Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Satılık RaceChip Standart - JTD motorlar için

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erk1n

Alfa 159 1.9 JTDM için şu değerleri elde edebilirsiniz.

BEYGİR:150 HP => 190 HP
TORK:320 Nm => 384 Nm
İŞLEMCİ:ST 62-8 MHZ İŞLEMCİ
ANLIK İŞLEM:12 MİLYON HARİTA İŞLEME
ÇEKİRDEK HIZI:8 BIT CORE
KASA MATERYALİ:ALİMÜNYUM GÖVDE
PERFORMANS AYARI:VAR
SICAKLIK KORUMASI:VAR
SOKET TİPİ:SUB-D

You are not allowed to view links. Register or Login

Sıfırının fiyatı 500TL'dir.

Ben pazarlıksız 250TL'ye vereceğim.

Bence boşuna diplomasız yazılımcılara 1000TL gibi paralar vermeye gerek yok. Bu cihaz aynı şeyi yapıyor. Üstelik JTD motora özel Alman mühendisler tarafından tasarlanmış ve Almanya'da üretilmiştir.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

wolkanku

Aklimda tilkiler dolasiyor, yazilimimi begenmiyorum, ecu flash yapip bunu mu taksam

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

miracozdag

Adza

orta ayarda kullanıldığında araca sıkıntı yapma ihtimali var mı ? :alfisti:

ATA

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

916GTV

Hocam öncelikle hayırlı satışlar.

Diplomasız yazılımcılar lafın dikkatimi çekti :)

Bu ülkedeki yazılımcılar(gerçek yazılımcıları kastediyorum) haltech, vipec, aem sertifikalarına sahipler. Şu küçükseme huyumuzu bırakmamız lazım :) dünyanın en hızlı yol arabalarından bir kaç tanesi bizim ülkemizde. 100-200 ü 2.5 sn olan otomobillerden bahsediyorum :) adamlar katar prenslerinin arabalarını yapıyor daha ne kadar başarılı olacak ki?

Yüreğir, es motor emre levent, drecu özgün vs vs. Bu adamlar beygirlere masturbasyon yaptırtan adamlar.

ozoozo

Hocam öncelikle hayırlı satışlar.

Diplomasız yazılımcılar lafın dikkatimi çekti :)

Bu ülkedeki yazılımcılar(gerçek yazılımcıları kastediyorum) haltech, vipec, aem sertifikalarına sahipler. Şu küçükseme huyumuzu bırakmamız lazım :) dünyanın en hızlı yol arabalarından bir kaç tanesi bizim ülkemizde. 100-200 ü 2.5 sn olan otomobillerden bahsediyorum :) adamlar katar prenslerinin arabalarını yapıyor daha ne kadar başarılı olacak ki?

Yüreğir, es motor emre levent, drecu özgün vs vs. Bu adamlar beygirlere masturbasyon yaptırtan adamlar.

Ağzını öpeyim abi :) ben 4 gündür mesajlarım silinmese anlatmaya çalıştım ama erkin bey kendisi box sattığı için objektif yaklaşamadı olaya.

916GTV

You are not allowed to view links. Register or Login  yanlış anlaşılmasın box iyidir kötüdür demiyorum ben ama 250 tl lik boxla $5000 dolarlık pectel beyni bir tutmayalım di mi :)

Box da iş görür ama sonuçta o bi standart. Belirli parametreler girilmiş, sıkıntısız yürürsün ama biraz detaylı kullanıcıysan gider mapper a dersin ki;

Altlar önemli değil ekonomik olsun 4.5~5 lt yakayım, boost şuralarda gelsin şuraya kadar bassıncım cont devam etsin, peak şu kadar olsun, turbomu kırmayayım üzmeyeyim uzun ömürlü olsun.

Boxun vaadettikleri "bence" biraz utopik ve uzun vadede sıkıntı. 150 190 oluyor 320 384 oluyor amaaaaaa w:) turbo noluyor? Ne kadar uzun önürlü oluyor?

Çok tartışılacak konular bunlar. Benim tek derdim milli servetimiz bu adamlar. Sonra motor sporları gelişmiyor deniyor. E gelişmez tabi adamlar diplomasız.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login  yanlış anlaşılmasın box iyidir kötüdür demiyorum ben ama 250 tl lik boxla $5000 dolarlık pectel beyni bir tutmayalım di mi :)

Box da iş görür ama sonuçta o bi standart. Belirli parametreler girilmiş, sıkıntısız yürürsün ama biraz detaylı kullanıcıysan gider mapper a dersin ki;

Altlar önemli değil ekonomik olsun 4.5~5 lt yakayım, boost şuralarda gelsin şuraya kadar bassıncım cont devam etsin, peak şu kadar olsun, turbomu kırmayayım üzmeyeyim uzun ömürlü olsun.

Boxun vaadettikleri "bence" biraz utopik ve uzun vadede sıkıntı. 150 190 oluyor 320 384 oluyor amaaaaaa w:) turbo noluyor? Ne kadar uzun önürlü oluyor?

Çok tartışılacak konular bunlar. Benim tek derdim milli servetimiz bu adamlar. Sonra motor sporları gelişmiyor deniyor. E gelişmez tabi adamlar diplomasız.

Ben bunlardan çok bahsettim abi :) sonuna kadar katılıyorum.

erk1n

O yazdıklarınız kişilerden bir tek Dr. Ecu ile kısa bir konuşmamız oldu.

Onda da bana Saab 9-3 TiD 'imin motorunun Alman üretimi olduğunu iddia etti. Halbuki aracımın motoru bildiğiniz FPT üretimi Multijetti :)

AEM'dan falan sertifikası olduğuna göre bu adamlar ABD'ye gidip sertifika almışlar, sular seller gibi teknik İngilizce biliyorlar o zaman öyle mi?

Madem bu kadar müthiş bir teknik alt yapı var Türkiye'de, neden motorsporlarda doğru düzgün bir başarımız yok?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Ayrıca bu konunun tartışma yerinin 2. El bölümünde "Satılık" ilanımın altı olduğunu düşünmüyorum.

Burası daha doğru olur:
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ozoozo

Onda da bana Saab 9-3 TiD 'imin motorunun Alman üretimi olduğunu iddia etti. Halbuki aracımın motoru bildiğiniz FPT üretimi Multijetti :)

AEM'dan falan sertifikası olduğuna göre bu adamlar ABD'ye gidip sertifika almışlar, sular seller gibi teknik İngilizce biliyorlar o zaman öyle mi?

Madem bu kadar müthiş bir teknik alt yapı var Türkiye'de, neden motorsporlarda doğru düzgün bir başarımız yok?

***** Kamu spotu *****
Bonzai öldürür
***** Kamu spotu ****

Bizim konuştuğumuz konularla ne alakası var bunun ? Biz adamların gerçekten başarılı işler çıkardığından bahsediyoruz. Motorsporlarında doğru düzgün başarıyla bu adamın ne alakası var ? Bu başarıda devletin,insanların,ailelerin,firmaların aklıma gelmeyen trilyon tane etken var.

Kaldı ki teknik ingilizce bilmesi şart mı ? İnsanların işini düzgün yapıyor mu ? Yapıyor. Stabil güçler çıkartıyor mu ? Çıkartıyor. Bunun ispatını başarılarla süslüyor mu ? Süslüyor. Gerisi teferruattır. Kaldı ki Dr.ecu özgün güleç adını unuttum ama bir üniversitenin ya yazılım mühendisliğinden yada pc mühendisliğinden mezun. İnsanlara *** atmadan önce saygı duymak gerek bazı başarıları elde etmek için diplomaya veya belgeye gerek yoktur. Bunun tarihte de , günümüzde de örneği çok fazla var. İsim say derseniz sayarım. Dr. Ecu aynı zamanda aem in türkiye dealer ıdır. Bu AEM Turkey dealer etiketi de önüne gelene *** atan,ipsiz sapsız adamlara verilmiyor.

916GTV

Nerden biliyorsun motorsporlarında başarının olmadığını?

Biz imkanlar dahilinde yeni yeni başarabiliyoruz bazı şeyleri. Bu söylediğim sadece pist bazlı başarı. Daha bu sezon inebildik 10 sn altına ama yapılan arabaların ne kadar profesyonel hazırlandığını araştırmanı isterim. Drag süresinin başarısı sadece arabaya değil piste de bakar pistteki vht yede vs vs. Yavaş yavaş olacak inşallah.

Körfez pistine kapatma kararı alındı haberin var mı?
Trde kaç tane drag pisti var haberin var mı?
Senede kaç tane organizasyon oluyor haberin vae mı?
Hiç gidip destek verdin mi?
İstanbul park vuralak aldıktan sonra senede kaç kere halka açılıyor biliyor musun? Totalde 500 e yakın senin benim gibi adamın piste çıktığını bilşyor musun?
Vural akın ferrari racing day dahil kaç tane organizasyonu bizler için getirdiğini biliyor musun ya da bir tanesine bile gittin mi?
Daha bi ton soru sorabilirim motorsporlarının neden gelişmediğini anlamak için :)

Bu ülkede bahsettiğin şahıs dahil nasıl bi altyapı var bi bilsen :) özgün örneğini verdin o adam da bilgisayar mühendisi özel bi üniden. Trde şu an neler neler yapılıyor da kimsenin haberi yok çünkü devlet motorsporlarını istemiyor ve reklam yapılmıyor.

Pist başarısı dışında dersen de Yol testlerinde 6speedonline a girersen listede kaç tane türk olduğunu görürsün :) yunanda unlim500+ ya da katılan var şu an daha da artacak sayı.

Daha çok yazarım da dediğin gibi bu konu bunun yeri değil.

erk1n

Bir yandan box tu kakadır diyorsunuz, bir yandan box satışı da yapan AEM 'in dealer ı olmanın çok önemli bir şey olduğunu söylüyorsunuz :)

Ayrıca AEM sertifikası olsa AEM Factory Trained ibaresi yer alır, malesef böyle bir ibare bulunmuyor:

Eğer bu işin ölçütü AEM bayisi olmak ise 10,000,000 nufüslü Yunanistan'da 12 adet AEM bayisi var ve bunların hepsi fabrika eğitimi sertifikalı.

Türkiye'de 2 adet AEM bayisi var, ikiside eğitim almamış.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

admin

İlgilenen üyelerimiz Erkin bey'e özel mesaj yolu ile ulaşabilirler.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

master

Arkadaşlar ben de bugüne kadar remap taraftarı olan birisi olarak birebir kıyaslama yapabilmek amacıyla Erkin Bey'in Racechip'ini aldım. Elime geçtiği zaman takıp deneyeceğim, birebir yorumlarımı aktarırım.

Ayrıca bugün Racechip Türkiye distribütörünü aradım, 159 için olan Racechipin GT'ye uyup uymayacağını sorayım diye, karşımdaki kişi ilgili ve muhabbetçi çıkınca telefonda 30 dakika kadar remap ve boxlar üzerine muhabbet ettik, Alfa Romeo'ları da özellikle sevdiğinden bahsetti, Alfa Romeo üzerine kısaca konuştuk, aşırı dostane yaklaşımı çok hoşuma gitti.

Remap konusunda forumda yazdıklarımı kendisi de ben söylemeden söyledi zaten. Güvenecek adam olduğu takdirde araca özel remap'in daha iyi olduğunu ama ortalığın kasap dolu olduğunu aktardı. Racechip satılsın diye uğraşıp durmadı yani. Kendi gittiğim yerden bahsedince ona da yaptırabilirsin bilindik insan, tercih tamamen senin diye aktardı. Racechip için aracın full gücünü ortaya çıkarmadığını, agresif remaplere göre daha safe yazılımlar içerdiğini söyledi. Genellikle konuşmamız bu minvaldeydi, ve racechip'in de mantığını detaylıca açıklayınca ben ikna oldum. Evet bir muzo map olmayacak, ama tak-çıkar bir alette sanırım 5-6 hp daha eksik olması da beni çok rahatsız etmez.

En güzeli bir takıp deneyelim, sonra karar veririz remap mi racechip mi :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts