Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilbey666

You are not allowed to view links. Register or Login

Valla yazılımdan sonra farkettimki 4 yıldır katıra biniyormuşum Ama yazılımdan sonra yağ değişimini erkene alıp 2-3 depoda bir(optimumu ne bilmiyorum) würth cr mazot katkısı atayım diyorum.Ayrıca yüksek torkun baskı balata ve şanzımana eziyet olduğunu düşündüğümden gerekmedikçe dip gaz yapmamaya çalışacağım.Zaten yakıt ekonomisi için yaptırdım daha çok.Bana ekstrası güç oldu :)

LBE..!!!
Iste asil su meseleyi konuşsak yani yazılım yaptıran adam nelere dikkat etmeli Yağı değişmeli mi herhangi bir katkı maddesi kullanmalı mi v.s

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Abi açıkcası soft bi yazılımda çok dikkat etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.Kitapçıkta 1.6jtd için 30.000km'de bir bakım, 2 yılda bir yağ değişimi yazıyor.Ben bakıma 20.000km'de bir gidiyorum ve her bakım yağ değiştiriyorum.Yazılımdan sonra 15.000 km ye çekmeyi düşünüyorum.Sadece kafam rahat olsun diye yani.Würth katkı maddesinide enjektörler için koyuyorum.Ama yazılım yokkende 2-3 ayda bi koyardım depoya.

Kitapçıktaki değerler için diyeceksinizki burası Türkiye.Evet benzinimiz kalitesiz ama euro dizelde aman aman bi kalite farkı yok Avrupayla.Yeterki düzgün bi yerden mazot alınsın.Onun içinde mazotumu Totalden alıyorsam, Total firmasının kendi işlettiği istasyondan alıyorum.

LBE..!!!

Konu dışı olacak ama, Total veya diğer markaların kendi işlettiği istasyonları nereden öğrenebilirim ? Ayrıca yakıt ve hizmette ciddi fark oluyor mu ?
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

Lbe

Valla yazılımdan sonra farkettimki 4 yıldır katıra biniyormuşum Ama yazılımdan sonra yağ değişimini erkene alıp 2-3 depoda bir(optimumu ne bilmiyorum) würth cr mazot katkısı atayım diyorum.Ayrıca yüksek torkun baskı balata ve şanzımana eziyet olduğunu düşündüğümden gerekmedikçe dip gaz yapmamaya çalışacağım.Zaten yakıt ekonomisi için yaptırdım daha çok.Bana ekstrası güç oldu :)

LBE..!!!
Iste asil su meseleyi konuşsak yani yazılım yaptıran adam nelere dikkat etmeli Yağı değişmeli mi herhangi bir katkı maddesi kullanmalı mi v.s

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Abi açıkcası soft bi yazılımda çok dikkat etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.Kitapçıkta 1.6jtd için 30.000km'de bir bakım, 2 yılda bir yağ değişimi yazıyor.Ben bakıma 20.000km'de bir gidiyorum ve her bakım yağ değiştiriyorum.Yazılımdan sonra 15.000 km ye çekmeyi düşünüyorum.Sadece kafam rahat olsun diye yani.Würth katkı maddesinide enjektörler için koyuyorum.Ama yazılım yokkende 2-3 ayda bi koyardım depoya.

Kitapçıktaki değerler için diyeceksinizki burası Türkiye.Evet benzinimiz kalitesiz ama euro dizelde aman aman bi kalite farkı yok Avrupayla.Yeterki düzgün bi yerden mazot alınsın.Onun içinde mazotumu Totalden alıyorsam, Total firmasının kendi işlettiği istasyondan alıyorum.

LBE..!!!

Konu dışı olacak ama, Total veya diğer markaların kendi işlettiği istasyonları nereden öğrenebilirim ? Ayrıca yakıt ve hizmette ciddi fark oluyor mu ?

Hocam genelde babam söylüyor nerelerden almam gerektiğini.Büyük ihtimal firmaların internet sitelerinde bayii arama kısmında gözüküyordur.Genelde belirli istasyonlardan aldığım için diğerlerinin yakıtı veya hizmeti nasıl karşılaştırma imkanım yok malesef :(

LBE..!!!

alkar

Arkadaşlar umarım bu arkadaş aramızdan biri değildir

MK2 Giulietta 1.6 JTDm 105hp - Rosso
MK2 147 Distinctive 1,6 T-Spark - Jarama

agucba

Gereksiz başlık açmak istemedim. Belki bu konuda fikri olan vardır.

Her ne kadar sadece motoru (1,9 JTD) benziyor olsa da Opel Vectra C'nin (veya Opel Insignia) çift çıkışlı egzoz sistemi Alfa Romeo 159 1,9 JTDm'e uyar mı?

Opel Vectra C

Opel Insignia

Alfa Romeo 159

Çizimlere göre benzer gibiler. Ama teknik olarak nasıl olur, hiç bir fikrim yok.
Opel Vectra C

Alfa 159

///////////////

wolkanku

susturucular net uyar gibi gözüküyor serkan abi..
hayırdır :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

agucba

Sadece merak işte.  :) Öğrenmenin sonu yok ki...  ;)

///////////////

Erkay KAHYA

Sistem geneli dizayn aynı.  :o
Arka susturucuların eni geniş gibi görünüyor. (Üst resimde)
Net ölçüleri bilmiyorum da arka kazanlar uymayabilir.

The Schuey

Dizayn aynı gibi. Bu arada çift çıkışlı egzoz sistemi 1.6 lt motorlu Vectra C'ye uygulanabilir mi?

Tapatalk Kullanılarak Gönderildi

ilbey666

Alfa Romeo Türkiye facebook hesabına benim 33'ü göndermiştim , yayınlamışlar :)

Sent from my iPad Mini using Tapatalk
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

milano 75

hazır yukarda egzoz konusu geçmişken bişey sorayım.159 un egzoz grafiğindeki 18201 nolu parça yani spiral 75 lerde yok,sert bi vuruşla alttan manifoldu kırma,oynatma rsiki var bu durumda sanırım bu parça esneklik katmak içinmi,titreşim sönümleme falan.dün egzozcu bundan takman lazım yoksa çok sıkıntı yaşarsın dedi ve manrıklı.100 tl istedi,haa bide bunu takmak için ilk susturucuyu sökcekmiş,ufacık bişey.ben zırıldamasından veya tıkanıp performans düşürmesinden çekiniyorum.yapılmalı mı sizce.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

tolga_ozhan

Sonuçta aynı motor, benim 164'de sprial vardı. Performans ve güç adına fark olmaz bence. Fakat çok gerek var mı o da tartışılır.

fevkalbeser12

Aklıma geldi; bu tempraların ilk çıktığı zaman dijital ekranlı tempralar için şöyle bi söylenti vardı 200 km üstüne çıktığınızda o dijital hız göstergesinde kuru kafa işareti çıkıyor diye, bunu gören var mı yoksa bu bir şehir efsanesi mi?:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Bandırmalı

Bende Tipo vardı ama hiç görmedim.
Gerçi 200 bastımı onuda hatırlamıyorum.  8)
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

milano 75

Sonuçta aynı motor, benim 164'de sprial vardı. Performans ve güç adına fark olmaz bence. Fakat çok gerek var mı o da tartışılır.
egzozcu o spiral olmadığı için manifoldun hasar görmesi daha kolay falan dedi ufak tefek darbelerde hatta motorun ani kavramalardaki sarsıntısından egzozun sabit olduğu için falan işte.bende sonra bakarız diye ordan çıkıp arkadaşın tamirhane önünde contaydı,saplamaydı o işleri hallettim dün,manifold alt sıkma ek yerinden kırılmıştı kaynattırdık ,montaj baya uğraştırdı.egzoz saplamaları ne gıcık bişey,az daha sıkıyım derken yalama oluyolar hemen .buda manifold takılı,egzoz sökük homurtusu 8v nin

tolga_ozhan

Egzoz manifold saplamalarının sıkılığının beter bir ayarı vardır. Az eğri sıkarsan, sarar ve kopar. Çok sıkarsan çatlar ve kopar. Az sıkarsan kaçırır :)

milano 75

Egzoz manifold saplamalarının sıkılığının beter bir ayarı vardır. Az eğri sıkarsan, sarar ve kopar. Çok sıkarsan çatlar ve kopar. Az sıkarsan kaçırır :)
aynen öyle,şu an 1 tane kopuk 1 tanede yalama yuva var ama contalarını yenilemem lazım yakınlarda ,o zaman bi daha uğraşcaz çift somun falan  :)

erdem1904

Aklıma geldi; bu tempraların ilk çıktığı zaman dijital ekranlı tempralar için şöyle bi söylenti vardı 200 km üstüne çıktığınızda o dijital hız göstergesinde kuru kafa işareti çıkıyor diye, bunu gören var mı yoksa bu bir şehir efsanesi mi?:)

Nerden aklına geldi bu efsane şimdi :D Otobüsün camından bakardık gece tempraların ışıl ışıl göğsüne :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

fevkalbeser12

Nerden aklına geldi bu efsane şimdi :D Otobüsün camından bakardık gece tempraların ışıl ışıl göğsüne :)
İş güç sakin baya o yüzden geldi herhalde:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

TRSemih

Ulen Kemal :D 2.0 cat'lerde vardı o efsane ya.

akü lambasının sağında kuru kafa beliriyor olmasın :D

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

The Schuey

Bende duymuştum böyle bir şeyi. Hep merak ediyorum ama sanırım şehir efsanelerinden biri.

tayfun

Bende duymuştum böyle bir şeyi. Hep merak ediyorum ama sanırım şehir efsanelerinden biri.

bu biraz sigara paketlerinin üzerindeki kamu spotuna benzemis :-)  o dönemler gerçekten öyle birşey var ise, bizim Türk milleti yanındakine o kuru kafayı gosterecem diye ölür yahu:)

ar.159

önceki gün e5 trafiğinde rengine hasta olduğum bir porche s turbo ile ufaktan kapıştık porchenin şöförü gayet iyiydi herşey güzel gidiyordu taki porsche o lanet düzlüğü görene kadar düzlükte resmen gözden kayboldu sonra arkdaşla levent ışıklarda denk geldik soluma dönüp baktığımda aman yarabbi genç ve etkileyici bir hatun kişiymiş direksiyondaki
evli olmam ve arkadaşın altındakinin 500 bin euro fiyat etiketi olması sebebiyle ilk ışıklarda ayrıldık :(
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Murad

önceki gün e5 trafiğinde rengine hasta olduğum bir porche s turbo ile ufaktan kapıştık porchenin şöförü gayet iyiydi herşey güzel gidiyordu taki porsche o lanet düzlüğü görene kadar düzlükte resmen gözden kayboldu sonra arkdaşla levent ışıklarda denk geldik soluma dönüp baktığımda aman yarabbi genç ve etkileyici bir hatun kişiymiş direksiyondaki
evli olmam ve arkadaşın altındakinin 500 bin euro fiyat etiketi olması sebebiyle ilk ışıklarda ayrıldık :(

Tıpkı masallarda ki gibi :)

Güzel bir anlatım olmuş keyifle okudum.

wolkanku

kaleci var diye gol de mi atmayalım  :lol:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ar.159

kaleci var diye gol de mi atmayalım  :lol:
bilader siklet farkı çok büyük ya
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford