Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156'nın Triger Değişim Zamanı Geldi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfista35

Herkese merhaba, trigeri değişeli yaklaşık 48.000km. olmuş. Riske atmadan bu hafta değiştirmeyi düşünüyorum. Bu kez işlemi yetkili serviste yaptırmayacağım. Güncel olarak önerdiğiniz bir set markası var mı ve uygun fiyata temin edebileceğim bir internet adresi? İzmir'de dükkanda olur ama çok kazıkçılar,sormadım bile.  :) Hepinize Alfalarınızla keyifli sürüşler..
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

tolga_ozhan

İşçiliği yetkili servise yaptırıp parçayı dışarıdan almak yerine tam tersini yapmanız daha mantıklı. Yetkili servise gidecekseniz bırakın parçayı da orijinal taksınlar en azından.

Alfista35

You are not allowed to view links. Register or Login
İşçiliği yetkili servise yaptırıp parçayı dışarıdan almak yerine tam tersini yapmanız daha mantıklı. Yetkili servise gidecekseniz bırakın parçayı da orijinal taksınlar en azından.

Yetkili serviste değişimi yaptırmayı düşünmüyorum. Acaba orijinal triger setimiz yerine piyasadaki diğer setlerden birini alsam sorun yaşar mıyım? Kafamda deli sorular.. :)

tolga_ozhan

Bu konuda ben çok detaylı yorum yapmak istemem, triger sonuçta riskli iş ve sorumlusu biz olmayalım.
Sadece kendi tecrübemi paylaşabilirim.
2.0 TS İçin triger setinin orijinali 380 TL. Benim gittiğim servis 2 senelik gözlemim sonucunda hep Gates (alman malı) set takıyor ve daha bir tane problem ile geri gelen olmadı.
Bende 1 ay önce yaptığım değişimde Orijinal yerine Gates marka kullandım. 380 TL yerine 200 TL verdim.

Alfista35

Bu konuda ben çok detaylı yorum yapmak istemem, triger sonuçta riskli iş ve sorumlusu biz olmayalım.
Sadece kendi tecrübemi paylaşabilirim.
2.0 TS İçin triger setinin orijinali 380 TL. Benim gittiğim servis 2 senelik gözlemim sonucunda hep Gates (alman malı) set takıyor ve daha bir tane problem ile geri gelen olmadı.
Bende 1 ay önce yaptığım değişimde Orijinal yerine Gates marka kullandım. 380 TL yerine 200 TL verdim.

Sanırım linkteki set. Yarın İzmir'deki kazıkçı parçacılara bir sorayım. Bakalım ne fiyat verecekler.

Makineci

Bende aracıma gates marka triger kullandım(99 156 2.0 TS).Babam yıllardır e60 5.30d kullanır.En son 2014'te 3. triger setini taktırdı daha hiç sıkıntı görmedim (Gençliğimde o aracı çok hor kullanmama rağmen).Markayı bildiğim için içim rahat.Fakat siz hangisi içinize sinerse onu taktırın.Fakat kesinlikle ama kesinlike Alfa Romeo servisinde taktırın.Ben Sivas'ta ikamet ederken Fiat servisinde takamadılar.Sanayide çok iyi bir usta var dediler ona bıraktım değiştirmiş sente ayarını yapamış.Araç 50 beygir gibi gidiyordu.Ankara'ya gittim orda sente ayarını yaptırdım ucuz yırtmışsınız iyiki motor dağıtmamış dediler.Yetkili servis de değiştirmicekseniz bile özel AR servisleri var fiyatlarıda gayet uygun.

Makineci

Bir de yazmayı unutmuşum triger değişirken balans seti diye bir şey vardı.Onu da değiştirmemi önermişlerdi.Sanırım motorun vibrasyonunu azaltan bir sistem.Onu da Gates marka alıp değiştirmiştim.

Alfista35

Bir de yazmayı unutmuşum triger değişirken balans seti diye bir şey vardı.Onu da değiştirmemi önermişlerdi.Sanırım motorun vibrasyonunu azaltan bir sistem.Onu da Gates marka alıp değiştirmiştim.

Hocam set olarak satılan trigerin içindeki parçalar yeterli midir acaba? Ekstradan bir şey almam gerekir mi?

Makineci

Set olarak aldığınız yeterli ek bir şey almanıza gerek yok.Sizin aracınız 1.6'mış sanırım yeni farkettim.Sizin aracınızda balans seti var mı bilmiyorum sizi yanlıtmak istemem o konuda.

osm156

trgıer setı cumartesı gunu alfa teknık ızmırde degıstrdım 200 kusur fıyatı vardı dayco marka
"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

tolga_ozhan

1.6'da balans seti yoktur.
Sadece 2.0'da vardır.

Alfista35

1.6'da balans seti yoktur.
Sadece 2.0'da vardır.

Hocam dayco mu gates mi? siz ne dersiniz

tolga_ozhan

sifyan

Marka konusunda bilgim yok ancak 166 veya 163 diş olarak iki seçenek olması lazım setlerde. Bilerek veya değişim yapabileceğiniz bir yerden almanızıtavsiye ederim.

iskoc

2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

tolga_ozhan

Marka konusunda bilgim yok ancak 166 veya 163 diş olarak iki seçenek olması lazım setlerde. Bilerek veya değişim yapabileceğiniz bir yerden almanızıtavsiye ederim.

1.4 TS ve CF3 1.6 TS (yani makyajlı kasa 156 ve 147'ler) 163 mm
CF1-CF2 1.6 TS (yani mk1 156, 145-146) 166 mm
2.0 TS 168 mm

Tabi bunlar çok fazla ileri seviye bilgi. Zaten parçayı alacağınız adam sizden ya şasi numarası isteyecektir. Ya da model yılı, araç modeli vs.. gibi bilgileri sizden detaylı öğrenip uygun olanı gönderecektir.

Ama hiç yanlış takılanı görmedim mi. Maalesef nadir de olsa yaşanıyor.

ArinFırat

Ben 2012 de mk2 1.6 156 orjinal sete 380 tl vermiştim..muadiller 200 tl iken servisi aradım 180 tl dedi sevinçten koşa koşa gidip aldım,usta kutuyu açtığında abi bunun bi bilyası yok dedi, meğerse orjinal set 2 ayrı kutudan oluşuyor ve bu kez ağır adımlarla servise gidip 180 tl daha verip diğer bilyayı almıştım..dayco ve gates kutu içeriği olarak takım halinde satılıyor ama orj.alfa romeo alacaksanız ayrı ayrı satılıyor

Alfista35

Hepinize teşekkürler. Ustamın bir yakını vefat ettiği için ertelemek durumunda kaldık. Gates marka seti 185liraya bulabildim. Değişimden sonra gelişmeleri yazarım yine

Alfista35

50.000 km devirdim , yine triger değişimi yapma zamanı. Gates marka set kullanmıştık , memnun kaldım. Bu arada fiyatlar gerçekten çok yükselmiş. Triger işinden sonra alternatörün kayış ve bilyasını değiştirmesem ya da sadece kayışını değiştirsem mi diye düşünüyorum.

Cihan82

Bence oralar açılmışken hepsini değiştirin. Kafanız rahat olsun
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend