Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merhaba, alfamı yeni aldım bazı sorunlarıma yardımcı olurmusunuz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kursatsaribas01

Öncelikle aranıza katılmaktan mutluluk duyduğumu belirmek istiyorum.20 yasındayım Adana da üniversite öğrencisiyim.2006 147 dist. 110 000 de galeriden aldım aracın sahibini tanımadığım ve arabadan da çok anlamadığım için huzursuzluklarım var yarın bir ustaya gidecem ama burada size sormak, fikirlerinizi almak istiyorum
1-) yağ seviyesi min. Altında hangi yağı kullanmalıyım ayrıca araç içinde hangi yagın oldugunu usta anlayabirmi?
2-)kesilmeyen bir dizel motor sesi var varyatör çokmu kötü durumda yag konulunca düzelirmi ve varyatör degisimi neye mal olur
3-) direksiyon da kalkısta çevirken gıcırtı geliyor
4-)teyp te alarm yazısı çıkıyor ve tuşlar işlemiyor bazen düzeliyor ama hata tekrarlıyor
5-)sol kapı altı alfa romeo simge yansıtması çalışmıyor yaptırayımmı sigortaya sorun çıkarırmı
6-)direksiyon üstü tuşları çalışmıyor

Adana da tavsiye edebileceginiz usta varsa memnun olurum
Teşekkür ederim.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Öncelikle aranıza katılmaktan mutluluk duyduğumu belirmek istiyorum.20 yasındayım Adana da üniversite öğrencisiyim.2006 147 dist. 110 000 de galeriden aldım aracın sahibini tanımadığım ve arabadan da çok anlamadığım için huzursuzluklarım var yarın bir ustaya gidecem ama burada size sormak, fikirlerinizi almak istiyorum
1-) yağ seviyesi min. Altında hangi yağı kullanmalıyım ayrıca araç içinde hangi yagın oldugunu usta anlayabirmi?
2-)kesilmeyen bir dizel motor sesi var varyatör çokmu kötü durumda yag konulunca düzelirmi ve varyatör degisimi neye mal olur
4-)teyp te alarm yazısı çıkıyor ve tuşlar işlemiyor bazen düzeliyor ama hata tekrarlıyor
5-)sol kapı altı alfa romeo simge yansıtması çalışmıyor yaptırayımmı sigortaya sorun çıkarırmı

Teşekkür ederim.

Aramıza hoşgeldiniz.

1. Yağ seviye çubuğudaki iki nokta min ve max demek değildir (Çok Önemli!!!) İki nokta arası 1 litre demektir ve bu iki nokta ölçüme referans vermek için vardır. Daima yağ üst noktada olmalı. Alt nokta normal demek değildir. Daha önce hangi yağ koyuldu bilmiyorsanız baştan yağ değiştirmenizde önemli (Yağ filtresini orjinal kullanın)
2. Varyatör yağsız kalmaktan bozulmuş. Yağ koyunca düzelmeyecek. Tamir takımı ile düzelmesi bir ihtimal ancak bana göre o da kurtarmayacak. Ciddi anlamda yağsız kalmış çünkü.
3. Yürüyen aksamı kapsamlı bir kontrolden geçirin. Z rotlar ya da rot başları bozulmuş gibi duruyor.
5.Bu bahsettiğiniz simge sonradan yapılma birşey zaten. Orjinalinde yok. Ya sonradan takılan led bozuldu yada bağlantısında temazsılık var. Ortalama bir elektrikçi problemin kaynağını çözecektir.
6. Direksiyon tuşları bozulmuştur. Sağlamı ile test etmek gerekli.

kursatsaribas01

Teşekkür ederim.

Aramıza hoşgeldiniz.

1. Yağ seviye çubuğudaki iki nokta min ve max demek değildir (Çok Önemli!!!) İki nokta arası 1 litre demektir ve bu iki nokta ölçüme referans vermek için vardır. Daima yağ üst noktada olmalı. Alt nokta normal demek değildir. Daha önce hangi yağ koyuldu bilmiyorsanız baştan yağ değiştirmenizde önemli (Yağ filtresini orjinal kullanın)
2. Varyatör yağsız kalmaktan bozulmuş. Yağ koyunca düzelmeyecek. Tamir takımı ile düzelmesi bir ihtimal ancak bana göre o da kurtarmayacak. Ciddi anlamda yağsız kalmış çünkü.
3. Yürüyen aksamı kapsamlı bir kontrolden geçirin. Z rotlar ya da rot başları bozulmuş gibi duruyor.
5.Bu bahsettiğiniz simge sonradan yapılma birşey zaten. Orjinalinde yok. Ya sonradan takılan led bozuldu yada bağlantısında temazsılık var. Ortalama bir elektrikçi problemin kaynağını çözecektir.
6. Direksiyon tuşları bozulmuştur. Sağlamı ile test etmek gerekli.

Komple 10w-40 yağ değişimi yapıldı filtreleri değişti
direksiyon yağı değişti ama gıcırtı devam ediyor usta direksiyon pompasında sorun var dedi
Asıl problem triger seti ölmüş
Pompayı ve triger setini nereden temin edebilirim yaklaşık fiyatları ne kadar acaba
Teyp te alarm yazısı Af-Ta tuşuna basılı tutunca geçti sonra tekrar hata verdi ve şu anda o da işe yaramıyor ALarm yazıyor ve sabit bi frekasta radyo çalıyor
yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

delıfısek

adana'da bir tane alfa ustası var.

Tel : (0533) - 965 49 88 [ Fatih OTKUN ]
Tel : (0532) - 704 61 90 [ Bilal EMLİK ]

netten buldum numaralarını ben basım sıkısınca ordayken gitmistim. ama çok ucuk bir fiyat vermisti. kolay gelsin sana deyip cıkmıstım. gidin gene triger için bir konuşun makul bir fiyat pazarlık sonucu yaptırabilirsiniz belki. pompayıda oraya taktırabilirsiniz beraber komple fiyat nedeyecegi onemli tabi.

pompa için bir baska yolda kendiniz alıp adana sanayide kendiniz bi direksiyon tamircisine gidip taktırabilirsiniz. daha makul bir fiyat cıkar.  örn. 150 pompa ise  50 tl gibi bir fiyata takılabilir.  ama yaptıracanız yeri adamı iyi seçin :)) o taraflar biraz para canlısı kaynıyor.

kursatsaribas01

Sanayi de tanıdık bir usta var yağ değişimini orada yaptırdım bana pompa yı seti al gel takalım burada dedi şu anda internetten araştırıyorum ama markalar ve kalitesi fiyatları hakkında hiçbir bilgim yok sizin bir tavsiyeniz varmı?

Adza

Aramıza hoşgeldiniz, aracınız hayırlı olsun :nazar:

orjinal parçadan şaşmayın derim. :alfisti: :alfisti:

kursatsaribas01

Teşekkür ederim hoşbulduk.Bu sitedeki parçalar orjinalmi?

tolga_ozhan

Teşekkür ederim hoşbulduk.Bu sitedeki parçalar orjinalmi?

Yan sanayi ve orjinal olarak bahsedilen sitede her alternatifi bulaiblirsiniz.
Aşağıdaki resimde gözüken açılır menüyü kullanırsanız orjinal olanların yanında Orjinal yazıyor. Hiçbir şey yazamayanlar da yine orjinal.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

kursatsaribas01

Trigerin siparişini verdim, sanırım site alfistiturkey uzantılı ve birçok yedek parça var site önerin için teşekkür ederim.
Teyipte çıkan alarm yazısı ile ilgili bir bilginiz varmı acaba?

tolga_ozhan

Trigerin siparişini verdim, sanırım site alfistiturkey uzantılı ve birçok yedek parça var site önerin için teşekkür ederim.

Sitenin alfistiturkey ile hiçbir bağlantısı yok. Sonuçta burası kar amacı gitmeyen sosyal bir platform linkini paylaştığımız site bir ticari işletme.

kursatsaribas01

Sitenin alfistiturkey ile hiçbir bağlantısı yok. Sonuçta burası kar amacı gitmeyen sosyal bir platform linkini paylaştığımız site bir ticari işletme.

Sitede foruma girince You are not allowed to view links. Register or Login a yönlendiriyor bu nedenle öyle düşünmüştüm

tolga_ozhan

Sitede foruma girince You are not allowed to view links. Register or Login a yönlendiriyor bu nedenle öyle düşünmüştüm

site forumu sahipleniyor olabilir. Yani insanlara yardımcı olmak adına Alfa Romeo ile ilgili geniş bir dünyaya yönlendirmek gibi. Fakat forum siteyi sahiplenmiyor onu net söyleyebilirim.

fatihmehmet

Ustanız Alfa usta ustası mı? Bizim araçlarda gel takalım trigeri demekle olmuyor çünkü. Sente aparatı var mı? Ha yapılır ama sente ayarı olmayan bir triger ne kadar sağlıklı olur? Iyi öğrenin

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

kursatsaribas01

Ustanız Alfa usta ustası mı? Bizim araçlarda gel takalım trigeri demekle olmuyor çünkü. Sente aparatı var mı? Ha yapılır ama sente ayarı olmayan bir triger ne kadar sağlıklı olur? Iyi öğrenin

Usta alfa ustası değil sente aparatı nedir ustada varmı bilmiyorum tanıdık diye oraya gitmiştim uyarı için teşekkür ederim usta araştırıyorum o zaman

saskuran

Usta alfa ustası değil sente aparatı nedir ustada varmı bilmiyorum tanıdık diye oraya gitmiştim uyarı için teşekkür ederim usta araştırıyorum o zaman
sente aparati olmazsa olmaz sorun mutlaka ileride sorun cikarabilir yoksa

SAS....

kursatsaribas01

sente aparati olmazsa olmaz sorun mutlaka ileride sorun cikarabilir yoksa

SAS....

Dikkat ederim sağolun

malili

merhabalar bende adanadayım,
adana da hakan ve bilal ustadan başka alfadan anlayan bulamadım dedikleri doğru çok uçuk rakamlar çıkıyor en yakın servis mersinde radyodakı alarm bende de son bir iki günde çıkmaya başladı zaten ana üniteyi değiştireceğim için sorun etmedim ama triger önemli sente atarsa subabları kesebilir ileriki dönemlerde o yüzden dikkat edin, varyatör sitelerde 200 tl civarı gözüküyor kirazoğluna da bakabilirsiniz tedarik için tüm filterleri değiştirip trigeri ve varyötötü çözdüğünüzde uzun süreli masraf yapmadan kulnabilirsiniz.yinede hakan ustadan bir fiyat alın yakın fiyatlar çıkarsa anladıkları için o farkı sineye çekin derim uçurum sa tabiki de maddiyat neticede risk alabilirsiniz ben onlarda yaptırdım ciddi bir rakam ödedim triger,vdc,alt takım frenler,
kolay gelsin şimdiden bana adanadan ulaşabilirsin yardımcı olabileceğim olursa seve seve yardımcı olurum

kursatsaribas01

merhabalar bende adanadayım,
adana da hakan ve bilal ustadan başka alfadan anlayan bulamadım dedikleri doğru çok uçuk rakamlar çıkıyor en yakın servis mersinde radyodakı alarm bende de son bir iki günde çıkmaya başladı zaten ana üniteyi değiştireceğim için sorun etmedim ama triger önemli sente atarsa subabları kesebilir ileriki dönemlerde o yüzden dikkat edin, varyatör sitelerde 200 tl civarı gözüküyor kirazoğluna da bakabilirsiniz tedarik için tüm filterleri değiştirip trigeri ve varyötötü çözdüğünüzde uzun süreli masraf yapmadan kulnabilirsiniz.yinede hakan ustadan bir fiyat alın yakın fiyatlar çıkarsa anladıkları için o farkı sineye çekin derim uçurum sa tabiki de maddiyat neticede risk alabilirsiniz ben onlarda yaptırdım ciddi bir rakam ödedim triger,vdc,alt takım frenler,
kolay gelsin şimdiden bana adanadan ulaşabilirsin yardımcı olabileceğim olursa seve seve yardımcı olurum
Şu anda bir sıkıntım yok gibi sağolun yağ ve filtreleri degstirdim triger de yolda geliyor ustama sordum hallederiz sıkıntı etme dedi bakalım yapar insallah radyoyu da alarm modundan kurtardım frekansa virüs atıyorlarmıs şikayet etmek gerekiyormuş radyo frekansını çok kurcalamıyorum takılmasın diye :)