aslında hiçbir şey yaptırabilecek güç kalmadı. Fakat son bir gayret belki.

Aklıma gelmeyen birçok şey olabilir. Öneriler kabul edilir  :arkadasim:

Teşekkürler :D
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

ismet

Hocam hayırlı olsun tekrardan. Arac özellikleri nedir? Opsiyonlar filan? Renk kirmizi ise ayna kapağı bence çok hoş oluyor. Bir de 17 giu jantı yerine 18 8C de araca resmen sınıf atlatıyor..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Kibitzer

Çok teşekkürler  :serefe:

Araç bildiğimiz standart distinctive. Sıfır Giuliettanın distinctive'ini almak için dahi bütçemizi öyle bir patlattık ki anlatamam. Araca hiçbir ekstra alamadık. Yani ekstra birşeyler yaparsak tırnağımızın ucunun ucu ile kazıyıp yapacağız. Renk beyaz olacak, zaten %51 kırmızı %49 beyaz istiyordum. 18" jant işine hiç giremeyiz. En azından bir sene işlevselliği olmayan keyfi hiç bir şey yapacak durumumuz yok.
2013 BMW 1.16i

Lbe

You are not allowed to view links. Register or Login

Sıfır araca ilk iş ne yapmamı tavsiye edersiniz. Boya koruma, koltuk koruma, kaput filmi gibisinden şeyler yaptırayım mı? Bütçe zaten patladı. Aslında hiçbir şey yaptırabilecek güç kalmadı. Fakat son bir gayret belki.

Bence abi bunlara vereceğin paraya yay takabilirsin.16 jant konusunda da ben kışlıklar için 16 jant kullanıyorum.Hem takıp çıkarmak çok kolay oluyor hem de 17lere göre daha ucuz lastikler.Tek sorun 16'' orjinal jantı nereden bulup alacaksın.Benim şansıma hiç kullanılmamış 16 jant buldum.Hemde 17lik kışlık lastik alacağım gün :)

Kibitzer

Bence abi bunlara vereceğin paraya yay takabilirsin.16 jant konusunda da ben kışlıklar için 16 jant kullanıyorum.Hem takıp çıkarmak çok kolay oluyor hem de 17lere göre daha ucuz lastikler.Tek sorun 16'' orjinal jantı nereden bulup alacaksın.Benim şansıma hiç kullanılmamış 16 jant buldum.Hemde 17lik kışlık lastik alacağım gün :)

Birkaç ilan var aslında ama fiyat uygun gibime gelmedi.
Mesela;

Bu 159 jantı. giuliettada saçma duracaktır muhtemelen.

Dört tane çıkıyor zaten :)
2013 BMW 1.16i

Baskan

Hayırlısı olsun yeni aracınız. Ben olsam madem bukadar kısıtlı bir bütçe varsa sadece kışlık jant ve lastik alıp 1 sene bu şekilde kullanırdım.
En azından aracın orjinal halini iyi öğrenir, sonrasında değişikler yapmaya başlardım.
Kazasız, güzel günlerde kullanın.

Rotweiler

Abi önce bi al, kazasız belasız eve getir. Bikaç hafta kazasız belasız sür, alış, arabayı tanı. Ondan sonra kişiselleştirirsin.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

chao

hayirli olsun simdiden.. bence ilk is soyleyin tamponu delip plakalik falan takmasinlar,hosunuza gidiyorsa app yaptirip onlari yapistirtin. ya da ugrasamam derseniz direk ben plakayi app istiyorum deyin, o sekilde geliyor trafikten.ben oyle aldim. bayide slikon falan vardir zaten yapistirirlar.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

hi_cazz

Şimdiden hayırlı olsun. Bence güzel bir nano koruma yaptırmakta fayda var. Hem kış ayının kötü etkisinden tamamen korumuş olursunuz aracı. Yaptırmayı düşünürseniz detailturkey'de garajları olan üyelerin yaptığı işlere bakıp karar verebilirsiniz. Şayet 0 araç alacak olsam ilk önce nano yaptırırım. Altınada pütür ya da benzeri herneyse o malzemeden yaptırırım ki korozyonu tamamen engellemiş olurum.

salihpak

Hayırlı olsun güle güle kullanın.
Sırf lastik değiştirmesi kolay olsun diye ekstra jant alınır mı? yılda 2 kere yapılacak 1 saatlik bir işlem için fazla masraflı olur. Boşuna paranızı janta harcamayın derim. Önümüzdeki yıl 17 jantı düşünün derim, çok daha iyi duruyor.
Çok kötü, taşlı yollarda seyahat ediyorsanız öne koruma filmi yaptırabilirsiniz. Spor yay işini iyi düşünün, kış geçtikten sonra yaptırabilirsiniz.
Sadece ön plaka takılma yerine dikkat edin, ben ilk olarak kare plaka taktırmıştım, sonradan italyan app plaka taktırdım ama kare plakayı kötü yapıştırdıkları için silikon izleri çıkmadı. Trafik app plaka falan yapıp vermez :) bu konu için çoook uzun bir başlık bulabilirsiniz sitede, buraya taşımak istemiyorum konuyu.
O kadar para vermişsiniz, bence bir şey yaptırıp bütçenizi yormayın, arabanın keyfini sürün biraz, bahar geldiğinde bir aksiyon başlatırsınız :)

halil

Sırf lastik değiştirmesi kolay olsun diye ekstra jant alınır mı? yılda 2 kere yapılacak 1 saatlik bir işlem için fazla masraflı olur. Boşuna paranızı janta harcamayın derim.
Çok kötü, taşlı yollarda seyahat ediyorsanız öne koruma filmi yaptırabilirsiniz. Spor yay işini iyi düşünün, kış geçtikten sonra yaptırabilirsiniz.
O kadar para vermişsiniz, bence bir şey yaptırıp bütçenizi yormayın, arabanın keyfini sürün biraz, bahar geldiğinde bir aksiyon başlatırsınız :)

aracı uzun süre ve kışlık lastikte kullanacaksanız gayet mantıklı bir iş.4 lastik değişim ücreti ankara da 50-60 tl arasında değişiyor.bu işi senede 2 defa yaptıracaksınız.birde lastikçide beklemek,zaman kaybı da cabası.
zaten araca 5 -6 sene binecekseniz bu iş kendini amorti eder.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

hi_cazz

Herşeyden önce lastikleri yılda 2 kez sök tak işlemi hem lastiğe zarar verir hem jantın çizilme vs ihtimalini artırır. Bence kışlık jantları farklı Olmalı.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kibitzer

Sırf lastik değiştirmesi kolay olsun diye ekstra jant alınır mı? yılda 2 kere yapılacak 1 saatlik bir işlem için fazla masraflı olur. Boşuna paranızı janta harcamayın derim.

aracı uzun süre ve kışlık lastikte kullanacaksanız gayet mantıklı bir iş.4 lastik değişim ücreti ankara da 50-60 tl arasında değişiyor.bu işi senede 2 defa yaptıracaksınız.birde lastikçide beklemek,zaman kaybı da cabası.
zaten araca 5 -6 sene binecekseniz bu iş kendini amorti eder.

You are not allowed to view links. Register or Login hocam araç zaten 17 jant ile geldiği için 17 kışlık lastik almak zorunda kalacağım. Tanesi 350 desek 1400TL  yapıyor. 16" jant sahibinden'de 800 istiyor ama pazarlık ile daha ucuza alınabilir. 16" kışlık lastiklerin tanesi 200 civarı. bu durumda ekstra jant+lastik için 1500-1600TL civarı versek sök tak işini kendin bile yapabilirsin diye düşünüyorum. Ha muhtemelen onu da tanıdık lastikçide yaptıracağım ama çok daha kısa sürecektir :)
2013 BMW 1.16i

wolkanku

eski otomotiv danışmanı olarak önerimi söyleyeyim;

sakın bayide gidip de boya koruma koltuk koruma vs. yaptırmayın.. yapılan işlerin hepsi yalap şalap işler..
mercedeste çalışırken de böyleydi, borusanda da böyle oldu.

bence öncelikle aracı bir alın..50 liraya güzel bir wax alın, güzelce wax ile koruma altına alın. maliyeti zaten max 50 lira bir şey.

16" jant için ise, hiç çabaya değmez. ne jant takarsanız takın iri gövdeli giu'de 16" at-kelebek oluyor.
o arabanın hakkı minimum 17".
bekleyin bütçeyi toplayın 17" alın. replica 18" düşerse 18" alın.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ku2

Zafer..
Giu 17 ile gelecekse..
Git 17 kışlık lastik al..

16 jant işine girme.. gerek yok.
Kışlık tabii daha ucuz 16 ebat olunca..
ama bence 17 kışlık al. İlla premium marka almak zorunda değilsin. Ben Falken aldım..yağmur, çamur izlenimlerim olumlu.
Karda da bakıcam.. Test değerleri gayet iyiydi okuduğum ve araştırdığım kadarıyla.
GT Q2'nin sayfasınsa var lastiğin resmi falan..

Onun dışında Kumho KW27ler var diğer aracımızda..3'ü sezonunda..
Gayet memnunum.

1100'e Falken'leri aldım. (275 TL x 4) .. Michelin ya da Goodyear alsam..Adet başına 350-400 TL para verecektim..!!!
840'a da Kumho'ları almıştım zamanında..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Kibitzer

Peki arkadaşlar 16" jant işinden vazgeçiyorum :)  :serefe: Taksitle bakacağız artık.
2013 BMW 1.16i

milano 75

hayırlı olsun,jant konusunda genele katılıyorum,kışlık lastik takmak için dahi 16 alınmamalı.neticede nerdeyse senenin 4 ayı o jantla kalacak ,adamı arabadan soğutur o güdük görntü.petlasın kışlıkları iyidir 17 fiyatları uygunsa tercih edilebilir.yaza yay falan takıp devam edersiniz çıtırdan oynamalara
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

halil

Peki arkadaşlar 16" jant işinden vazgeçiyorum :)  :serefe: Taksitle bakacağız artık.

bence yanlış.17" lastiğe vereceğin parayla 16" jant lastik takımı alırsın.petlas ın fiyatları uygun.yakışmaz mevzusu ise tamamen kişiseldir.burada önemli olan fonksiyonellik,kolaylık.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

depeche101

17 jant bulunan Giu'ya kışlık amaçlı 16 jant almaya gerek yok . 4 kış boyunca 17 jant ile kış lastiklerini GQV 'de kullanan biri olarak söylüyorum.Gayet konforlu ve rahat bir şekilde geçirirsiniz kışı.

Kibitzer

17" kışlık lastik 237tl'ye buldum sitelerde çok detaylı aramadan. Petlas/starmaxx marka. Daha ucuzu ilk defa duyduğum markalarda var. 20-30 üstüne çıkarsak falken var. Hele bir giuliettayı alayım, iki üç hafta içinde indirim yakalamaya çalışayım :))

Elimde meguiars wax var. Aslında bir sürü malzeme var. Adam gibi başka birşey bulursam sorarım size :)

2013 BMW 1.16i

wolkanku

17" kışlık lastik 237tl'ye buldum sitelerde çok detaylı aramadan. Petlas/starmaxx marka. Daha ucuzu ilk defa duyduğum markalarda var. 20-30 üstüne çıkarsak falken var. Hele bir giuliettayı alayım, iki üç hafta içinde indirim yakalamaya çalışayım :))

Elimde meguiars wax var. Aslında bir sürü malzeme var. Adam gibi başka birşey bulursam sorarım size :)

tamamdır, boşuna gidip bayilerin 500 TL'ye kampanya yaptık dediği şeyde gidip kazıklanmayın :))
o sistem şöyle çalışıyor çünkü, siz o sözde "boya koruma" yaptırdığınızda, birmota bu hizmeti veren taşeron firma hedefini tutturmuş oluyor, o hedef tutturunca hem satış danışmanı hem de kendi firmasının danışmanı prim alıyor :) sonuçta kaybeden siz oluyorsunuz :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

chao

Arabayı teslim alın, kış lastiği almadan önce haberleşelim ben de yardımcı olmaya çalışırım uygun fiyat için. Boşuna distinctive arabaya progression jantı takmayın. zevk alamazsınız :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Murad

Renk belli mi abi araç için You are not allowed to view links. Register or Login

Kibitzer

Renk belli mi abi araç için You are not allowed to view links. Register or Login

Normal beyaz :D Yeni ay beyazı değil yani. Buz beyazı olarak geçiyor olabilir. Bu renk de özel renklerden biri mi yoksa bir beyaz daha mı var?
2013 BMW 1.16i

Murad

Normal beyaz :D Yeni ay beyazı değil yani. Buz beyazı olarak geçiyor olabilir. Bu renk de özel renklerden biri mi yoksa bir beyaz daha mı var?
Onu bilmiyorum da kırmızı olaydı diyecektim ;)
Şimdiden hayırlı olsun.