Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 ARAC İCİNE SU GİRİYOR

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuluso

Arkadaslar merhaba, aracim 2000 model 156 ts. İstanbul a malum kar dusmeye basladi. Tam olarak tutmasa da arabanin uzerinde birikiyor. Kar sularida yollari asiri miktarda sulu bir hale getiriyor. Gecenlerde araci sehir icinde 2 saat kullandim(baya sulu bir gundu) sonra da aracla İstanbul-İzmit yaptim. Gayet kuru bir gundu. Arabayi stop edince farkettim sol arka paspas resmen su icinde yuzuyor. Biraz yokladim arka koltuklarin sirt ve oturma bolumunun birlesme yerleride icerden islak, yer yer nemli. Kapi lastiklerini falan kontrol ettim sorun yok. Cam kenarlarini kontrol ettim gayet duzgun. Ama bi yerden arabaya devamli su siziyor ve sinir bozucu bir durum. Bugun tekrar incelerken ic tarafta arka camin yanindaki kumasta islaklik var(arka direk deniyor sanirim tavani arabaya baglayan sutunlar). Aklima sunroof tahliye borularinin tikanmis olabilme ihtimali geldi. Sizce boyle bir olay mumkun mu? Sunroof tahliyeleri bu modelde nereden yapiliyor? Ya da benzer sikinti yasayipda cozum bulan birileri var midir?

tolga_ozhan

En büyük sorumlusu sunroof tahliyeleridir. 4 adet tahliye vardır. Ön taraftakiler silecek motorunun olduğu havuza akar. Arka taraflar ile arka davlumbazların üst kısmına.
İstanbul'da yaşıyorsanız işiniz kolay. Gidin maslak ya da Bostancı'da ki servislerden birisine kısa sürecek bir müdehale ile kontrol etsinler.

Gouki

"Alfa Romeo 156 Açılır Tavan Su Tahliye Sistemi Temizliği" diye bir konu var, belki fikir verir. Arama yaparak bulabilirsiniz.

fuluso

Tesekkurler, bugunlerde ben bi servise gideyim tahliye kanallarina baktirayim, inceledigim kadariyla en buyuk sorumlu tahliye kanallari gibi duruyor. İnsallah daha komplike bir durum yoktur da bu sorunu boylece atlatabilirim.

Alfadanadam

Ayrıca kapı altlarındaki su tahliye delikleri tıkalıysa da yapabiliyor. Cam fitillerinden kapı içlerine giren sular kapınn alt kısmndaki deliklerden akar gider normalde. Eğer tıkalıysa boşalabileceği bir sevşyeye kadar dolar sonra da içerde bulabildiği bit yerden taşar, kapı pandizotundan da içeri akar.

Ama arkadaşların da dediği gibi bu gibi durumlarda birinci şüpheli her zamn sunroof tahliyeleridir.
Aracı bir tairci kanalına çekebilirseniz arka tekerleklerin arkasına denk gelen yerde ama tampon iç tarafında çıkışı vardır. Gözle görebilirsiniz alttan. Ucunda tıpalar varsa elle çekin çıkarın.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Mchmct01

Sunroof tahliye hortumu delinmiş de olabilir tukanmış da olabilir.