Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Teslimat ile İlgili Yaşadığım Sorun

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

funkmaster

Öncelikle hepinize selamlar!
Arkadaşlar bazılarınız biliyor ki yakında bir Alfa Romeo sahibi olmak üzereyim. Olay sadece teslim almama kaldı. Yalnız bazı yaşadığım sorunları size aktarmak istedim.
Öncelikle istediğim paket Distinctive Plus QTronic'ti. Bunun yanında araca Blue&Me, Navigasyon ve Konfor Paketi istemiştim. Deri döşemeyi de kırmızı seçmiştim. Ellerinde birebir bu isteğime uyumlu, sadece şanzıman farkı olan kampanyalı bir model vardı. Ama malumunuz İstanbul sebebiyle kabul etmedik ve QTronic istedik. Satıcı ise bunun için zaman gerektiğini, ancak ay sonunda (Eylül) alabileceğimizi söyledi. Kabul ettik, ama biraz önce satış temsilcimiz bizi arayıp tarihin Kasım'a (rakamla 10. ay) kadar sarkabileceğini söyledi.
Anlaşıldığı tarihten geç getirmesi beni kanunen mağdur duruma düşürmez mi? Bu durumda ben ne yapabilirim? Sanırım aracım gelene kadar sabırsızlıktan ölebilirim, o yüzden başlık açarak sorma gereği duydum.

Sercan Keklik

sipariş ile gelicek araçlar 2-2.5 ayı buluyor. Bunu genelde satıcılar (İstanbul Satıcıları) tüm gerçekçiligi ile anlatıyorlar. Nerden almak istediniz bilmiyorum fakat dedigim gibi özel sipariş bi araç 2-2.5 ayı bulabiliyor. Ben 2 ay beklemiştim mesela :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Cem

Merhabalar,öncelikle şimdiden aracınız hayırlı olsun. Şöyle bir durum var,size Eylül sonu teslimatı konusunda yazılı bir belge verdilerse hakkınızı sonuna kadar arayabilirsiniz. Eğer öyle bir evrak yok ise iyi niyet çerçevesinde sorunun çözümünü isteyebilirsiniz.
Yada Birmot'u arayarak şikayetinizi bildirip erken vakitte teslim istediğinizi bildirebilirsiniz.

BARLAS

Elinizde Birmot'un açıkça hangi tarihte teslim edeceğine dair yazılı bir belge yoksa -ki vereceklerini sanmıyorum böyle bir belgeyi- yapabileceğiniz pek birşey yok. Ama muhtemelen aracın bedelini ödemiş olduğunuzdan eğer Tofaş'la konuşursanız sanırım aracınız gelene kadar geçici süreyle bir 156 veya 159 koparabilirsiniz.

agucba

Gecikmeler Birmot veya Tofaş'tan kaynaklanabilceği gibi İtalya'dan da kaynaklanıyor olabilir. Bunun sebebi özel istek olmasından olabilir, İtalya'dan üretimden kaynaklı olabilir, yolda yaşanan beklemeler olabilir veya Alfa Romeo'nun tedarikçisi olan bir firmanın gecikmesinden de olabilir ki son yazdığım TI modellerinde yaşanmış bir durum. Tedarikçi firma jantları teslim etmede sorun yaşadığı için TI modelleri bir süre bantlara veda edemedi.

///////////////

147BLACK

Ben ellerindeki modeli bile İstanbul'dan gelmesi için 1 hafta bekledim. Hatta geldiğindede 1 gün sırf kontrol ve hazırlık için aracı tuttular.
Özel modellerin gecikmesi normal.

Mesela sıfır araba almadan önce 2004'te Mazda 3'e de bakmştım. Hatta 147'den 3 milyarda ucuzdu. Ama parayı ödeyip 4 ay kadar beklememi istedikleri için Mazda 3'ü elemiştim.
İyikide öyle yapmışım. Yoksa Alfisti olmanın ayrıcalığını tadamazdım.
Ayrıca bir çok aracın ilk piyasaya sürüldüğünde 2-3 ay sonrasına yoğun talepden dolayı gün verdikleri bilinen bir durum.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

funkmaster

Bunu daha önce başka arabamda da yaşadım, yaklaşık 2 ay bekletmişlerdi. Galiba bu benim kaderim, herhalde bir sabır testi olsa gerek...
Aracım gelene kadar desteğinize ihtiyacım var, sizin bol bol araçlarınızı seyrediyorum.

n/a

genelde sipariş olduğunda ellerinde yoksa 2-2.5 ay bekleme normal oluyor..
bizim 156da ekimde sipariş verip aralık 18 de teslim almıştık.

funkmaster

Uzun uzun temsilcim ile konuştum, malesef yapabileceğimiz herhangi bir şey yok. Sanırım diretirsem de elde edeceğim tek şey kişinin antipatisi olacaktır. Neyse, en azından çift çıkışlı eksoz olayını halledecek, bu da sevindirici bir etmen.

kotchero

Haylı olsun, beklemekte de bir keramet vardır bunu sıkışıştırmak aksiliklerden başka bir şeye neden olmaz inanın.. kasım da aracınız geldiğinde yüzünüzdeki hoş tebessümü düşünmeye çalışın ve barlasın da dediği gibi Tofaş a birzılgıt çekp test aracı alın mesela... keyfini sürer araç geldiğinde geri iade edersiniz.

murat

quote:

Elinizde Birmot'un açıkça hangi tarihte teslim edeceğine dair yazılı bir belge yoksa -ki vereceklerini sanmıyorum böyle bir belgeyi- yapabileceğiniz pek birşey yok. Ama muhtemelen aracın bedelini ödemiş olduğunuzdan eğer Tofaş'la konuşursanız sanırım aracınız gelene kadar geçici süreyle bir 156 veya 159 koparabilirsiniz.

Allah Tofaş'ı senden korusun Barlas Beyciiim
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

BARLAS

quote:

quote:

Allah Tofaş'ı senden korusun Barlas Beyciiim

Ben gidip onlara peşin peşin bilmamkaç bin ? verecem de onlar da şöyleydi böyleydi diye arabanın teslimatını geciktirecekler??!

Sportivo

Bence de size bir teslimata kadar otomobil verilemesi gerekir. Bunun da 159 ayarında olması gerekir ki en aşşağı full donanımlı bir 156'dan aşağısı Tofaş'ı kurtarmamalı.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

SeriousAlfaManiac

YA zten size 2.5 aydan kısa bir süre verdilerse büyük ihtimalle hazırda sipaiş ettikleri arabaların üzerinde ufak oynamalar yapabiliyor tabi eğer araba belli bir üretim bandını geçmediyse....heralde size öyle yapmak istediler ama olumsuz yanıt alınca bu yola gitmiş olabilirler.

keremist

Beylikdüzü birmotdan aralık 31 de aldığım Giuliettamı hala teslim alamadım.salı dediler olmadı.en geç c.tesi teslim ederiz dediler gene olmadı.yoğunluk varmış tescil işlemlerinde.şimdi durup dururken atar yapmim diyorum ama insanda aldığı bişeyin zamanında verilmediğini görünce ister istemez sinirleniyor.sizce bu yılbaşındaki tescil yoğunluğu doğrumudur?ona göre yarın gidip konuşacağım

alisto

Tescil yoğunluğu hakkında bilgim yok ama aracı size geç vermeleri onların lehine bir durum değildir diye düşünüyorum, art niyet yoktur yani diye tahmin ediyorum.

Ama insanın arabasına kavuşmak istemesi de çok doğal :) heyecan olmuştur yani..

keremist

heyecan olmaz mı:) arada gidip bakıyorum dışarda ışıklı standa koymuşlar.garibim karda kışta kaldı oralarda:) neredeyse bez alıp temzileyeceğim ama işte satış yapılacağı zaman günde 5-6 defa arayan satıcı kardeşim araç satışından sonra ben arasamda keyfiyeten bakıyor.buda insanı ister istemez canını sıkıyor

Ormanci

Güzel hort olmuş :)

Ama kasmayın, kastıkça gecikme ve hatalar oluyor :)

Ben 2011'de arabayı alırken güya ertesi gün veriyolardı. Kredi çıktı, bankadaki şaşkınlar hata yapmışlar, bilmemne numarasını yanlış yazmışlar. Bayiyi arayıp durdum, en sonunda kızdım dedim ki bu hata sizden mi kaynaklanıyor bankadan mı, ben halledeyim siz bekliyorsanız dedim. Bankadan dediler. Bankada işlemi yapan vatandaş da bi arkadaşımın yönlendirdiği kibar bi hatun, çıkışmak da istemedim ama yav dedim tanıdık işi yaptık güya, olmadı, tanıdık olmasa daha da mı uzayacaktı bu işler, lütfen yardımcı olun en acil şekilde halledelim, daha uğraşmak istemiyorum dedim. İşte gelip tekrar imza atmanız lazım belgeyi düzelttik bilmemne... Valla dedim çalışıyorum, bi daha oraya gelemem, başka bişey bulun. Hmm o zaman size fakslayalım, imzalayıp tarayıp bize gönderin, fotoğrafını çekin yarın gönderirsiniz, biz işlemleri halledelim... İyi dedik öyle hallettiler allahtan...

Bu sefer belge bayiye ulaştı, trafik müşavirine vermişler, yok efendim emniyet çok yoğunmuş, yok bilmemneymiş, üzerine 3 gün daha geçti. İş makinası tescili için bizim şubeye gelen trafik müşavirleri vardı, birine sordum, yav dedim Bostancı'da tanıdık manıdık yok mu, halledin şu işi. 2 müşavir firma gelip gidiyodu, elemanlardan biri benim arabanın işini yapan firmadaymış :) Diğeri de diyor ki "abi bunlar doğru düzgün avanta vermiyor, emniyet bunların işini biraz sallıyo, sen bana verseydin keşke, ben hallederdim" dedi... E al dedim sen hallet, yok olmuyo ama ben de devreye 1-2 kişiyi sokayım dedi. O da olmadı, imzaya vermişler güya...

Neyse 5 günün sonunda kıçıkırık banka ve trafik işlemlerini sonunda halledebildiler.

Yıl 2011'di.
2014-2015'te de eminim ki hala aynı salak saçma muhabbetler devam ediyodur.

Bayidekiler klasik satıcı-pazarlamacı. Hele ki tecrübelilerse sizi çok güzel çok kibar şekilde ikna edip, tamam efendim, şöyle efendim, bilmemne efendim diyip, peşinden telefonu "amaaaaaaan" diye kapatıp oturmaya veya o anda elindeki başka işine devam eden insanlar. Evet çok genellemiş olabilirim ama birçoğumuzun anlattığı "aman efendim şöyle ilgilendiler, böyle ilgilendiler" kısımlarının hepsi hikaye. Babalarının oğulları değilsiniz ki size özel muamele yapsınlar :) Standart vermeleri gereken, hatta daha iyisini yapmaları gereken hizmeti size öyle sunuyolar sadece :) Maksat müşteriye öyle hissettirmek, başka bişey değil...

Ha bi VW bayisinde bunu bile göremiyosunuz o da ayrı konu. Rocco siparişi verirken herifin suratındaki kaypak ifadeyi ve "hahaaaa, beyfendi valla 4.ay da olur, 10.ay da olur, belli olmaz" lafını duyduğunuzda, yerinizden kalkıp yumruğu koyasınız geliyor. Sen dünyanın parasını veriyosun, araba alacaksın, oradaki ezik hıyar sana tavır yapıyor. Eh neden, herif satış kotasını doldurmuş, nasıl olsa satıyor, umurunda değil, satma çabası da yok ki, taş attı da kolu mu yoruldu...

Ama olur da BMW Mercedes'te bu işin adam gibi eğitimini almış insanlarla karşılaşırsanız, asıl satış-pazarlama ve müşteri memnuniyetini o zaman görün. Onlarda da var dümbükler, ağzı laf yapan, çeneyle iş götüren.. Onları sallamıyoruz tabi yine :)

Bizde satış-pazarlama halen mükemmel bi "kaypaklık" ve "kandırma-aldatma" üzerine kurulu. Hala cahiliyete devam.

Fatihob

Benimde başımdam böyle bir olay geçti MiToyu alırken. 2009un 10. ayıydı kredi onaylandı ve tescil işlmeleri başladı ama bir haber geldi trafiğin sistemeleri çökmüş aracı işlemlerini yapamıyoruz. Neyse tamam dedim beklemeye başladım 1 hafta bitti, 2. hafta bitti sonra biz kredinin ilk taksitini ödedik arkasından istediğim özel plakada sorun yaşadık falan derken 38gün sonra alabilmiştim :D Böyle olcağını bilseydim ilk başta niyetli olduğum sarı, boseli ve kırmızı derili Mito siparşini verirdim İtalyadan beklerdim aracı ama ellerinde hazır son kalan araç olduğu ve beklememek için tamam dedim getirin Bursadan alayım, şans işte :) Yani tescil işlemlerinden, yoğunluk veya bir sorun meydana gelmiş olabilir. Sabırla beklemek lazım.
..

keremist

Satış elemanları malesef öyle.gerçi o mesleğin gerekliliğide oradan geliyor zati:)
insan genede gün geçtikce sabırsızlanıyor.ha bugün ha yarın oldu olacak diye bir şarkı vardı hatırlarmısınız bimem:)bu arada bende beklerken arabada ne bulundurmalı benzini nerden almalı falan böyle dolaşıyorum forumları:)

sbk0655

Bircok firmanin Aralik ayi kampanyalari oldugu icin satislar artti , bu yuzden olagan disi bir yogunluk olabilir bu gunlerde.