Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hadi bana Jant seçelim :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ama hangisi

orjinal kalsın yay yeter
7 (15.9%)
alfaya ti den başkası yalan
23 (52.3%)
ferraride bizden sayılır
14 (31.8%)

Toplam Oy Verenler: 44

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login 159'a air ride ile mercedes jantı taktılar dalga geçmediniz ooooo fenaymış dediniz.
bentley jantı taktılar , 5000 tl 'lik jant olduğu için yine ooooo süper olmuş dediniz.
ferrari jantına mı gülüyorsunuz kardeşim :)
gülün siz :)

Ben billurun kralını geçtim abi iğrenç olmuştu , 20 inç miydi neydi :) hatta birisi o benim arkadaşım zart zurt diye çıkmıştı. Messt cafede otobüs gibi tıss tıss indirip kaldırıp duruyordu buluşmada :D

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
siz dediğim şahsi alma, site ahalisi  :arkadasim:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Utku

Ferrari alırsan bi süre sonra pişman olacağına, içine sinmeyeceğine adım gibi eminim.

Jant zevk-renk işi tamam, herkesin zevki farklı tamam
Ama ferrari jantı takmak zevk işi değil özenti işi

Şu an yapman gereken biraz bekletip lastiklerini eskitmek, düşerse 8c, düşmezse 18 ti almak.Gerçi 8c de 159 da çok iyi durmuyor, en iyisi ti almak :)
Arabanın heryerine saldırıyorsun, ilerde yapacak şey bulamayıp volkan gibi ne yapsam satsammı sendromuna düşeceksin :)

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

wolkanku

Ferrari alırsan bi süre sonra pişman olacağına, içine sinmeyeceğine adım gibi eminim.

Şu an yapman gereken biraz bekletip lastiklerini eskitmek, düşerse 8c, düşmezse 18 ti almak.
Arabanın heryerine saldırıyorsun, ilerde yapacak şey bulamayıp volkan gibi ne yapsam satsammı sendromuna düşeceksin:)

Utku neyin özentisi allah aşkına.. ne kadar ön yargılısınız.
ben de BMW alamadım ama BBS CH takarak bi yerinden başladım o zaman bu mantiğa göre?
Ti 'da 8C'yi de arabanın üstünde kullandım. Sen hiç canlı görmeden, 18" Ti jantı, 18"  8c'den iyi duruyor   diyorsun sadece fotoğraf bakarak.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Utku

Şu an yapman gereken biraz bekletip lastiklerini eskitmek, düşerse 8c, düşmezse 18 ti almak.
Arabanın heryerine saldırıyorsun, ilerde yapacak şey bulamayıp volkan gibi ne yapsam satsammı sendromuna düşeceksin:)

ben de BMW alamadım ama BBS CH takarak bi yerinden başladım o zaman bu mantiğa göre?
Ti 'da 8C'yi de arabanın üstünde kullandım. Sen hiç canlı görmeden, Ti 8c'den iyi duruyor diyorsun fotoğraf bakarak.

Volkan burada ince bi nüans var.
Ferrariye özendide arabasına taktı değil olay.Öyle tipler olmadığımızı biliyoruz.
Ancak dışardaki izlenim o şekilde olacak.Jantın ferrari olduğunu anlayan adam ( ki hiç de zor değil ) dalga geçecek.Araç sahibinin özenti olduğunu düşünecek.
Ha kişinin umrunda olmaz, ben beğeniyorum kim ne düşünürse düşünsün diyebilir.
Ama ben şahsen insanların böyle düşünmelerini hiç istemezdim.

İşin diğer boyutuda, alfa gibi karakter ve ruh sahibi bir aracın başka markaya ait bir janta hiç ihtiyaç duymaması.
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

ar.159

Arkadaşlar relax biraz ya ferrari mi alayım 159 mu alayım diye sormadım :)) altı üstü Jant alıyoruz

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Deniz

O jantı Ferrari değilde Alfa yapsaydı sıkıntı olmayacaktı hatta oo süpermiş harika olmuş seslerini duyar gibiyim bu marka merakını artık bir rafa bırakmak lazım göze hoş gelen her türlü modifikasyon mübahtır.

wolkanku

Ti 'da 8C'yi de arabanın üstünde kullandım. Sen hiç canlı görmeden, Ti 8c'den iyi duruyor diyorsun fotoğraf bakarak.

Volkan burada ince bi nüans var.
Ferrariye özendide arabasına taktı değil olay.Öyle tipler olmadığımızı biliyoruz.
Ancak dışardaki izlenim o şekilde olacak.Jantın ferrari olduğunu anlayan adam ( ki hiç de zor değil ) dalga geçecek.Araç sahibinin özenti olduğunu düşünecek.
Ha kişinin umrunda olmaz, ben beğeniyorum kim ne düşünürse düşünsün diyebilir.
Ama ben şahsen insanların böyle düşünmelerini hiç istemezdim.

İşin diğer boyutuda, alfa gibi karakter ve ruh sahibi bir aracın başka markaya ait bir janta hiç ihtiyaç duymaması.

zevke göre olan bir şeyi herkese beğendirmen imkansız.
bu sitede benim BBS CH için kötü diyen olmadı sağolsun. alfa romeo owners club'ın facebook sayfasında 100 küsür like ve sayısız güzel yorum geldi. tek kötü yorum almadı.
ama techturkey'de bmw jantı bu arabaya ne alaka diyen  de oldu.
umrumda oldu mu? olmadı.
ne yazıktır ki kısmet olmadı, BBS CK takıp F430'un jant görünümünü tamamlamak. onu taksam ferrari f430 jantı ne alaka bu arabada mı diyecektik?
ya da f458 jantını, BBS FR4 modeli diye çıkartasalar , ya ne alaka mı 159'da diyecektiniz?
olay kesinlikle markaya marka işi değil bence. tamamen tasarımları birbirine yakıştırmak.
yurtdışında 18" blackline jantını pek çok VW'ye takıyorlar, ki bence alfanın bazı modellerine yakıştığından daha çok yakışıyor. bu adamlar neye özeniyor ?
radikal olmak, olmayanı yapmak her zaman güzeldir, özellikle arkanı dönüp baktığında sonuç tatmin ediyorsa diyecek bir şey yok. tabi bunun ucunu genişletip ışıklı silecek suyu fıskıyesi takalım demiyorum :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Utku

O jantı Ferrari değilde Alfa yapsaydı sıkıntı olmayacaktı hatta oo süpermiş harika olmuş seslerini duyar gibiyim bu marka merakını artık bir rafa bırakmak lazım göze hoş gelen her türlü modifikasyon mübahtır.

Denizcim, o jantı ferrari değil de sangyong yapsaydı, şu an seçenekler arasında dahi olmayacaktı.
Buda marka merakı değilmi
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

Deniz

Denizcim, o jantı ferrari değil de sangyong yapsaydı, şu an seçenekler arasında dahi olmayacaktı.
Marka değil şahsım adına konuşuyorum sadece yakıştığı için seçenekler arasına girdi. Yoksa vag grubu jantlarıda var liste içerisinde farkındaysan onları tartışmıyoruz bile. Doğan görünümlü Şahin yapma taraftarı değiliz bizde.

wolkanku

sahibindende gezinirken ssanyong jantı diye ilanı görsem ve 18 5x110 ve 5x112 olsa, yine koyardım siteye bu da değerlendirilebilir diye.
çok net söylüyorum bugün 19" dan 18"e dönecek olsam 8c jantı bulamadığım durumda çok net 458 jantını alırdım.
Utku bir de realist yaklaş, eski postlara dön bir bak, olmaz diyenler kimler? kaç kere farklı jant takmış? standart jantları mı kullanmış? hiç risk alıp başka bir şey denemiş mi? hiç zararına da olsa jant alıp takıp satmış mı bir say-düşün... sayarken kendini de kat.
tabi ki standart jant kullanıcısı cevap vermesin gibi bi anlam çıkmasın, sadece risk almak nedir bilmeyen, olmaz diye kestirip atmasın istiyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

erhankocabas

18' TI kesinlikle.
Ferrari jantı apaçi gibi.
Alfa 159 1.9 JTDm Distinctive Plus  - Q-tronic

Utku

Volkan şimdi bbs jantı başka, ferrari jantı başka
Bbs artık universal olmuş, her araca takılıyor, biçok güzel modeli var.Kendini otomobil dünyasına kabul ettirmiş bi marka, oz gibi işte.Senin arabada da çok güzel durmuş, doldurmuş arabayı.(ben takmam o ayrı :)

Ama ferrari superspor sınıfta, bir çok kişi için ulaşılamayacak seviyede ütopik bi marka.
Ve bu markayla özdeşleşmiş,nerde görülse ferrari jantı diyebileceğin bir jantı alfaya uygulamak, dışarıdan bakıldığında "dalga" konusu olur.Bbs jantı takarsan kimse bişey demez ama ferrari, bentley, porsche jantı takarsan "özenti" konumuna düşersin.

Bu ayrımı nasıl yapamıyorsunuz gerçekten anlamıyorum.

İşin diğer boyutuda, Alfanın kendine has karakteri olduğu, zaten hali hazırda dünyanın en iyi tasarımlarına sahip olduğu, bu kimliği korumak gerektiği v.s
Başka bir marka araca sahip olsaydık, istediğimiz jantı takardık, umrumuzda olmazdı gözümüze güzel geleni koyardık.Ama alfaya alfa jantı abi.Ben zaten alfa romeo yum, niye ferrari jantı takiyim.

Aldığın riskleri saygıyla, beğeniyle hepimiz takip ediyoruz.Arabanı da çok seviyoruz, bir çok noktada referans noktasındasın.
Ama alfa sahiplerinin jant konusunda risk almamasını da anlayışla karşılaman gerekir.Bunun sebebi risk almaktan korkmak değil, marka bağlılığını korumak.En azından benim için.Birde niye risk alayimki, ne için risk aliyim, alfa zaten yapmış bana.Hali hazırda var, ti,8c,prodrive ve adını bilmediğim diğer modeller.Hepsi birer tasarım harikası.Hepsi alfa zerafeti taşıyor.

Özetle, "Ben bir Alfa Romeo'yum, neden Ferrari jantı takiyim"
İşin özü burada
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

FB10ur

Halit senden rica etsem benim ilanını paylaştığım jantı tekrar 159 üzerinde ps yapıp paylaşabilir misin..
Burda beğenilmemesinin nedeni renkten ve aslında tam olarak o model olmamasından kaynaklanıyor olabilir..

wolkanku

Volkan şimdi bbs jantı başka, ferrari jantı başka
Bbs artık universal olmuş, her araca takılıyor, biçok güzel modeli var.Kendini otomobil dünyasına kabul ettirmiş bi marka, oz gibi işte.Senin arabada da çok güzel durmuş, doldurmuş arabayı.(ben takmam o ayrı :)

Ama ferrari superspor sınıfta, bir çok kişi için ulaşılamayacak seviyede ütopik bi marka.
Ve bu markayla özdeşleşmiş,nerde görülse ferrari jantı diyebileceğin bir jantı alfaya uygulamak, dışarıdan bakıldığında "dalga" konusu olur.Bbs jantı takarsan kimse bişey demez ama ferrari, bentley, porsche jantı takarsan "özenti" konumuna düşersin.

Bu ayrımı nasıl yapamıyorsunuz gerçekten anlamıyorum.

İşin diğer boyutuda, Alfanın kendine has karakteri olduğu, zaten hali hazırda dünyanın en iyi tasarımlarına sahip olduğu, bu kimliği korumak gerektiği v.s
Başka bir marka araca sahip olsaydık, istediğimiz jantı takardık, umrumuzda olmazdı gözümüze güzel geleni koyardık.Ama alfaya alfa jantı abi.Ben zaten alfa romeo yum, niye ferrari jantı takiyim.

Aldığın riskleri saygıyla, beğeniyle hepimiz takip ediyoruz.Arabanı da çok seviyoruz, bir çok noktada referans noktasındasın.
Ama alfa sahiplerinin jant konusunda risk almamasını da anlayışla karşılaman gerekir.Bunun sebebi risk almaktan korkmak değil, marka bağlılığını korumak.En azından benim için.Birde niye risk alayimki, ne için risk aliyim, alfa zaten yapmış bana.Hali hazırda var, ti,8c,prodrive ve adını bilmediğim diğer modeller.Hepsi birer tasarım harikası.Hepsi alfa zerafeti taşıyor.

Özetle, "Ben bir Alfa Romeo'yum, neden Ferrari jantı takiyim"
İşin özü burada
o zaman abi Ti, prodrive, 8c 'ye gücün yetiyorsa al tabi ki. ya da 40 liralık arabaya 4000 TL'lik jant takarım diyorsan ona da saygı duyarım.
ama ne 18" 8c , ne de 18" ti , orjinali ile alakası yok görüntülerinin. bu kadar marka bağımlısıysan, gözüne bu kadar eğreti geliyorsa, replica da takamazsın ki :)
sen-ben biliyoruz bu jantın ferrari jantı olduğunu, ama sokakta kim anlayabilir ki?
benim için de olayın özeti, "tasarım uyumu"
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

ferrari de alfa romeo'ya özenebilir yani nedir :)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Yalnız ben şuna şoplayamam maalesef. Provam var Akşama kadar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ewren7

147 TI (2006)

ozoozo

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Passat hayırlı olsun taş gibi araba. Vw candır gerisi heyecan......./

Utku

Teledial ferroda acayip güzel durmuş.Alfa jantı işte, herbiri tasarım harikası :)

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

tolga_ozhan

Passat hayırlı olsun taş gibi araba. Vw candır gerisi heyecan......./

Bizim site ahalisinin şöyle bir huyu vardır. Benim de huyum kurusun o tarafta olamıyorum.
İnsanlar iyi bulduğuna gerçekten iyi diyor. Fakat çok kötüde olsa eğer yeni üye değilse o kişi kimse heves kırılmasın, karşı taraf üzülmesin diye kötü olmuş demiyor.

milano 75

valla volkanın dediği gibi aracın hatlarıyka uyumlu olduktan sonra geri kalan araç sahibinin hoşuna gitmesi.ben olsam sadece bişeye dikkat ederim ortalıkta fazla olmasın,farklı olsun.166 sahibi olsam bulabiliyosam tolga özhandaki jantları alır takar hiçbişeye bakmam,156 da gta jantım varsa yine aynı ama 159 da öyle karakteriyle bütünleşmiş,bu varken ne işin var başkasıyla denecek bi jant yok bence,heleki replicalarda,güzel gelen herşey olur.jantlada arbanın orjinalliği bozulmaz bence klasik bi araç olmadıktan You are not allowed to view links. Register or Login jantlarına onay vermememin tek sebebi ortalıkta yüzlercesi var diyedir,belkide yakışır ama takmam o yüzden.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Rotweiler

Konuyu suratımda kocaman bir gülücükle okuyorum :)))
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

h.t

You are not allowed to view links. Register or Login Bende size katılıyorum bu iş tamamen zevk işi ama , dünyanın en iyi estetiğine ve tasarımlarına sahip bir firmaya marka dışı jant asla takmam. Hele ki Alfa Romeo gibi bir firmaya dışardan bir jantı kesinlikle yakıştırmıyorum  , kişisel tercihim. Kendi arabama da orjinal supersport taktım , 159 veya giu aldığımda da orjinal takacağım.

40 liralık arabaya 4 liralık janttan ziyade , 159 aynı 3 kasa gibi C- serisi gibi premium bir araçtır , ha türkiyede 2. el piyasası , bizim 159 daha fazla değer kaybetmiş olabilir. Ama C serisine 3 serisine 3-4 bin liralık jant takılabiliyor da 159 a niye takılmasın, imkanım varsa 159 a orjinal alıp takarım yoksa üzerinde gelen 17"ler durur. Dediğim gibi ben biraz takıntılıyım , Peugeot sürerken 106 gti ımda 306 gti jantı vardı , 206 ma 206 RC jantı almayı planlarken satmıştım. Hiç bir markaya marka dışı jant takmam yani  :)

Tercih sizin bence buraya sorarak değil hangisi kafanıza eserse onu takın , herkesin zevki ve tercihi farklı olacaktır bu konuda.

wolkanku

cidden çok keyifli oldu bu konu, ara ara açıp yeni bakıyorum yeni gelen cevaplar gülümsetiyor şirkette :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

OğuzCanAlantor