Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç seçiminde yardımınıza ihtiyacım var

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anarchy

Arkadaşlar merhaba ben Ufuk,

Konu kirliliği yapmayı hiç istemiyorum ama arabalar konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan biri olarak yardımınıza ihtiyacım var fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim:

Uzun zamandır aklım fikrim bir alfa 147 almakta ve bunun için para biriktiriyorum (2005-2007). Tam da araba alma arefesinde iken hem sorunsuzluğu hem de görüntüsü itibariyle lancer (1,5-1,6 2008-2010) de ilgimi çekmeye başladı. Aradığım şey sürüş keyfi ve biraz da konfor. Hangisini tercih etmeliyim yardım eder misiniz?

Not: Yaşım 34 bekarım ve bu ilk aracım olacak.

İyi akşamlar herkese.

Fatihob

10 dakkadır ne yazsam diye düşünüyorum, bir türlü 147 alın diyemedim :)
Lancer hakkında bişi diyemicem ama iyi bakılmış bir 147 aldığınızda hiç bir konuda üzülmezsiniz ;)
..

esatay

Bu forumda kimse size 147 almayin demez. Yedi sene 147 kullanan biri olarak arkadaşın dediği gibi temiz, bakımlı bir 147 sizi üzmez. Lancer hiç kullanmadım, ama yan koltukta oturdum size 147 sürüş zevkini ayricaligini vermez ama konfor olarak birşey diyemeyeceğim denk olabilirler. Lancer kullanan tanidiklariminda memnun olduğunu belirtmek isterim.
2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

Adalı35

İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

max-ime

Sınıf olarak zaten ikiside C segmentte araçlar, 147 C premium farklı olarak.

147 tabiki malzeme kalitesi olsun, sürüş keyfi olsun, performansı, sürüşüyle sürücüsünü bütünleştiren her disiplinde Lancer'dan daha iyi.

Lancer'ın avantajlarına gelirsek daha yeni ve kısmen daha sorunsuz bir otomobil, otomatik bulabilme avantajı, daha geniş iç mekan dışında pek bir artısı yok gibi.

Alfa ile bir modeli kıyaslarken herzaman şu mantalite ile yaklaşın A noktasından B noktasına mı gitmek istiyorsunuz yoksa A noktasından B noktasına giderken eğlenmek mi istiyorsunuz? Bu soruların cevabı size hangisini tercih etmeniz konusunda yardımcı olacaktır.

DSB

Birkaç yıl önce lancer ile test sürüşü yapmıştım. Evet iç hacim son derece geniş ama 147 ile yaşadığım bütünleşmeyi lancer de yaşamadım. İç malzemesi çok hoşuma gitmemişti ve kasislerde fazlaca alt takımdan ses geliyordu. Bilemiyorum belki test aracı olduğu içindir. Abim için opel astra sport paketin test sürüşüne çıktığımda ise sürüş keyfi, konfor, yol tutuşu olarak çok iyiydi ve o aracı aldırmıştım.

vieri

Tasarım açısından ikisi de dikkat çekicidir.Ama Lancer'in arka tasarımı oldukça zayıf geliyor bana.Belki beğeneni çoktur;ama ben bir türlü ısınamadım.Ön tasarım açısından ikisi de sınıfının en iyilerinden.Ama Alfanın ters üçgen formundaki ön ızgarası her zaman her yerde dikkat çeker.
147'den önce de sonra da birçok araçta sürüş deneyimim oldu.Bunlara emsali sıfır araçlar da dahildir.Ama o sürüş zevkini başka hiçbir araçta alamadım.147 performans açısından da sizi tatmin eder.
Tabi ki bakımlı bir araç almanız sürüş zevkinizi arttıracaktır.Bu tüm markalar için geçerlidir.Forumda arama yaparak 147'nin artı ve eksileri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Aradığınız aracı bulmanız dileğiyle.  :)

Makineci

Lancer'ı kullanmadım o yüzden size o konuda yardımcı olamam.Ben aracımı alırken daha önce 4 sene kadar kullandığım mondeo'mu(babamın Mondeo'su vardı fakat ben daha çok kullandım.) yoksa markasını hiç bilmediğim tanımadığım bir 156 mı alsam karar veremiyordum.Sonra 156'yı kullandım ve ne kadar saçma düşünüyormuşum diye hala kendime gülerim.Ruhu olan bir araba almak istiyorsanız tercihiniz AR olmalı.Muhtemelen daha çok problem çıkarır Alfa.Belki daha fazla yakar.Belki lancer daha konforludur.Ama koltuğuna oturmak bile farklıdır Alfa'nın.Ben bir AR sahibiyim dediğiniz zaman hep farklısınızdır insanlardan.Yolda gördüğünüz bir AR den zevk alırsınız.Selam verirsiniz oda size selam verir.Farklıdır Alfa, evin yaramaz küçük çocuğu gibidir.İlgiyi sever.Yaramazlığı sever.Ama baktığınızda onsuz yapamazsınız gibi gelir.Ben model yenilemek için aracımı satılığa çıkardım.1999 156'mı satıp 2004 156 alacaktım.4 kere ilana koydum 20 25 kere telefonla arandım ama gidip göstermedim aracı.En sonunda da hep satmaktan vazgeçtim.Yinede karar sizin sonuçta burası Alfa Romeo forumu kimse açık açık gidip lancer alın diyemez.Çünkü bizde aynı yollardan geçtik seçim yapmak zorunda kaldık ve AR'yi seçtik.Bu size ve araçtan beklentilerinize göre değişir.Size en uygun hangisiyse onu tercih edin ve arkanıza bile bakmayın.

halil

arkadaş bir mesaj atmış,sonrası puffffff olmuş uçmuş :D :D :D
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

jenson

You are not allowed to view links. Register or Login
arkadaş bir mesaj atmış,sonrası puffffff olmuş uçmuş :D :D :D
sanirim lancer almis :) mitsubishi forumlarindadir suan :)