Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Q-Tronic Distinctive Plus (Alfistiye adım attım...)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

h.t

Abi maşallah , dün bir ara Alfine uğradığımda bende gördüm araç çok diri , yapılan işlemlerle iyice keyifli olmuştur.  :yukari-ok: :yukari-ok:
Siz yoktunuz ama geldiğimde Alfine , sizi göremedim :/

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi maşallah , dün bir ara Alfine uğradığımda bende gördüm araç çok diri , yapılan işlemlerle iyice keyifli olmuştur.  :yukari-ok: :yukari-ok:
Siz yoktunuz ama geldiğimde Alfine , sizi göremedim :/

Sağol Hürcan.

Dediğin gibi çok güzel oldu maşallah. Herkese tavsiye ederim şaselere Alfin eli Şart.

Biz yoktuk çünkü Azmi'yle ikimiz bir tane vtec bulduk sahibi Duymasın sürekli 7500 devir kesici keyfi yaşadık.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Rotweiler

Tıtıtıtıtı
Güle güle kazasız belasız bin Hüsnü Şenlendirici kardeşim.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

hi_cazz

Tıtıtıtıtı
Güle güle kazasız belasız bin Hüsnü Şenlendirici kardeşim.

Eyvallah kanks. Tıııtıtıtıtı yapamasakta biniyoruz işte.

Sent from my iPhone using Tapatalk

hi_cazz

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

erdinc.turkarslan

hi_cazz

Bana verdiniz hacimsiz dizeli 159uma aksiyon yaşattınız. Nedir elinizden çektiği bilmiyorum

erdinc.turkarslan

hi_cazz

Yok abi sakin sakin gitcez yarın

sabrican

Gelelim bakıma.

Her konuda yardımcı olduğu için Oğuz'a ayrıca teşekkür ederim. 

Uzun zamandır Başımda olan titreme ve Yakıt problemleri Yüzünden Alfin'e geldik.

Araçta değişenler
1- Sağ-sol alt salıncak
2- Sağ-sol üst salıncak
3- Sağ-sol ön amortisörler
4- Alt motor kulağı ve şanzuman kulağı

Bakımı yapılanlar
1- enjektörlerin bakımı (tamir Takım'ı ve valfler)
2- Boğaz kelebeği temizliği
3- Egzoz kaçakları
4- Sağ ayna tamiri
5- Spoiler ışıkları değişimi
6- Rot-Balans işlemleri

Aracı akşam Erkay, Azmi ve ben baya denedik şikayetlerimiz sona erdi.

Ha şaseleri unutmuşum onu bi ara anlatırım @oguzcanalantor

Ankara ekibinede özellikle teşekkür ediyorum. Bu süre zarfında hep Yanımdaydılar. Sanki sürekli Ankara'da yaşıyormuşum gibi hissettim. Kapım kendilerine her zaman açık.

Bu arada Azmi hala fosur fosur uyuyor arkadaş.

Üstat ön amortisörler ne kadar tuttu? Orjinal mi takıldı?

Benim amortisörlerin değişmesi gerekebilir. O kadar para vermişken acaba Coilover mı taksam diyorum. Tavsiye eder misin?
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

hi_cazz

Tam hatırlamıyorum parça fiyatını ama çifti 400-450 civarı olması lazım. Kyn markaydı sanırım. Benim düşüncem yay olduğu için bilstein b8 almak ama oda şuan beni aşıyor. O yüzden markaya falan takılmadım. Şuan gayet memnunum. Ama uzun vadede ne olur bilemem

Rotweiler

Şu arabayı bi yıka allahınıseversen ya.
Hep götü kirli geziyor. DUmaaaan duman üstüne.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

hi_cazz

Şu arabayı bi yıka allahınıseversen ya.
Hep götü kirli geziyor. DUmaaaan duman üstüne.

Bugün yıkadım valla ama foto çekmedim

Dumanlı dumanlı oy bizim eller. Oturup ağlasam delidir derler

sabrican

Tam hatırlamıyorum parça fiyatını ama çifti 400-450 civarı olması lazım. Kyn markaydı sanırım. Benim düşüncem yay olduğu için bilstein b8 almak ama oda şuan beni aşıyor. O yüzden markaya falan takılmadım. Şuan gayet memnunum. Ama uzun vadede ne olur bilemem

Konfor öncelikli benim için. Konforu kaybetmeden yol tutuşu iyileştirmek mümkün müdür? Forumda süspansiyon ile ilgili bir sürü şey okudum. Konfor falan göreceli kavramlar olduğu için herkes farklı şeyler savunmuş, kesin bir sonuca varamadım.

Anladığım kadarıyla yayların en konforlusu Eibach ve Eibach bile orjinal yay kadar konforlu değil, çünkü daha kısa. Bunlar doğru mudur?

Peki orjinal yay ile kıyaslarsak Eibach ne kadar konfor kaybettirir?
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

hi_cazz

Kardeşim ben bu konuda söz söyleyecek en son kişi olurum heralde. Hayatımda ilk defa yay kullandım çünkü.

sabrican

You are not allowed to view links. Register or Login Eibach kullanmıştı belki o bir yorum yapar :)
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login Eibach kullanmıştı belki o bir yorum yapar :)

Volkan içinde konfor en son unsur olur diyim ben sana yazarsa anlarsın.

ar.159

Konfor öncelikli benim için. Konforu kaybetmeden yol tutuşu iyileştirmek mümkün müdür? Forumda süspansiyon ile ilgili bir sürü şey okudum. Konfor falan göreceli kavramlar olduğu için herkes farklı şeyler savunmuş, kesin bir sonuca varamadım.

Anladığım kadarıyla yayların en konforlusu Eibach ve Eibach bile orjinal yay kadar konforlu değil, çünkü daha kısa. Bunlar doğru mudur?

o meşhur sorunun cevabını hala bulamadığımda sıfır aldığım 18' lastikler bir köşede duruyor nerdeyse onlardan bile cayma durumundayım konfor göreceli o yüzden kimse net birşey söyleyemiyor ama şimdiye kadar aldığım cevaplardan hiç bir yayın orjinal gibi olmayacağını ve 18' her halükarda konfor azaltacağını anladım
sen ne diyorsun Halit 17 den 18 e geçtiğinde senin konfor ölçer(halk arasında toto ve benzeri adları var) yüzde kaç kayıp gösterdi. :)
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

o meşhur sorunun cevabını hala bulamadığımda sıfır aldığım 18' lastikler bir köşede duruyor nerdeyse onlardan bile cayma durumundayım konfor göreceli o yüzden kimse net birşey söyleyemiyor ama şimdiye kadar aldığım cevaplardan hiç bir yayın orjinal gibi olmayacağını ve 18' her halükarda konfor azaltacağını anladım
sen ne diyorsun Halit 17 den 18 e geçtiğinde senin konfor ölçer(halk arasında toto ve benzeri adları var) yüzde kaç kayıp gösterdi. :)

Abi bana göre yaydan ziyade 18"ler düşürdü konforu zaten. Gerçi benim 45 yanak yerine 40 yanak ve hamuru sert lastik kullanmamım da etkisi büyük.

Yay sanki minimum etkiledi sertliği. Ama yine de şu şudur bu budur diyemem. Dediğim gibi ilk defa yay kullanıyorum.

Şimdi sen michelin primacy 3 45 yanaklı lastik kullanacaksın. O Yüzden benimkinden çok daha konforlu olacağı kesin.

ar.159

Abi bana göre yaydan ziyade 18"ler düşürdü konforu zaten. Gerçi benim 45 yanak yerine 40 yanak ve hamuru sert lastik kullanmamım da etkisi büyük.

Yay sanki minimum etkiledi sertliği. Ama yine de şu şudur bu budur diyemem. Dediğim gibi ilk defa yay kullanıyorum.

Şimdi sen michelin primacy 3 45 yanaklı lastik kullanacaksın. O Yüzden benimkinden çok daha konforlu olacağı kesin.

ben yaylarla altım sürtmek dışında o kadar konforlu ilerliyordum ki şaşıyordum meğerse lastiklerim çok inikmiş şimdi olması gereken havayı bastım aman yarabbi ne konfor kaldı ne birşey iyice soğudum yaydan lastikten şimdi müchelin ols abile 50 yanaktan 45 yanağa geçip yola sürtünmeyide 225 ten 235 e çıkarmayı gözüm yememeye başladı bilniyorum kafam çok karışık lastikleri satıp yayı çıkarıp 4 adet michelin nokia yada efficient grip alıp konforlu birşekilde yola devam etmeyi bile düşünüyorum :(
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

Abi konfor güzel ama görüntü bana daha cazip geliyor. Evet görüntü için zıplaya zıplayada gitmem. Şu anda öyle bir durumda olmadığına göre sıkıntı yok. Şimdi Sırada bilstein b8 amortisör almak lazım onuda alınca çok iyi olacak ama zamanı var bekliyorum.

wolkanku

Volkan içinde konfor en son unsur olur diyim ben sana yazarsa anlarsın.

konfor gerçekten çok göreceli kavram.
yani desibel gibi bir birim üzerinden ölçülecek bir şey değil.

bu arada eibach yaylar hatırladığım kadarıyla orjinal ile aynı boyda, sadece daha yumuşak olduğu için araba -3 cm çöküyor.
bana göre benim arabam gayet konforlu, ama babam 17" jantlı yaysız CLK'dan inip benimkine binince küfür etmemek için zor tutuyor kendini.
ama kız arkadaşım 16" RFT lastikli mini cabrio'sundan inip benim arabama binince huzur buluyor sessizlik ve yumuşaklıktan ötürü.

159 da jant büyütmeden sadece eibach prokit takan kişi, ya arabanın yumuşadığını hisseder ya da bir değişim hissetmez. ancak 18"e girildiği anda konfor mutlaka değişecektir. ama dediğim gibi göreceli bir kavram. ben 16"'dan direkt 18" e geçtim çok bariz bir sertlik oluştu, 18" den 19" a geçtiğimde hiç bir fark olmadı.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

max-ime

Duzgun bir kombinasyonla konfordan taviz vermemek mumkun ama bu sadece yay ile olmaz. Benim 156'da sertlik ayarli koni amortisor ve eibach yay vardi, gayet konforluydu.

wolkanku

Duzgun bir kombinasyonla konfordan taviz vermemek mumkun ama bu sadece yay ile olmaz. Benim 156'da sertlik ayarli koni amortisor ve eibach yay vardi, gayet konforluydu.

sertlik ayarlı sarı koniler + -5cm eibach yay kombinasyonunu leonda kullandım.
önleri en yumuşağa alıp, arkaları 1 tur serte almıştım. bildiğin mercedes S class konforu :)
tabi ki doğru bir uygulama değil ancak 102hp leon gitmediği için ve belli güzergahlarda belli km kullandığım için risk oluşturmayacağını düşünerek önleri en yumuşakta kullandım.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

max-ime

sertlik ayarlı sarı koniler + -5cm eibach yay kombinasyonunu leonda kullandım.
önleri en yumuşağa alıp, arkaları 1 tur serte almıştım. bildiğin mercedes S class konforu :)
tabi ki doğru bir uygulama değil ancak 102hp leon gitmediği için ve belli güzergahlarda belli km kullandığım için risk oluşturmayacağını düşünerek önleri en yumuşakta kullandım.
Benim yumusaklik ayarini usta yapmisti kac tur dondurdu bilmiyorum ama seninki kadar yumusak degildi. Hatirladigim konforu hic bozulmamisti ama yol tutus limitleri 159 gibiydi :)