Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Mito Fren

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FIRST

Merhaba frene bastıgımda bazen sanki fren kaliperleri buzlanmısta fren basilmiyo gibi oluyo.   Düsündüm acaba arac kaymasın diyemi freni fazla basmıyo engelliyo diye. Ama bunu yaptıgında aracta hic bi uyarida gözükmüyo yardımcı olursanız sevinirim fren çok şakaya gelcek bisey degil çünkü.

Fatihob

Eğer pedal ayağınızın altında sertleşiyorsa fren sisteminde hava olabilir. Son zamanlarda fren hidroliği değişimi falan yapıldıysa, sistemin havası tam alınmamış olabilir.
..

FIRST

You are not allowed to view links. Register or Login
Eğer pedal ayağınızın altında sertleşiyorsa fren sisteminde hava olabilir. Son zamanlarda fren hidroliği değişimi falan yapıldıysa, sistemin havası tam alınmamış olabilir.
Yeni degisen birsey yok  ayagimin altinda degilde biraz basıyo birazdaha zorlayınca gitmiyo fren tak tak ses geliyo sanki kırılcakmis biseyler gibi biraz arastirdim abs den dolayı olabilcegi yazıyo.Ama ben ekranda bi uyari görmüyorum bu olunca o beni şaşirtiyo

Gouki

Balatalar ne durumda, hiç kontrol ettiniz mi?

FIRST

En son bakımda bakılmıstı (7 bin km önce) usta iyi götürür demisti netde okuduguma göre abs gibi duruyo ama düsük hızlarda ani frende devreye girermi hemen o beni şaşirtiyo ama arac all weather mode acaba ondan bukadar hızli giriyo olabilirmi arac kaymasın diye ??

Fatihob

Hmm bilemedim. Frene basında tak diye gelen ses, eğer ön takımda sıkılmamış bir civata falan varsa, fren dozu sertleştikte onların oynamasından falan geliyor olabilir ama yok ön takımda (salıncak, viraj demirleri vs) boşluk yoksa o sese ne neden olabilir bilmiyorum. ABS devreye girse pedal ayak altında seker önceden yaşamıssınızdır, bu olayın ABS ile nasıl bir alakası olabilir bu bağlantıyıta tam kuramadım. Belki başına gelen vardır size burdan fikir verebilirler.
..

FIRST

Tam söyle anlatim ben frene basıyorum fren gidiyo biraz sonra bi anda ilerlemiyo ben ittirsem bile daha ileri pedal gitmiyo  ve tak tak biseye vuruyo gibi oluyo tabi bunu hep yapmıyo bazen yapıyo sürekli olan bisey degil bugun ama çokca olunca kafama takıldı yerlede buzlu oldugundan cevreme tehlike sacmak istemem

Fatihob

O zaman fren pedalınız sanki bir yere sıkışıyor-dayanıyor gibi bişi oluyor. Siz biraz daha basınca dayandığı yerden kurtuluyor, kurtulurkende tak diye ses geliyor. O zaman döşemenin arka tarafında yerinden çıkan veya oraya düşne bişide olabilir.
..

FIRST

O zaman fren pedalınız sanki bir yere sıkışıyor-dayanıyor gibi bişi oluyor. Siz biraz daha basınca dayandığı yerden kurtuluyor, kurtulurkende tak diye ses geliyor. O zaman döşemenin arka tarafında yerinden çıkan veya oraya düşne bişide olabilir.
Öyle bişey olcagini sanmiyorum demekki anlatamadım burdan en iyisi servise göstermek. Genede yardımın için çok sagol. Çok güzel bi miton var kazasiz belasiz kullanman dilegiyle.

Fatihob

Teşekkür ediyorum. Sorununuz ABS arzası gibi meşakkatli şeylerden değildir işallah. Kolay gelsin.
..

sbk0655

Valla bence ariza yok abs devreye giriyor , size tuhaf gelen bu olabilir mi?

KUY65

nedense bana da öyle geldi :D fren sertleşiyor o boşluk kayboluyorsa hava vardır fatih abinin dediği gibi , ama basınca tak tak ses gelmesi hatta fren pedalına bu takırtının vurması absnin çalıştığını gösterir ve bu çok normal. hele buzda frene birazcık bile dokunmak abs yi çalıştırmaya yeter
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

FIRST

nedense bana da öyle geldi :D fren sertleşiyor o boşluk kayboluyorsa hava vardır fatih abinin dediği gibi , ama basınca tak tak ses gelmesi hatta fren pedalına bu takırtının vurması absnin çalıştığını gösterir ve bu çok normal. hele buzda frene birazcık bile dokunmak abs yi çalıştırmaya yeter
Aynen öyle pedalada vuruyo bende ABS diye düşündüm ama ekranda ABS uyarısı vermesi gerekmezmi?

sbk0655

Ekranda uyari vermez , sistem devreye giriyor hersey normal.Surekli yapmiyor demenizden de belli oluyor.

Alfadanadam

Abs ancak devreden çıkarsa uyarı verir. Yani abs ışığı ynıyorsa bir sebepten devreden çıkmıştır.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

FIRST

Evet karlar eriyince ve aracı normal mod sürmeye baslayınca abs den oldugunu anladım.Aracımı karda kullanınca güvenlik modlarininda  güzel çalistigini ögrenmis oldum :) Yardimci olan herkese teşekkür ederim.

FAKmito

Aynisi banada oldu bende ilk baslarda anormal bisey sandim abs denmis hatta bikere dik bi yokus vardi baya zorlamistim abs devre disi asr devre disi direksiyon bisey yardimcisi devre disi demisti biraz gidince normale donmustu bide sey oluyor bende mesela dik bi yokustan iniyorum en sonunda hafif fren taktak vuruyo abs ondan sonra derinlerden bi yerden taktaktak diye pespese bi ses gelip kesiliyor hemen

FIRST

Aynisi banada oldu bende ilk baslarda anormal bisey sandim abs denmis hatta bikere dik bi yokus vardi baya zorlamistim abs devre disi asr devre disi direksiyon bisey yardimcisi devre disi demisti biraz gidince normale donmustu bide sey oluyor bende mesela dik bi yokustan iniyorum en sonunda hafif fren taktak vuruyo abs ondan sonra derinlerden bi yerden taktaktak diye pespese bi ses gelip kesiliyor hemen
anladigim kadariyla arabanin kaycagini düşündüğü anda abs giriyo devreye. Simdide dpf tıkanmış acaba ilerde sorun çıkartirmi dpf iptal ettirmeye gerek varmı?

FAKmito

Dpf cok pahali biseymis bence iptal ettir yaziliminida attir 1000 lira falan tutar hepsi