Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 27 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chao

You are not allowed to view links. Register or Login
Kasa kodu 952, cikis tarihi haziran 2015 kesin arkadan itis hepsi guzel, adi giulia olmayacakmis sanirim.
Bir de bir kac yabanci siteyide okudum sanirim artik hedef pazar amerika olacakmis, yilda 150.000 alfa satmayi dusunuyormus fiat amerikada.. Buraya gelir mi, siparisle mi gelir.. Uzun vadede Turkiye Alfa icin birsey ifade eder mi? Kafamda soru isaretleri olusmadi degil. Umarim bi guzellik yapio dusuk hacimli yuksek hp li bir motor da uretirlerde burada da Alfaya ulasabiliriz..

ben arkadan itiş konusuna şüphe ile bakıyorum.
BMW gibi bir marka bile, amerikada çok ciddi satış rakamları olmasına rağmen, 1 ve 2 serilerini önden çeker'e çevirdi maliyetler sebebiyle . (gerçi bu noktada bmw'nin amerikada ağırlıklı satan modellerinin 3 ve 3 serisi üstü olduğunu da biliyorum )
BMW böyle bir strateji izlerken, alfanın yıllar sonra amerika pazarına girecek olan ilk sedanına böyle bir yatırım yapıyor olması bana şüpheli geliyor.
Diyelim ki yaptı, amerika pazarı arkadan itişi ve yüksek motorları sevdi diyelim, peki avrupada satış başarısı ne olacak? satış rakamları maliyeti kurtaracak mı?

Yüksek motorlar arkadan itiş , düşük motorlar önden çeker gibi iki farklı aktarma maliyetine girmeyeceklerine de eminim.

gerçekten çok süpriz oynuyorlar, bir aracı tahmin etmek hiç bu kadar zor olmamıştı :)
Kesinlikle enteresan bir durum icinde Alfa ama su da var ben markanin bir basarisizligi daha kaldirabilecegine inanmiyorum. Hani kumarda son elde tum parasini yatirmak gibi geliyor bazen. Avrupa pazari konusuna gelince bende soyle bir algi olustu, fiat grubuna bakinca agirlikli olarak yakalamaya calistigi pazar amerika gibi. Jeep satislari amerikada cok iyi gidiyormus, dodge, chrysler gibi markalar, ustune Alfa Romeoyu ozellikle amerika pazarina sokma cabalari, amerikada 150.000 alfa romeo satma hedefleri varmis. Bu noktada Alfanin avrupa satislari ne kadar onemli fiat icin? Zaten dunyanin en mukemmel arabasini bile tanitsalar 2015 haziranda, dusuk hacimli motor +otomatik secenegi olmadikca ulkemizde cok bir satis yakalayabilecegini sanmiyorum. Yani demek istedigim avrupada yada Turkiyede cok alfa satmak gibi bir dertleri yokmus gibi geliyor bana.
Dedigin gibi ciksa da herkes rahatlasa :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Gouki

halil

göz aldanması mı yoksa gerçek mi?arka kapı niye o kadar dar.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

vieri

Önden 147'ye benziyor; ama yan tarafta bir gariplik var.

halil

maserati ghibli'ye benzettim ben.

vieri

Siz söyleyince baktım da özellikle farları ghibli'ye çok benziyor.Ama kaput sanki biraz daha alçakta konumlandırılmış.

A.S.GÜMÜŞ

07 DH 800

ssg

Arka kapı konmasa daha iyi gibi
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

wolkanku

yan kapı, araç test mule olduğu için o kadar dar..
yanlız önden görünüşü çok heyecanlandırdı, kaput acayip uzun :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alfadanadam

Arkadaşlar siz Özgün'ün koyduğu 2. fotoya odaklanın bence.

max-ime

Ön tasarımın Giu ve Mito'ya benzetilmemesine çok sevindim.

iceberg156

Ön tasarımın Giu ve Mito'ya benzetilmemesine çok sevindim.

:yukari-ok:

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

tolgahan_

ar.159

yemin ediyorum tüylerim diken diken oldu
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Utku

bişey belli olmuyoki, önde duran araba maserati zaten
esas en arkaya park ettikleri araba önemli, kaput direk v formunda
farlar ızgara scudetto falan pek keskin gözükmüyor, gerçi pekde belli olmuyor

bence bu araba giulietta ile maserati ghibli arasında birşey olacak, 159 keskinliği olmayacak  :'(
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Kibitzer

Niye öndeki maseratiye takılınmış anlamıyorum. Arka köşede esas hazine. Konu gündemden düşmesin diye sürülmüş bir resim olma ihtimali var mı acaba? Güzel olacak ama, çok güzel olacak. Hani alamasak bile... çok güzel olacak.

halil

arkadaki araç ,öndeki maserati ile hemen hemen aynı.ön tarafın alçaklığı,dikiz aynalarının şekli,alttaki profilden verilen fotoğrafta, maseratinin ikizi gibi.benim anladığım maserati ghibli platformunda önü, arkası,içi değiştirilmiş melez  bir alfa ortaya çıkacak.

ar.159

arkadaki araç ,öndeki maserati ile hemen hemen aynı.ön tarafın alçaklığı,dikiz aynalarının şekli,alttaki profilden verilen fotoğrafta, maseratinin ikizi gibi.benim anladığım maserati ghibli platformunda önü, arkası,içi değiştirilmiş melez  bir alfa ortaya çıkacak.
fiatta vaat edilen özelliklerde bir altyapı olmadığından maserati altyapısı kullacağı kesin ve bence daha ne olsun 8)
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ar.159

scuettonun ve farların formuna ve boyutuna bakıldığında ben en çok buna benzettim

34 AV 0020 COMING SOON!!

fatihmehmet

Bu çıkmayacak galiba

Bu çıksa nolurdu ki sanki :(

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

hi_cazz

Şu fotoğraf bile bence tam olarak son halini yansıtmıyor. Değişik bişey gelecek bana göre.

sbk0655

Bu çıkmayacak galiba

Bu çıksa nolurdu ki sanki :(

Ne olacak Fatih , yeni bir efsane olurdu.Ama tabiki 159 un uretimini durduran zihniyet boyle bir seye asla musade etmez.

ismet

Bu yukardaki gündelik araç klasmanına pek girmiyor bence Serkan, daha çok concept gibi duruyor. Benim beklentim aşağıdaki gibilerdi:

I am the master of my fate
I am the captain of my soul

A.S.GÜMÜŞ

Bu tasarımın son hali değildir diye düşünüyorum, ön izleme gibi bir şeydir tabi aslında nasıl olacağı hakkında bilgi veriyor. Hele alet bir karşımıza gelsin ve ulaşılabilir bir fiyatı, turbo benzinli, 1,4 hacim, 200 bg, 350 nm tork olsun da bakarız :D

07 DH 800

tolgahan_

Bu tasarımın son hali değildir diye düşünüyorum, ön izleme gibi bir şeydir tabi aslında nasıl olacağı hakkında bilgi veriyor. Hele alet bir karşımıza gelsin ve ulaşılabilir bir fiyatı, turbo benzinli, 1,4 hacim, 200 bg, 350 nm tork olsun da bakarız :D
hiç olmazsa 1.6 250 HP 400 nm olsun:)