Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Benzine / Yakıta yapılan zam ve indirimler - Kampanyalar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erk1n

Ben kimseye bir şey dayatmıyorum. Ne zamandan beri fikir beyanı birilerine bir şey dayatma haline geldi?

Ben kimseye hakaret etmedim. Kimsenin haklarına tecavüz etmedim. Kimsenin özgürlüğünü kısıtlamadım.

Akaryakıt zamları ve indirimlerini konuştuğumuz konunun altında akaryakıt indiriminin sebebini konusunda kendi fikrimi açıkladım. İleride akaryakıta zam geleceği ve bunun düşünmemin sebepleri konusunda fikirlerimi aktardım.

Fikirlerden bu kadar korkmaya çekinmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Ne bu şiddet bu celal ?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

h.t

Yukarı da yazılanlara katılıyorum , halkımız takım tutar gibi parti tuttuğu için bizde akaryakıt zamlarına vs. İtiraz edilmez. Avrupadayken polonyada benzin zammı yapıldı ve 1 hafta boyunca insanlar arabalarını kullanmadı ortak bir payda olan "zamma" tepkisini koydular. Devlet zammı geri çekmek zorunda kaldı.. Tenzih ederek söylüyorm ama bizde oy verdiğin ne derse o doğrudur görüşü hakim olduğu için ortak paydada buluşamıyoruz , batıdaki zşhniyete ulaşmamız zor.
Herkese iyi forumlar , forumda siyaset konuşulmasın evet ama akaryakıt hakkında devletin yaptığı yanlışları/doğruları konuşabiliriz diye düşünüyorum. Son olarak lanet olsun bu benzin fiyatlarına

Sent from my iPhone using Tapatalk

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben kimseye bir şey dayatmıyorum. Ne zamandan beri fikir beyanı birilerine bir şey dayatma haline geldi?

Ben kimseye hakaret etmedim. Kimsenin haklarına tecavüz etmedim. Kimsenin özgürlüğünü kısıtlamadım.

Akaryakıt zamları ve indirimlerini konuştuğumuz konunun altında akaryakıt indiriminin sebebini konusunda kendi fikrimi açıkladım. İleride akaryakıta zam geleceği ve bunun düşünmemin sebei konusunda fikirlerimi aktardım.

Fikirlerden bu kadar korkmaya çekinmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Ne bu şiddet bu celal ?

Tam tersine tepki veren ve celallenmiş şekilde davranan sizsiniz :)

Oldukça sakin yazdığıma emin olabilirsiniz. Tekrar edeyim.

1. Burası bir topluluk
2. Her topluluğun kendine göre kuralları olur
3. Bu kuralların işletilmesinden sorumlu insanlar vardır.
4. Ben ve Gouki nickli Özgün arkadaşım bu insanlardandır.
5. Bu insanlar topluluk kuralları ile bağdaşmayan bir haraket gördüğümüzde hatırlatmak zorundayız. Aksi takdirde bu kuralların bir amacı olmaz.
6. Kurallar kısmında yazan her satır emin olun ki keyfi olarak koyulmuş kurallar değildir. Geçmişte yaşanan tecrübeler sonucu oluşturulmuştur.

Olurda günün birisinde bu kuralları ben ihlal edersem lütfen sizde beni uyarmaktan çekinmeyin.
Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

Gouki

Petrol fiyatlarındaki düşüşle benzinde litrede 8 kuruş, motorinde 11 kuruş indirim yapıldı.

Benzindeki 8 kuruş indirimden sonra İstanbul ve Ankara'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4.40 TL'den 4.32 TL seviyelerine indi. 11 kuruşluk motorin indiriminden sonra İstanbul'da 3.93 TL'den 3.82 TL seviyelerine, Ankara'da 3.97 TL seviyelerinden 3.86 TL seviyelerine düştü.

saskuran

Petrol fiyatlarındaki düşüşle benzinde litrede 8 kuruş, motorinde 11 kuruş indirim yapıldı.

Benzindeki 8 kuruş indirimden sonra İstanbul ve Ankara'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4.40 TL'den 4.32 TL seviyelerine indi. 11 kuruşluk motorin indiriminden sonra İstanbul'da 3.93 TL'den 3.82 TL seviyelerine, Ankara'da 3.97 TL seviyelerinden 3.86 TL seviyelerine düştü.
özgün ... bugunmü oldu bu ? yoksa 10 gun onceki habermi ?

SAS....

Gouki

saskuran

Az önce abi :) You are not allowed to view links. Register or Login
akşam akşam sevindirdin beni .... %5 total indirimimde var    tadından yenmez

SAS....

koroglubrk

Az önce abi :) You are not allowed to view links. Register or Login
akşam akşam sevindirdin beni .... %5 total indirimimde var    tadından yenmez

SAS....

Bu rakamlara sevinir olduk. Bizi bu hale düşürenler utansın ne diyelim  >:(
10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

iceberg156

12.12.2014 Tarihli akaryakıt depo  ve pompa fiyat  değişiklikleri  olmuştur.

MOTORİN (Eurodiesel) 'in POMPA (İstanbul Anadolu)
Eski Fiyatı  3,94 TL   Yeni Fiyatı  3,83 TL   Azalış  - % 2,79   Azalış   - 0,11 TL

BENZİN (97 Kurşunsuz)' in POMPA (İstanbul Anadolu)
Eski Fiyatı  4,50 TL    Yeni Fiyatı  4,35 TL   Azalış  - % 3,33   Azalış   - 0,15 TL

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

Zafo

Hadi bakalım benzini 4'ün altında görmeyi bekliyoruz!

Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz.

iceberg156

25.12.2014 Tarihli akaryakıt depo  ve pompa fiyat  değişiklikleri  olmuştur.

Eski Fiyatı  3,83 TL   Yeni Fiyatı  3,78 TL   Azalış  - % 1,31   Azalış   - 0,05 TL

Eski Fiyatı  4,35 TL    Yeni Fiyatı  4,30 TL   Azalış  - % 1,15   Azalış   - 0,05 TL

Incablue

Bu gece 00:00'dan sonra benzin 4,19 TL. :alkis: bu indirimler hiç hayra alamet değil bence, acısı çıkar :)

iceberg156

03.01.2015 Tarihli akaryakıt depo  ve pompa fiyat  değişiklikleri  olmuştur.

Eski Fiyatı  3,78 TL   Yeni Fiyatı  3,70 TL   Azalış  - % 2,12   Azalış   - 0,08 TL

Eski Fiyatı  4,30 TL    Yeni Fiyatı  4,22 TL   Azalış  - % 1,86   Azalış   - 0,08 TL

engin uzun

Yakıtımı artık Lukoil den almaya basladım,opeti bıraktım.Evin iki aracı içinde aynı yerden alıyorum,üye kartları var,pompada anında %4 sanırım indirimleri var.En son benzin 4,17 iken 3,98 e falan aldım.Diğer firmalara göre bir fark göremedim,alan varmı aramızda?
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

TRSemih

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

THG

2008 - Alfa Romeo 147 (02.09.2014 - 22.06.2017)
2007 - Subaru Forester (03.07.2017 - 29.07.2019)
2011 - Audi A3 Sportback S-Tronic (07.08.2019 - ...)

ByAKINCI

Antalya Finike BP'de 2,01 TL'den alıyorum alfam normal kullanımda 10 LT yaktığını hesap ediyorum ve sonuç 20Krş/km'de  :haydi:
147 Blackline Red

Anıl

Yakıtımı artık Lukoil den almaya basladım,opeti bıraktım.Evin iki aracı içinde aynı yerden alıyorum,üye kartları var,pompada anında %4 sanırım indirimleri var.En son benzin 4,17 iken 3,98 e falan aldım.Diğer firmalara göre bir fark göremedim,alan varmı aramızda?
LUK köklü bir Rus firmasıdır, uzun seyahate çıktığımda 2 kere kullanmışlığım var bu firmayı. Fiyat farkı dışında, kullanımda bir fark hissetmedim.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

iceberg156

LUK köklü bir Rus firmasıdır, uzun seyahate çıktığımda 2 kere kullanmışlığım var bu firmayı. Fiyat farkı dışında, kullanımda bir fark hissetmedim.

Avrupa'da gittiğim birçok ülkede de istasyonları bulunmakta.

engin uzun

Avrupa'da gittiğim birçok ülkede de istasyonları bulunmakta.

Peki bu firma nasıl oluyorda 15-20 kr kadar ucuz satabiliyor.Kendi karından kırpıyor olsa gerek,dogrumu?

erk1n

İstanbul Kozyatağı yan yol Aytemiz ve Opet'de LPG'nin litresi 1.95TL  :yukari-ok:
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

agucba

Çok yeni olmamakla beraber akaryakıt fiyatlarının marka ve bayilere göre farklılık göstermesinin açıklaması. Konunun yabancısıyım. İşin teknik kısmını bilenler mutlaka ilaveler veya düzeltmeler yapacaklardır. Yorumlar 2011 yılına ait.

Yorum 1
Bir yerde bu konu ile ilgili şöyle birşey okumuştum. Aklımda kaldığınca aktarayım. Bayi sayısı 50'nin altında olan istasyonlar, herhangi bir savaş durumunda TSK tarafından kullanılmak üzere belirli bir miktar yakıtı stoklamak zorunda kalıyorlarmış. Fakat Full gibi bayi sayısı az olan istasyonlar bu kapsamın dışında kalıyorlar. Dolayısıyla stoklama maliyetini satış fiyatında göstermiyorlar.
Yanlış hatırlamıyorsam bu şekildeydi. Yine de daha iyi bilen arkadaşlarım paylaşsınlar

Yorum 2
Akaryakıt bayileri arasındaki fiyat farkının temeli,
satışı yapan istasyonun kar marjından fedakarlıkta bulunmasıdır. Her ne kadar istasyon sahipleri ağlıyor gibi gözüksede durum hiç de öyle değil. Bugün bir tanıdığımın çalıştığı PO bayıne gittim. Sizler gibi bende fiyat farkını sordum. Aldığım cevap aynen şu

akaryakıt satışı yapabilecek, kendine ait bir arsan var ise anlaşma yaptığın Akaryakıt şirketi benzinliği tek kuruş ödemeden senin adına kuruyor yani pompası, tabelası, binası, WC si., marketi..vs herşeyini şirket üstlenip kuruyor. Anlaşmaları da genelde beş yıllık yapılıyormuş

Peki dedim anlaşman bitti o zaman durum ne oluyor, o zaman mevcut şirket sana astronomik bir para karşılığı bedava akaryakıt teklif ediyor. Bugün PO arkadaşımın çalıştığı bayiye İKİBUÇUK TRİLYON nakit para karşığı akaryakıt teklif etmiş, yola bizimle devam edin diye, + satış hacmine göre de %7-10 arasında iskonto alıyorsun.

Akaryakıt olsun, lpg olsun maliyetleri üç aşağı beş yukarı aynı ister ithal etsin, ister kendi üretsin isterse de başkasının ürettiği akaryakıta ulusal marker denen kimyasalı katıp satsın. eskiden Shell bayisi olan şimdi Luk oil bayisi olan bir akaryakıt bayisi şuanda çevresindeki tüm akaryakıt bayilerinden motorini litre başına 30 kuruş daha ucuza satıyor zarar mı ediyor sizce? hayır kaçak motorin mi kullanıyor hayır? sadece kar marjı düşük

Gelelim lpg işine, yıllardır Ankara başta olmak üzre birçok yerde bazı markalar bilerek fiyat kırıyor. Bunu isteyen de lpg firmasının kendisi örneğin MİLANGAZ Ankarada rekabete gireceği bayiyi kendisi seçiyor. Kardeşim sen benim lpg mi benim belirlediğim fiyattan satacaksın diyor bayinin aldığı lpg nin lt si belli, firma da sübvanse edip diğer bayiler lpg de % ??? kaç kar ediyorsa onu sübvanse edip bayiye ödedikten sonra mesele kalır mı? kalmaz.

Durum böyle arkadaşlar bayilerin ister lpg ister akaryakıt olsun kar marjı anlaşmada aldıkları parayı da sattıkları akaryakıta eklersek en az ama en az %15-20 aksini iddia eden var ise açıklasın hodri meydan

///////////////

engin uzun

Mantıklı ve güzel acıklama için tesekkürler...

fatihmehmet

O değilde arsan varsa ve kendileri kuruyorsa cok iyiymis. Ama zor bir ihtimaldir diye düşünüyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

gkn07

bu düşüşün arkasından saglam bi zam gelir  :'(