Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıfır Giulietta. Neler yapmalı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Calibra

Zafer Hocam öncelikle hayırlı olsun :)

Güle güle, kazasız belasız binersiniz inşallah.

16" jant işine gerek yok (zira 16" Giu'da bence çok sakil duruyor) diyecektim ki zaten vazgeçmişsin.

Kış lastikleri sök tak gerçekten 1 - 1,5 saatlik bir işlem. Sıkıntı da olmuyor yani.

Lastikler 225/45 R17 sanırım bizim C180 ile aynı.
Geçen sene Bülent Abi ile çok lastik bakmıştık, piyasada gerçekten çok seçenek var. O yüzden fiyat farkı da seni üzmez diye düşünüyorum.

Öte yandan bayi bayi sormakta fayda var, fiyatlar inanılmaz oynuyor.

Mesela ben lastik başına 450'den aşağı fiyat alamadığım Continental lastikleri, Garanti Bankası kartına özel bir kampanyada denk getirmiş, 4. Levent'teki Avrupa Lastikten tanesi 375'e gelecek şekilde almıştım. Arar tararsın, fiyat/performans oranına bakar alırsın.

Ben ilk etapta Giu'ya ince bir cam filmi gider diye düşünüyorum. Daha sonra ayna kapakları, egzoz+difüzör falan gidersin :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Renk belli mi abi araç için You are not allowed to view links. Register or Login

Normal beyaz :D Yeni ay beyazı değil yani. Buz beyazı olarak geçiyor olabilir. Bu renk de özel renklerden biri mi yoksa bir beyaz daha mı var?

Özel renk diye geçiyor abi. Ben alırken 500€ mu 350€ mu ne fiyat farkı vermiştim. Düz beyaz olmadığı için farklı bir kodu var. Verdiğim fiyat farkını tam hatırlamıyorum ama ya dediğim gibiydi yada daha pahalı.

sbk0655

Buz beyazi diye geciyor , kirmizi renk ilginc sekilde  diger renklerden 300 euro daha ucuz.Bir renk daha var ya buz beyazi yada siyahti hatırlamıyorum oda ayni.Bu iki renk harici renklerde 300 euro fazladan oduyorsunuz.

Kibitzer

Renk belli mi abi araç için You are not allowed to view links. Register or Login

Normal beyaz :D Yeni ay beyazı değil yani. Buz beyazı olarak geçiyor olabilir. Bu renk de özel renklerden biri mi yoksa bir beyaz daha mı var?
Onu bilmiyorum da kırmızı olaydı diyecektim ;)
Şimdiden hayırlı olsun.

Kırmızı ben de isterdim ama hem hazırda yoktu hem de bu araç için güzel indirim aldık. Kırmızı beklesek fiyat farklı olacaktı muhtemelen.

Abi çok teşekkür ederim. 225/45/r17 lastik çok var. Fiyat konusunda avantaj sağlıyor bu biraz. Çok da pahalı olmayan iyisinden bir lastik alacağız. Babası büyük bir lastik bayisinde çalışan bir öğrencim var. Ona sordurayım bakalım belki indirimli birşeyler denk gelir :)

You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login
Ben opak bir beyaz daha var zannediyordum. Şu an iki beyaz varsa ve ikisi de özel renk ise benimki de buz beyazı o zaman. Kırmızı opak olması lazım.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

iNtEGrAL

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim. 2 ay önce aldığım araca sadece boya koruma yaptırdım ve keyfini sürüyorum. Bi senesi dolsun ondan sonra diğer işlemlere başlayacağım. Size de tavsiyem öncelikle stock olarak keyfini çıkartın aracın. Daha sonra da yazlıkları 18 yapar birde yaylanırsınız.
-= Alfa Romeo Giulietta =-
-67 TC 644 -

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alfadanadam

Hayırlı olsun Zafer hocam.

Ben de aynı ayrımda kaldım uzun süre. Fiyat olarak çok anlamlı olmuyordu ama dediğiniz gibi jantların çizilmesi ve özellikle kış şartlarında darbe sönümlemesi daha iyi olur diye 16" jant aradım. Ama sonra mevcut 17'leri çok sevdiğim için değiştirmeye kyamadım ve 225-45-17 kışlık lastik aldım.
Bendeki jantlar da standart olarak alınabiliyor mutlaka öyle tercih et derim. Delikli olan yani.

Ben geçen sene Toyo Snowprox'ları yanlış hatırlamıyorsam 750 civarına almıştım total. Yine benzer fiyatlara bulabilirsin sanırım.
(TOYO SNOWPROX S953)

ozoozo

Bülent abiye katılıyorum abi , jant seçeneği olarak benim eski jantlardan alma derim. Delikli olanlar çok güzel duruyor ve standarttan farklı oluyor göze çok daha hoş geliyor.

Delikli jant bulsam benim 17 leri düşünmeden veririm :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

erdem1904

Buldum senin 156'yı Zafer hocam  :)

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ealprsln

16" dan vazgeçmeniz en doğru karar olmuş. Gerisi tamamen size kalmış.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde