Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 yolda yağ kapağı çıktı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esatay

Motordaki yag ve kır için bazı kimyasallar var biraz zaman ve uğraşla sizde yapabilirsiniz ve motora su vurmamis olursunuz.
2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

ArinFırat

motorunu yıkatmadığı için arıza yapan araç hiç duymadım ama yıkattığı için türlü sorunlarla karşılaşan onlarca kişiye şahit oldum :)

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login
kaputu açmadığım sürece sıkıntı yok aslında ama kaputu açınca o pis görüntü ortaya çıkıyor ve yıkatma isteği duyuyorum, zararı varsa eğer hiç bulaşmam o işe heleki bilmeyene hayatta teslim etmem.
Nemli bir bezle gözüne batan,kolunun ulaştığı yerleri temizle..su ve kimyasala bulaşma bence.

DcD-Semih

Mümkün mertebe yıkatmamak en güzeli. İlla yıkanacaksa biraz meşakatli olur ama bütün soketler kapatılır, sigortalar mutlaka korunur, motoru çalıştırarak aracı stop etmeden basınçsız su ile yıkanır ve daha sonrasında yerinde 15 20 dk çalıştırmaya devam edilir. Bu sırada kompresörle bilimum yerlere hava tutmak mantıklı.

Zamanında oto kuaför işindeyken kullandığımız ilaç vardı. Bauhaus'ta falan halen bulunur. Jant temizleyici sprey diye geçiyor yanılmıyorsam. Onunla soketlere  dikkat ederek kendiniz uygulama yapabilirsiniz.

Yerinizde ben olsam aracın altından iyice spreyle karteri şanzumanı temizlerdim onlara bişey olmaz spreyle suyla falan. Üst kısımdan da elime bir bez alıp spreyi beze sıkıp gözüme kötü görünen yerleri temizlerim sonra hafif nemli bezle üstünden geçerim. Plastik motor kapağını söküp dışarda iyice yıkarım. Yağ dolum kapağından kaynaklı oldu madem, bobinlerin etrafına ateşlemeye dolmuştur hep, plastik kapağı sökünce balata spreyi ile iyice arındırırım. En sorunsuzu bu olur sanırım.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

blueoyester

Mümkün mertebe yıkatmamak en güzeli. İlla yıkanacaksa biraz meşakatli olur ama bütün soketler kapatılır, sigortalar mutlaka korunur, motoru çalıştırarak aracı stop etmeden basınçsız su ile yıkanır ve daha sonrasında yerinde 15 20 dk çalıştırmaya devam edilir. Bu sırada kompresörle bilimum yerlere hava tutmak mantıklı.

Zamanında oto kuaför işindeyken kullandığımız ilaç vardı. Bauhaus'ta falan halen bulunur. Jant temizleyici sprey diye geçiyor yanılmıyorsam. Onunla soketlere  dikkat ederek kendiniz uygulama yapabilirsiniz.

Yerinizde ben olsam aracın altından iyice spreyle karteri şanzumanı temizlerdim onlara bişey olmaz spreyle suyla falan. Üst kısımdan da elime bir bez alıp spreyi beze sıkıp gözüme kötü görünen yerleri temizlerim sonra hafif nemli bezle üstünden geçerim. Plastik motor kapağını söküp dışarda iyice yıkarım. Yağ dolum kapağından kaynaklı oldu madem, bobinlerin etrafına ateşlemeye dolmuştur hep, plastik kapağı sökünce balata spreyi ile iyice arındırırım. En sorunsuzu bu olur sanırım.

motor kapağını ve üst kısımdaki yerleri bezle temizledim. ama motorun alt kısmı çok kötü aracı life kaldırmak gerekli. arabanın altına ulaşamıyorum. servis yıkayınca sorun olmaz heralde. sadece alt kısmı temizleticen. bujilere falan yağ kaçmamıştır inşallah. 50 km yolda sorun olmaz heralde.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

DcD-Semih

motor kapağını ve üst kısımdaki yerleri bezle temizledim. ama motorun alt kısmı çok kötü aracı life kaldırmak gerekli. arabanın altına ulaşamıyorum. servis yıkayınca sorun olmaz heralde. sadece alt kısmı temizleticen. bujilere falan yağ kaçmamıştır inşallah. 50 km yolda sorun olmaz heralde.
Bujileri yağlasaydı zaten belki hiç çalıştıramazdınız aracı çalışsa da düzensiz çalışırdı. Ama bobinlerin üzerini temizlemek gerekir yinede, toz ve pislik tutmasına sebep olur aksi halde. Yağ yanığı tehlikelidir hocam Allah korusun yangına dahi sebep olabilir ihmal etmeden temizlemenizde fayda var.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

blueoyester

Bujileri yağlasaydı zaten belki hiç çalıştıramazdınız aracı çalışsa da düzensiz çalışırdı. Ama bobinlerin üzerini temizlemek gerekir yinede, toz ve pislik tutmasına sebep olur aksi halde. Yağ yanığı tehlikelidir hocam Allah korusun yangına dahi sebep olabilir ihmal etmeden temizlemenizde fayda var.

yarın sabah yavaş yavaş servise gidicez artık. aklıma 10 numara yağ kullanıp alev alan otobüsler geldi. eşimin abisi trafik polisi ona sordum motor yağı yanarmı diye öyle hemen alev alıp yanmaz dedi.
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

blueoyester

bu sabah motor temizliği için servise gittim. ateşleme bobinleri yağ dolmuş. önce oralar balata spreyi ile temzlenip basınçlı su ie temizlendi.daha sonra servis beni motor yıkması yapılan bir yıkamacıya yönlendiridi. elemanlar ecu ve lpg beynini kapatıp heryere ilaç uyguladılar. tabi ben adamların başına ekşidim bir sorun çıkarmı diye. yıkama sonrası çıkabilecek hertürlü sorundan biz sorumluyuz aracınızı çalışır halde teslim edeceğiz deyince içim rahatladı. aracın motoru, kaputtaki izolasyon keçesi ve altı komple yıkandı. olmuşken bide iç dış yıkama yaptırdım. daha sonra serviste tekrar eteşleme bobinleri temizlenip kurutuldu. ama bu yıkama olayı beni çok gerdi. bidaha yıkatmam heralde. yağ değişimide yapıcaktık ama usta 10/40 koyalım dedi. bende vovalin maxlife ile değiştirmeye karar verdim. psikolojik m bilmiyorum ama sanki motorun performansı biraz artmış gibi. daha çabuk devirleniyor gibi geldi. :D