Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Van'da alfa servisi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cenegeze

merhabalar herkese. direk konuya giriyorum hocam ben şimdi 147 almak istiyorum çok da yakınım almaya.  ama van'da yaşıyorum. burda teknik servis var mıdır? veya özel servis var mıdır? ya da anlayan usta var mıdır? yoksa ne yapmalıyım? çok başım ağrır mı? vaz mı geçmeliyim bu sevdadan?

cenegeze

bilgisi olan yok mu harbiden bu konuda???

cenegeze

şeyi sormayı unuttum. fiat servisleri alfa'ya bakıyo mu? van'daki servisin internet sitesinde görmedim alfa romeo'yla ilgili bişey... harbiden bi yorum yapın ilk arabam  olucak pek bi bilgiye sahip değilim servisler konusunda...

The Schuey

You are not allowed to view links. Register or Login
şeyi sormayı unuttum. fiat servisleri alfa'ya bakıyo mu? van'daki servisin internet sitesinde görmedim alfa romeo'yla ilgili bişey... harbiden bi yorum yapın ilk arabam  olucak pek bi bilgiye sahip değilim servisler konusunda...
Genelde birçok parçası FIAT ile aynıdır. FIAT servisleri de Alfa'ya bakabilir.

Tapatalk Kullanılarak Gönderildi

agucba

Alfa Romeo Yetkili Servisleri'ni aşağıdaki linkten görebilirsiniz.
Her Birmot bayisi Alfa Romeo'ya bak(a)maz. Bu arada Van'da Birmot yok bildiğim kadarı ile. Bir çok parçanın benzer veya aynı olması, yine de Fiat servislerini Alfa Romeo konusunda ehli yapmaz.
Bence Alfa Romeo almadan önce Van'da size teknik anlamda destek olacak/olabilecek olan bir servis/usta/tamirhane konusunda biraz araştırma yapıp öyle almaya bakın. İleride çok basit bir sıkıntının mesela size maddi olarak külfet olmasını istemiyorsanız, bence iyice düşünerek Alfa Romeo almaya karar verin.

///////////////

cenegeze

[/quote]

hocam teşekkür ederim cevabın için.

cenegeze

Her Birmot bayisi Alfa Romeo'ya bak(a)maz. Bu arada Van'da Birmot yok bildiğim kadarı ile. Bir çok parçanın benzer veya aynı olması, yine de Fiat servislerini Alfa Romeo konusunda ehli yapmaz.
Bence Alfa Romeo almadan önce Van'da size teknik anlamda destek olacak/olabilecek olan bir servis/usta/tamirhane konusunda biraz araştırma yapıp öyle almaya bakın. İleride çok basit bir sıkıntının mesela size maddi olarak külfet olmasını istemiyorsanız, bence iyice düşünerek Alfa Romeo almaya karar verin.

öncelikle önerilerin için çok teşekkürler hocam. evet mantıklı olan bu. ama şöyle bi durum var şu an van'da değilim ve bi tane alfa buldum temiz duruyo gidip bakıcaz ve almayı düşünüyorum. yani araştırma yapmak için vaktim yok van'da. internetten de pek bişey bulamadım. hocam peki şöyle bişey mantıklı olur mu? van'da arabanın yağına suyuna falan van'da yaptırırım ve büyük bakımları için de tatillerde (senede 1 kere) büyük şehirlere giderim. sizce mümkün müdür çok mu fantastik olur bi düşünce?

The Schuey

öncelikle önerilerin için çok teşekkürler hocam. evet mantıklı olan bu. ama şöyle bi durum var şu an van'da değilim ve bi tane alfa buldum temiz duruyo gidip bakıcaz ve almayı düşünüyorum. yani araştırma yapmak için vaktim yok van'da. internetten de pek bişey bulamadım. hocam peki şöyle bişey mantıklı olur mu? van'da arabanın yağına suyuna falan van'da yaptırırım ve büyük bakımları için de tatillerde (senede 1 kere) büyük şehirlere giderim. sizce mümkün müdür çok mu fantastik olur bi düşünce?
Bakım işlerini böyle halletmeniz mümkün fakat olası bir arıza durumunda başınız derde girebilir.

agucba

Parça konusunda sıkıntınız olmaz. Yeni veya kullanılmış Alfa Romeo yedek parça ve aksesuarları temin edebileceğiniz yer çok. Tolga Özhan size yedek parça temin edebileci gibi özel servislerden de temin edebilirsiniz. O konuda sıkıntınız olmaz.
Mesela termostatınız bozuldu ve yenisini aldınız. Bunu kendiniz de değiştirebilirsiniz veya herhangi bir servis değişir, ama termostat değiştikten sonra suyu tamamlamanın yanında, sistemdeki havanın da mutlaka iyi alınması gerekir ki biraz dikkat gerektiriyor. Herkes olması gerektiği gibi dikkat etmeyebiliyor buna. Ancak triger değişimi zamanında bunu işinin ehli bir Alfa Romeo servisin yapması her zaman için avantajdır.

///////////////

cenegeze

the schuey

di mi  :( ya alfa kullanmak için illa istanbul ankara izmir'de mi yaşamamız lazım...  başka marka mı bakıcam şimdi ben? araba tecrübem olmadığı için çok fazla olayın ciddiyetinde değilim aslında.. yani "ya nolacak alıyım gitsin bi alfa" deyip de pişman olmaktan da korkuyorum... almazsam da içimde kalıcak hep... çok pis arada kaldım ya... 

agucba

hocam hala olduğum yerde sayıyorum hala korkularım var ve hala almak istiyorum. siz de bi yandan olabilir bi yandan sıkıntı olur diyosunuz.. nasreddin hoca'nın "sen haklısın, sen haklısın, sen de haklısın..." fıkrasına döndü olay :) alayım mı almayım mı söyleyin onu yapıyım ya valla :D

agucba

Benden ziyade İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya gibi yerlerde ikamet edenlerden ziyade nispeten daha uzak yerlerde oturanların tecrübeleri size daha yardımcı olacaktır.

Size Alfa Romeo alın veya almayın demek haddime değil. Ancak kendiniz de yazdınız, otomobiller konusunda çok fazla tecrübem yok diyorsunuz.

Ancak ilk tecrübesini Alfa Romeo ile yaşayıp mutlu olanlar olduğu gibi, hiç bilmeden alıp sonra da başına türlü kısmetsizlikler gelen ve sonra da "Alfa Romeo kötüdür, beş para etmez, almayın bunu, alana da mani olacağım" diyenleri de gördük.

Bunu sadece Alfa Romeo için de algılamayın ve beni yanlış da anlamayın lütfen. Biraz "testi kırılmadan dövmek" oluyor benimkisi.  :)

///////////////

cenegeze

Benden ziyade İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya gibi yerlerde ikamet edenlerden ziyade nispeten daha uzak yerlerde oturanların tecrübeleri size daha yardımcı olacaktır.

Size Alfa Romeo alın veya almayın demek haddime değil. Ancak kendiniz de yazdınız, otomobiller konusunda çok fazla tecrübem yok diyorsunuz.

Ancak ilk tecrübesini Alfa Romeo ile yaşayıp mutlu olanlar olduğu gibi, hiç bilmeden alıp sonra da başına türlü kısmetsizlikler gelen ve sonra da "Alfa Romeo kötüdür, beş para etmez, almayın bunu, alana da mani olacağım" diyenleri de gördük.

Bunu sadece Alfa Romeo için de algılamayın ve beni yanlış da anlamayın lütfen. Biraz "testi kırılmadan dövmek" oluyor benimkisi.  :)

aynen hocam haklısınız sonuna kadar... ben en iyisi alfa sevdasından "şimdilik" vazgeçeyim. biraz tecrübe sahibi olduktan sonra tekrardan düşünür mantıklı bi karar veririm. şuan fabia veya brava düşünüyorum. hem daha ucuz hem de servisi var van'da. tekrardan çok teşekkürler ikinize de.

tolga_ozhan

Bir 147'nin tahminen %99 parçası Fiat grubundan hiç bir araç ile aynı değildir.
Lütfen kesin bilgi sahibi olmadığınız konularda böyle yanıltıcı bilgi vermeyiniz.
Lafım özellikle size değil. Bu Fiat grubu ile aynı olmanın şehir efsanesi dilden dile dolaşıp, tüm anadoluyu tavaf ediyor. Sonra bunu gerçek sanan çok kişinin ağzı yanıyor.

tolga_ozhan

aynen hocam haklısınız sonuna kadar... ben en iyisi alfa sevdasından "şimdilik" vazgeçeyim. biraz tecrübe sahibi olduktan sonra tekrardan düşünür mantıklı bi karar veririm. şuan fabia veya brava düşünüyorum. hem daha ucuz hem de servisi var van'da. tekrardan çok teşekkürler ikinize de.

Sizi kısıtlayacak şey kesinlikle parça olmaz. Belki İstanbul'da yaşayan bir kişiye göre parçaya bir gün geç kavuşursunuz ama yine aynı fiyattan alabilirsiniz. Sonuçta internet ve kargo gibi detaylar imdadımıza yetişiyor.
Sizi zorlayacak nokta usta ve teknik bilgi olacaktır.
Örneğin TS motorun triger seti özel sente aparatı olmadan takılamaz. Takıldığını idda edenler olabilir ama 20 küsür yıllık Alfa Servisleri bile belki her gün yaptıkları bu işte hala her seferinde bu aparatı kullanıyorlar. Anadoluda ise böyle bir aparatın varlığından bile haberi olmayan ustalar sayesinde sentesi kaçık bir sürü TS motor geziyor.
Triger sadece bir örnek bunun gibi ekstra bir çok örnek var. Mesela varyatörün ne olduğunu bile bilmeyen ustalar yüzünden gelen ses sübap sesi diye bir sürü gereksiz silindir üst kapak açmış tanıdığım insan var.

Benim tavsiyem. Eğer alacaksanız, iğneden ipliğe tüm bakımları bilinen bir Alfa Romeo servisinde yapılmış nispeten modeli yüksek kilometresi düşük bir alternatife yönelin.

The Schuey

Bir 147'nin tahminen %99 parçası Fiat grubundan hiç bir araç ile aynı değildir.
Lütfen kesin bilgi sahibi olmadığınız konularda böyle yanıltıcı bilgi vermeyiniz.
Lafım özellikle size değil. Bu Fiat grubu ile aynı olmanın şehir efsanesi dilden dile dolaşıp, tüm anadoluyu tavaf ediyor. Sonra bunu gerçek sanan çok kişinin ağzı yanıyor.
Anladım. Teşekkür ederim. Peki FIAT ile aynı veya benzer parça kullanıldığı doğru mu? Mesela bir 147'nin sis farı FIAT modellerinde kullanılan sis farlari ile benzerlik gösteriyor mu?

tolga_ozhan

Fiat ile kullandığı ortak parça çok çok az.
Bunlarda zaten hep 30-40 TL'lik parçalar.
Mk1 147'nin sis farı zaten aracın normal farı ile bir bütün. Bu yüzden Alfa Romeo grubundan başka bir şey ile bile uyumlu değil.
Mk2'nin sis farını bilmiyorum. Fakat bir sis farı, bir fren müşiri aynı diye bir arabaya "Parçaları Fiat ile aynı" demek yalnış olur.

The Schuey

Fiat ile kullandığı ortak parça çok çok az.
Bunlarda zaten hep 30-40 TL'lik parçalar.
Mk1 147'nin sis farı zaten aracın normal farı ile bir bütün. Bu yüzden Alfa Romeo grubundan başka bir şey ile bile uyumlu değil.
Mk2'nin sis farını bilmiyorum. Fakat bir sis farı, bir fren müşiri aynı diye bir arabaya "Parçaları Fiat ile aynı" demek yalnış olur.

Tekrardan teşekkür ederim. Demek ki 2-3 parça benzerliği ile oluyormuş bu işler.

agucba

Bu arada Tolga parça benzerliği konusunda doğru yazıyor. Kendimi bir an şehir efsanesi söylemine kaptırdım.

///////////////

halil

ortak parça kullanımı 147 ve 156 da çok çok azdır.yağ filtresi,termostat benim bildiğim ortak parçalar bunlar.145 ,146,155 te ortak parça kullanımı daha fazladır.

eğer ki tecrübeniz yoksa,ufak tefek bakımlar,tamiratlar elinizden gelmiyorsa, ve bu ilk alfa'nız ya da ilk arabanız olacaksa bence almasanız daha iyi olur.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

tayfun

ortak parça kullanımı 147 ve 156 da çok çok azdır.yağ filtresi,termostat benim bildiğim ortak parçalar bunlar.145 ,146,155 te ortak parça kullanımı daha fazladır.

eğer ki tecrübeniz yoksa,ufak tefek bakımlar,tamiratlar elinizden gelmiyorsa, ve bu ilk alfa'nız ya da ilk arabanız olacaksa bence almasanız daha iyi olur.
olurmu canım kapı 156'nın kapı panzot sekman 'ı  doblo ile aynı:D

The Schuey

olurmu canım kapı 156'nın kapı panzot sekman 'ı  doblo ile aynı:D
Hakikaten mi?

ArinFırat

Ben Diyarbakır'dayım ve 5 yıldır 156 ya biniyorum,ne usta nede parça konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım,yedek parça satan yer var ama fiyatı tuzlu olduğu için genellikle internetten uygun fiyatlı alıyorum.5 yıldır gerek bozulan gerek tamir isteyen gerekse değişim isteyen tüm parçalarımı başka şehirlere gitmeden hallettim(triger,alttakım,debriyaj,termostat,buji,külbütör contası,şarz ve marş dinamoları,diskler balatalar vs vs).iyi ve işini bilen bir ustanız var ise arabanın markası hiç farketmiyor.örneğin termostat değişecekse illa alfa ustası olması gerekmiyor,boya yapılacaksa gerekmiyor,yağ su filtre değişimi vs için alfa ustası olmasına gerek yok,salıncaklar veya radyatör değişecekse Alfa ustası olması gerekmiyor..mahir olsun yeter.. 5 yıldır Alfamın herşeyini aynı ustada yaptırıyorum,üstelik Mardin' den gelen arkadaşlarıda aynı ustaya götürdüm..yalnız motorun içi için bişey diyemeyecem,allah korusun motorla ilgili bir sıkıntı olursa üstesinden gelebilirler mi onu bilmiyorum,,aslında hemen bütün motorların çalışma prensibi aynıdır, gerekli parçaları tedarik ettikten sonra işinin ehli bir ustanın motorunda üstesinden de geleceğinden eminim..üstelik bazı sorunları forumdaki ehil dostlarımız sayesinde sanayiye uğramadan bile kendimiz çözebiliyoruz.
Alfadan vazgeçip skodayı düşünmeseydiniz keşke.