Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 45 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

You are not allowed to view links. Register or Login

arkadaşlar bu brerayla ilgili detay bilen var mı? almaya niyetliyim açıkçası..hesap kitap yapıyorum.

ön kaputu boyalı onu biliyorum,zira boya takıntım yok. önceki sahibi ataşehirden emre diye bir arkadaştı (ilk sahibiydi) bu ikinci sahibi.

alırsam vergi dışında bir dezavantaj göremiyorum...1.9jtd manuel gibi volan vs. sıkıntısı var mıdır bu modellerde bilemiyorum, bilen varsa aydınlatsın lütfen :)

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  sizlerde ince bilgiler vardır konuyla ilgili :)

Aha süper :) Al abi al. Ama mümkün mertebe çingen pazarlığı yap. Fiyat çok iyi ama yine de yap sen :)

Benim de henüz derin bilgim yok 2.2 JTS motorla ilgili :) Çok kullanmadığım için derine inme ihtiyacı hissetmedim. Ancak Brera'da da güzel benzin yakacaksın ondan kaçış yok. Sakin kullanımda minimum 8.5 litre, şehirlerarası orta tempo kullanımda 9,5-10 lt. Şehiriçi çok sıkışıksa trafik 14 gibi ortalaman olur. Benim Spider'la kasmadan, gazlamalı, az trafikli ortalamam 12 lt şu anda. Brera da üç aşağı beş yukarı benzer olur.

Motor karakteristiği biraz çirkin, alt devirlerde ve ilk kalkışta gaz yiyişi çok ani, sonra kendine geliyor. JTS sahiplerinin en şikayet ettiği konu, chip tuning ile düzeliyor. Ben şikayetçi olmadığım için dokunmadım.

Performans 2.0 TS 156 ayarında, belki bir tık daha iyi. Vites oranları süper, 6. vites direk devir bitirmeye yönelik, 5. vitesle çok yakın oranı var. Ama 4 egsozun hakkını verecek kadar gitmiyor o kesin. 159'la içinden geçme ihtimalin yok değil.

Potansiyel bakılacak noktaya gelince. Have engine check uyarısı verirse, %90 ihtimalle şu twin phaser muhabbetinin parçalarından kaynaklanıyor. JTS motoru hiç bilmiyorum ama servis anlatmıştı, varyatör benzeri mantıkla ilgili olan parçalardan dolayı motor arıza ışığı yakabiliyormuş, yeni versiyonla değiştirince geçiyormuş arıza ışığı. 700-1000 TL arası onların değişimi var. Sıkıntı çıkarmıyor, ama motor ışığı yakıyor.

Bu arada debriyajın iyi durumda olmasına dikkat et, 4500 TL'ye değişiyor :)

Bunun dışında 159'da neye dikkat ediyorsan bunda da aynısı. JTS motora özgü bir sorun bilmiyorum bu anlattığım uyarı ışığı dışında.

Parça sıkıntısı da çekeceğini sanmam, kasaya zarar gelmedikçe :) Spider'ı götürdüğüm bakımlarda hallettik işi problemsizce. Yağı önemli bu arada, yağ seçiyor araba.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

arkadaşlar bu brerayla ilgili detay bilen var mı? almaya niyetliyim açıkçası..hesap kitap yapıyorum.

ön kaputu boyalı onu biliyorum,zira boya takıntım yok. önceki sahibi ataşehirden emre diye bir arkadaştı (ilk sahibiydi) bu ikinci sahibi.

alırsam vergi dışında bir dezavantaj göremiyorum...1.9jtd manuel gibi volan vs. sıkıntısı var mıdır bu modellerde bilemiyorum, bilen varsa aydınlatsın lütfen :)

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  sizlerde ince bilgiler vardır konuyla ilgili :)

Aha süper :) Al abi al. Ama mümkün mertebe çingen pazarlığı yap. Fiyat çok iyi ama yine de yap sen :)

Benim de henüz derin bilgim yok 2.2 JTS motorla ilgili :) Çok kullanmadığım için derine inme ihtiyacı hissetmedim. Ancak Brera'da da güzel benzin yakacaksın ondan kaçış yok. Sakin kullanımda minimum 8.5 litre, şehirlerarası orta tempo kullanımda 9,5-10 lt. Şehiriçi çok sıkışıksa trafik 14 gibi ortalaman olur. Benim Spider'la kasmadan, gazlamalı, az trafikli ortalamam 12 lt şu anda. Brera da üç aşağı beş yukarı benzer olur.

Motor karakteristiği biraz çirkin, alt devirlerde ve ilk kalkışta gaz yiyişi çok ani, sonra kendine geliyor. JTS sahiplerinin en şikayet ettiği konu, chip tuning ile düzeliyor. Ben şikayetçi olmadığım için dokunmadım.

Performans 2.0 TS 156 ayarında, belki bir tık daha iyi. Vites oranları süper, 6. vites direk devir bitirmeye yönelik, 5. vitesle çok yakın oranı var. Ama 4 egsozun hakkını verecek kadar gitmiyor o kesin. 159'la içinden geçme ihtimalin yok değil.

Potansiyel bakılacak noktaya gelince. Have engine check uyarısı verirse, %90 ihtimalle şu twin phaser muhabbetinin parçalarından kaynaklanıyor. JTS motoru hiç bilmiyorum ama servis anlatmıştı, varyatör benzeri mantıkla ilgili olan parçalardan dolayı motor arıza ışığı yakabiliyormuş, yeni versiyonla değiştirince geçiyormuş arıza ışığı. 700-1000 TL arası onların değişimi var. Sıkıntı çıkarmıyor, ama motor ışığı yakıyor.

Bu arada debriyajın iyi durumda olmasına dikkat et, 4500 TL'ye değişiyor :)

Bunun dışında 159'da neye dikkat ediyorsan bunda da aynısı. JTS motora özgü bir sorun bilmiyorum bu anlattığım uyarı ışığı dışında.

Parça sıkıntısı da çekeceğini sanmam, kasaya zarar gelmedikçe :) Spider'ı götürdüğüm bakımlarda hallettik işi problemsizce. Yağı önemli bu arada, yağ seçiyor araba.

yahu ne güzel yazmışsın önder :) sağol beklediğim buydu aşağı yukarı.

şu twin phaser ve debriyaj olayını kenara yazayım. işin kötüsü araba antalyada , cariumda expertiz yaptırma şansım yok. antalyada expertiz yaptırmanın da manası çok yok bana göre.. ya gözümü karartıp alıp getireceğim, ya da hiç bu işe girmeyeceğim.

sabahtan beri brera fotoğrafları inceliyorum..genel açılardan çok güzel ama bir açı var ki aşırı çirkin :))

işin kötüsü buna yay nasıl bulucaz onu düşünüyorum  :o
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

master

Eyvallah, keşke daha detaylı bilsem de anlatabilsem.

Arka soldan veya sağdan 25-30 derece açıyla ve yukarıdan aşağıya çekilmiş pozlardan bahsediyorsun sen kanaatimce :) Evet o açılardan ben de sevmiyorum :)

Performans demişken, Sercan'ın araba iyi gidiyor bu arada. Chip + egsoz + filtre ile 200hp üstündeydi onunki, ve sadece hissiyat olarak söylüyorum chipli 159'dan hızlı hissettirmişti. Standardı da fena değil, bana yetiyor zaten çok basmadığım için.

Abi 159'u biliyorsun zaten, bakacağın yerler üç aşağı beş yukarı aynı. Lifte kaldırma şansı olan bir yerde kendin de kurcalarsın olmadı.

Debriyajla ilgili, yine 159 debriyajı gibi sert, bitmek üzere mi değil mi onu sen anlarsın zaten ama bu km'ler itibariyle kötü kullanıldıysa araba, debriyaj da değişmediyse zamanı yavaştan gelmiştir zaten, bi 4,5 kağıt pazarlık payın olur.

Normalde "fiyat çok iyi direk al" derdim ama parçaları pahalı abi arabanın. O yüzden neler değişecek, bilmeden almamak lazım. Debriyaj fiyatı belli, örnek veriyorum benzin pompası bozulsa 6 kağıt civarı ona vereceksin. Ucuz olanları düşünürsek araba canı sıkılınca VDC, Hillholder uyarısı verebiliyor, onlar fren müşürü veya debriyaj müşürü kaynaklı. Hiçbir zararı yok ama uyuz ediyor adamı.

Ha atlamışım, jantlar 18" ise lastikleri de pahalı :) Benim contiler indirimli fiyatla 2700 gibi bir rakama gelmişti.

İçinde varsa al bence ama senin 159'la kıyaslarsam net şekilde söyleyebilirim ki "ya ben bunu niye aldım" dersin. Şekli ve karizması dışında 159'a hiçbir artısı yok. Daha dar, daha ağır, daha yavaş, parçaları daha pahalı, daha çok yakıyor vsvsvs. Ama şekli şemali çok yerinde işte namussuzun. Sadece bu yüzden alınır mı? O da sana kalmış.

Yay işi kolay ya, yurtdışında satıyorlar. Verir vergiyi getirirsin 1 aya :) -40 Novitec alırsın, çiçek gibi olur.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Kurzuk

işin kötüsü buna yay nasıl bulucaz onu düşünüyorum  :o
[/quote]

Sizler kadar Alfa teknik bilgim yok ama bu yay/amortisör işinde fenda değilimdir. Çorbada şöyle tuzum olsun aşağıdaki linkten anlaşılacağı üzere, Koni'nin 1140-1361 kodlu ürünü 1750 TBi, 2.2 JTS, 2.0 JTDM motorlar kullanan 159, spider ve brera için standart bir ürün. Bunu da bulmanız pek zor olmaz ve bence en iyi seçenek standart amortisör + yay yerine spor kit olmalı.

You are not allowed to view links. Register or Login Alfa-brera-all types girerseniz çıkar (159 ve spider da da aybnı motorlarda aynı ürünü görebilirsiniz. Aynı zamanda Tüv onaylı bir set.)

Brera için seçenek az da değil

Kolay gelsin, hayırlısı olsun.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

wolkanku

Arka soldan veya sağdan 25-30 derece açıyla ve yukarıdan aşağıya çekilmiş pozlardan bahsediyorsun sen kanaatimce :) Evet o açılardan ben de sevmiyorum :)

Performans demişken, Sercan'ın araba iyi gidiyor bu arada. Chip + egsoz + filtre ile 200hp üstündeydi onunki, ve sadece hissiyat olarak söylüyorum chipli 159'dan hızlı hissettirmişti. Standardı da fena değil, bana yetiyor zaten çok basmadığım için.

Abi 159'u biliyorsun zaten, bakacağın yerler üç aşağı beş yukarı aynı. Lifte kaldırma şansı olan bir yerde kendin de kurcalarsın olmadı.

Debriyajla ilgili, yine 159 debriyajı gibi sert, bitmek üzere mi değil mi onu sen anlarsın zaten ama bu km'ler itibariyle kötü kullanıldıysa araba, debriyaj da değişmediyse zamanı yavaştan gelmiştir zaten, bi 4,5 kağıt pazarlık payın olur.

Normalde "fiyat çok iyi direk al" derdim ama parçaları pahalı abi arabanın. O yüzden neler değişecek, bilmeden almamak lazım. Debriyaj fiyatı belli, örnek veriyorum benzin pompası bozulsa 6 kağıt civarı ona vereceksin. Ucuz olanları düşünürsek araba canı sıkılınca VDC, Hillholder uyarısı verebiliyor, onlar fren müşürü veya debriyaj müşürü kaynaklı. Hiçbir zararı yok ama uyuz ediyor adamı.

Ha atlamışım, jantlar 18" ise lastikleri de pahalı :) Benim contiler indirimli fiyatla 2700 gibi bir rakama gelmişti.

İçinde varsa al bence ama senin 159'la kıyaslarsam net şekilde söyleyebilirim ki "ya ben bunu niye aldım" dersin. Şekli ve karizması dışında 159'a hiçbir artısı yok. Daha dar, daha ağır, daha yavaş, parçaları daha pahalı, daha çok yakıyor vsvsvs. Ama şekli şemali çok yerinde işte namussuzun. Sadece bu yüzden alınır mı? O da sana kalmış.

Yay işi kolay ya, yurtdışında satıyorlar. Verir vergiyi getirirsin 1 aya :) -40 Novitec alırsın, çiçek gibi olur.
son paragrafa kadar iyi geldin önder ama son paragrafta ki , e ben niye bunu aldım sorusunu sorar mıyım diye düşününce durdum bir an.

55liraya mazda rx8 var mesela, vergisi ve yakıtı ve performansı daha iyi ama o kadar uzak geliyor ki bana. zıpır , her sokak başı yanlayan apaçi arabası gibi geliyor, 159'u gerçekten rx8 için satmam..ama brera öyle bir geliyor ki sanırsın ki süperspor araba alacağım:) bir şekilde alsam mı almasam mı planı yaptırıyor..bir kaç kişiye danıştım, 10-15 lira kredi kullanırsam, şu anki ödemelerim , biten ödemelerim vs. muhasebesini yapınca, ayda bana extradan 150 TL masraf bindiriyor(vergisi ıvırı zıvır dahil benzin hariç).
aylık 150 tl bir şey değil diyorum ama brera alırsam, ayda iyi kötü 300 lira da benzine veririm(159'a ayda 150 TL'den fazla mazot almıyorum)... yani bana toplam yükü aylık 300 TL desek..değer mi bilemedim ?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Erkay KAHYA

son paragrafa kadar iyi geldin önder ama son paragrafta ki , e ben niye bunu aldım sorusunu sorar mıyım diye düşününce durdum bir an.

55liraya mazda rx8 var mesela, vergisi ve yakıtı ve performansı daha iyi ama o kadar uzak geliyor ki bana. zıpır , her sokak başı yanlayan apaçi arabası gibi geliyor, 159'u gerçekten rx8 için satmam..ama brera öyle bir geliyor ki sanırsın ki süperspor araba alacağım:) bir şekilde alsam mı almasam mı planı yaptırıyor..bir kaç kişiye danıştım, 10-15 lira kredi kullanırsam, şu anki ödemelerim , biten ödemelerim vs. muhasebesini yapınca, ayda bana extradan 150 TL masraf bindiriyor(vergisi ıvırı zıvır dahil benzin hariç).
aylık 150 tl bir şey değil diyorum ama brera alırsam, ayda iyi kötü 300 lira da benzine veririm(159'a ayda 150 TL'den fazla mazot almıyorum)... yani bana toplam yükü aylık 300 TL desek..değer mi bilemedim ?

Brera  :yukari-ok:

Yakışır.
Eğer maddi imkanlar el veriyorsa neden olmasın.
Ben şimdiden sevindim.

wolkanku

ben hesapları yaparken kaskoyu göz önünde bulundurmadım.
Önder senin yıllık kaskon kaç tl?
benim arabanın kasko bedeli 28.200 , yıllık kasko primim 733 TL şu anda.
Breranın kasko bedeli 71.000 TL gözüküyor en az 2100 TL civarında ödemesi olur gibi geliyor yıllık. bu şekilde hesap kitap yaptım. güncel benzin değerleri üzerinden yıllık ya da 10.000km kullanımla yakıt farkını hesapladım. bakımlar hariç giderleri ile brera bana 1 numara büyük gelir gibi gözüküyor.

ayda 690 lira sadece keyif için harcayamam. 150-200 lira barınaklara vb. bağışlasam daha çok keyiflenirim.
the end :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

master

Abi benim kasko biraz karmaşık oldu, Spider'ı alınca 159'un kaskoyu ona aktarmıştım, üstüne az bi şeyler vermiştim, 2300-2400 gibi bir rakama gelmişti galiba. Ama hasarsızlık falan kullanmamış oldum. Şu anda yapacak olsam kaç para verirler bilmiyorum ama dediğin gibi Brera'yı da 2'den aşağı yapmazlar gibi geliyor bana.

Benim gazıma gelme hemen :) Objektif bakınca Brera'nın pek bir artısı yok dedim, hele ki senin 159'la kıyaslayınca. Belki yol tutuşu daha iyidir bilmiyorum. Ancak aynı mantıkla benim de 2 tane 159 parası verip Spider almamam gerekirdi :) Spider Brera'dan da kötü abi, Hem arka koltuklar yok, hem de tente denen bir kumaş parçası var üstünde :) 159 gibi bir nimet varken bence Spider da gereksiz bir araba, ama zerre pişman değilim aldığıma, iyi ki almışım diyorum. Çünkü verdiği keyif Maserati almadığım sürece başka bir aracın veremeyeceği kadar yüksek. Ya aslına bakarsan Ford Mondeo falan da 159'dan daha mantıklı araba. Yani birebir objektif kıyaslamaya girersek ipin ucu kaçar :) O yüzden sen ne istiyorsun ona bak bence.

Bir de haftasonu kullanacağım diyorsun, o zaman zaten dert etmen gereken şeyler değil. Ben günlük kullanımı baz alıyorum.

Bak bu sefer de tam tersi konuştum :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ALP

159 za devam bence

Alp Çalıkoğlu
156 2.5 v6 1999 Giulietta 1.6 jtdm 2013

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login çabuk karar verir misin lütfen sdf   :alkis:

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login abi giu qv, gt3.2 'den sonra brera yakışır , senindir :) ben kararımı verdim, şu anda yok yere yük altına girmeyeceğim :))

You are not allowed to view links. Register or Login önder valla hesabı kitabı yaparken kaskoyu göz ardı ettim, yakıtı hallederiz dedim ama yok en kötü senaryoyu oluşturup oynadığımda 890 lira extra yük doğuyor bana. ki bunun dışında da ödemelerim var.

You are not allowed to view links. Register or Login devam devam aynen :) 2.2jts'den de v6 sesi çıkmayacaktı zaten :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

depeche101

Yok yav latife yaptım , şu an için beklemedeyim ben Volkan . En azından yaza kadar.

Kurzuk

You are not allowed to view links. Register or Login ben bu "tüketici karar alma sürecini" izninle derste örnek olarak kullanmak isterim. Bir hobi/aşk karşımı satın alma durumunda mantık ve tüketici bütçesinin davranış üzerindeki etkisi ancak böyle olur. :yukari-ok: sondaki sosyal fayda yaratma düşüncesi de ayrıca önemli  :alkis: Unutmadan böyle 159'u olan için bu kararlar zor da değil :)
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

master

Kalbimi kırdın You are not allowed to view links. Register or Login  :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login ben bu "tüketici karar alma sürecini" izninle derste örnek olarak kullanmak isterim. Bir hobi/aşk karşımı satın alma durumunda mantık ve tüketici bütçesinin davranış üzerindeki etkisi ancak böyle olur. :yukari-ok: sondaki sosyal fayda yaratma düşüncesi de ayrıca önemli  :alkis: Unutmadan böyle 159'u olan için bu kararlar zor da değil :)

tabi burak bey ne demek :)
ben ilk planda bakınca aa kredi ödemem bitti yeni kredi alsam aylık 350 tl dedim, telefonun taahhütü bitiyor 100 tl ordan rahatlıyorum, maaşa da zam geliyor bu ay, ooh iyi benzin menzin tolere ederim en kötü cebimden 100-150 lira çıkar aylık dedim. ama işte bakkal hesabı değil matematik hesabı yapınca işin rengi değişti.

sondaki sosyal fayda hobimiz :) , sokaktaki hayvanlarla uğraşmaktan ay sonunu getiremediğim çok oldu ama bir canlıyı hayata tutundurmanın keyfi başka.

You are not allowed to view links. Register or Login önder ben de isterdim şöyle çeşmede arkalı önlü gidelim brera spider..ama bu kadar yükün altına girdikten sonra bu yaz çeşmede simit yemek zorunda kalırdım:D
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

Çeşme'de gidebilecek miydin ki?  :))

///////////////

erdem1904

hayatımda gördüğüm en kötü durumda ki deri alfa koltuğu. Nasıl becermişler acaba bu hale getirmeyi...

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

iceberg156

hayatımda gördüğüm en kötü durumda ki deri alfa koltuğu. Nasıl becermişler acaba bu hale getirmeyi...

Sahibinden temiz ve bakımlıymış :-X

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

Incablue

Sahibinden temiz ve bakımlıymış :-X

Kaplan mı hapsetmişler bunun içine, temize bakın hele  :asagi-ok:

sbk0655

Buna binenlerin gotunde dis varmis herhalde.

TRSemih

Ahagjfhdgdhs :D  :D
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

tayfun

abi yapmayın böyle espriler:D çay ağzımdan fışkırdı okurken:D;D
döşeme orjinal değil. sert bi suni deri ile kaplanmış, oda zamanla parçalanmış.

TRSemih

mk 1,5 olup, prog. olanını da ilk defa gördüm.
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

Adres belli oldu You are not allowed to view links. Register or Login