Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yüksek Kilometreli Dizel MiTo

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

schenkallo

Merhabalar arkadaşlar,

Değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

2010 Model 120HP 1.6 JTDI Dinstictive MiTo var 120.000'de. Bir de
2011 Model 155HP 1.4 T Dinstictive MiTo var 20.000 km'de.

Sizce hangisi? Yakıtı önemli benim için, performans açısından da tabi biraz tatmin etmeli.

Ve 100000 üstü dizel MiTo alınır mı?

Teşekkürler :)

KUY65

Aynı soruyu sorduğumda mito benzinlinin 10 litreden asağı yakmadığı cevabını aldım, hele sıkıştırırsanız 12-13 litrelerden bahsedenler var :) dizeli 0-100 u 10 saniye altında 120hp ve 320nm torku olan bir alfadan bahsediyoruz sizi tatmin eder diye düşünüyorum. Mitosu olanlar yardımcı olucaktır size, ben sadece sitede aldığım bilgileri toparlayıp kısaca yazıym dedim :)
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

saskuran

100 bin olmasi değil ... bakimli olmasi , cok daha önemli , 100 bin gozunuze buyuk gorunmesin , dizel araclar titiz kullanilirsa cok daha fazla km ler yapar .... nitekim taksici bi arkadaşimin 800 binde albea si var gayet guzel kullaniyo

SAS....

Fatihob

Yakıt önemli demissiniz, o zaman benzinliye hiç bakmayın ;)
..

schenkallo

Tamam benzinliyi kenara attık. Dizel araç, yukarıda özelliklerini yazdığım, adam bakımları genelde sanayideki arkadaşına yaptırmış. 120000KM'yi görünce de insan bi "Acaba?" diyor. Tamam hepimizin sanayide, en az yetkili servis kadar bilgili arkadaşlarımız var ama, ne biliyim. Salı günü göreceğim aracı gidip. Fiyat 39500TL-. Nasıl fiyat sizce?

Gerekli evrakları falan soracağız artık gidince. Paylaşırım dostlar :)

chao

120.000km bakımları zamanında ve iyi bir şekilde yapılmış benzinli/dizel araba için büyük bir kilometre değil, gözünüzde büyütmeyin.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

agucba

MiTo'da 10 litrenin altında bir tüketime nasıl ulaşılamıyor, aklım almıyor açıkçası. 1997 model 2 litre motora sahip 145'imiz ile bile 7,5-10 litre civarında yakıyorken, ki zamanında oldukça yüksek süratlerde seyahat ederdim, 1,4 litre ve yeni teknoloji, FPT tarafından geliştirilmiş bir motor ile 10 litrenin altına düşememek bana pek mantıklı gelmiyor. Ya araç ile ilgili bir sıkıntı vardır ya da agresif bir kullanım tarzı vardır.

///////////////

schenkallo

İlk mesajda bahsettiğim dizel, sahibinin dediğine göre Şehiriçi 6.9L, şehirdışı 5.3L yaktığını söylüyor. Asker aracın sahibi, sanırım çok da zorlamamış, Salı günü tanışacağız. Bakalım.

Ya MiTo'su olan yok mu şu koskoca forumda? Ve satmayı düşünen, 40000TL gibi bir fiyata? Yapın şu kardeşinizi bi Alfisti! Hı? :)

AykMito

Yaklasik 1 ay once 1.4 155 benzinli aldim ve kim 10-12 lt diyor anlamadim ? Sehir ici 7-8 lt yakiyor ki ben birazda dikkat etmeyek kullaniyorum ve oturdugum semtten dolayi bi sure dusuk viteste yol alip ana caddeye oyle cikiyorum. Uzun yolda zaten 5 lt gecmiyor. İzmirden adanaya 980 km yol yaptim araba 4 kisi ile beraber ve sadece 280 tl lik benzin aldim adanaya geldihimde de arac kirmiziye gelmemisti bile. 120 bin deki bir dizel arac la bana gore 20 bin km de bir arac asla ayni olamaz. 120 km demek arad uzun bir yol yapmis direksiyondan koltuguna kadar yipranmis plastik aksamlarinda gicirtilar baslamis ve trim sorunlari cikaracak bir aractir. Tabiki cok temiz ve bakimlida olabilir fakat sonucta kullanilmis hemde digerinden 100 bin km fazla kullanilmis. Nekadar bakimli olursa olsun asla es deger olamaz. Bir kere fazlasiyla hem alt takim hem motor hem aydinlatma sistemi  hem ic kisim yipranmis ve kullanilmis. Tercih sizin ama ben mitoda 7-8 lt uzerini gormedim. Uzun yolda zaten cok ekonomik. :yukari-ok:

Gouki

Adana trafiği ile İstanbul trafiğini bir tutmamak lazım. Siz geçenlerde satılan 400.000 km'deki 159 Sw'yi de görmediniz sanırım. 100.000'lik 159'ları cebinden çıkarır.

AykMito

Haklisiniz tabi ki ama 120 bin km deki aracla 20 bin km de ki aracin ozellikle ic aksamindan gelecek seslerin gicirtilarin ayni oldugunu dusunmuyorum.

Sunuda belirteyim 120 bin cok bi km degil tabi ki sadece 20 bin km deki baska bir aracla kiyaslandigi icin bana gore 2 lt daha fazla yaksin ama daha sessiz ve masrafsiz olsun gorusundeyim :)