Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 VG 6342 166 2.0 TS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sbk0655

Bu jantlar kesinlikle 166 nin kaderini degistiriyor , 166 da tek favorim.Proteo rosso da yapilinca gec karsisina seyret .

Doğa Tosun

Çok güzel olacağından eminim, jantlar griye bile muhteşem oturmuş abi
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

tolga_ozhan

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Buda zamanında sıfırını bulunca kaçırmayıp aldığım ve galvaniz tel ile plastik ızgarasını değiştirdiğim scudetto.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
166 2.0 ts, bolca methettigin bi arac, biraz surus dinamiklerinden konfordan performanstan donanimdan kisaca aractan bahsedermisin tolga..159-156 kardesleriyle mukayese etsek..

166 aslında her motor formunda çok güzel. Daha ziyade ne için alındığıyla alakalı motor tercihi. Daha zevk odaklı düşünülüyorsa hiç düşünmeden 3.0 V6 tercih ederim. TB ile ya da 2.5 ile oyalamazdım kendimi. TS ise tam kullanıcı arabası. Zaten 2.5 yılda yaptığım 80.000 km bunu gösteriyor. Bu km'leri yaparken tek araç olmadığını da belirteyim. Bir dolu kiralık araç bir tane Cayenne bir tane GT geçti yanından.
166 ve 164 Alfa Romeo'nun üretirken gerçekten hiçbir disiplinde uzuca, basite, kolaya kaçmadığı 2 model diyebilirim. Örneğin hem 164'de hem de 166'da ağırlık dağılımı hesaba katıldığı için akü bagajda bulunuyor. Profesyonelce ve tanıyarak bakan göz diğer modellerin zaaflarını ve eksiklerini görebiliyor. 166'nın günümüzde en büyük handikapı kaporta parçaları. Çünkü bu parçalar hem yok hem çok pahalı. Kazaya belaya karışmadıktan sonra bakım masrafları üzücü değil. Daha yüksek kalite odaklı bir araç olduğu için bana göre özellikle TS motorlu seçeneğin yürütme maliyeti hem 156 hemde 159'dan (159'a göre açık ara diyebilirim) daha düşük.
Örneğin 200.000 km'ye gelmiş 166'da ön alt salıncaklar daha yeni değişim istiyor, Üst salıncaklar ise daha taş gibi duruyor. Sanayide ki bazı ustalar en son ne zaman 166'nın viraj demir lastiklerini değiştirdiklerini hatırlamıyor bile. Arka yürüyende bozulan parça yok denecek kadar az. 166'yı insana sevdiren detaylar çok küçük ayrıntılarda gizli aslında. Ben burada anlatmaya kalksamda bir kere haşır neşir olmamış insana pek birşey ifade etmeyecektir. Örneğin trim sesleri yok denebilir, koltuklar oturduğum en rahat koltuklar (Cayenne, A6 gibi araçlar dahil), bu kadar konfor odaklı ama bir o kadar da yol tutuş odaklı otomobil dengesini nasıl yakalamışlar ben hala şaşırıyorum. 159'dan daha zayıf yol tutuşa sahip olmasına rağmen konfor daha iyi. Boyutlarından dolayı şehir içinde kıvrak değil ama tam bir uzun yol arabası. Genelde benim anlayışıma göre uzun yol arabaları sıkıcıdır. Eğlenceli olan da yorar. Örneğin GT çok eğlenceli araba ama uzun yolu güzel değil. 166'da bununda dengesi çok iyi. 159 mesela sıkıcılar sınıfına giriyor bana göre.
Artık elektrikli, yapay direksiyona geçtiğimize göre 166 benim için en iyi direksiyon tepkileri olan Alfa Romeo olarak kalacak (kullandıklarım arasında)

İşin karşılaştırma kısmı bana göre yalan aslında. 159'la kıyaslamak iki modele de haksızlık olur. Daha teknolojik, ikinci el de hemen elden çıkacak, genelin daha çok sevdiği bir model arıyorsanız 166'nın hiç bir şansı yok. Ancak konfor, malzeme kalitesi daha rafine bir araçdan konuşuyorsak 166 burda segment ve üretim anlayışı farkını hissettiriyor. Görsellik tamamen zevk işi.

156 ile kıyas kısmı ise daha trajik. İkisininde üretimi üzerinden çok çok uzun zaman geçmiş. İkisininde sıfır satıldığı dönemlere gidersek zaten bu kıyası kimse yapmazdı. Çünkü sıfır satış fiyatları arasında ciddi anlamda uçurum var. Fakat günümüzde 166'nın ikinci el fiyatı ile 156'nın ki neredeyse aynı. Bana gör bunun sebebi. İki modelinde zaten düşebilecei taban fiyata düşmüş olması. Daha altı bedava olacak zaten. Bu sebeple birçok otomobilin ikinci el fiyatı değişirken. İkiside neredeyse 7-8 yıldır aynı fiyata alınıp satılıyor.
Bizim camiadan olamayan 166 sahipleri ile konuştuğumda şu şekilde cümleler duyabiliyorum. "Alfa Romeo 156'yı çok beğeniyordum. Bildiğim tek modelide oydu. İlanlar arasında gezinirken 166'yı da gördüm. Aynı fiyata neden bunu almayayım ki dedim ve aldım" Bu aslında 166 için kötü birşey. Çünkü ilgisiz kişilerin eline geçmiş demek oluyor. Bu da ikinci elde düzgün bulma ihtimalini güçleştiriyor. Dışarıdan bakan için 166'da 156'da bilinmeyen süpriz kutu, bu yüzden hangisini aldığı onun için çok fark etmiyor. Fakat Türkiye'de Alfa Romeo'nun kalbi diyebileceğim bir toplulukta yani burda 100'den fazla 156 kullanıcısı varken 166 kullanıcısı sayısı sadece 4. Bu mesela beni çok şaşırtıyor. 156 kıyası konusunda detaya girmiyorum. Çünkü aklıma gelen bütün ayrıntılarda 166 açık ara önde. 156'nın avantajlı kısımları şehir içinde daha kolay park ve daha kolay 2. el satışı denebilir.

tolga_ozhan

Stoplar füme olacaksa yan sinyallerde füme olsun yada en güzeli stoplar kirmizi kalsin. Bordo arabada kirmizi stop daha iyi.

Zender ve boyayi kendi arabam gibi heycanla bekliyorum !

Tapatalk

166 stoplarının maalesef kötü taraflarından birisi beyaz olan geri vites kısmının zaman içinde rengi çok kötü oluyor. Defalarca kez stop boyası ile kırmızıya boyadım ama boya hep aktı gitti. Denme amaçlı üzerine 1-2 kat siyah geçtim. O da nasıl olsa akacak. Asıl arayışım çok iyi durumda stop. Böyle çok uzun kalmaz yani.

tolga_ozhan

Ben şuanki gri rengi beğendim desem. Jant ve yayda harika olmuş.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Foto'da net belli değil ama kaput, tavan ve bagaj kapağı hariç boya istemeyen parça yok.  Geri kalanı mecbur boyatacağım için diğer 3 parçayı da ekleyip komple daha özel ve güzel  bir renge geçmek bana mantılı geliyor.

tolga_ozhan

166 nin arka, arka capraz, yan gorunusu bence efsane guzellikte. Taki on gorunuse gelene kadar =). Ve on gorunusun en kotu gozuktugu renk gri =) Benim aracimda griydi kaplama yaptim orjinal boyasi halen duruyor bu sayede.

Ama Tolga nin yapacaklarini bir 166 sever olarak bende merakla bekliyorum ;)

Ertan benim en sevdiğim görünüş tam önden olan. Park halinde çok belli etmesede kendini, yolda dikiz aynasından 1km uzaktan bile çok özel bir otomobilin geldiğini belli ediyor.

tolga_ozhan

Maşallahı var canavarın sadece stoplardaki folyoyu beğenmedim gerisi on numara:)

Stoplar folyo değil Kemal. O yaşları geçtik :)

ismet

Takipteyim Tolga. Eminim gözler bayram edecek bu topic'te :nazar: :alfisti:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Alfadanadam

Eh sonunda görebildik yani :)

tfnsmsk

166 aslında her motor formunda çok güzel. .................
Dergi çıkarmamız, Tolga'ya da epeyce sayfa ayırmamız lazım.
Yazı, bitmesin diye yavaş okunur mu?
...
166.
Ben de her zaman Rockyi çağrıştırmıştır,
Bezgin bakışlı İtalyan aygırı.
Aygır cazibesi..
sportif ruh.

Gouki

Maşallah abi yaptıkların yapacaklarının teminatı :nazar:

depeche101

Gemi gibi Maşallah Tolga   :))

tolga_ozhan

Çok ilginç ama jant resmen arabayı uzattı :)

tolga_ozhan

Buda sıfır kilometre 166 Super direksiyonumuz.
Bilmeyenler için edit. Super 166 ve 164'de ti gibi bir şey oluyor. Tam olarak donanım seviyesi değil. İncik, boncuk, jant, direksiyon gibi ufak tefek eklemelere sahip oluyor.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bandırmalı

Tolga size paslanmaz  ızgara getireyim bana ebat verirseniz zeki abiye birakabilirim

35AN7968

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

tolga_ozhan

Tolga size paslanmaz  ızgara getireyim bana ebat verirseniz zeki abiye birakabilirim

35AN7968

Abi bu yaptığım uygulamada paslanmaz galvaniz ızgara. Teşekkür ederim teklifin için ama.

Bandırmalı

Izgara galvaniz ise kararır. Ama boya yapılacaksa yok

Zaten paslanmaz ise sözüm yok mıknatıs  tutmuyorsa ok.

35AN7968

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

blackpearl

Bu 166 bir harika dostum!

Tolga abicim sonunda bu arabanın konusunu görmek beni çok mutlu etti gerçekten :) Güzel ve devamlı değişiklikleri dört gözle bekliyorum :) :arkadasim: :nazar:
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

tolga_ozhan

Izgara galvaniz ise kararır. Ama boya yapılacaksa yok

Zaten paslanmaz ise sözüm yok mıknatıs  tutmuyorsa ok.

35AN7968

Mıknatıs testi yaparım bi ara. Orjinal rengi griydi ben üstünü siyaha boyadım. O yüzden kararma büyük dert değil.

tolga_ozhan

Bu 166 bir harika dostum!

Tolga abicim sonunda bu arabanın konusunu görmek beni çok mutlu etti gerçekten :) Güzel ve devamlı değişiklikleri dört gözle bekliyorum :) :arkadasim: :nazar:

Eyvallah Gökhan.

h.t

Maşallah abi , tek kelimeyle harika duruyor :)
Baba parasıyla araca biniyor olmasak alınacak en keyifli en baba alfalardan biri 166 :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

tolga_ozhan

Bugün 2 saatlik bir uğraş ile elektrikli katlanan aynaları uzaktan kumandaya bağlayabildim. Oldukça da güzel oldu.

Tolga033

:o :alkis: :yukari-ok:
Normalde hiç bir 166'da fabrika çıkışı böyle bir özellik yok mu abi peki ? You are not allowed to view links. Register or Login

HAKAN-K

Süper olmuş ; elinize sağlık . Detay alabilir miyiz mümkünse Tolga Bey  :alfisti: