Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 ar 585

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login
Döktürüyorsun abi :)
iş başa düştü kardeşim,bu kadar reklamdan sonra tekrar tekrar inceleyip ,yap boz devam edicez mecbur.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

alttaki şemada 6 numarayla işaretli noktada kırmızı lamba var,kontak açınca sinyal şeklinde yanıp sönüyor,20-30 saniye sonra sabit yanık kalıyor.bu neyin alrmı veya lambasıdır?

tolga_ozhan

Ne zamandan beri böyle.

milano 75

aslında arc yi sökünce orda ampul yoktu,sanırım sökülmüş You are not allowed to view links. Register or Login ,ben taktım ve bu oldu.belkide bu ışıktan rahatsız olup söktüler.alfabb de arc ünite ilgili yazılmış bir iki konu inceledim google translate tarzanca ama bunla ilgili bişey bulamadım.komple ünite devresini tamir edenler bile çıkmış.izlediğim video ve fotoların kiminde yanık bu kiminde sönük ama ordanda bi mantık çıkmıyor belki bendeki gibi sökmüşde olabilirler .

milano 75

az önce yutubeda bi video buldum,aynı araç 2 ayrı çekim.o ışık birinde sabit yanıyo, diğer videoda ara ara yanıp sönüyo

tolga_ozhan

Ben de senin için biraz araştırdım. Bulabildiğim en mantıklı detay şu oldu. O ışık check ışığı yani modern araçlarda kontrol ışığı bir süre yanıp söner. Yani ben kontrol ediyorum o yüzden yandım, eğer sönersem problem yok yanık kalırsam problem var ama tam sana söyleyemiyorum diyor olma ihtimali kuvvetli.
İlk başta hiç yanmıyorsa da arızayı ARC'de ya da ampul de ara demek istiyor.
Karışık bir anlatım oldu ama idare et :)

milano 75

Ben de senin için biraz araştırdım. Bulabildiğim en mantıklı detay şu oldu. O ışık check ışığı yani modern araçlarda kontrol ışığı bir süre yanıp söner. Yani ben kontrol ediyorum o yüzden yandım, eğer sönersem problem yok yanık kalırsam problem var ama tam sana söyleyemiyorum diyor olma ihtimali kuvvetli.
İlk başta hiç yanmıyorsa da arızayı ARC'de ya da ampul de ara demek istiyor.
Karışık bir anlatım oldu ama idare et :)
eyvallah tollga.senin dediğin gibi bişiler buldum bendetesadüf facede alfa 75 grubunda böle bi foto altında muhabbet vardı bugün,direksiyon ışığı ve bu yanık.italyanca çevirebildiğim kadarıyla translateden sanırım bu arc ünitenin arıza lambası.misal patlak ampul,yanmıyan ışık falan gibi ünitede ters bişeyler varsa bu yanıyo diye anladım.devreler mudahale,direnç falan filan bi dünya antin kuntin mevzular.detaylı bi cevap bulabilirsem burdan bi paylaşırım haftasonu seninde yardımınla tam anlarız mevzuyu. :serefe: araştırdığın için saol

Fatihob

Bende 6 numarayı okuyunca sizin düşündükleriniz gibi algılıyorum. Sürekli yanıyorsa arza var demek istiyor olmalı. Ampülü sökmek en iyisi :)
..

milano 75

Bende 6 numarayı okuyunca sizin düşündükleriniz gibi algılıyorum. Sürekli yanıyorsa arza var demek istiyor olmalı. Ampülü sökmek en iyisi :)
fazla kurcalamadan sökmek laazım demekki  :D zaten yoktu ben takmıştım.parkların bir tarafı gitti aniden,sigorta kutusunu falan dağıtmaktansa diğer taraftan paralel çekmiştim,o yüzden parkların  uyarısı yanıyo arc de.belki ondan yanıyo o büyük lambada

milano 75

bide kışlık fotomuz olsun topiğimizde,hatıra niyetine

milano 75

konuyu zor buldum,en son geçen kış açmışım  :) arabaya bu ara görsel olarak pek bakamıyorum yıkama dışında,kaputuda üzerinde çalıştığım tampon bitince düzelttirir,kaputtu tampondu,yetiştirebilirsem dodikti falan komple boyatır, bu zaman zarfında da kasada oluşan ufak tefek hataları çizikleri hallettiririm diye yaptırmadım.yazın d.i.y kaput havalandırmayla dolaştım  :p Tamponda sona yaklaştım.dün spreyle astar boya attım hataları görüp düzeltmek için.ufak tefek hataları var,onlar düzeltilecek.resimde görüken tampon aslında nihai parçaydı ama malum karadüzen çalışınca bariz ölçü hataları vardı aracın üzerine takınca.bende bunun üzerinde kes biç uğraştım,düzelttim,bunu en az kusurla çıkarıp asıl kalıp olarak kullanıcağım.bundan aldığım kalıptan cillop bi tampon çıkarıcağım.sonra karlık,yetişirse yeni evo veya lancia delta tarzı ön dodikler ve boya.

ealprsln

Vallahi buradan hiç kötü durmuyor :yukari-ok:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

milano 75

iyi oldu ya,dün ufak tefek gözüme batan kısımları zımpara macun yaptım,az öncede spreyle boyadım.kalıp hazır artık,polyester sıcağı sever,havalar biraz yumuşasın kalıbını alıcam,buda yedekte kalıcak artık.

Gouki

Helal olsun abi işçiliğin Karlıkçı'dan iyi.

milano 75

Helal olsun abi işçiliğin Karlıkçı'dan iyi.
karlıkçı mı,hahayyyt dermişim  :)) ne yalan söyliyim kardeşim,bulaştığıma pişman bile oldum,öyle 3-5 video izleyince ;aaa ,iyiymiş,bende yaparım dersinde uğraştkça batarsın ya,bırakmadıysam şimdiye kadar bu tamponu gerçekten istediğimden,birde kendime yediremediğimden  ;) çok uğraştım,az fırça yemedim hanımdan,ortalık berbat,sağlam elbise kalmadı ara ara girişmekten.Ama şu bi gerçek,ortalıkda berbat fiber bodykitlerle gezen gtı benzetmesi pejolar falan var,onlara on basar bi fiber tampon olcak inşallah.Yavaştan yavaştan dodiklerle arka tamponuda yaparsam asıl o zaman bütün uğraşa,masrafa değicek.

Tolga033

Hadi artık takılsın da görelim abi.  :yukari-ok:

milano 75

kendi konumu unutmuşum,nedir ne değildir diye baştan sona  göz attım(iyi ki 6 sayfa) .En son tampon resmi atmıştık öylede kaldı malesef.geçen bi kaput buldum,onu alıp koydum kenara,yanında sağ sol çamurluk fişekleri su bidonu ,silecek havuz plastiği çatıda duruyorlar.kısmetse sonbaharda arabayı baştan sona kaporta boya elden geçirtmeye niyetlendiğim için dış kısımda parça hiç bişey yapmıyorum bu yaz,kaput havalandırmayla gezmeye devam bi süre daha.Gel gelelim asıl mevzuya,bir garip lpg sorunuyla başım belada.araba yürürken aniden ateşleme gidip geliyormuş gibi kerkiniyor,lpg ciye soruyorum neden yapar o bana soruyo neden yapar.bütün kabloları kontrol ettik ,gevşek bi şase kablosu bulunca aha budur dedi sıktı,gerçektende bi süre hiç yapmadı ama geçen hafta üst kapak contası değiştim carıumda,oradan çıktım lpg de o arara ara yaptığı şey artık lpg kapattırcak konuma gelmiş. 
  sırayla olası şeyleri kontrol ettim hatta çoğunu kafadan eledim,mantıksız gelenleri. misal gaz akışı  kesilse yada gaz kesici gaz kesse yada lpg tesisatının elektriği gidip gelse aracın benzine atması lazım,atmıyor.olduğu yerde yapmıyor,yükte yapıyor,benzinde zinhar yapmıyor ki bu kısım lpg ustalarına göre önemsiz,benzinde kayda değer olmıyan ufak bi hata lpg de sorun olur diyorlar ve doğru sanırım. sorunu ateşlemeye atıyorlar ,bobin,dist. ,kablo v.s. araba cihaza bağlanmıyor,bunlarda kafadan değişcek şeyler değil. ne yapalım,nerden başlıyalım bu sorunu çözevbilmek için.bugün dist. kapaklatını söküp tevzi makaralarını çıkardım,biri mercedes w124(koddan baktım) biri facet ,demekki daha önce değişmiş.facetin görüntü pek içacıc değil .üzerindeki kodala ardım nette 80 tl civarı ama aynı şekil farklı kodlu yine merso veya ww parçaları 25 -30 ,onlarda bosch.yarın sipariş geçiyim diyorum 2 tane.aküyü sabitleyen civata bi yerde sökülüp geri takılmadıysa demekki üzerinde yok,akü sarsıntısı sebep olurmu .Bi el atın çözelim şu sorunu,sakın usta demeyin, pek anlıyan yok,anlıyanda elini sürmüyor zaten .

milano 75

üstünden çıkan makara alttakinin aynısı sadece son 3 rakam farklı ,onun altındaki bremi daha ucuzmuş,en alttaki yine aynı kodlu sadece siyah,daha pahalı.anladığım kadarıyla bu tevzi makarası yuvaya uysa kafi sanırım,alayımmı bremi yada 28 yazan boschu

milano 75

alfa karşılığını buldum,bunu alayım bari ,hepsi birbirinin aynı,çapraz kodlarda karşılıklı çıkan parçaların kimi 22 kimi 122 tl,bu nasıl iş yahu.You are not allowed to view links. Register or Login