Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OzgurMR

You are not allowed to view links. Register or Login
Söylecek söz kalmamış 30. sayfada bravo dedim sonlara doğru kim bilir neler olmuştur neler :alkis: üç senedir alfa 159 hayranlığı ile yaşıyorum kendi aracımla miniktende olsa ticaret yaptığım için elden çıkaramadım ama artık 159 ile yaklaşmalar başladı takasın kıyısından döndüm bakalım acelem yok hem buradan okuyor bilgi akışı yapıyorum hemde piyasayı yokluyorum tabi herkesin bildiği çevreden gelen alfa alınırmı sözleri yüzüme çarpmaya başladı sevdiğim bir abim tehtit bile etti şaka yollu :-[ sizin aracınız manuel caddebostan gibi trafikli bir yerde manuel seçmeniz alfa ile ilgili olmadığını düşünüyorum bende göztepedeyim 1999 dan beri manuel araç kullanmaktan yoruldum alfa ile inş hasretim son bulacak :yukari-ok:

manuel seçmemdeki öncelikli sebep, bundan önce TT vardı, ve benzin tüketimi yormuştu.
159'da manuel ile otomatik arasında 2 litre fark olduğunu okudum ve otomatik bakmaktan vazgeçtim. (ısıtmalı ve elektrikli koltuk , tek başıma kullandığım için zaten gereksizdi,koltuk pozisyonu hiç değişmez, sunroof fitilinden su aldı, ses aldı vb. gibi sebeplerle asla almayacağım bir donanımdı, e zaten standart jant asla kullanmadım. dolayısıyla distinctive almamın da bir manası yoktu, progression beni epey tatmin etti :)   )
zaten 1 buçuk senedir şirket aracı 1.6tdi dsg poloyu kullanıyorum haftaiçleri, 159'u sadece cuma gece'den pazar akşamına kadar kullanıyorum o yüzden çok yormuyor..ancak her gün kullanacak olduğumda yoracağı kesin.

şimdi 19" jant kullanıyorum ne oldu o korktuğun yakıt tüketimi dersen,otomatik vitesli ve 19" jantlı olsaydı 13-14 litre yakan dizel mi olur diyip satardım büyük ihtimalle arabayı :)

Ben 19" olmadan 14,2 yakıyorum şu anda... :-X
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

wolkanku

Söylecek söz kalmamış 30. sayfada bravo dedim sonlara doğru kim bilir neler olmuştur neler :alkis: üç senedir alfa 159 hayranlığı ile yaşıyorum kendi aracımla miniktende olsa ticaret yaptığım için elden çıkaramadım ama artık 159 ile yaklaşmalar başladı takasın kıyısından döndüm bakalım acelem yok hem buradan okuyor bilgi akışı yapıyorum hemde piyasayı yokluyorum tabi herkesin bildiği çevreden gelen alfa alınırmı sözleri yüzüme çarpmaya başladı sevdiğim bir abim tehtit bile etti şaka yollu :-[ sizin aracınız manuel caddebostan gibi trafikli bir yerde manuel seçmeniz alfa ile ilgili olmadığını düşünüyorum bende göztepedeyim 1999 dan beri manuel araç kullanmaktan yoruldum alfa ile inş hasretim son bulacak :yukari-ok:

manuel seçmemdeki öncelikli sebep, bundan önce TT vardı, ve benzin tüketimi yormuştu.
159'da manuel ile otomatik arasında 2 litre fark olduğunu okudum ve otomatik bakmaktan vazgeçtim. (ısıtmalı ve elektrikli koltuk , tek başıma kullandığım için zaten gereksizdi,koltuk pozisyonu hiç değişmez, sunroof fitilinden su aldı, ses aldı vb. gibi sebeplerle asla almayacağım bir donanımdı, e zaten standart jant asla kullanmadım. dolayısıyla distinctive almamın da bir manası yoktu, progression beni epey tatmin etti :)   )
zaten 1 buçuk senedir şirket aracı 1.6tdi dsg poloyu kullanıyorum haftaiçleri, 159'u sadece cuma gece'den pazar akşamına kadar kullanıyorum o yüzden çok yormuyor..ancak her gün kullanacak olduğumda yoracağı kesin.

şimdi 19" jant kullanıyorum ne oldu o korktuğun yakıt tüketimi dersen,otomatik vitesli ve 19" jantlı olsaydı 13-14 litre yakan dizel mi olur diyip satardım büyük ihtimalle arabayı :)

güzergahınızda ya da kullanımınızda bir sıkıntı var demek... 3.0 tdi panamera bile o değerleri görmüyor :)

You are not allowed to view links. Register or Login benim nasıl kullandığımı gördü ve şaşırdı bu araba böyle kullanılır mı dedi :)) ben boşluk yakaladığım anda hızlanırım, genelde tempolu giderim..harun taştan style makastan makasa köşarak değil ancak suni göllenmelere takılmayacak şekilde ortalama hızımı koruyacak tempoda giderim..14.2 hiç ama hiç görmedim...max gördüğüm 11.8'dir o da kışın klima açık yağmur çamur 1buçuk saat dur kalk trafik.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Deniz

wolkanku

ahahah adam Ken Block beyler dağılın :)
yok be extrem bişey yapmam biliyosun..görmediğim yere asla girmem :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Bence bir problem var gibi. Bende de yakıt problemi mevcut. Benim sorun belli gibi nereye gitsem enjektör kaynaklı deniyor. İnternette de araştrdım herşey enjektöre çıkıyor. İnşallah 10 güne kadar benim enjektörlere baktırıcaz. Sizde bir kontrol ettirin derim.

OzgurMR

Bana da öyle geliyor, kıştır dedim, dur-kalktır dedim, ama artık bi bakmak gerekiyor.  :alfisti:
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

Gouki

ufuk93

Bende tempolu kullanirim manuel benimki downpipe dpf egr iptal yazilim sonda bir susturucu iptal 9.5 max yakiyorum

wolkanku

geçen gün canım sıkıldı, arabanın tüm servis kayıtlarını ve elimdeki tüm faturalarını inceledim ve fark ettim ki arabanın triger kayışı hiç değişmemiş  :'( 2006 model 89.000'de kayış çok çok riskli. o yüzden cumartesiye kadar arabayı kullanmayacağım.

Cumartesi sabah 09:00'da carium'da olacağım triger değişimi için randevu aldım. gelen olursa görüşürüz :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

O kadar cok şey Yapılıyor ki bazen en buyukler unutuluyor :(

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

İyiki incelemişsin kayıtları. Belkide çok büyük bir masraftan kurtulacaksın bunun neticesinde.

master

geçen gün canım sıkıldı, arabanın tüm servis kayıtlarını ve elimdeki tüm faturalarını inceledim ve fark ettim ki arabanın triger kayışı hiç değişmemiş  :'( 2006 model 89.000'de kayış çok çok riskli. o yüzden cumartesiye kadar arabayı kullanmayacağım.

Cumartesi sabah 09:00'da carium'da olacağım triger değişimi için randevu aldım. gelen olursa görüşürüz :serefe:

İyi ki farketmişsin, araba da chipli, saatli bombayla gezmek gibi :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

İyi ki farketmişsin, araba da chipli, saatli bombayla gezmek gibi :)

allahtan sürekli dip gaz gitmiyorum ama yavaş da gittiğim söylenemez  :duvar:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

tayfun

hi_cazz

jtd  motorda zincirmi kullanılıyor Volkan?

Hayır kayış

Sent from my iPhone using Tapatalk

tayfun

jtd  motorda zincirmi kullanılıyor Volkan?

Hayır kayış

Sent from my iPhone using Tapatalk
ozaman 8.sene  iyi dayanmış triger.

ATA

Off, tamircin evine uzaksa çekici ile götür bro. Patlamaya hazir bomba gibi şu an.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

wolkanku

Off, tamircin evine uzaksa çekici ile götür bro. Patlamaya hazir bomba gibi şu an.

Tapatalk

bro, valla bakmasam öyle kullanacaktım işin kötüsü, bir gün bu topicte yazacaktım motor patladı diye:D

carium bize 4-5 km mesafede o yüzden problem olmaz.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ATA

Tapatalk

bro, valla bakmasam öyle kullanacaktım işin kötüsü, bir gün bu topicte yazacaktım motor patladı diye:D

carium bize 4-5 km mesafede o yüzden problem olmaz.

O zaman, sıkıstırmadan, sağdan sağdan, yüksek vites düşük devir :)
Farketmen iyi olmuş :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

FB10ur

Değişmediğini fark ederek hem cebini büyük masraf'dan hemde bu güzelliği zarardan kurtarmış oldun kardeşim :)

Alfadanadam

Geçmiş olsun Volkan :) Şaka bir yana iyi farketmişsin. Bildiğim kadarıyla değişim kilometresi 120.000 ama yıldan gelmiş tabi vakti. Ama iyi haber vereyim triger seti çok ucuz ts motorlara göre bence :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

wolkanku

Geçmiş olsun Volkan :) Şaka bir yana iyi farketmişsin. Bildiğim kadarıyla değişim kilometresi 120.000 ama yıldan gelmiş tabi vakti. Ama iyi haber vereyim triger seti çok ucuz ts motorlara göre bence :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Abi valla 600-650 tl arası tutacak, ne ucuz ne pahalı

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Birazdan cariumda olacağım, 11:15gbi çıkacağım
Gelen olursa görüşürüz

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

triger kayışını değiştirdik
Ön akslarım yağlandı
Bu arada ön jantlar sökülmüşken ısıya dayanıklı boya ile kaliperlerim ve disk koruyucuları, bijonları griye boyadım. Yarın yıkadıktan sonra detaylı çekerim

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

The Schuey

triger kayışını değiştirdik
Ön akslarım yağlandı
Bu arada ön jantlar sökülmüşken ısıya dayanıklı boya ile kaliperlerim ve disk koruyucuları, bijonları griye boyadım. Yarın yıkadıktan sonra detaylı çekerim

Hayırlı olsun. Bir sorun yaşamadan triger işini hallettiğinize sevindim. Resimleri bekliyoruz.

Tapatalk Kullanılarak Gönderildi