Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 Hakkında Kaynak Siteler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ar.159

internet aleminde ordan oraya alfa sayfaları arasında savrulurken belkide sizlerin bildiği ama benim ilk defa karşılaştığım muhteşem bir kaynak buldum..
You are not allowed to view links. Register or Login
standar alfa oenerda göre çok daha güzel bilgiler buldum tabi italyancan yok translate elverdiğince anlama çalıştım ama aramızda italyancası olan arkadaşlarda olmalı gerçekten çok işe yarar çok kişinin cevap arayıp bulamadığı bilgiler var mesala:
pencerelerin kumandadan kapanması için yapılması gerekenler..
bu ise yanlış anlamadıysam 159 q-tronice direksiyondan vites ekleme
eminim daha çok şey çıkacak italyancasına güvenen arkadaşların ilgisini bekliyorum
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ar.159

yani arkadaşlar bu başlık nasıl kimsenin dikkatini çekmedi anlamış değiim nerdeyse 159 un için düşündüğümüz hayal ettiğimiz ve hatta aklımızın ucundan geçen herşeyin cevabı var
şahsen ben kısa zaman sonra gerekli desteği bulabilirsem direksişyondan vites olayına girmeyi düşünüyorum eminim çok zevkli olacak..........
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ismet

sen önce arabanın başlığını aç bi :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

hi_cazz

sen önce arabanın başlığını aç bi :)

Katılıyorum  :o You are not allowed to view links. Register or Login

ar.159

:)))))))))) oda olacak inş. belki tek direksiyondan vites 159 1.9 jtdm yi yaparım
34 AV 0020 COMING SOON!!

Passione

Direksiyondan vites benim de baya ilgimi cekti aslinda ama dusunduren konu tahminimce hemen herseyin sokulup takilacak olmasi. Yani isciligin cok iyi olmasi lazim gibi.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

ar.159

Direksiyondan vites benim de baya ilgimi cekti aslinda ama dusunduren konu tahminimce hemen herseyin sokulup takilacak olmasi. Yani isciligin cok iyi olmasi lazim gibi.

çok detayına inemedim konunun ama çok da teferruatlı değilmiş gibi gözüktü gözüme olay proğramı atmakta
34 AV 0020 COMING SOON!!

Passione

çok detayına inemedim konunun ama çok da teferruatlı değilmiş gibi gözüktü gözüme olay proğramı atmakta
Peki kesin yapip sorunsuz kullanan var mi acaba?

"centocinguantanove"

ar.159

normalde link ölmüş açılmıyor
ama translate üzerinden açmayı başardım

şimdiye kdar gördüğüm en geniş kaynak
teknik manada da en detaylı bilgi de burda mevcut

ancak hala yardıma ihtiyacım var
acaba 159 1.9 jtdn q-tronicin BSFC, VOLUMTRİC EFFCİENCY VE AXLE RATİO değerlerini bilen yada bulmnak da yardımcı olabilecek var mı:( You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login  ümitli olduğum arkadaşlar  :-[
34 AV 0020 COMING SOON!!

agucba

Şunlara bir bakın bakalım. Umarım işe yarar.

Volumetric Efficiency
You are not allowed to view links. Register or Login (gerçi burada doğrudan 1,9 JTDM'den bahsetmemiş)

Diğerleri için biraz daha bakınmam gerekiyor.

///////////////

ar.159

Şunlara bir bakın bakalım. Umarım işe yarar.

Volumetric Efficiency
You are not allowed to view links. Register or Login (gerçi burada doğrudan 1,9 JTDM'den bahsetmemiş)

Diğerleri için biraz daha bakınmam gerekiyor.
Bunlara bakmıştım üstad ama ilgilendiğin için çok Sağol yazılarda genelde genel ifade ile volumetric efficieny iyi diyorlar ama benim aradığım yüzdelik bir değerdi
Dün yine gece 3 e kadar arandım yarım yamalak İNG. Ile
En son bir İngiliz formunda çocuk kendince 147 1.9 jtdm için hesap yapmış çok sağlıklı değil ama onu baz aldım artık
Onun dediğine göre volumetric ef. %94 müş
BSFC deyi oda bulamamış ama diyor tdi lerde 0.36 bizimkide 0.38 Olmalı diyor el mahkum kabul ettim :(
Final ratio için ise iki ayrı değer buldum hangisi doğru emin olamadım
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!

Adza

Konuyu yeni gördüm ve siteyi gerçekten çok beğendim. Translate elverdiğince incelemeye çalışıyorum çok hoşuma gitti teşekkürler Abi  :haydi:

agucba

Evde bir test broşürü var 159 1,9 JTDM ile ilgili, ama düz vites için. Unutmaz isem onu yarın ofise getireyim, tarayıcı ile kaydedeyim. Orada oldukça ayrıntılı çizimler, ölçümler, değerler falan var. Almanca ama bunun Türkçesi Almancası olmaz, neticede sayıların dili dünyada tek.

///////////////

halil

otohaber dergisinde de 3 adet test var.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ar.159

yardımlar için çok teşekkürler..
15 gündür bu işle uğarşıuorum aslında epey yol aldım
bir çok veriye ulaştım sadece bsfc ve volumetric efficientin teyidi kaldı bulamazsakta buldukjlarımı refrans alacağım artık
You are not allowed to view links. Register or Login  üstad sen akşam bir göz at ofise getirmene gerek yok bsfc ile ilgili bir rakam var mı yok mu o yeterli sadece bana
34 AV 0020 COMING SOON!!

yaman50

2006 156 1.6 ts distinctive (34 FB 0209)
2008 159 1.9 jtdm distinctive plus (34 PVL 22)
2014 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive TCT (34 HE 1918)
2018 Giulietta 1.6 JDTM SÜPER TCT (34 ZMH 42)

agucba

Dizel motor BSFC için aşağıdaki gibi bir bilgi edinebildim. Mühendislik bilgilerim kısıtlı olduğu için belli bir yere kadar anladım. Ya da şöyle diyeyim. Almanca'dan Türkçe'ye çeviremem.

Mesela şöyle bir formül var.

Örnek: Bir dizel motor için spesifik yakıt tüketimi (belli çalışma aralığında)  206 g/kWh olarak tespit edilir. Harcanan yakıtın ısıtma/ısınma değeri ise yaklaşık 11,8 kWh/kg'dır. Buna göre Etki Değeri/Derecesi aşağıdaki gibi hesaplanır:

Yakıtların Isıtma/Isınma Değerleri aşağıdaki gibidir;

Dizel                  : yaklaşık 11,8 kWh/kg
Normal benzin     : yaklaşık 11,5 kWh/kg
Super benz,n       : yaklaşık 11,3 kWh/kg

Spesifik yakıt tüketimi, bu aynı zamanda Etki Değeri/Derecesi oluyor, sabit bir değer olmamakla beraber motor çalışma şartına göre değişkendir. Değerler, çevrilen değer ve motora binen yüke göre değişiklik göstermektedir. Yine de, genel olarak tek bir değer kıstas alınır. Kıstas alınan bu değer, eğer farklı bir açıklama yapılmamış ise, "En Verimli Değer" (,,Bestwert")'dir, yani ulaşılabilecek en optimum/verimli değer.

Spesifik yakıt tüketimi aslında bir diyagram ile daha iyi anlatılabiliyor. Buna aynı zamanda "Midye Diyagramı" da deniyor. Bu diyagramda "En Verimli Değer" (,,Bestpunkt") bilgisi yanında tamgaz ve yarım gaz esnasındaki değerler de takip edilebiliyor.

Bu diyagramın aslında şanzıman düzen ve ayarları için büyük önemi var. Seçilen vites oranlarına göre motor devri ayarlanarak yakıt tüketimi optimum düzeye getirilebiliyor.

Bunun haricinde bir dizel motorlar için referans alındığı söylenen tablo.

///////////////

ar.159

Dizel motor BSFC için aşağıdaki gibi bir bilgi edinebildim. Mühendislik bilgilerim kısıtlı olduğu için belli bir yere kadar anladım. Ya da şöyle diyeyim. Almanca'dan Türkçe'ye çeviremem.

Mesela şöyle bir formül var.

Örnek: Bir dizel motor için spesifik yakıt tüketimi (belli çalışma aralığında)  206 g/kWh olarak tespit edilir. Harcanan yakıtın ısıtma/ısınma değeri ise yaklaşık 11,8 kWh/kg'dır. Buna göre Etki Değeri/Derecesi aşağıdaki gibi hesaplanır:

Yakıtların Isıtma/Isınma Değerleri aşağıdaki gibidir;

Dizel                  : yaklaşık 11,8 kWh/kg
Normal benzin     : yaklaşık 11,5 kWh/kg
Super benz,n       : yaklaşık 11,3 kWh/kg

Spesifik yakıt tüketimi, bu aynı zamanda Etki Değeri/Derecesi oluyor, sabit bir değer olmamakla beraber motor çalışma şartına göre değişkendir. Değerler, çevrilen değer ve motora binen yüke göre değişiklik göstermektedir. Yine de, genel olarak tek bir değer kıstas alınır. Kıstas alınan bu değer, eğer farklı bir açıklama yapılmamış ise, "En Verimli Değer" (,,Bestwert")'dir, yani ulaşılabilecek en optimum/verimli değer.

Spesifik yakıt tüketimi aslında bir diyagram ile daha iyi anlatılabiliyor. Buna aynı zamanda "Midye Diyagramı" da deniyor. Bu diyagramda "En Verimli Değer" (,,Bestpunkt") bilgisi yanında tamgaz ve yarım gaz esnasındaki değerler de takip edilebiliyor.

Bu diyagramın aslında şanzıman düzen ve ayarları için büyük önemi var. Seçilen vites oranlarına göre motor devri ayarlanarak yakıt tüketimi optimum düzeye getirilebiliyor.

Bunun haricinde bir dizel motorlar için referans alındığı söylenen tablo.

ben günlerdir BSFC ile ilgili sayısız kaynak okudum hiç biri senin kadar güzel anlatmadı Allah tan mühendis değilsin..
burda da detaylı hesaplama yönetmeleri var ancak işimn içine saat ho.h ya da kw.h girdiğinde aklım almıyor saatin orda ne işi var diyorum bir türlü hesabı oturtamıyorum
34 AV 0020 COMING SOON!!

agucba

Ben de zaten wikipedia'ya bakmıştım. Gerçi bir çok farklı kaynağa baktım ama en güzel anlatım wikipedia olduğu için oradakini örnek aldım. Karşılaşırsam daha ayrıntılı ama sade anlatımlı bir bilgiye, burada paylaşırım.
Bu arada Alfa 159 1,9 JTDM için BSFC, Volumetric Efficiency ve Axle Ratio bilgileri için de bir yerden bilgi bekliyorum. Eğer gelirse, onu da paylaşırım burada.

///////////////

ar.159

Ben de zaten wikipedia'ya bakmıştım. Gerçi bir çok farklı kaynağa baktım ama en güzel anlatım wikipedia olduğu için oradakini örnek aldım. Karşılaşırsam daha ayrıntılı ama sade anlatımlı bir bilgiye, burada paylaşırım.
Bu arada Alfa 159 1,9 JTDM için BSFC, Volumetric Efficiency ve Axle Ratio bilgileri için de bir yerden bilgi bekliyorum. Eğer gelirse, onu da paylaşırım burada.
çok teşekkürler üstad baya zahmetli oldum
34 AV 0020 COMING SOON!!

wolkanku

abi benim anlamadığım, yazılımlı dpfi sökülmüş arabada gerçek değerleri nasıl yakalayacağın :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ar.159

abi benim anlamadığım, yazılımlı dpfi sökülmüş arabada gerçek değerleri nasıl yakalayacağın :)
analdığım kadarıyla axle radio ve volumetric efficiency sabit değerler yani yazılımla oynanmıyor geri kalanı içinse üzerine 3-5 atacağız artık:)
34 AV 0020 COMING SOON!!

agucba

Bu da bahsettiğim teknik bilgiler. 159'un maksimum torkunu verdiği devirde krank milinin saniyede kat ettiği mesafe bilgisi de var mesela.

///////////////

ar.159

Bu da bahsettiğim teknik bilgiler. 159'un maksimum torkunu verdiği devirde krank milinin saniyede kat ettiği mesafe bilgisi de var mesela.

adamlar ne Detaylı inceleme yapmışlar helal olsun Paylaşım içinde cok tesekkurler

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!

mrbkmz

çok faydalı bilgiler,eline sağlık.
2006 159 1.9 JTDm
2004 156 1.6 TS