Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murad

You are not allowed to view links. Register or Login
adam izin alıp gitmiş arabayı görmüş, resmen kumar diyor. ben yaptım siz yapmayın diyor..
bir yandan aracın ciddi bir alıcısı, benim arabamı gördü, ben almayayım diye önümü kesmek için mi yapıyor diye düşündm.
Arkadaş iyi niyetli de olabilir ama senin tahminin de çıkabilir. Tabiki bi şekilde bakılır baktırılır. Fakat sonuçta Türkiye'de ki tek Brera o değil.

TRSemih

gelen gideni aratır derler, hayırlısı olsun diyorum. umarım en az 159un kadar sevebileceğin benzer kondisyonda bir araç bulabilirsin. Murad'ın dediği gibi tek Brera o değil ama satılık 3 Brera'dan en uygunu :) Antalya'dan bakacak biri varsa harika olur aslında..
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ATA

bbs'ler ile satma bari, boyatır breraya takarsın  8)
Umarım herşey gönlünce ve hayırlısı ne ise o olur. :arkadasim:
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

wolkanku

kanka 110 poryaya ben 112 takar geçerim artık..o yüzden jant sıkıntım yok :)
rx8'e ne diosun sen :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Utku

Evdeki hesap breraya uymaz volkan.kasintini anlayabiliyor ama breranin seni 159 dan daha fazla mutlu edecegini sanmiyorum.sabit maliyet konusu zaten belli, suprizlerinse ne olacagi belli degil.

yerinde olsaydim alacagim tek bi arac olurdu, ilandaki kirmizi gt q2 170 lik.
Bi tik fantastik ve benzinli bir arac ariyosun farkindayim ama, ikamesi kolay araclar degil biliyosun.
Sana en cok gidecek araclardan biridir gt.surus zevki gercekten bambaska.tek dezavantaji ayni motora binecek olman.ama emin ol atmosferik benzinliden de bi sure sonra sikilacaksin.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ATA

kanka 110 poryaya ben 112 takar geçerim artık..o yüzden jant sıkıntım yok :)
rx8'e ne diosun sen :)

Rotary motor sevdiğimiz doğrudur. =) Haşatı çıkmamış bir tane bulursan al, arkadan itişin keyfini sür kanka 8) Ama brera'yı beğenmeyen çok olsa da, bana göre rx8'denkat kat karizmatik bir araç o ayrı.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ealprsln

RX8 ile Brera'yı estetik açıdan kıyaslamak Brera'ya büyük ayıp ya, arkadan itişin wankel'in hatrına 9000RPM hatrına belki alınır; ama estetik olarak Brera her yerde,  her zaman, her nelerin arasında olursa olsun bambaşka.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

canselmo

merhaba konuyu uzun süredir takıp ediyorum. Arac mevzusu acılmış alanyada yasıyorum. manavgattaki siyah brera biraz skntılı oldugunu duydum aracı canlı olarakda gördüm zaten daha önce arkadaşa söylenmiş.

Aracınızın maşallahı var bende 159 arıyorum fiyat 3-5 aşşagı olsaydı direk almaya gelicektim  :D

Yeni kasa Rx8 kullanmış biri olarak cok zevkli alet. 9 bin devir sesi vs Aşırı donanımlı ve inanılmaz konforlu cidden inanamamıştım ama o jantlar o spor araç kütüklügü yok. Yanlamak aşırı kolay ve zevkli

Tek üzücü tarafı malesef yakıt tüketimiydi.
1 haftada 250 km yol yaptım .. Sehir içi 24 litre yakıt tüketimi ortalama ile geziodu yarısı tıntın mod yarısı gazlamalı..

Ve en dikkat edilmesi gereken konu ise yagı kesinlikle.

Şimdiden rx8 hayırlı olsun .. Ben tecrübelerimi size aktarmış bulndum umarım fikir edinmişssinzdir biraz  :)
2.memleket  = İtalya

Passione

Volkan hayirlisi olsun simdiden, fakat 159 daki torku Brera da bulamayinca baya bir zorluk cekersin gibi tahmin ediyorum alisana kadar.

RX8 e gelince sehir ici 24lt nasil bir rakamdir anlayamadim bir yanlislik olmasin?@canselmo

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

ealprsln

Vakti zamanında yanlış hatırlamıyorsam Topgear olması lazım; RX8 yeni çıktığında E46 M3 karşılaştırıyorlardı, pist testi idi ve o programda da RX8 in M3 ten daha fazla yaktığını basbas söylemişlerdi. Aracın ikamesi açısından bakıldığında Brera'nın vergisi RX8 den daha fazla olacaktır. Kasko değerlerinde çok dramatik farklar olacağını düşünmüyorum ama araçların yakıt tüketimi konusunda RX8 çok üzer, ayrıca emin olun üzdüğü kadarda giden bir araç değil. 20+ yaktığınız spor araçların bir çoğu RX8 i performans olarak  üzer. RX8 dediğim gibi wankel ve devir için alınır ama yürütmesi hiç kolay olmaz en azından benim görüşüm bu yönde, asla gündelik araç olamaz, ben kullanıyor olsam aylık yakıt masrafım 1600TL falan olur.

You are not allowed to view links. Register or Login bence Brera'da ısrar etmelisin, RX8 AR sonrasında çok da yakışmaz dediğin gibi.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ozoozo

Volkan hayirlisi olsun simdiden, fakat 159 daki torku Brera da bulamayinca baya bir zorluk cekersin gibi tahmin ediyorum alisana kadar.

RX8 e gelince sehir ici 24lt nasil bir rakamdir anlayamadim bir yanlislik olmasin?@canselmo

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sakin ve yarı gazlamalı kullanım da 13-14-15 lt taş. Performanslı kullanımda 20 ve üzeri.

OZO..!!!

canselmo

Gercek degerler bunlar ,

Sehir ici cok cok sakin trafige gırmeden gidersenız mınımum 15 yakar
Az trafige girdin dur kalk hafif gazlamalı net 19
Trafik artı gazlamalı sonra sakin mod 24-25

İstanbulu baz alırsak 19 20 mınumum yakıcaktır
2.memleket  = İtalya

canselmo

Ayıca 230 hp nın gıdısını asırı alamıyosunuz ama devır cevırme hıssı sesı ve dengesı muthıs bır arac. Brera ıle kıyaslanmaz..

Brera dizayn olarak muthıs daha cok baktıracagı kesın
2.memleket  = İtalya

tayfun

Hayırlısı olsun Volkan. bu 159 benim gözümde senin ile özdeşmiş.
yerine ne gelirse gelsin, onun yerine yakıştıramıyorum nedense.

cario

Volkan 159'u bende Brera alacağım diye sattım. Sonuçta bulamadım. Giu aldım.
Giulietta'n hayırlı olsun sevgili kardeşim.  :kahve:
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

koroglubrk

10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

wolkanku

Volkan 159'u bende Brera alacağım diye sattım. Sonuçta bulamadım. Giu aldım.
Giulietta'n hayırlı olsun sevgili kardeşim.  :kahve:

Deme abi ya:/
Giu alacagimi pek dusunmuyorum, brera olmadigi durumda alfadan sapabilirim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

Güzellik kavramı görece bir kavram olduğundan, karşıdakine kendi fikrini kabul ettirmek zor. Ayrıca görece kavramlar haricinde somut olan veriler karşında da yine düşünceler kişiden kişiye göre değişir.

Tek başına RX8'e bakınca, göze hoş gelebilen bir tasarımı varken, Brera ile yanyana geldiklerinde Alfa'nın yanında sönük kalacaktır.

Kasa yapısı olarak RX8'in avantajı arka kapılarının açılıyor olması ki bu arkaya biniş ve inişlerde çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Buna karşın Brera'nın kapıları çok uzun ve geniş açılıyor olsa da ön koltukların öne katlanma yetisi az ve tavan da nispeten alçak olduğundan, arkaya geçiş zor olacaktır. Arkaya geçtikten sonra oturmak ise önde Volkan'ın boyunda birisi olunca, imkansız gibi bir şey olacaktır. Gerçi zamanında Opel Tigra'nın arka koltuğunda çapraz oturduğumu, ilk çıkan Mercedes SLK'ya ise en kısa boylusu ben olmak üzere 3 kişi oturduğumuzu hatırlayınca, arkadaki darlığa mutlaka bir çözüm yolu bulunacağını düşünüyorum.
Brera'nın iç mekanının küçük farklar haricinde 159 ile aynı olması, dış görünüş olarak ise önden bakınca, tampon ve aynalar haricinde, 159 ile aynı olması bir dezavantaj olabilir. Tüm bu dezavantajlara rağmen benim seçimim, biraz fanatiklik sebebi ile mutlaka ve mutlaka Brera olacaktı.

Performans olarak şimdi kullanılan 159 ile Brera'nın tabi ki farkı olacak. İster 2.2 olsun ister 3.2, her türlü yazılımlı dizel 1.9'un karşısında tork olarak ezilecektir. Bu bir artı birin sonucunun iki ettiği kadar gerçek bir durumdur. Yakıt tüketimi olarak ister Sercan olsun ister Önder'in verdiği örneklerde, 1.9 karşısında benzinlilerin çok üzeceği gerçeği var. Ancak Volkan'ın Brera'yı sadece kuru ve güneşli hafta sonlarında "keyif" için kullanacağını düşünecek olursak, benzinli motorun vereceği devir çevirme ve ses keyfi karşısında da dizelin şansının olmayacağını söyleyebiliriz. Yakıt tüketimi konusunda mesela Sapanca'ya giderken TEM'de, dizelde olduğu gibi 140-150 km/s ile değil de 110 km/s ile giderse, bir nevi "Züğürt Tesellisi" yaşatmış olacak kendisine.

Brera ile RX8'in fiyatlarını bilmiyorum, 159'un kaça satılacağını da bilmiyorum. Ayrıca Brera'nın bakım maliyetleri, sigorta giderleri ve sürpriz masrafları ile RX8'in aynı kalem giderlerinin nasıl olduğunu da bilmiyorum. Ancak Brera'nın alındıktan sonra ileride bir gün 159 kadar kolay satılamayacağını ve belki de aylar boyu sürünebileceğini tahmin etmek, zor olmasa gerek. Volkan zaten bunların her türlü hesabını kitabını yapmıştır. Ancak 159'u satıp Brera'ya göz kırpan birisinin de bazı artı maliyetleri ve dezavantajları göze aldığını düşünebiliriz sanırım.

Eğer 159'un satılması mutlaka kafaya koyulmuşsa ve hedefte Brera varsa, imkanlar dahilinde Brera'ya mutlaka ulaşmak isterdim. RX8'in elektrikli süpürgeye benzeyen motor sesinin yanında, her ne kadar piyasada olumsuz düşünceler hakim olsa da, Alfa Romeo isminin cazibesi, Brera'nın karizması her türlü Mazda'dan önde gelir benim gözümde.

Alfa Brera ile Alfa GT'nin kıyaslamasını somut olarak yapamam. Onu zaten Önder yapmış. Ama her ikisinin özel Alfa Romeo'lar olması, zaten başlı başına bir kararsızlık nedeni.

İlk cümlemde yazdığım gibi güzellik kavramı ve düşünceler kişiden kişiye göre farklı olabileceğinden, tüm yukarıda yazılanların kendi düşüncelerim olduğunu tekrarlamak istiyorum.

///////////////

wolkanku

Serkan abi ne guzel ozetlemissin
Yanliz durup dusununce 159 gercekten sadece brera icin satilir diyorum. Yerine araba goremiyorum, rx8 sadece fantezi idi. Passat cc bazen gozume guzel gozukuyor ama kendimi icinde hayal edemiyorum, oturmuyor bana:) baska da oturakli duzgun şık bir araba piyasada göremiyorum
Alfa gt 2.0selespeed mantıklı geliyor, ama brera diye yola çıkıp gt'de son bulmak istemiyorum

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

159'un yerine mutlaka başka marka ve modeller vardır. Sen Alfa Romeo ve TT kullanmış birisi olarak zaten "Peynir-Ekmek" gibi satılan ve bunları kullanıp da kendisini farklı hisseden başka marka kullanıcılarından farklısın. O yüzden sana farklı seçenekler sunmak mümkün ama onları buraya sıralayarak başlığı kirletmenin anlamı yok. Onun için efsane geyiklerin döndüğü sahibinden efsaneler başlığını kullanabiliriz gerekirse.  ;)

///////////////

ATA

Serkan abi ne guzel ozetlemissin
Yanliz durup dusununce 159 gercekten sadece brera icin satilir diyorum. Yerine araba goremiyorum, rx8 sadece fantezi idi. Passat cc bazen gozume guzel gozukuyor ama kendimi icinde hayal edemiyorum, oturmuyor bana:) baska da oturakli duzgun şık bir araba piyasada göremiyorum
Alfa gt 2.0selespeed mantıklı geliyor, ama brera diye yola çıkıp gt'de son bulmak istemiyorum

Muhtemelen sende kullanmişsindir ama ben bir kere cc sürüm. Kendi adıma sonuç hüsran. Beklentimin altindaydi.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login da sinanlar öve öve bitirememiş ama denemek lazm

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

canselmo

agucba (isim olarak tanımıyorum kbakmayın)

rx8 ile söyledikleriniz biraz üzücü olmuş benim açımdan. 3 ay boyunca mazda satış temsilcigi yaptım.RX8 ile günlerim geçti. Emin olun binince alfa gibi büyüleyen bir araç

Donanımına bir bakın ve o jantlarla konforuna bir bakın gtden daha konforlu araç.

Mazda herzaman sportif sürüş hissiyatı ile ünlüdür aynı alfa gibi. Karekter özellikleri hissi cok benzerdir
2.memleket  = İtalya

canselmo

Ayrıca estetik olarak breradan cok kalır yanı yok  :D
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
2.memleket  = İtalya

wolkanku

@canselmo benimki bir önceki kasanın makyajlı olanı olur eğer olursa, yeni kasa halen çok pahalı:) bu arada youtubeda mazda rx8 yazınca rx8 türkiye kullanıcı kitlesi çok korkunç, seat leon tayfasından aşağı kalır yanı yok.. O yüzden rx8 benim için biraz kuaför çırağı arabası gibi geliyor...tam içime sinmiyor

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia