Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bu cama ne oldu ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osm156

arkadaslar gecenlerde aracıma cam fılmı uygulaması yaptrdım ve ııscılıkden  pısman oldum sol on pencerede garıp bı golgelenme olustu cok azda olsa dıger camlarda da oldu bu daha onceden araca kesınlıkle fılm takılmamıstı ılk gunlerde sudur kurur gecer dedım ama nafıle yapan adam camlarda sorun var dedı ama aracımda boyle bı ız yoktu, sol ondekını soktrdum ve baktım camda bu ız devam edıyor belkı fılm hatalıdır dedım  yokk uygulama yapmadan once dedıgım gıbı boyle bısey olsaydı kesınlıkle fark ederdım dahası oncekı resımlerde de olmadıgı goruluyor . rezıl ettı eleman yanı. tahım ettıgım; flmı yaparken ısıtıcı bı makıne ıle camların ustunden fılmı ısıtıyordu acaba o sıcaklıkla camı mı yaktı?cam boyle yanarmı? ve ben bundan nasıl kurtulabılırım daha once basına gelen varmıdır boyle bısey canım cok sıkkkın >:(
"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

Ormanci

O camınız orijinal mi?
Ya da belki de atıyorum hani "renkli cam" derler ya, özelliğini falan yitirmeye başlamış olabilir mi?

Cam filmi sabunlu suyla yapılır, haliyle hiçbir yere hiçbir zararı olmaz, olamaz :)
Cam filmi saç kurutma makinası benzeri makinayla yanmaz :) Kor hale getirilebilir demir gibi, onun için de nasıl bi sıcaklık gerektiğini söylemeye gerek yok herhalde :)

Ancak filmi yapan vatandaşın da bi şekilde uyarması gerekirdi, bunu böyle yaparsak bunlar belli olur diye. Filmle böyle bişey olacağını pek sanmıyorum. Hele ki daha yeni uygulanmış haldeyken...

osm156

You are not allowed to view links. Register or Login
O camınız orijinal mi?
Ya da belki de atıyorum hani "renkli cam" derler ya, özelliğini falan yitirmeye başlamış olabilir mi?

Cam filmi sabunlu suyla yapılır, haliyle hiçbir yere hiçbir zararı olmaz, olamaz :)
Cam filmi saç kurutma makinası benzeri makinayla yanmaz :) Kor hale getirilebilir demir gibi, onun için de nasıl bi sıcaklık gerektiğini söylemeye gerek yok herhalde :)

Ancak filmi yapan vatandaşın da bi şekilde uyarması gerekirdi, bunu böyle yaparsak bunlar belli olur diye. Filmle böyle bişey olacağını pek sanmıyorum. Hele ki daha yeni uygulanmış haldeyken...
evet  orjinal ama önceden öyle bi iz yoktu sonradan filmi söktüm aynı şekilde camin üstünde duruyor bu

Ormanci

O zaman film marka falan değilse, filmin bi hıyarlığı da olabilir, başka ihtimal kalmadı yani. Adamlar da direkt olarak camdan abiiiiii diye üzerine atmış olabilirler.

hi_cazz

Geçmiş olsun ama bende filmin bunu yapacağını düşünmüyorum. Sonuçta sadece camın üzerine yapışan bir şey cama nüfus etmiyorki

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rotweiler

Söktükten sonra hem içten hem dıştan profesyonel ürünlerle temizlemeyi denediniz mi?
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

umtu06

Bazı camlar birkaç katmandan oluşur. Örneğin araç camı kaza sonrası kırılmalarda tuz buz olur fakat yinede dağılmaz. camı yerinde tutan plastikimsi katmanlar vardır. Aşırı ısı bu katmana zarar vermiş olabilir.

Fakat benim anlamadığım olay yazın 40-50 C sıcaklarına dayanan bu camlar tahminen 30 C sıcak üfleyen basit bi ısı tabancasıyla bu hale nasıl gelir. bilemedim

tolga_ozhan

O ısı tabancası 30 C üflemez. Bir kaç 100 derecedir o sıcaklık.

milano 75

tabanca baya sıcak üflüyo ama camı o hale getircek ısı ancak dalgınlıkla verilir desek bile zor ihtimal,bariz uğraşmak lazım.yanındamıydınız yapılırken,filmi üzerinde yakmış olabilirlermi acaba fazla ısıtıp  :S
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

osm156

Yaptıktan sonra söktürdum filmi  iz vardı üstüne bi daha film yaptı. dikkat ederseniz aynaya yakın kısmı daha çok belli fark ettim orada çok uğraştı isi falan baya tuttu aleti .bu tabancanin ucundaki sıcaklık 600 c derecelere çıkabilir. orjinal de böyle bi iz yoktu önceden, ne olduysa film yaparken oldu

TRSemih

En güzeli bu işle uğraşan başka birinden fikir almak olur.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

osm156

tam olarak gıttıgım cogu camcı makıne ıle ısıdan yanmıs dedıllr cam ıcın bunu bılın ve ona gore cam fılmı yaptırın 100 tl ye el altından yapılmıyormus bu ıs :)
sımdı degıstrmeyı dusunuyorum fıyat olarak 100 tl + ustundekı camı ıstıyolar bılgısı olan varmı nedır bu canım fıyatı ?

misket

bende bazen oluyor sonra kayboluyor ön camda belli belirsiz, cam orjinal, film uygulanmadı

yıkama ile ilgili olabilir diyorum köpük ya da şampuan içeriği / yıkama suyu ile ilgili.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

eminpar

Cam ısıtıldığı için olmuş gibi. 600 derece az bir sıcaklık değil. Camlar düz cam değil birden fazla katmandan oluşuyor. Aradaki bir katmana zarar vermiş olabilir. Bu arada cam filmleri sabunlu suyla uygulanır zaten yapışkandır. Isı tabancası uygulayan ilk defa duydum. Bence uygulamada bir yanlışlık var. Tabi özel bir film falan değilse

oceansblue

Dostum camlara filim uygulaması yapılırken kullanılan ısıtıcı bu dünya işi değil ! film camı iyi tutsun diye altına sıkılan su veya kimyevi madde bu sıcaklıkla temas edince de etkilemiş olabilir. Oto cam işi ile uğraşan bir abim o aletin sürekli bir noktadan tutulmuş olacağını söylüyor ki o aletin sıcaklığı fön makinesi çarpı beş

osm156

ne yapmam lazım bunu boyle kullanmak ıstemıyorum temızzleme cıla gıbı bısey kurtarırmı yoksa camı degıstrıcem

eminpar

Bence kurtaramaz camın rengi değişmiş.