Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 156 - Kapı Sensörünün Yeri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umtu06

Kapılar icin 4 adet ışıklı logo aldım. Elektronikci olmama rağmen kapı açık sensörünün yerini bulamadım. Küçük bir switch aradım ama yok. Yerini bilen var mı?

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Kapılar icin 4 adet ışıklı logo aldım. Elektronikci olmama rağmen kapı açık sensörünün yerini bulamadım. Küçük bir switch aradım ama yok. Yerini bilen var mı?

Küçük switch yoktur. Kapı kilidinin kendisinde sinyal alır. Kapı'ya giren soketin içinden hangi kabloların merkezi klide ait olduğun bulacaksınız. Kapı açma tetiğini bulduktan sonra zamanlayıcı role ile birlikte bu logoları belirli bir süre beslemeniz gerekecek. Orijinalde kapı altı ışığı olan bir model olsaydı işiniz daha kolay olurdu.

umtu06

Alfanın kapı kilidine sensör koyması çok zekice. Evet işimiz zor. Kolaya kaçıp bi swiç eklerdim ama kapıyı delmek istemiyorum. Kapıya giren 20 30 kablo var fakat kilide giden kablo sayısı azdır diye tahmin ediyorum. ölçüm yapıp sonucu paylaşırım. Çok teşekkürler.

Deniz

Alfanın kapı kilidine sensör koyması çok zekice. Evet işimiz zor. Kolaya kaçıp bi swiç eklerdim ama kapıyı delmek istemiyorum. Kapıya giren 20 30 kablo var fakat kilide giden kablo sayısı azdır diye tahmin ediyorum. ölçüm yapıp sonucu paylaşırım. Çok teşekkürler.

Hangi araç için merkezi kilit sinyal kablosunu arıyorsunuz ? Ben 159 da henüz bulamadım welcome home modülü takacağım birde aynaları kumandadan açıp kapatmayı yapacağım herşeyim hazır fakat birtürlü bulamıyorum merkezi kilit tetikleyen kabloyu.

umtu06

156 mk1 için kapı açılınca beyne sinyal yollayan kabloyu arıyoruz. henüz bulamadık :)

Deniz

156 mk1 için kapı açılınca beyne sinyal yollayan kabloyu arıyoruz. henüz bulamadık :)

tavan aydınlatmasından alın kapılar açılınca tavan aydınlatması yanıyor sonuçta.

umtu06

tavan aydınlatmasından alın kapılar açılınca tavan aydınlatması yanıyor sonuçta.

iyi fikir. dezavantajı ise şöför kapısını açınca tüm kapıların ledleri yanar. bunun yanında 4 ayrı kapıya tavandan kablo çekmek lazım.

Deniz

iyi fikir. dezavantajı ise şöför kapısını açınca tüm kapıların ledleri yanar. bunun yanında 4 ayrı kapıya tavandan kablo çekmek lazım.

4 tane kablo çekmeye gerek yok 1 tane hat alın 1mm2 kesitli kablodan 4 kapıya dağıtın varsın olsun ayrı ayrı kapılar açılınca yanmasın hepsi bir yansın merkezi kilit tetikleyici kablo aramaktan iyidir.

tolga_ozhan

Peki bu tavan aydınlatmasından kapı içne çekilen kablo nereden kapı içine girecek.

Rotweiler

Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Deniz

Yapılmak istenirse sokulacak yer bulunur yeterki kabiliyet olsun. Kapıların soketleri üzerinde 2 yada 3 tane boş hat muhakkak oluyor yapmak isteyen kişi yeterki istesin 1 adet havya ve lehim teli ile o boş line üzerinden kapı içerisine enerji aktarabilir. Bukadar bilgim yok ben bunu yapamam derse ozaman biraz daha kaba bir yöntem kullanarak kapı soketinin arkasına ve kapının karşılığına gelecek şekilde küçük bir delik açarak (istediği el aletini kullanmakta serbesttir uygulamayı yapacak kişi) enerjiyi içeri aktarabilir. Tabi kapı gergisini sökmeyi bilmesi gerekeyor buseferde.
Biraz daha elektronik bilgisi gerektirecek bir uygulama var can açma kapama düğmelerindeki aydınlatmalara gelen enerjiyide kullanabilir. Yok ben bunuda yapamam derse elektrikli aynalara gelen enerjiyide kullanabilir. Tabi bu seferde sürekli açık kalmasın diye on off switch kullanmak gerekiyor

kısaca azimle sıçan betonu delermiş.

tolga_ozhan

Yapılmak istenirse sokulacak yer bulunur yeterki kabiliyet olsun. Kapıların soketleri üzerinde 2 yada 3 tane boş hat muhakkak oluyor yapmak isteyen kişi yeterki istesin 1 adet havya ve lehim teli ile o boş line üzerinden kapı içerisine enerji aktarabilir. Bukadar bilgim yok ben bunu yapamam derse ozaman biraz daha kaba bir yöntem kullanarak kapı soketinin arkasına ve kapının karşılığına gelecek şekilde küçük bir delik açarak (istediği el aletini kullanmakta serbesttir uygulamayı yapacak kişi) enerjiyi içeri aktarabilir. Tabi kapı gergisini sökmeyi bilmesi gerekeyor buseferde.
Biraz daha elektronik bilgisi gerektirecek bir uygulama var can açma kapama düğmelerindeki aydınlatmalara gelen enerjiyide kullanabilir. Yok ben bunuda yapamam derse elektrikli aynalara gelen enerjiyide kullanabilir.

kısaca azimle sıçan betonu delermiş.

İşte bu yüzden kontrol kalemi ile o 26-27 tane kabloya bakıp mevcut tetiklemeyi bulmak daha pratik olacak :)

umtu06

o aynadaki ve cam kumandalarındaki enerjiler kapılara sadece kontak açıkken gidiyor. Bizim amaç araca ilk binerken logoların yanması. Mantıklı olan o 30 kabloyu ölçüp kontak kapalı ilen enerji bulmak bulamazsak sigortadan 4 kapıyada hast çekilecek. swiç içinse ayrı ayrı kapı kilidi içerisinde var dediğiniz on off ları kullanmak gerek.

tolga_ozhan

o aynadaki ve cam kumandalarındaki enerjiler kapılara sadece kontak açıkken gidiyor. Bizim amaç araca ilk binerken logoların yanması. Mantıklı olan o 30 kabloyu ölçüp kontak kapalı ilen enerji bulmak bulamazsak sigortadan 4 kapıyada hast çekilecek. swiç içinse ayrı ayrı kapı kilidi içerisinde var dediğiniz on off ları kullanmak gerek.

Yanlışınız var. Tavan aydınlatmasına elektrik sadece kontak açıkken gitmez.
Tekrar test edin göreceksiniz. Eğer sizin ki öyleyse bir problem var demektir.

Kapı içinde de kontak kapalıyken elektrik var. Kesin var :)
Yoksa merkezi kilit diye bir şey olmazdı.

Fakat o sürekli elektrik sadede merkezi kilit ikazlandığında tetikleniyor. O yüzden ilk mesajımda zaman ayarlı role kullanmalısınız dedim.

sp4rc0

Fakat o sürekli elektrik sadede merkezi kilit ikazlandığında tetikleniyor. O yüzden ilk mesajımda zaman ayarlı role kullanmalısınız dedim.
Kapı icinde kontak anahtarı çıkarıldığında elektrik var. Ancak kapıyı açınca kesiliyor olabilir. Çünkü anahtarı çıkarınca ayna ayarı yapabiliyorsunuz, camları açıp kapatabiliyorsunuz, ancak herhangi bir kapıyı açtığınız andan itibaren bu kontroller çalışmıyor.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

tolga_ozhan

Kapı icinde kontak anahtarı çıkarıldığında elektrik var. Ancak kapıyı açınca kesiliyor olabilir. Çünkü anahtarı çıkarınca ayna ayarı yapabiliyorsunuz, camları açıp kapatabiliyorsunuz, ancak herhangi bir kapıyı açtığınız andan itibaren bu kontroller çalışmıyor.

Bu söylediğiniz 147 için geçerli 156 değil.

156'da ayna ayar ve cam tuşları komple gidiyor kontak gidince. Fakat merkezi kilit öyle değil.

sp4rc0

Bu söylediğiniz 147 için geçerli 156 değil.
Onu bilmiyordum, eğer aynı olsaydı komutator denen parçadan bakin diyecektim, 147de bagaj kilidi merkezi kilit vb. birçok görevi var çünkü

TRSemih

156'da da kontağı kapattıktan sonra bir süre ön iki camda elektrik oluyor. 2-3 dk sonra kapıyı açmasan dahi elektriği kesiyor. Butonların aydınlatmasından takip etmek mümkün. Dikiz aynaları hatırlamıyorum.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

umtu06

diğer araçları bilmem ama MK1 156 da kontağı kapatır kapatmaz ayna ve cam elektrikleri kesiliyor.

sp4rc0

Kapı altı aydınlatma yokmu aracınızda? Varsa doğrudan ona bağlayın

umtu06

156 larda kapı aydınlatması malesef yok. Sanırım en mantıklı çözüm merkezi kilit'ten elektriği alıp kilit içindeki sensörü kullanarak logoya vermek. Böylece 4 kapıya tavan aydınlatmasından kablo çekmekten kurtuluruz.

ar.159

Hangi araç için merkezi kilit sinyal kablosunu arıyorsunuz ? Ben 159 da henüz bulamadım welcome home modülü takacağım birde aynaları kumandadan açıp kapatmayı yapacağım herşeyim hazır fakat birtürlü bulamıyorum merkezi kilit tetikleyen kabloyu.
deniz biz çok uğraştık follw me home u yaptık sıkıntı yok yavru ağzı renkli bi kanlo ile turuncu kablo olmalaı ama ayna katlama modülü maalesef olmuyor nyada biz beceremedik ben iade ettim sen yapabilirsen benim için nolur fotoğrafla
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Deniz

deniz biz çok uğraştık follw me home u yaptık sıkıntı yok yavru ağzı renkli bi kanlo ile turuncu kablo olmalaı ama ayna katlama modülü maalesef olmuyor nyada biz beceremedik ben iade ettim sen yapabilirsen benim için nolur fotoğrafla

abi ben o kapıya gelen kabloları ölçmek için (düşük sinyalleri bile hesap etsin diye) bip sesi çıkartan bir devre hazırladım evde ama gel gör ki tetikleme kablosunu bir türlü bulamadım (+) veya (-) tetikleme hepsini denedim. Yada ben yapamadım artık neyse. Dediğin kabloları ölçeceğim bugün tekrardan. Aynalar içinse You are not allowed to view links. Register or Login bir çözüm bulmuştu belki bir ip ucu verir.

tolga_ozhan

Benim aynalar için bulduğum çözüm 166'da işe yarar. 159 için geçerli değil çünkü orda da denendi.
159'da ki problem body control denen ünitenin belirli bir hızı geçince kapıları otomatik kitlemesi. Bu kilit sinyali gelince de aynalar kapanıyordu. Yolda giderken de ayna kapalı olamayacağı için komple iptal edildi.
166'da ise basit bir role ile kontak açıkken standart devresinden, değilken kapı kilidinden beslemek mümkün.
Kısaca neyin ne zaman nerden besleneceğine 159'da body control karar veriyor.

ar.159

166 da olayı Huseyin ustada basit bir role ile çözmüştü ama Dediğin gibi 159 da o ise yaramıyor sorun ise Kapıların otomatik kitlenmesi degil benim aldığım modülde adam onu çözmüş kontaktan bir kablo çekiyorsan modüle kontak açılınca sistem devre Dişi kalıyor asil sorun 159 da aynaların beyinleri ayrı ayrı hem sol kapıda hem sağ kapıda beyin var haliyle sistem daha Karışık ve sağ Kapıdan son Kapıya kablo çekmek gerekiyor

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford