Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Belgrad, Sırbistan Gezisi. Alfa Romeo, Oto Müzesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Brabus

Arkadaşlar Selam, Geçen hafta eşim, bir çift arkadaşımızla Belgrad-Sırbistan seyahatine çıktık. Alfa Romeo'lar, diğer araçlar, Klasik Otomobil Müzesi ve genel şehir hk. tecrübelerimizi uzatmadan paylaşıyorum. Tatil düşünenler için Belgrad'ı görmelerini tavsiye ederim öncelikle. Çünkü Vize Yok, yakın, Çok güzel bir şehir, Gezilecek görülecek yerleri çok fazla, Yazın festivalleri ünlüymüş, fiyatları da çok çok uygun, eğlence hayatı fazla. Bir arkadaşımız orada yaşadığı için onun tavsiyeleri sayesinde biz şanslıydık hiç sorun yaşamadık.

Alfisti olarak Havalimanından şehre giderken Alfa Romeo 166'yı görünce daha ucuz taksiler olmasına rağmen 166'yı tercih ettim. Bunu dememin nedeni bu konularda arkadaşlarla hemfikir olamamam :) Siz de aynı durumu onlarca kez yaşamışsınızdır. 166'ının birkaç fotoğrafını ekliyorum. Kondisyonu çok iyiydi, özellikle dışı sıfırdan farkı yoktu. Şoför de hızlı ve öfkeliydi. Seri hızlanıyor, virajlara doğru çizgiden giriyor merkez kaç kuvvetini bize sık sık hissettirdi sağolsun. Frenlemede de hiç affetmedi. Bir tane de ışıkta yanlış şeritte duran şoförle tartıştı, araçtan da indi. Kavga çıkacak derken, içinden geleni söyledi (saydırdı) araca bindi, devam ettik. >:( :yukari-ok: Biraz muhabbet etmeye çalıştık ama tam anlaşamadık :( Yoksa çok sorum olacaktı. Bu sıra ben de kullanabilirim dedim. Eşim, arkadaşlar yok artık falan diye karşı çıkınca olmadı :))8) >:D  JTD'ydi 166...  Konforlu ve İstanbul'dan çok daha uyguna Otelimize ulaştık. Taksi duraklarını gördüğümde ne seviyede olduğumuz da anlaşılıyor. Taksi şoförleri Kitap, gazete okuyor veya bulmaca çözüyor. Kornaya basan yok, yoldan seni çevirmeye çalışan yok.
You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Sonra çok taksiye bindik her tip aracı denedik ama arkadaşın uyarısını unutup resmi olmayan 1 taksiye 5 katı ödediğimiz de oldu. Allah'tan çok çok kısa mesafeydi :) Araç da yeni kasa Mercedes E serisiydi.

En çok dikkatimi çeken tüm arabaların kondisyonun çok iyi olmasıydı. Sanki herkes Alfisti gibi Opel'ine Ranault'suna bakıyor. Araçlarda vuruk, çizik yok. Takırtı tukurtu duymadım. 30-40 yaşlarında Renault 4, Fiat Panda gibi araçlar da var. Fakat hepsi 3-5 yaşında gibiydi. Ayrıca araçların çoğu donanımlı versiyonlardı. Örnek Rusya, Ukrayna gibi ülkelerde genelde donanımsız araçlar var. SW/Sedan oranı Türkiye'ye göre 10 kat fazla. SW'leri çok sevdiğim için buradaki kullanıcılara da imrendim. Keşke Türkiye'de de biraz çoğalsa piyasası canlansa...

Alfa Romeo oranı da yine Türkiye'ye göre çok fazlaydı. Her sokakta 1 Alfa Romeo görmek beni çok sevindirdi. İlginç gelen 147, 159, 166 çokluğu 156 azlığıydı. 10 tane 166 gördüysem 2 tane 156 görmüşümdür :) GTV ve GT sade  1 tane trafikte gördüm. GTV tek gazlayan araçtı. VW grubu neredeyse yoktu Belgrad'da. Herkes sakin kullanıyor, Kurallara uygun gidiyor. Eşim de Alfa Romeo GTV düşündüğüm için biraz tepkili çaktırmadan çektiğim Alfa Romeo'lardan bazıları.   :alfisti:

You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Belgrad hakkında çok site var. Okumanızı tavsiye ederim oradaki her bilgi geçerli ama benim görüşüm her sokak her mekan süprizlerle dolu. Merkezde kalmıştık, sokaklarda gezerken dışı eski bir bina görüyorsunuz, içeri girdiğimizde hiç ummadığımız mekanlarla karşılaştık. Kışın ortasında gitmemize rağmen yine çok eğlendik. Örnek Kanada Konsolosluğundaki bir Partiye katıldık; ilginçti, çok güzeldi  >:D :) Yazın festivalleri çok ünlüymüş, yazın da gideceğiz :) Aynı şekilde bazı kulüpleri eğlencesi de çok iyi. Bekar arkadaşların da güzelce eğlenebileceği çok yer var  :serefe:  :yukari-ok:
Nikola Tesla Müzesini kesinlikle tavsiye de ediyorum. Yüksek voltajın zarar vermediğini biliyordum ama yarım milyon volt, 20 bin voltu da tatma şansımız oldu  :S :o
Çok kısa bütçesinden de bahsedeyim son 2 haftada karar verdiğimiz için vizesiz olmasından seçtik. Türkiye'den ucuza geldiğini söyleyebilirim. Kişi başı Uçak çift yön 315 TL, Lüks merkezde otelde gecelik 60 TL'ye kaldık. Fiyatlar çok uygun diye en iyi mekanlara gittik İstanbul'un 3'te 1 fiyatına yedik içtik. Alkollü tatlılı akşam yemekleri kişi başı 30 TL'yi geçmedi :)
Klasik Otomobil Müzesi de vardı. Aşağıda araçların ve şehrin bazı fotoğraflarını paylaşıyorum. Araçların değeri yüksek kondisyonları vasat, Müzenin haliyse vasatın altıydı. Tabi bu araçları canlı görmek beni çok sevindirdi. Müzeye girdiğimizde dışarsı -4 derece müze de -4 dereceydi :)

You are not allowed to view links. Register or Login    You are not allowed to view links. Register or Login
156 1.6. 05.10.04 - 05.10.09, 100K

Tolga033

alfistahakan

Hakan
Forever Alfa

TRSemih

paylaşım için teşekkürler.
gerçekten tecrübe edilesi bir yermiş.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Ugur55

Yurtdısına cıktıgımda gozum hep alfaları arar gordugumdede mumkun oldugunca incelerim.ama en ilginc anım gectiğimz yaz st petersburgda en unlu caddesi nevskiyde yolun ortsaında stop etmıs kaputu acık ve basında caresizce bekleyen bir rus alfistiyle bir 147 gormemdi..yanından gecen aracların arasında cok huzunlu duruyordu.ama olsun alfa candır :clover:
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

Brabus

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  rica ederim

Brabus

You are not allowed to view links. Register or Login
Yurtdısına cıktıgımda gozum hep alfaları arar gordugumdede mumkun oldugunca incelerim.ama en ilginc anım gectiğimz yaz st petersburgda en unlu caddesi nevskiyde yolun ortsaında stop etmıs kaputu acık ve basında caresizce bekleyen bir rus alfistiyle bir 147 gormemdi..yanından gecen aracların arasında cok huzunlu duruyordu.ama olsun alfa candır :clover:

Aynı şekilde hareket ediyormuşuz, St Petersburg'daki olay tesadüf olmuş. Benim de 30 gün kadar Moskova seyahatim oldu. Rusya'da çok az Alfa Romeo görmüştüm :(

mythos

2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

osm156

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  rica ederim
orduyamı mensupsunuz yada beraber gıttıgınız cıft ?
"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

Brabus

ozoozo

Bilgiler için teşekkürler , anlattığınıza göre baya baya ucuzmuş. Totalde ne kadar bir bütçeyle gitmek gerek yada ne kadar ayırmak gerek böyle bir geziye her şeyin tadını çıkartmak kaydıyla.

Brabus

Bilgiler için teşekkürler , anlattığınıza göre baya baya ucuzmuş. Totalde ne kadar bir bütçeyle gitmek gerek yada ne kadar ayırmak gerek böyle bir geziye her şeyin tadını çıkartmak kaydıyla.

Evet çok uygun. Ukrayna, Moldova'ya da gitmiştim. Moldova'dan da ucuz diyebilirim. Özellikle İstanbul'da yaşayan birisi için uçurum fark var. Tam bütçesini aşağıda belirtiyorum.

Uçak bileti kişi başı gidiş Geliş 315 TL'ydi. Sabiha'dan perşembe sabah gidiş pazar öğlen dönüş gibi zaman olarak da mantıklı saatlere aldık.
Toplu taşıma denemek için 1 kere kaçak bindik diğer türlü  fiyatlar 1 TL'nin altında dediler.
Taksi Havalimanı, şehir merkezi 35-40 TL. Taksi sık sık kullandık. KM'de 1.5 TL gibi yazıyor. İstanbul, İzmir'in çok altında.
Konaklama merkezde en iyi konumlardan birinde lüks küçük otelde kaldık. Şehir vergisi dahil gecelik kişi başı 60 TL  : Odaları inceleminizde fayda var :) You are not allowed to view links. Register or Login
Kahvaltı yapsan 15 TL'yi geçmek çok zor.
Öğle yemeklerinde de 15-20 TL'yi geçmen çok zor (Burger house gibi bir yerde güzel bir burger + içecek 13 TL İstanbul'da bu 30 TL :) )
Akşam yemekleri 25 TL'yi geçmek çok zor (1 kadeh şarap, güzel bir yerde yemek ödediğimiz 20-22 TL)
Gece eğlence mekanlarda içki 4-5 TL orta gece mekanlarına girdik ama lüks restoranlarda bile en pahalı kokteiller 12 TL'yi geçmiyordu....
Müzeler 5 TL , Nikola Tesla müzesi 12 TL...

Ulaşım bizle aynı şartla bulursan 350 diyelim
Havalimanı git gel 80 TL (bizim gibi 4 kişi olursan bu masraf bölünecek)
Yeni bir kısım var oraya taksiyle git gel 30 TL (...)
Günlük 150 TL ortalama. (konaklama, Müze gezmeleri, yeme, içme dahil)
Yemede içmede abartılsa bile en çok günlük 50 TL oynar.

Bizim için kişi başı 800 TL tuttu (Gidiş, Geliş, Konaklama, Yeme, İçme, bol bahşiş, Müze, Taksi)

Turkay33

1994  33  1.5 ie / 2001 Başlangıç
2004 156 1.6 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2005 156 2.0 Selespeed White
1998 156 1.6 TS
2003 156 1.6 TS
2000 156 2.4 JTD
2006 156 1.6 TS
2004 156 2.0 Selespeed
2001 156 1.9 JTD
1998 156 2.0 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2000 156 2.0 TS
2006 147 1.6 TS
2001 156 2.0 TS

ozoozo

Çok iyi fiyat gerçekten ki söylediklerinize göre baya baya da tadını çıkarmışsınız. Hadi biraz daha abartsak totalde 1000 desek yine iyi. Bende nisan döneminde okulun april fest ve may fest aralıkları oluyor o dönemde düşünüyordum böyle bir şey güzel bilgiler oldu teşekkürler :)

OZO..!!!

Brabus

You are not allowed to view links. Register or Login rica ederim

You are not allowed to view links. Register or Login o tarihler cok daha iyi olacagi kesin. Kalemegdan'da festivali cok onerdiler. 2-3 arkadas gidip bir de 1000 tl harcayinca uzun sure anlatacaginiz hikayeleriniz olur :)

sarpgrey

Teşekkürler. Gezmiş kadar olduk :) yeni yerler ve kültürler görmek çok güzel birşey. Araba muzesindeki sari 3 tekerlekli araba çok hoşuma gitti :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

FB10ur