Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfisti Soundcloud sayfaları ve DJ'lik üzerine..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Bildiğiniz üzere soundcloud denen bir müzik paylaşım platformu mevcut ve oldukça fazla üyesi var. Profesyonel müzisyenler buradan eserlerini paylaşabildiği gibi kendi playlistinizi oluşturup istediğinizde dinleyebiliyor ve paylaşabiliyorsunuz. Aramızda soundcloud üyeleri var mıdır? Herkes soundcloud sayfasını paylaşsa da müzik listemiz genişlese?

Ben aynı zamanda yarı zamanlı (iş tam zamana elvermiyor :) ) profesyonel olarak DJ'lik yapıyorum, hobi olarak başladı, daha sonra ciddiye bindi iş. Bir yandan da deep house müzik prodüksiyonu işine yavaştan giriyorum.

Parti, ev partisi, gece kulübü, bar, herhangi bir organizasyon için DJ ihtiyacınız olursa yardımcı olurum.

Diyorum ve ilk soundcloud adresi ile işe başlıyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ismet

_iso9001_ olarak takipteyim Önder :yukari-ok: Ancak ben sadece dinleyici ve repost'çuyum :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

ATA

Her ne kadar fazla paylaşimim olmasada 'ata can aytac' diye arattiğinizda çikiyorum. Nerden ekledim bilmem ksk logolu profil benim.

Eskiden koyu heavy metalci olan ben, gece hayatinda çalişa çalişa deep house sevip dinleyen biri oldum çiktim bende.

Bu arada dj'lik baba meslegi bende :)

1980 Çeşme/Altınyunus
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Incablue

ozoozo

Abi hepsi bir birinden güzel vallahi bayıldım. Best Of Deep House & Nu Disco Vol. 1 ve Vol 2 süper özellikle evde patlayasım geldi o derece  :haydi:

You are not allowed to view links. Register or Login bura gel bro burda bizlik şeyler var çatara patara patla koko ile.

You are not allowed to view links. Register or Login abi yaklaşık 1-1.5 saatir sara sara dinliyorum senin yüzünden dışarı çıkıyorum :D gerçekten bayıldım.

Tolga033

Ben aksam uye olayim. :D

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Incablue

You are not allowed to view links. Register or Login bence sen yeteneğini keşfetmişsin hocam, parçalar fazlasıyla keyif verici :alkis:

delıfısek

master

Hahah ortamcı gençlik belli oldu :)

Teşekkürler arkadaşlar.

Nadiren Electro House (Marmaris stili haroyinci kakoyinci müziği) çalıyorum, onun dışında Deep House, Nu Disco, Tech House ve House ağırlıklı listem. Mekanlarda genellikle 9-12 arası deep house, sonra milletin kafası yükselince saat 12'den sonra tempoyu yükseltip sabaha kadar house müziğe geçiyor iş.

Özdemircim benim en sevdiğim set Deep in Love, en sevdiğim kendi prodüksiyonum da şimdilik Sideways. Sen Bilkent ortamını ayarla ben çalarım akşam  :p Üniversite candır  8)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

sp4rc0

Vay Önder bak bu çok iyiymiş. tech house, progressive house, deep house, minimal tech hastasıyım. 2010 yılına kadar aktif olarak prodüksiyonla uğraştım. Tt ve cdp kullanırım. Soundcloud hesap şifremi hatirlayabilirsem eklerim. <US> kullanıcı adım.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

master

Aha süper :) Abi ben çömez kalırım senin yanında o zaman. Prodüksiyon kısmı nispeten yeni benim. Gözüme Native Instruments Komplete Kontrol S61 ve Maschine Studio ikilisini kestirdim ama pahalı meretler, hiç alamam herhalde. DJ'lik konusunda dijitalciyim ben :) Ekipmanımı kendim götürecek olursam Traktor S2MK2 kullanıyorum, bizim gibi DJ kültürünün çok ilerlemediği memlekette yetiyor şimdilik. 20.000 TL'yi setupa ayırabilecek olsam dijitali kenara koyup herkes gibi 2 tane CDJ2000 bi tane de DJM2000 benim de hayalim :) Yılbaşı piyangosu alayım bari
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tughan

Ben de profesyonel müzisyen ve aranjör olduğum için tabi ki kullanıyorum :)
Bayadır yeni kayıt paylaşmadım ama eski kayıtlarımı dinleyebilirsiniz, yeni kayıtlarım yeni ev stüdyom açıldıktan sonra artık  :) :)

Tuğhan.
156 Selespeed

hi_cazz

Bayadır yeni kayıt paylaşmadım ama eski kayıtlarımı dinleyebilirsiniz, yeni kayıtlarım yeni ev stüdyom açıldıktan sonra artık  :) :)

Bunu duyduğum iyi oldu. Logic ile parçaya özel ritim yazmak istiyorum. Fakat nasıl yazılır? Mantığı nedir bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tolga033

Criminal Vibes & Lexer - Everybody's Gatherer  :yukari-ok:

tughan

Bunu duyduğum iyi oldu. Logic ile parçaya özel ritim yazmak istiyorum. Fakat nasıl yazılır? Mantığı nedir bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Ben Cubase ile çalışıyorum fakat Logic te de mantık tamamen aynı sadece programda nereden açıldığını bilmiyorum. Bir ritm, davul plug-in i bildiğim kadarıyla Logic in içinde de mevcut. Onu açıp midi kanal üzerinde şarkının akışına göre tek tek ritmi yazabilirsiniz, seslerin isimleri zaten yazar veya deneme yanılma mantığı ile de tecrübe edebilirsiniz veya bir midi klavye çoğu işi görecektir. Midi klavye üzerinde ritm seslerini yerleştirdikten sonra elinizle de çalmanız mümkün, değiştirmek istediğiniz yerlerin sinyalini kesip uzatabilirsiniz, rahatça kopyalayabilirsiniz. Buradan anlatmak çok zor oluyor gerçi, eğer Logic kullanıyor olsaydım, aşama aşama fotoğraflayıp gösterebilirdim. Bir basit yol daha, midi pad alıp istenen sesleri tek tek yükleyip çalmak.

Tuğhan.
156 Selespeed

hi_cazz

Yok aslında anlatmak istediğim ritim yazma mantığı. Yani şimdiye kadar hiç ritim aleti çalmadım. Keman mezunuyum. Klarnet çalıyorum. Piyano çalıyorum. Alt yapı falan yapıyorum. Ama ritim yok. Kick, trampet vs. Nasıl ve ne zamanla kullanılır nasıl olur onu bilmiyorum. Zaten ses kartım klavyem hepsi var.

sp4rc0

Aha süper :) Abi ben çömez kalırım senin yanında o zaman. Prodüksiyon kısmı nispeten yeni benim. Gözüme Native Instruments Komplete Kontrol S61 ve Maschine Studio ikilisini kestirdim ama pahalı meretler, hiç alamam herhalde. DJ'lik konusunda dijitalciyim ben :) Ekipmanımı kendim götürecek olursam Traktor S2MK2 kullanıyorum, bizim gibi DJ kültürünün çok ilerlemediği memlekette yetiyor şimdilik. 20.000 TL'yi setupa ayırabilecek olsam dijitali kenara koyup herkes gibi 2 tane CDJ2000 bi tane de DJM2000 benim de hayalim :) Yılbaşı piyangosu alayım bari
Analog her zaman daha iyi ama Türkiye de kaliteli ve yeni plak bulmak çok zor. Zamanında ingiltere den getirtiyordum. Önce technics sl1210 lari sonrada denon dns3000 setup ve plakların hepsini sattım, Ableton ile produksiyon ve remix işine sardim.
Zamaninda kardesim ve bir arkadaşimla internet üzerinden radiodeepsounds adlı müzik radyomuzda birçok ülkeden produktorun haftalik özel setlerini yayınladık. Ama sonra işlerimiz nedeniyle takip edemedik ve kapattık. Şu anda sadece arkadaş profesyonel olarak devam ediyor. Belki duymuşsunuzdur adı Mehmet Akar. Bende şu anda zamanim olmadığından sadece haftalık setleri takip edebiliyorum maalesef. Bu konuyu bir ara konuşalım.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

tughan

Yok aslında anlatmak istediğim ritim yazma mantığı. Yani şimdiye kadar hiç ritim aleti çalmadım. Keman mezunuyum. Klarnet çalıyorum. Piyano çalıyorum. Alt yapı falan yapıyorum. Ama ritim yok. Kick, trampet vs. Nasıl ve ne zamanla kullanılır nasıl olur onu bilmiyorum. Zaten ses kartım klavyem hepsi var.

Abicim onu en kolay şöyle yapabilirsin, çok fazla parça dinleyip davulun işleyişini çözeceksin. Hangi ölçüde nasıl davranıyor davul şeklinde. Örneğin 4/4 lük basit bir davul yazacaksın diyelim, dıp(kick) tıs(hi-hat) tak(snare) dıp dıp tıs tak gibi. Bunu bu sırayla midi de yazacaksın. Dediğim gibi sırayı en kolay dinleyerek çözebilirsin.
Tuğhan.
156 Selespeed

hi_cazz

Abicim onu en kolay şöyle yapabilirsin, çok fazla parça dinleyip davulun işleyişini çözeceksin. Hangi ölçüde nasıl davranıyor davul şeklinde. Örneğin 4/4 lük basit bir davul yazacaksın diyelim, dıp(kick) tıs(hi-hat) tak(snare) dıp dıp tıs tak gibi. Bunu bu sırayla midi de yazacaksın. Dediğim gibi sırayı en kolay dinleyerek çözebilirsin.

Deneyelim bakalım. Yapabilecek miyim?

hakgnm

Selam arkadaşlar benimde hesabım var soundcloud da. Kendimce yaptığım bi kaç müzikte var. akcomsc diye aratıp ekleyebilirsiniz.