Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 145-1.6 Boxer Hakkında Görüşleriniz/Tavsiyeleriniz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cbgprod

Öncelikle herkese merhabalar. :alfisti:

Aranıza yeni katıldım.(Forum bazında) Alfistilerin ününü bilerek ve Alfa Romeo'nun tutku olduğunu düşünenlerden biriyim ve ilk arabamı uzun düşünceler sonrasında Alfa Romeo 145 1.6 Boxer motor alma düşüncesine girdim.Öğrenciyim ve Part Time çalışan biriyim ailemden hiç bir yardım almayı düşünmediğimden bütçeme en uygun Alfa 145 olduğunu düşünmekteyim.Bu yüzdende Alfa konusundan en iyi ve en doğru bilgiyi burada alabileceğimi düşündüm ve yardımlarınızı beklemekteyim. :)

Günde 1 saatimi araştırmaya ayırmaya çalışıyorum son olarak Alfa 145'e karar kıldım.1-2 Alfa kullanıcısıyla ve bir çok forum yorumları okuma fırsatım oldu.Aradığıdım özelliklerin Alfa'da olduğuna karar kıldım.Bir süredirde araçlarla ilgilenmeye başladım 145 modeline yöneldim birkaç araç sahibiyle görüştüm tatmin etti beni açıklamalar fakat sizlerede sormak istediklerim var.Öncelikle ;

Almayı planladığım araç 1995 model 1.6 Boxer/LPG'li 158 bin kmde bir araç.Kozmetik olarak çok iyi durumda o konuda bir problem göremedim araçta tabi İstanbul trafigindeki ufak tefek olayları saymadığımız sürece.Araç 2-3 ay önce Rosso Corsa'da motor'u sıfırlanmış bakımda değişenleri şöyle yazıyım ;

- Ateşleme bobini ve yağı - AKS körüğü değişimi ve tamiri - Marş motoru - Kapak keçesi - Sağ rot başı - Sağ/Sol viraj demir vidası - 2 Adet şanzuman kulağı - Debriyaj seti - Ön motor kulağı - Rölanti valfi - Bujiler - Volant taşlama - Arka fren taşlama - Ön fren balataları - Vites spirali değişimi (İtalyadan)  (Hepsi orjinal parçalar olduğu söyleniyor)

Ayrıca Otomatik camlar,ayarlanabilir direksiyon,Sis farları,çift yönlü elektrikli sunroof ve merkezi kilit bulunmakta.

Şimdi gelelim meşhur soruma 1.6 Boxer motor beni yarı yolda bırakır mı?Kronik sorunları var mıdır?Aldığımda pişman edecek durumlar olur mu? Çünkü bu motor tipiyle ilgili pek iç açıcı yorumlar okumadım ve beni tek huylandıran durumda bu lütfen kullanıcı arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.

Aracı 3-4 gün kullanmayı planlıyorum o günlerde de ortalama sehir içi 50-60km yapacak yolum var.Titiz ve düzgün araba kullanıyorum zorlama,yanlama,makaslara girme vs gibi işlerle alakam yok.Yağına,bakımına vs takip edecek ve zaman ayıracak biriyim.Fakat dediğim gibi kronik problemlerle karşılaşma durumunda maddi bazda sıkıntılar içine girebilirim bu yüzdende değerli yorumlarınızı,tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi beklemekteyim.

Şimdiden yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.

Kutay

[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Bandırmalı

1.4 TS daha ekonomik ve sorunsuz olacağı kanaatindeyim. Hayırlısı olsun.

35AN7968

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

Kutay

1.6 ile 1.4 arasında kayda değer bir yakıt yok bence.
1.6 TS tercih ederdim ben olsam. :yukari-ok:
boxer Riskli olabiliyor.
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

cbgprod

You are not allowed to view links. Register or Login
Araç budur sanırım

Evet araç odur.

1.4 TS daha ekonomik ve sorunsuz olacağı kanaatindeyim. Hayırlısı olsun.

35AN7968

Dediğim gibi maddi bazda pek esnek olamıyorum.TS'nin piyasası ortalama 2 bin daha fazla fiyatlarda buda beni zorlayan durum.

Boxer motor kullanıcılarından yorumlar,tavsiyeler bekliyorum.Değer mi yoksa problemlerle karşılaşır mıyım?Yoksa TS'de benim ilk tercihim olurdu.

Tolga033

Yalniz ilandaki 145 cok iyi gorunuyor..

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bandırmalı

İlandaki araç kozmetik olarak çok güzel ancak klima yok.
11500 Ayırmışsınız, biraz daha zorlasanız 1998 ve üzeri klimalı TS alabilirsiniz.
Hatta 156 bile düşünülebilir.
Unutulmaması gereken aracı aldıktan sonra mutlaka masrafınız olacaktır.
Şahsen boxer yerine TS alırdım.
Not: 145 ve 146 Boxer kullandım. 1. Aracım sorunsuz olarak 2 sene kullandım. 2. Aracım 6 ayda 2 kere motor kiltledim.
Her biri 3500tl masraf yedi.

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

Alfa-Latte

Biz 16 sene ilk sahibi olduğumuz 146 boxer kullandık, ilk saihibi olduğumuz ve iyi baktığımız için hiç sorun yaşamadık ama yakıt tüketimi konusunda maalesef iyi şeyler söyleyemeceğim ama 145'te sanırım aynı altyapı 146 ile sağlamlık konusunda bizim aracımız çok iyiydi. Almak istiyorsan temiz bir TS motor veya gerçekten iyi bir durumda boxer al diyebilirim
Alfa 33 1.5 Boxer (1986-1992)

Alfa 75 2.0 TS (1992-2012)

Alfa 146 1.6 Boxer (1997-2014)

Alfa GT 2.0 JTS SS (2014-...)

cbgprod

İlandaki araç kozmetik olarak çok güzel ancak klima yok.
11500 Ayırmışsınız, biraz daha zorlasanız 1998 ve üzeri klimalı TS alabilirsiniz.
Hatta 156 bile düşünülebilir.
Unutulmaması gereken aracı aldıktan sonra mutlaka masrafınız olacaktır.
Şahsen boxer yerine TS alırdım.
Not: 145 ve 146 Boxer kullandım. 1. Aracım sorunsuz olarak 2 sene kullandım. 2. Aracım 6 ayda 2 kere motor kiltledim.
Her biri 3500tl masraf yedi.

11500 inan benim için büyük rakam şuan ilan sahibinin fiyatta kimseyi üzmiyeceğini ifade ettiği için bir ihtimalde olsa biraz daha esneme payı olduğunu düşünüyorum.Çünkü ekstra olarak üste alma trafik sigorta vs derken +500'den fazlası cepten çıkar diye tahmin ediyorum.Bu araçtan önce Honda Civic 1.5 Otomatik/LPG'li 90 model bir araçla ilgileniyordum 190.000 bin'de sedan ama Alfalarda aklımı çeliyordu hep.

Biz 16 sene ilk sahibi olduğumuz 146 boxer kullandık, ilk saihibi olduğumuz ve iyi baktığımız için hiç sorun yaşamadık ama yakıt tüketimi konusunda maalesef iyi şeyler söyleyemeceğim ama 145'te sanırım aynı altyapı 146 ile sağlamlık konusunda bizim aracımız çok iyiydi. Almak istiyorsan temiz bir TS motor veya gerçekten iyi bir durumda boxer al diyebilirim

TS motor benimde tercihim aslında ama piyasadaki bakımlı yada bakımlı görünenler fiyatları yüksek geliyor bana bakalım araştırmalara devam ediyorum fakat TS şuan için zor düşecek bana diye düşünmekteyim.Bütçem çünkü 10-11 bin TL.90-95 model araçlarda pazarlıkta daha fazla nazım geçebileceğini düşünüyorum. :)

erdem1904

1.6 ve 1.7 16 valf boxer lara araçlar 10-11 yaşındayken sahip oldum. Beni ciddi anlamda üzecek masraflar çıkarmadılar. Ama sahip olduğum zaman 11 yaşında ki 156 2.0 ts ocağıma incir ağacı dikti resmen :) Boxer motorların şanssızlığı usta problemi. Ankara-İstanbul-İzmir ve Antalya'da korkmadan binilir. :) Ahım - şahım masraf açmaz. Motorunun komple yapılması TS den çok daha ucuzdur. LPG li kullanılmasını tavsiye etmem. Sürüş zevki, motorun her devirde canlılığı ve boxerın sesi TS e her zaman tercih sebebim olur.

Gelelim ilanda ki araca Boxera altından da olsa 10.000 den fazla vermem :) 11500 gibi rakamlara zaten daha üst model ve motor bakımından daha yeni teknoloji ts ler mevcut.

Acemiler almasın falan yazılmış ilana 1,6 çok hızlı değildir 1.7 çok hızlı devirlenir tadından yenmez :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

cbgprod

1.6 ve 1.7 16 valf boxer lara araçlar 10-11 yaşındayken sahip oldum. Beni ciddi anlamda üzecek masraflar çıkarmadılar. Ama sahip olduğum zaman 11 yaşında ki 156 2.0 ts ocağıma incir ağacı dikti resmen :) Boxer motorların şanssızlığı usta problemi. Ankara-İstanbul-İzmir ve Antalya'da korkmadan binilir. :) Ahım - şahım masraf açmaz. Motorunun komple yapılması TS den çok daha ucuzdur. LPG li kullanılmasını tavsiye etmem. Sürüş zevki, motorun her devirde canlılığı ve boxerın sesi TS e her zaman tercih sebebim olur.

Gelelim ilanda ki araca Boxera altından da olsa 10.000 den fazla vermem :) 11500 gibi rakamlara zaten daha üst model ve motor bakımından daha yeni teknoloji ts ler mevcut.

Acemiler almasın falan yazılmış ilana 1,6 çok hızlı değildir 1.7 çok hızlı devirlenir tadından yenmez :)

Bende 10 bin'den fazla vermeyi düşünmüyorum bu konuda senle aynı düşünüyorum.2 marka vardı aklımda baştan beri ilki Alfa ikincisi Hondaydı.Alfa yine +1 önde beni daha mutlu edecek bir araç.Tek olumsuzluğu klima olamaması 90 model Honda'da bile Klima olduğu söylendi ne kadar doğrudur pek emin değilim inceleme fırsatım olmadı.

LPG maalesef performansı sekteye uğratacak ama öyle kullanmak zorundayım.Tahminimcede 25-30krş arası bir tüketim beni bekliyor diye düşünüyorum aracın performans ve tüketimini göz önünde bulundurduğumda.

cem_dogan

motor yapılmış demişsin fakat listede yağ pompası ile bir şey yazmıyor.deyişip deyişmediğini araştırmakta fayda var
alfa sevgisi

cbgprod

motor yapılmış demişsin fakat listede yağ pompası ile bir şey yazmıyor.deyişip deyişmediğini araştırmakta fayda var

Benim anladığım kadarıyla Motor toplanmış ekstra olarak o parçalarda değiştirilmiş.Çünkü bakımda değişen parçalar diyerek bölmüş o kısımı.

Sitsabaiesan

Hoş geldiniz

benim 146 1.4 var isterseniz size vereyim  ben 156 mk 2 alacağım için satışa çıkardım düşünürseniz linki verebilirim. :alfisti:
1995/145 1.7** boxer
1998/146 1.4** ts
2004/147 1.6** ts
2007/159 1.9** jts
Sadece insan biriktirir.

HEPİMİZ ÖLELİM FENERBAHÇE YAŞASIN

cbgprod

Hoş geldiniz

benim 146 1.4 var isterseniz size vereyim  ben 156 mk 2 alacağım için satışa çıkardım düşünürseniz linki verebilirim. :alfisti:

Ö.M'dan görüşelim.Ama bütçe bazında üzebilirim sizi. :)

Sitsabaiesan

hayırlısı olsun bizde öğrenci olduk  :D biliriz makarnayı patatesi anlaşırız 3-5 yukarı  :serefe:
1995/145 1.7** boxer
1998/146 1.4** ts
2004/147 1.6** ts
2007/159 1.9** jts
Sadece insan biriktirir.

HEPİMİZ ÖLELİM FENERBAHÇE YAŞASIN