Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta dizel mi benzinli mi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

keremist

Öncelikle herkese selamlar
Konu kirliliği olsun istemiyordum ama bu şekilde açılan konular araç alımlarından sonra kilitlenmiş ve açmak zorunda kaldım.bunun için lütfen kusuruma bakmayın.
Birçok markanın aralık ayı kampanyasıyla kafamız iyice karışırken en son Giulietta ya gönlüm kaydı ve her ne kadar limtlerimi zorlamak zorunda kalsamda bir Alfa almaya bir adım kaldı.Fakat kararsız kaldığım konu dizel dist. mi yoksa benzinli dist. mi? beylikdüzü bayisinde kırmızı renkli, deri koltuklu full bir aracın içine bakıp inceledikten sonra tabiki fiyatta o doğrultuda çok yüksek olunca dizel sıfır dist. 69bin tl fiyat çektiler.birde benzinli sunroof ve beyaz opak 81bin.
tabiki sürüş keyfi önceliğim ve sizin gibi alfa aşıklarını okudukça ya bu aracıda ekonomi için alınmaz diyorum ama istanbul ve birde gezmeyi sevince yakıt gideri beni üzer diye dizel e yöneliyorum.
dizel için yorumlara baktığımda hani o çokda alfa ruhu yokmuş izlenimi seziyorum eğer durum gerçekten böyleyse 81bin tct için son kez limit zorlamasını deniyeceğim:)
görüşleriniz ve fikirlerinize önem verdiğini bilmenizi isterim ve sizden ricam tecrübeli insanlar olarak sıfır bir giu alacak olsanız şu anda olmazsa olmazlarınız ne olurdu? salı son gün kampanya için.

max-ime

Bu tamamen sizin yaptiginiz km ve yakita ayirabileceginiz butcenizle alakali. Geriye kalan her turlu konu icin herzaman benzinli.

alihsans

Aslında max-ime'nin dediği gibi durum basit. Performansı severim, sık sık uzarım kısalırım diyorsanız benzinli. Sonrasında 10, 11 litre ortalamayı görünce oturup ağlarım diyecekseniz de dizel.
Diğer seçeneklerin tamamı da sizin zevkinize kalmış. Cam tavan, Blue&Me, deri koltuk, jant, otomatik vites, renk vs. tamamen tercih meselesi.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

master

Benzinli net şekilde daha keyifli ve hızlı, dizel ciddi şekilde daha tasarruflu. İkinci elde de dizele rağbet daha fazla.

Dizeli hem 12.000 TL ucuza alacaksınız, hem uzun vadede de cebinizden daha az para çıkacak, satarken daha rahat satacaksınız. Chipleyince benzinli kadar olmasa da fena da gitmiyor.

Benzinlide ise çok daha fazla keyif alacak, yoldaki araçların çoğundan hızlı gideceksiniz. Karşılık olarak hem ilk başta hem daha sonra cebinizden daha çok para çıkacak.

Tercih sizin :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

keremist

Az önce ataşehirdeki birmotu aradığımda 74bin e 170 lik var dediler.dist. modeli.benimde tabiki gönlüm benzinliden yana ama fabrika değerleri oldukça iddialı.ortalama yakıt tüketimi 5.8 diyor. ben 7 yede razıyım.gerçekçi olacak olursak giu kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi?istanbul içi yoğun kullanım tem de olacak

alihsans

Bir not daha ileteyim: Dizel ile TCT'nin alış fiyatlarını doğrudan karşılaştırma hatasına düşmeyin.

Liste fiyatları:
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Progression Plus | 120 beygir | 67.300 TL (Portakal)
Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Progression Plus | 105 beygir | 72.300 TL (Kan portakalı)

Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir TCT (Otomatik) Distinctive | 170 beygir | 78.500 TL (Çikita muz)

Yani dizel aracı daha ucuza almayacaksınız. Benzinli daha ucuz.
170 beygirlik TCT Distinctive ile 105 beygirlik JTD Distinctive fiyatlarını karşılaştırırsanız "dizeli daha ucuza alıyorum" hatasına düşersiniz. Bu ikisi bambaşka araçlar.

Muzla portakalı karşılaştırmayın.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

esatay

You are not allowed to view links. Register or Login
Bir not daha ileteyim: Dizel ile TCT'nin alış fiyatlarını doğrudan karşılaştırma hatasına düşmeyin.

Liste fiyatları:
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Progression Plus | 120 beygir | 67.300 TL (Portakal)
Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Progression Plus | 105 beygir | 72.300 TL (Kan portakalı)

Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir TCT (Otomatik) Distinctive | 170 beygir | 78.500 TL (Çikita muz)

170 beygirlik TCT Distinctive ile 105 beygirlik JTD Distinctive fiyatlarını karşılaştırırsanız "dizeli daha ucuza alıyorum" hatasına düşersiniz. Bu ikisi bambaşka araçlar.

Hiç güleceğim yoktu güzel örnekleme
2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

ozoozo

Liste fiyatları:

Ben muzla portakalı miksere koyuyom 3-5 de badem,fıstık atıyorum birazda bal atom oluyor abi. Buna göre bir araç önerirsen sevinirim. Tşkkrlr i günlr.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

alihsans

Ben muzla portakalı miksere koyuyom 3-5 de badem,fıstık atıyorum birazda bal atom oluyor abi. Buna göre bir araç önerirsen sevinirim. Tşkkrlr i günlr.

Cupra. :D

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alisto

Az önce ataşehirdeki birmotu aradığımda 74bin e 170 lik var dediler.dist. modeli.benimde tabiki gönlüm benzinliden yana ama fabrika değerleri oldukça iddialı.ortalama yakıt tüketimi 5.8 diyor. ben 7 yede razıyım.gerçekçi olacak olursak giu kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi?istanbul içi yoğun kullanım tem de olacak

yoğun trafikte 10-11 lt istanbul ortalama..
tem'de yol açık olsa en iyi 8-9lt olur... ki bence olmaz :D

keremist

yoğun trafikte 10-11 lt istanbul ortalama..
tem'de yol açık olsa en iyi 8-9lt olur... ki bence olmaz :D
fabrika verileriyle hayal kurmayalım yani hiç:)
o kadar fark olur mu hakikaten neredeyse 2 katı ve dist. modelinde strat stop yazıyor bi faydası yok yani.tahminimce yarın test sürüşüne gideceğim satış temsilcisi en fazla 8 yakarsın gibi politika izleyeceğini düşünüyordum benzinli için doğrusu fakat bu değerler epey yüksek

ozoozo

Forumda bu durumun karşılaştırmasını defalarca hatta sayfalarca kafa patlatarak uzun uzun yazarak konuştuk , eğer forumda arama yaparsanız yeterli bilgiye ulaşırsınız.

Aslında konu çok basit benzin almak bana koymaz derseniz  benzin. Ben benzine para vermeyi sevmiyorum 100 lira mazot alıp 1-2 hafta gözüm ibreye gitmesin diyorsanız cevap dizel. Uzun uzun yazmaya gerek bile yok.

alisto

Aynen, yakıt acitmaz diyorsan 170lik tct

Çok gezeyim diyorsan 105lik dizel..

alihsans

...tahminimce yarın test sürüşüne gideceğim satış temsilcisi en fazla 8 yakarsın gibi politika izleyeceğini düşünüyordum...
Ben alırken ne kadar yaktığını sormamıştım. Siz yakıtı sorun, verdikleri cevabı da bizimle paylaşırsınız.
Yakıta takılıyorsunuz sanırım. Bence  dizele yönelin. Bu akşam çektiğim kış ayları ortalamasını paylaşayım.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

esatay

Bende ilk depo 8.3, ikinci depo 9.0 ortalama daha araç 1200 km de bakalım düşecek mi? Mengerlerde bana ortalama 8 litre yakarsiniz dediler , bence ıst. Trafiği içindi söyledikleri rakam Izmit'te daha az olmalı diye düşünüyorum
2004 147 distinctive

Alfadanadam

Hangi versiyonu alırsanız alın, diğerinde gözünüz kalacak ama dizel alırsanız baya bir para cebinizde kalacak. Bakınız tecrübe :)

ozoozo

İstanbula arkadaşın yanına geldim , bir antepli arkadaş tanımıyorum,  arabasını bırakmış 1.4 170 lik tct giulietta az önce teste çıktık şehiriçi 11 küsür litre gösteriyor , egsoz sistemi falanda var. Uzun zaman sonra ilk defa bu kadar uzun deneme fırsatım oldu her şey çok güzel ama 11 lt can yakar :) performans falan harika fakat dediğim gibi 11 lt yaksam giulietta almazdım.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

esatay

Benim anlamadigim dizele tct vites olmuyor mu ? Dizelde tct olsa düşünülür
2004 147 distinctive

Kibitzer

Benim anlamadigim dizele tct vites olmuyor mu ? Dizelde tct olsa düşünülür

Var zaten, yurtdışında 2.0 dizel 170hp TCT giuliettalar satılıyor. Fakat aşırı vergi nedeni ile ülkemize gelmiyor. 1.6 dizel için ise Birmot'taki arkadaşlar İtalya genel merkezin böyle bir üretim için yeterli talep yok diyerek yapmadıklarını söylemiştiler. 1.6 dizel TCT olsa sanırım manuel alan %1 falan olurdu.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Erenbal

bende 40.000 km'de dizel giu var hatasız. 170liğe geçmeyi düşünüyorum. 2.el düşünürseniz alın benimkini, ben de gideyim 170lik alayım  :-*

Gouki

Kerem bey Aralık ayı kampanyalarından bahsediyor, siz kendi arabanızı satmanın derdinden.

Erenbal

agucba

Evet, malesef o anlaşılıyor.  ;)

///////////////

Erenbal

alternatif önermeyi "derdim" olarak nitelendirebilmek de hoş birşey " ;) "

keremist

Az önce aldığım fiyatlar
Dizel dist. 70.500
14 tct 72.500
1.4 tct buz beyazı sunroof direksiyon vitesi 78.500
Aybeyaz rengi nasıl sizce?sunrooflu dizel sadece o var