Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
arkadaşlar selam, bir kaç sayfa önce bir anten gördüm shark anten, aliexpressten alınmış. Ben de almak istiyorum fakat, 159 için degil GT için diyo, buna rağmen bana standart bi parça gibi göründü, 159 için alıp kullanan var mı? olumsuz yönde çok etkiliyo mu , yerine tam oturmayıp tıkırtı yapma , radyonun çekmemesi vs gibi?

ben double din'in içinden çıkan kendi antenini kullandığım için, standart anten üzerinde nasıl bir etkisi olur bilemiyorum ama ana antenin gövdesine bağlanan vida ve somun kısmı var. çok basit bir montajı var.
tıkırtı yapma, yerinden çıkma vs. gibi bir durum olmadı,sapasağlam duruyor.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

Turbonun hemen arkasindaki katalizoru de sokmediyseniz duman atmaz. Downpipe varsa duman kacinilmaz gibi.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yok o duruyor. Sökülmedi. Benim kesinlikle yazılımla alakalı o zaman. Ya da enjektör ayarıyla alakalı. Çünkü ayarsız enjektör siyah duman atarmış.

arkadaşlar selam, bir kaç sayfa önce bir anten gördüm shark anten, aliexpressten alınmış. Ben de almak istiyorum fakat, 159 için degil GT için diyo, buna rağmen bana standart bi parça gibi göründü, 159 için alıp kullanan var mı? olumsuz yönde çok etkiliyo mu , yerine tam oturmayıp tıkırtı yapma , radyonun çekmemesi vs gibi?

Ben kullanıyorum. Orjinal anten ile farkı yok diyebilirim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

francobaresi

eyvallah arkadaşlar , o zman sipariş edeyim , siz de şu linkten almıştınız heralde,

bakalım elim pek yatkın değildir artık yapamazsam ustaya monte ettiririm :)
Cuore sportivo

Passione

Turbonun arkasindaki katalizor de kara dumani engelliyor. Yazilimla mutlaka alakasi vardir ama mazotla calisan aracta kat. Iptali + downpipe +duz boru varsa duman kacinilmaz diye biliyorum. @hi_cazz

"centocinguantanove"

hi_cazz

Turbonun arkasindaki katalizor de kara dumani engelliyor. Yazilimla mutlaka alakasi vardir ama mazotla calisan aracta kat. Iptali + downpipe +duz boru varsa duman kacinilmaz diye biliyorum. You are not allowed to view links. Register or Login

Abi bende şöyle durum downpipe yok.

Katalitik yerinde duruyor. DPF'nin başladığı yerden itibaren 60lık düz boru var. Arkada bir çatal ve yine susturucusuz çift çıkış.

Passione

Turbonun arkasindaki katalizor de kara dumani engelliyor. Yazilimla mutlaka alakasi vardir ama mazotla calisan aracta kat. Iptali + downpipe +duz boru varsa duman kacinilmaz diye biliyorum. You are not allowed to view links. Register or Login

Katalitik yerinde duruyor. DPF'nin başladığı yerden itibaren 60lık düz boru var. Arkada bir çatal ve yine susturucusuz çift çıkış.
Anladim. 159 da 2 tane katalizor 1 Dpf var. Katalizorun 1 tanesi dpf e bitisik konumda digeri turbo arkasinda. Bende ikiside olmadigindan hafif kara duman var.

"centocinguantanove"

hi_cazz

Anladim. 159 da 2 tane katalizor 1 Dpf var. Katalizorun 1 tanesi dpf e bitisik konumda digeri turbo arkasinda. Bende ikiside olmadigindan hafif kara duman var.

Eyvallah bilgiler için. Şu enkentörleri bir ayarlatayım ondan sonra ne çıkacak bakalım bi. Devam ederse yazılım değiştiririz.

halil

siyah duman kötü bir şey değilmiş.

"Yapılan chip tuning sonucunda ani akselerasyonlarda siyah duman, tercih edilen bir sonuçtur. Dikkat ederseniz standart motorda dahi ani akselerasyonda siyah duman vardır. Bu dizel motorlar için akselerasyonda yeterli zengin karışımın olduğunun işaretidir ve sigortanızdır. Konvertörü de iptal etmenizi tavsiye etmem.Onno USTA"
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ar.159

siyah duman kötü bir şey değilmiş.

"Yapılan chip tuning sonucunda ani akselerasyonlarda siyah duman, tercih edilen bir sonuçtur. Dikkat ederseniz standart motorda dahi ani akselerasyonda siyah duman vardır. Bu dizel motorlar için akselerasyonda yeterli zengin karışımın olduğunun işaretidir ve sigortanızdır. Konvertörü de iptal etmenizi tavsiye etmem.Onno USTA"
o zaman sıkıntı bizimkilerde mi?
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

milano 75

geçtiğimiz c.tesi akfırat yolunda e30 un biri bir kara bulutla gazlıyordu önümde,yaklaşınca dumandan dobloyu seçebildim  :D araba rkadan gözükmüyodu.nasıl hard bi yazılım yaptılarsa artık.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ufuk93

Bir 159 icin en iyi uygulama dpf+egr iptal downpipe ve yazilim mi yani

wolkanku

Bir 159 icin en iyi uygulama dpf+egr iptal downpipe ve yazilim mi yani

Gerçekten başka bir motor koymuşcasına canlandıran formül bu

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

sıkıntıdan configurator ile oynadım :)

çok mu şey istiyorum  :o quattroporte'yi geçtim, ghibli bile yeter :)

inşallah giulia'nın konsolu bu formda olmaz. açık renk konsol ile bile tam beğenmedim ghibli konsolunu
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

muğlalı

sıkıntıdan configurator ile oynadım :)

çok mu şey istiyorum  :o quattroporte'yi geçtim, ghibli bile yeter :)

inşallah giulia'nın konsolu bu formda olmaz. açık renk konsol ile bile tam beğenmedim ghibli konsolunu

çok güzel bir araç ön arka muhteşem içi sade kaliteli 2.0 dizel olsa çok satılırdı.

ar.159

Bence iç buna cok benzeyecek maglum trend ekran ve birkaç tustan ibaret sade konsollar konsol konusunda suan en cok ds5 in konsolu beğeniyorum o Sınıfta.

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

nihat

üç dört gün önce bu güzel belgesel tadında paylaşımı okumaya başladım 30. sayfalardayım her sayfada ayrı bir tat yazanların paylaşım yapanların vede tabiki volkan beyin emeklerine sağlık...

wolkanku

üç dört gün önce bu güzel belgesel tadında paylaşımı okumaya başladım 30. sayfalardayım her sayfada ayrı bir tat yazanların paylaşım yapanların vede tabiki volkan beyin emeklerine sağlık...
teşekkür ederim You are not allowed to view links. Register or Login bey.
herhangi bir görüş,öneriniz olursa seve seve açığım.

bu arada öndeki ve arkadaki yeşil M stickerlarını söktüm, tamponları boyatana kadar siyah kalıcı marker ile doldurdum.

Yağmurlu bir cumartesi gününde yıkadıktan sonra komşumuzun çirkin passat cc'si ile pozumuz:)
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

nihat

Söylecek söz kalmamış 30. sayfada bravo dedim sonlara doğru kim bilir neler olmuştur neler :alkis: üç senedir alfa 159 hayranlığı ile yaşıyorum kendi aracımla miniktende olsa ticaret yaptığım için elden çıkaramadım ama artık 159 ile yaklaşmalar başladı takasın kıyısından döndüm bakalım acelem yok hem buradan okuyor bilgi akışı yapıyorum hemde piyasayı yokluyorum tabi herkesin bildiği çevreden gelen alfa alınırmı sözleri yüzüme çarpmaya başladı sevdiğim bir abim tehtit bile etti şaka yollu :-[ sizin aracınız manuel caddebostan gibi trafikli bir yerde manuel seçmeniz alfa ile ilgili olmadığını düşünüyorum bende göztepedeyim 1999 dan beri manuel araç kullanmaktan yoruldum alfa ile inş hasretim son bulacak :yukari-ok:

wolkanku

Söylecek söz kalmamış 30. sayfada bravo dedim sonlara doğru kim bilir neler olmuştur neler :alkis: üç senedir alfa 159 hayranlığı ile yaşıyorum kendi aracımla miniktende olsa ticaret yaptığım için elden çıkaramadım ama artık 159 ile yaklaşmalar başladı takasın kıyısından döndüm bakalım acelem yok hem buradan okuyor bilgi akışı yapıyorum hemde piyasayı yokluyorum tabi herkesin bildiği çevreden gelen alfa alınırmı sözleri yüzüme çarpmaya başladı sevdiğim bir abim tehtit bile etti şaka yollu :-[ sizin aracınız manuel caddebostan gibi trafikli bir yerde manuel seçmeniz alfa ile ilgili olmadığını düşünüyorum bende göztepedeyim 1999 dan beri manuel araç kullanmaktan yoruldum alfa ile inş hasretim son bulacak :yukari-ok:

manuel seçmemdeki öncelikli sebep, bundan önce TT vardı, ve benzin tüketimi yormuştu.
159'da manuel ile otomatik arasında 2 litre fark olduğunu okudum ve otomatik bakmaktan vazgeçtim. (ısıtmalı ve elektrikli koltuk , tek başıma kullandığım için zaten gereksizdi,koltuk pozisyonu hiç değişmez, sunroof fitilinden su aldı, ses aldı vb. gibi sebeplerle asla almayacağım bir donanımdı, e zaten standart jant asla kullanmadım. dolayısıyla distinctive almamın da bir manası yoktu, progression beni epey tatmin etti :)   )
zaten 1 buçuk senedir şirket aracı 1.6tdi dsg poloyu kullanıyorum haftaiçleri, 159'u sadece cuma gece'den pazar akşamına kadar kullanıyorum o yüzden çok yormuyor..ancak her gün kullanacak olduğumda yoracağı kesin.

şimdi 19" jant kullanıyorum ne oldu o korktuğun yakıt tüketimi dersen,otomatik vitesli ve 19" jantlı olsaydı 13-14 litre yakan dizel mi olur diyip satardım büyük ihtimalle arabayı :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

23 ekim 2012 de 69000km de aldığım arabam
16ocak 2015 89000km oldu , bugün kayıtlara böyle geçelim

27 ayda 20.000 km. (bunun içinde 3 kere çeşme , ve en az 9-10 kere sapanca git gel var)
ayda 740 km  :D şu uzun yolları da düşsem demek ayda 500 km bile olmayacak :))
tabi 2. bir araba olarak şirket arabası olması bunda etken oldu :)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ufuk93

abı ağustos 4 arabayı aldım 138binde şu anda 151 bin :))

wolkanku

abı ağustos 4 arabayı aldım 138binde şu anda 151 bin :))

üstünden inmemişsin :)
ben haftaiçi full poloyu kullanıyorum. 159 en az 4 gün otoparkta yatıyor.
cuma cumartesi pazar 159 günü, o da ilkbaharda ve yazın yine kullanım dışı kalıyor çünkü hem spor amaçlı hem de etrafın kalabalığından dolayı arabayı çıkartmıyorum yürüyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

O kadar süre geçti mi üstünde. Vay be, zaman ne çabuk geçiyor. Beni Feneryolu'nun oradaki BP'den alışını daha dün gibi hatırlıyorum mesela.

///////////////

wolkanku

O kadar süre geçti mi üstünde. Vay be, zaman ne çabuk geçiyor. Beni Feneryolu'nun oradaki BP'den alışını daha dün gibi hatırlıyorum mesela.
abi valla sorma geçmiş ya :)
alırken 4 sene kullanırım diyordum..hala bir 3-4 sene kullanırım diyorum :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

FB10ur

Binilmez mi bu güzelliğe koy garajda ömür boyu dursun maşallah :)