Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Aracım zor çalışıyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Makineci

Merhabalar arkadaşlar.99 model 2.0 TS 156 sahibiyim.Son zamanlarda aracım zor çalışmaya başladı.Marşa basıyorum aracın çalışması 10 15 saniyeyi buluyordu.Sonra bir arkadaşım aracın kontağını aç marşa basmadan elektrikler açık şekilde bekle sonra geri kapat, ardından aç bir daha elektrik açık şekilde bekle ve marş ver dedi denedim direk çalışıyor o şekilde.Ateşleme sisteminde sıkıntı olmaması lazım ama aklımada ilk o geliyor.Aracın tüm bujileri ve buji kabloları orjinalleriyle değiştirmiştim 3 4 ay kadar oldu.Birde aracımın yağ çubuğu her zaman doğru göstermiyor.Çubuğa bir baktım içinde 1 gr yağ yok.Şok oldum hemen babamın arabasını alıp gittim 4lt 10-40 yağ aldım geldim.1lt kadar koydum bir kontrol edeyim dedim max çizgisinin üstüne çıkmış.Sonra arabaya binmeden kontrol etmeye başladım yağ çubuğu arabada yağ varken kup kuru çıkıyor.Korkuyorum motoru yağsız bırakıcam diye onu tamir edebilirlermi bu konu hakkında bir bilginiz varmı ?

zephry

Aracın 2. marşta çalışması benzin pompasıyla alakalı olabilir oraya odaklanın ilk önce.Motorun çabuk yağ tüketmesinin sebebi acaba yağ kaçağından mı yoksa belli bir km kullanınca yağ yakmasından mı? Bunu gözlemlemeniz gerekiyor önce.Yağ yakma belli ölçülerde kabul edilebilir ancak fazla ise müdahale etmek gerek.Çok dikkatli olmak lazım yağsız bırakmayın motoru...

Alfadanadam

Yağ sviyesinde motoru stop ettirir ettirmez bakıyorsanız yada eğimli bir yerde akıyorsanız hatalı ölçüm yapıyorsunuz.
Marşın uzamsı benim de aklıma benzin pompasını getiriyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Makineci

Benzin pompası değişeli 2 ay oldu.Orjinalini bulamadım ama en kalitelisini taktırdım.Gerçi sıkıntıda benzin pompası değiştikten sonra başladı.Ben bir baktırayım ona çok teşekkürler

pallas00

Belki saçma gelecek ama denemenizi tavsiye ederim.dün aracımın kutup başlarını söktüm 45 dk sonra geri taktum.ben başka bi sorun için sökmüştüm ama aracım sizin dediğiniz gibi geç çalışıyordu ama şimdi yarım marşta alıyor.denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum