Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gıcırtı beni öldürecek :) yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Naftali

arkadaşlar iki sorum olacak birincisi çukurdan geçtiğim zaman gacır Gucur ses geliyor burçlardan deniyor amırtisor ve salıncaklar sağlam bu sesler nasıl gider yağmurlu havalarda ses yok ikinci sorumda benzin göstergesi yarım depo gösteriyor bazen biniyorum çeyrek bazen Sınırda gösteriyor bu problemleri yaşayan ve çözümünü bilen var mı

tolga_ozhan

Ses sorunu ya salıncak burçları kaynakları ya da viraj demir lastikleri. Değiştirmediğiniz sürece ses devam edecek.

Naftali

You are not allowed to view links. Register or Login
Ses sorunu ya salıncak burçları kaynakları ya da viraj demir lastikleri. Değiştirmediğiniz sürece ses devam edecek.

İşçilik ve malzeme fiyatı konusunda fikriniz varmı malum Alfa ile bi ustaya yanaşınca fiyatları yüksek çekiyorlar

tolga_ozhan

Viraj demir lastik takımı 25-30 TL gibi birşey. İşçiliği ise 100-150 TL civarı olması lazım.
Salıncaklar ise oldukça geniş yelpazede fiyata sahip. 75 TL ile 280 TL arasında fiyatı değişen üst salıncaklar ve 90 TL ile 340 TL arasında değişen fiyata sahip alt salıncaklar var. Burada işçilikte değişken. Yani kaç tanesi ve hangisinin değişeceği ile alakalı.
Önce teşhis önemli. Hangileri bozuk, hangileri değişmeli. Ondan sonra maliyeti konuşmak anlamlı.

Naftali

Viraj demir lastik takımı 25-30 TL gibi birşey. İşçiliği ise 100-150 TL civarı olması lazım.
Salıncaklar ise oldukça geniş yelpazede fiyata sahip. 75 TL ile 280 TL arasında fiyatı değişen üst salıncaklar ve 90 TL ile 340 TL arasında değişen fiyata sahip alt salıncaklar var. Burada işçilikte değişken. Yani kaç tanesi ve hangisinin değişeceği ile alakalı.
Önce teşhis önemli. Hangileri bozuk, hangileri değişmeli. Ondan sonra maliyeti konuşmak anlamlı.

Haklısın tşk ederim

osm156

bence fazla acele etme asırı soguklarda boyle ufak seslerın gelmesı normal. tabı nasıl bı ses gelıyor gormedene bısey denemez ama sogukda metall alasımlar buzulur boyutu cok az mıkron cınsınden kısalır bungunlerde bendede basladı cukurdan ses gelmeye ama alt takım 0 o yuzden  sogukdan geldıgını dusunuyorum
"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

Naftali

Benim ses sanki lastik ayakkabıyı yere sürter gibi gacur Gucur ediyor yağmurlu havada kesiliyor

driftking11

aracınızın ne oldugunu bilmiyorum ama gacur gucur sesler genelde üst salıncaktan gelir bendede var... ustamın dediğine göre yaglarsanız keser ama bi süre sonra toz toplucagından tekrar baslar... yenisiyle değiştirincede 5000-10000 km arası tekrar basladıgını belirtti yani klasik alfa kroniği bunlarla seviyoruz zaten bu aracı:) bu arada aracım 159..
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

yurt80

Lastik gıcırtısı şeklinde gelen ses viraj demir lastiklerinden gelmekte.

halil

viraj demir lastiklerini geçen yıl powerflex burçlar ile değiştirdim.bu sene üst salıncak burçlarını strongflex ve alt salıncakları komple değiştirdim.yine çok soğuk günlerde sağ taraftan gıcırtı sesi geliyor.kesilmedi.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

DSB

Konu açılmışken soğuklarla beraber gıcırtılar ve sesler inanılmaz arttı beni rahatsız eden özellikle sol önden gelen lastik bir tokmakla vuruluyormuş gibi gelen ses ?

Naftali

Benim canımı en çok sıkan araca her binene sesin nerden geldiğini açıklamak :) rezil oluyorum resmen ya müziği açıyorum duymasınlar diye araç 147 :)

muğlalı

Benim canımı en çok sıkan araca her binene sesin nerden geldiğini açıklamak :) rezil oluyorum resmen ya müziği açıyorum duymasınlar diye araç 147 :)
aynı sıkıntı bendede var kayınpeder binince müzik açamıyorum deli ediyo beni sesler motor ısınıp biraz yol gidince ön takımda ısınıp kendine geliyor maalesef vw grubu hariç kullandığım araçların hepsi böyle üst salıncaklar yeni şimdi alt salıncak arka burçları ve viraj demir lastikleri de değişecek ondan sonra iyi kendine gelir gibime geliyor.lak luk sesininide amortisör kafası yapıomuş özellikle son öndekini.

Naftali

Burdan ne sonuç çıkıyor alfaya kimseyi bindirmeyeceğiz herkes uzaktan hayran olacak ki bizde rezil olmayalım :)

sitem

Ne kadar da muzdaribim bu sesten işin garip tarafı hicbir onduzenci sesi şurası yapıyor diyemiyor inşallah yarın viraj demir lastiklerine ve alt üst salıncak burçlarına sıvı gres sıktıracagim...

sp4rc0

aracınızın ne oldugunu bilmiyorum ama gacur gucur sesler genelde üst salıncaktan gelir bendede var... ustamın dediğine göre yaglarsanız keser ama bi süre sonra toz toplucagından tekrar baslar... yenisiyle değiştirincede 5000-10000 km arası tekrar basladıgını belirtti yani klasik alfa kroniği bunlarla seviyoruz zaten bu aracı:) bu arada aracım 159..
Aynen çok büyük oranda üst salincaktan yapıyor.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

misket

ikinci sorumda benzin göstergesi yarım depo gösteriyor bazen biniyorum çeyrek bazen Sınırda gösteriyor bu problemleri yaşayan ve çözümünü bilen var mı

ibrenin oynadığı anlar eğimli yollarda olduğunuz sıralarsa normal.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

Naftali

ikinci sorumda benzin göstergesi yarım depo gösteriyor bazen biniyorum çeyrek bazen Sınırda gösteriyor bu problemleri yaşayan ve çözümünü bilen var mı

ibrenin oynadığı anlar eğimli yollarda olduğunuz sıralarsa normal.

Hayır ibre sabit oynamıyor ama bindiğim zaman araç deposu yarım ertesi gün biniyorum bu sefer çeyrek başka gün Sınırda gösteriyor inip Çıkma yok

schumi

Benzin şamandırası arızalıdır muhtemelen. Gacur gucur sesler genelde salıncak burç'un çatlaması sonucu meydana gelir...

milano 75

bu gıcırtılar alfaya has değil,çoğu araçda var,face de mitsu forumuna üyeyim ,lancer cılarında sabah akşam sorduğu soru gıcırtı  ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Naftali

Arkadaşlar şans eseri gucırtıdan kurtuldum nasıl mı :) Aracın lastiğin birinin havasının az olduğunu gördüm ve lastiğe hava bastım 34 psı sonra yola koyuldum baktım aracda ses yok :) lastiğin havasının az olması salıncak dengesini bozuyor sanırım ses sorunu olan arkadaşlar tüm lastiklere 34 psı hava bassın belki sizin sorunda Bukadar basittir inşallah :)

sitem

Bende lastikleri 34 yaptım ses büyük ölçüde kesildi gibi gerçi bugün havalar pek soğuk değil. 34 ps basmak arabanın süspansiyonuna zarar verir mi...

ugur_1903e

147 için konuşuyorum.
34 psı kitapçıkta yazan değerden fazla ama zararı olur mu  bende merak ettim şimdi. bu gıcırtılarda etkisi olur mu bilmiyorum ama yol tutuşu olumsuz etkileyecektir diye düşünüyorum.

halil

147 ve 156 için 34 psi hava gayet iyidir.normalde lastiklere 1-2 psi fazla hava basmanın zararı yoktur.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ugur_1903e

147 ve 156 için 34 psi hava gayet iyidir.normalde lastiklere 1-2 psi fazla hava basmanın zararı yoktur.
eğer zararı yoksa ve gıcırtıyı kesecekse hemen 34 yapayım lastiklerdeki basıncı.
benim aklımı kurcalayan gıcırtıdan kaçarken lastiklerin tutunmasını düşürmek ve sert lastiklerden dolayı alt takımlara zarar vermek.