Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Benzine / Yakıta yapılan zam ve indirimler - Kampanyalar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Petrol fiyatları bir süre daha bu seviyede hatta daha düşecek görünüyor. Zaten Rusya'da kriz yaşanmasının nedeni ve onların çırpınışı petrol fiyatlarının düşmesinden geliyor. Maaşları petrolden gelen gelir karşılıyorken şimdi sıkıntı yaşamaktalar.

///////////////

master

Uluslararası ilişkiler okuyanlar daha iyi bilir, kısıtlı bilgilerim ve gözlemlerimle yorum yapıyorum sadece, memleket hakkında konuşmayacağım için de siyasetten saymıyorum yazdıklarımı :) Son yıllardaki Rusya-Amerika çekişmesinin son basamağındayız şu anda. Rusya ciddi bir kriz içinde, ama kimse çöker diye beklemesin bu adamlar ne zorluklar gördü de ayakta kaldı. Yıllardır Amerika'yla karşılıklı adımlaşıyorlardı, en son adım olarak da Amerika Arap ülkelerine talebin üzerinde petrol ürettirmeye başladı. Böylece İran ve Rusya petrol gelirlerinde ciddi azalma yaşadı. İran 2014'te 2015 için koyduğu petrol ihracatı hedefini revize etti mesela, %40 daha az olacağını planlıyorlar. Şu anda adamların bütçe şaştı.

Buna ek olarak Avrupa ve Amerika Rusya'ya bir süredir ambargo uyguluyor. Ancak Avrupa Rus gazına da mecbur olduğu için Amerika'nın güdümünde olmaktan şu aralar hoşnutsuz. Almanya'nın adımları ne olacak işin kaderi ona göre biraz değişebilir. Peki Rusya bu ambargoya karşı ne yaptı? 2014 sonlarına doğru Putin memleketimize geldi dikkat ederseniz. Yapılması planlanan doğalgaz hattının da yolunu değiştirip Türkiye üzerinden geçirme görüşmelerini yaptılar. Bu da Rusya'nın Avrupa ve Amerika ambargosuna karşı "siz yoksanız Türkiye'ye yaklaşırım" hamlesiydi.

Aslında çok güzel bir ticaret fırsatı var önümüzde Rusya ile ilgili. Ancak Rusya'yla sıkı fıkı olursak Amerika ile aramız bozulacak (ki tam bu görüşmelere istinaden neden Doğu'da olaylar çıktı? Tesadüf mü yoksa akıllı ol mesajı mı?), Rusya'yı küstürürsek onlar bize ittirecek.

Memleket aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık konumunda Amerika'yı da Rusya'yı da küstürmeden ilerlemeye çalışıyor. Önemli bir yol ayrımındayız ve verilecek kararlar ekonomik olarak da bizi etkileyecek kararlar. Gündemimiz sürekli trollce tartışma konularıyla saptırılıyor ama bütün dünya şu aralar Amerika-Rusya'nın bu ikinci soğuk savaşından etkilenen ve etkilenecek konumda.

O yüzden akaryakıt fiyatları Amerika Rusya'ya bastırdıkça düşmeye devam edebilir, normaldir. Aslolan uzun vadede bizim ne olacağımız? Bu savaşta söz sahibi olacak kadar gücümüz yok. Fakat memleket zarar görmeden veya en az zarar görerek aradan nasıl sıyrılırız doğru kararları verecek kapasitemiz var mı onu bilmiyorum. Komşularla son yıllarda gelinen duruma bakınca da ümidim kararıyor açıkçası :)

Yine siyaset olarak değerlendirilir ve tatsız tartışmalar açma potansiyeli görülürse yazdıklarımı silebilirim, benim için problem yok :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Yukarıda zam gelmez derken benzine 3 kuruş zam yaptı bizimkiler.

///////////////

ozoozo

Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama antepte 5-6 tane shell istasyonları olan yakın bir arkadaşım geçenlerde antepe gittiğimde söyledi. Büyük bir Rus firmasının (adını unuttum) ciddi şekilde Türkiyeye giriş yaptığını ve bir çok şehirde çok güzel yerlerde istasyonlar kiraladığı ve yaptıracağını söyledi. Fiyatların ise şok edecek cinsten olacağını da eklemişti ne kadar doğru bilmiyorum tabi.

saskuran

caninin istediği fiyata yakit satamaz ...

SAS....

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login

SAS....

Ben öyle bir şey demedim. Şok edecek fiyat dedim. Bu konuşma yapıldığında yakıt fiyatları 5 leri geçmişti.

Şuan 4.22 , birisi gelip benzin fiyatları 4.22 olacak dese ben söverdim :) şuan oldu ama.. Demek ki bu tip bir şey.

OZO..!!!

delıfısek

kanpanyalı shell istasyonundan lpg 1.99 dan alıyorum çok mutluyum benzin 3 tl - lpg de 1.5 tl düştüğü zaman bayram ilan edelim. :lol:

iceberg156

09.01.2015 Tarihli akaryakıt depo  ve pompa fiyat  değişiklikleri  olmuştur.

MOTORİN (Eurodiesel) 'in POMPA (İstanbul Anadolu)
Eski Fiyatı  3,70 TL   Yeni Fiyatı 3,63 TL   Azalış  - % 1,89   Azalış   - 0,07 TL

BENZİN (97 Kurşunsuz)' in POMPA (İstanbul Anadolu)
Eski Fiyatı  4,22 TL    Yeni Fiyatı  4,20TL   Azalış  - % 0,47   Azalış   - 0,02 TL

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

ajavelin

SAS....
Ankarada damla petrol yillardir %5 ucuza satiyor

ozoozo

SAS....

Olmaz canının istediği fiyata satamaz  :lol:  :p

saskuran

SAS....

karından indirir en fazla %5 full da yaparda istanbulda iflas etti sonra ..... yani senin dedigin gibi rus sirket gelecek cok ucuza satacak o olmaz .

SAS....

Gouki

Benzinin fiyatına 6 kuruş indirim geldi. İndirim yarından itibaren geçerli olacak.

saskuran

vieri

Şu fiyatları layıkıyla indirseler keşke. Böylece biz de tüp taktırma düşüncesinden kurtuluruz.

vieri

Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 5 kuruş, motorinin litresine  6 kuruş zam yapıldı.

erk1n

Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama antepte 5-6 tane shell istasyonları olan yakın bir arkadaşım geçenlerde antepe gittiğimde söyledi. Büyük bir Rus firmasının (adını unuttum) ciddi şekilde Türkiyeye giriş yaptığını ve bir çok şehirde çok güzel yerlerde istasyonlar kiraladığı ve yaptıracağını söyledi. Fiyatların ise şok edecek cinsten olacağını da eklemişti ne kadar doğru bilmiyorum tabi.

O Rus firmasının ismi Lukoil
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

ozoozo

O Rus firmasının ismi Lukoil

Hayır lukoil demedi.

OZO..!!!

erk1n

Başkada Rus firması yok sektörde.

Azerbaycan Devlet Firması SOCAR var. İzmir'de PETKİM'in sahibi, ve yeni yapılan STAR rafinerisinin sahibi. "Hazar" adında akaryakıt, LPG ve CNG istasyonları açıyorlar.

Ama sizin söylediğiniz "Rus firması", kritik yerlerde istasyon "alıyorlar, kiralıyorlar" tamda Lukoil 'e işaret ediyor. Ve evet, kampanyalı satış yapıyorlar.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

Tolga033

Bu lukoil birde taraftar kartı çıkarttı galiba. Rus olması ihtimal. Yandex'te rus ,3 büyükler ile ilgili tarayıcıları var. Yani bu ruslar sağlam yatırım yapıyorlar ülkede.

iceberg156

03.02.2015 Tarihli akaryakıt depo  ve pompa fiyat  değişiklikleri  olmuştur.

Eski Fiyatı  3,60 TL   Yeni Fiyatı 3,66 TL   Artış  + % 1,67  Artış   + 0,06 TL

Eski Fiyatı  4,16 TL   Yeni Fiyatı 4,22 TL   Artış  + % 1,44   Artış   + 0,06 TL

iceberg156

10.02.2015 Tarihli akaryakıt depo  ve pompa fiyat  değişiklikleri  olmuştur.

Eski Fiyatı  3,66 TL   Yeni Fiyatı  3,85 TL   Artış  + % 5,19  Artış   + 0,19 TL

Eski Fiyatı  4,22 TL   Yeni Fiyatı  4,36 TL   Artış  + % 3,32   Artış   + 0,14 TL

hi_cazz

heryerde düşüyor bizde artıyor yine başladımı bitmez bakalım nereye dayanacak

Deniz

Adamın biri sarayına 50 milyon liralık kameralı görüntüleme sistemi taktırmış parasını kim ödeyecek sandınız acaba ?

'Adam' diye kullandığım kelimeyi gerçek anlamının dışında zamir olarak düşünün lütfen.

erim

Zammın nedeni doların 2.5 liraya dayanmasıdır bünyeyi alıştırmak lazım sakin olalım :)

FB10ur

SAS....

karından indirir en fazla %5 full da yaparda istanbulda iflas etti sonra ..... yani senin dedigin gibi rus sirket gelecek cok ucuza satacak o olmaz .

SAS....

Full istasyonları %5 satmaktan iflas etmedi farklı mecralara yardım ettiği için kapandı diye hatırlıyorum..