Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

BRC LPG Enjektörleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erk1n

Merhaba,

166 'ımda BRC LPG kiti mevcut.

Benzinden LPG'ye geçerken kısa süreli bir silkeleme oluyor ve gaz kokusu geliyor. Gaz kokusu ve silkeleme yalnızca geçişte oluyor, onun dışında her şey her zaman normal.

BRC servisine baktırdığımda 6 enjektörün 5'inin değişmesi gerektiği, kokunun burdan kaynaklandığı tespit edildi. Benzin'den LPG'ye ilk geçişte enjektörler dışarıya gaz kaçırıyor. Orjinal enjektörün tane fiyatını 220TL olduğu söylendi. 6 tanesini değiştirince çok ciddi bir rakam çıkıyor.

İki sorum olacak.

1- Bu enjektörlerin tamiri mümkün müdür?

2- Piyasada Albien marka BRC'ye birebir uyan yerli üretimi enjektörler var. Tane fiyatları 90TL. Bunlar performans/yakıt tüketimi/güvenlik/kullanım ömrü olarak nasıldır?

Teşekkürler
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

alperuzi

Şurdaki arkadaşlara sorun isterseniz:

You are not allowed to view links. Register or Login

Bana baya yardımları olmuştu, Atiker olsa işiniz gayet kolay olurdu aslında ama BRC enjektörleri baya farklı.

sacak

Kendi aracımda Romano marka kit var enjektörlerin tamamı bağımsız ve tane fiyatı geçen yıl 350 tl civarıydı
enjektör değişmesi gerektiği nedeniyle bana da brc nin enjektörlerinin fiyat olarak daha uygun olmasından sıkıntısız kullanılabilecegi söylenmişti

Şu sıralar Romano enjektörlerde kampanya var tane fiyatı 100 tl ve 100 bin km garantili
Ustanızla görüşüp degerlendirebilirsiniz Kaliteli ve oldukça sessiz Enjektörler
156 2.0
INFINITI FX -35

sbk0655

Hangi enjektoru alirsaniz alin 1 yil garantili , benim eski aracimda zavoli takiliydi enjektorlerin tanesi 180 liraydi , gittim valtek enjektor aldim takimi 4 adet 180 liraya bir sorun yasamadim.Sorun lursada 1 yil garantili sonucta.

delıfısek

Hangi enjektoru alirsaniz alin 1 yil garantili , benim eski aracimda zavoli takiliydi enjektorlerin tanesi 180 liraydi , gittim valtek enjektor aldim takimi 4 adet 180 liraya bir sorun yasamadim.Sorun lursada 1 yil garantili sonucta.

+1

bendede zavoli takılı suan presli enjektorüm (birlesik) 600 tl gibi bir fiyat vermişlerdi. yakın zamanda valtekle değiştiricem 50 bin ömrü olsun yeter. valtekleride baya arastırdım, sıkıntı sikayeti olan görmedim daha.

alperuzi

Bu arada bende çıkma valtek set var (4lü), isteyene gönderebilirim, hem denemiş olursunuz, beğenirseniz yeni set alırsınız. Yaklaşık 25bin km kullanımı var, açılıp temizlendiler, sonra geri birleştirildiler.

erk1n

Aslında olabilirdi ama benim Alfa 6 silindirli olduğu için 6'lı set gerekir kütüğüyle beraber.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

delıfısek

Bu arada bende çıkma valtek set var (4lü), isteyene gönderebilirim, hem denemiş olursunuz, beğenirseniz yeni set alırsınız. Yaklaşık 25bin km kullanımı var, açılıp temizlendiler, sonra geri birleştirildiler.

alper bey, sizdekini alıp deneyebilirsem yenisini almadan önce bi denemiş olurum benim için yararlı olur.

baronet

Enjektorler kolay bozulmaz. Bozuk olmayan enjektor de acip temizlenir. Degismez yani...

Diger bi konu da enjektorun kalitesi...
Enjektorun az veya cok puskurtme yapmasi motorunuz acisindan cok tehlikelidir. Yani zengin veya fakir karisim olmamalidir. Bu lpg ayarinizla da ilgilidir ancak enjektorler le de ilgilidir.
Enjektorun problemli calismasi ile arac subap yakar.
1000 tl civari vermeyin sonra benim gibi...

erk1n

Enjektorler kolay bozulmaz. Bozuk olmayan enjektor de acip temizlenir. Degismez yani...

Diger bi konu da enjektorun kalitesi...
Enjektorun az veya cok puskurtme yapmasi motorunuz acisindan cok tehlikelidir. Yani zengin veya fakir karisim olmamalidir. Bu lpg ayarinizla da ilgilidir ancak enjektorler le de ilgilidir.
Enjektorun problemli calismasi ile arac subap yakar.
1000 tl civari vermeyin sonra benim gibi...

Az veya çok püskürtme yapmıyor. Yalnızca motor soğukken benzinden LPG'ye ilk geçişte 1-2 saniyelik tekleme oluyor, daha sonra gaz kokusu geliyor.

Gaz dedektörüylede ölçtük, ilk geçişte enjektörler alt tarafından dışarı bir miktar gaz veriyor dışarıya.

Bu neden olur? Tamiri mümkün müdür? Komple yenilemek mi lazım enjektörleri?

Teşekkürler
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Alfadanadam

Benim bildiğim brc ebnjektörleri tamir edilebilen cinstir. İyi bir brc servisine giserseniz yardımcı olurlar. Tamir takımı vardır zaten ellerinde.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

baronet

Lpg ayarlariniz bozuk.
Lpg ayarlarini sifirlatip yeniden yaptirin. Benzinden lpg ye gecme sicakligini en az 35 derece ve de 2000 d/d olacak sekilde yaptirin. Rolantideki gecisler bazen tekletir ve koku yapar. Bu yuzden ben pek onermiyorum.
Ayrica arkadasimizin da dedigi tamir takimi ile enjektorleri temizletmek ve regulatoru 50000 km den sonra degistirmek gerekir. Maliyeti 250-300 tl civaridir.

916GTV

Bence lpg yi söküp atın, v6tb ye ayıp ediyorsunuz :)

erk1n

Lpg ayarlariniz bozuk.
Lpg ayarlarini sifirlatip yeniden yaptirin. Benzinden lpg ye gecme sicakligini en az 35 derece ve de 2000 d/d olacak sekilde yaptirin. Rolantideki gecisler bazen tekletir ve koku yapar. Bu yuzden ben pek onermiyorum.
Ayrica arkadasimizin da dedigi tamir takimi ile enjektorleri temizletmek ve regulatoru 50000 km den sonra degistirmek gerekir. Maliyeti 250-300 tl civaridir.

Ben zaten enjektörleri 2000km önce temizletmiştim. LPG ayarları kontrol edilerek düzeltimişti.

Koku problemi başladığında servise gittiğimde ilk kontrol ettikleri LPG ayarı oldu. Sorun olmadığı söylendi. Ama söylediğiniz şekilde tekrar kontrol ettireceğim.

Bana söylenen zamanla regülatörün depodan gelen yakıt basıncını düşürerek enjektörlere göndermesi gerekirken zamanla bu görevi iyi yapamadığı ve bundan dolayı eski tip brc tip enjektörlerin patladığı idi. Enjektörlerin hepsi yeni tip brc enjektörlerle değiştirilirse regülatör basıncı düşüremese bile yeni tip enjektörlerin buna dayanıklı olduğu söylendi.

Regülatörün yenisi 800-900TL civarında. Tamir kitiyle içerisindeki parçalar değiştirilerek tamir edilirse 250TL civarı.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Bence lpg yi söküp atın, v6tb ye ayıp ediyorsunuz :)

Alternatif yakıt kullanmak hoşuma gidiyor. Hem yakıt ekonomisi hem de havayı daha az kirleterek gazlamak hoşuma gidiyor. Türkiye'de CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) isyasyonları yaygınlaştığında, otomobile koyulan tanklar küçüldüğünde CNG'e geçmek istiyorum.

V6'ya ayıp etme konusuna gelince aşağıdaki videoları izleyebilirsiniz.

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

milano 75

brc nin atikerden falan pahalu olmasının sebebi bence işte bu enjektörler.brc tip enjektör diye bişey var  ;) 75 i aldığımda brc vardı üstünde hatta brc nin sistemi artı tr distributorunun yaptırdığı piyasa tip You are not allowed to view links. Register or Login türlü ayara tutmuyodu 75 in yakıt işeme sistemi You are not allowed to view links. Register or Login enjektör bozuk dediler çıkma 100 tl verdim, ama ayar hala sıkıntı.enjektörleri değiştir ama ondan olmayabilir deyince söküp komple atikere geçtim,kafam rahat o gün bugündür.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Doğa Tosun

Ben de atiker kullanıyorum 147'de. Ne olur ne olmaz aldığım gibi enjektörler değiştirdim. Eski enj. Ler çıt çıt ses yapmaya ve tekletmeye başlamıştı. 4 enjektör, gaz filtreleri, gaz ayarı ve tank bakımına toplamda atiker yetkili bayiinde 240 TL ödedim. Konuda bahsedilen enjektör fiyatları çok değil mi?

Ayrıca enjektörlerin hepsi ayrı ayrı kontrol edildi mi? Bmw'de enjektörler kaynaklanan tekleme benzine düşme aşırı yakma düşük performans gibi problemler vardı ve sadece 4 ve 6. Enjektörün değişmesiyle (120 tl) tüm sorunlar çözülmüştü. Onda da atiker vardı.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login  brc nin enjektöreri harbi enjektör,atikerinkiler falan bildiğin valf.aradaki fark bu
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum