Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Turbo cıkışında yağlanma veya terleme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

krm1983

Arkadaşlar merhaba,
Bugün kaputu açtığımda turbonun çıkışında aşağı doğru giden hortumda yağlanma olduğunu farkettim. Sizce önemli birşey açar mı?

Önceki kullandığım araçlar hep atmosferikti, sahibi oldduğum ilk common rail turbo araç.

Alfam giulietta 1.6 jtd-m-2

You are not allowed to view links. Register or Login
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

krm1983

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Adza

Pek bir sıkıntıya yol açmaz ancak yine de bir göstermek gerekli. Büyük ihtimal birleşme yerindeki conta değişir.

Başka kısımları da kontrol edin bence, bir de yağ seviyesini.

İyi pazarlar :alfisti:

krm1983

Pek bir sıkıntıya yol açmaz ancak yine de bir göstermek gerekli. Büyük ihtimal birleşme yerindeki conta değişir.

Başka kısımları da kontrol edin bence, bir de yağ seviyesini.

İyi pazarlar :alfisti:

Çok teşekkürler.
Yağda herhangi bir eksilme yok, işin garibi serviste de farketmemiş kimse.

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Adza

Evet genelde kullanıcı fark ediyor bence de, ayni durum başıma gelmişti. Bakımdan çıktığı halde görmemişler. Basit bi silikon uygulaması yapmıştık.
Ama insan tedirgin oluyor yağ gördüğü zaman...

krm1983

Evet genelde kullanıcı fark ediyor bence de, ayni durum başıma gelmişti. Bakımdan çıktığı halde görmemişler. Basit bi silikon uygulaması yapmıştık.
Ama insan tedirgin oluyor yağ gördüğü zaman...

Kesinlikle, çekişte, ivmelenmede de herhangi bir sorun yok. Sanırım büyük bir sıkıntı değil gibi. İtalyan araçlarında terlemelere alışkınız nasılsa şanzımandan :)

Adza

haha :D
Turbo konusunda çoğu "sorunsuz" diye tabir edilen araçlar sıkıntı çıkartıyor. Turbocular ford ve peugeot lar dan şikayetçi :D
En son Focus 2007 model var arkadaşımda, kaputu açtım acayip yağlı turbo. Hortumu çıkarttım komple içi yağ.
Kronikmiş, Motordan turboya giden hortum yağ dolu. Olaydan 2 gün sonra 180 i geçmeyen arabayla bayır aşağı 200 yaptı geldi.
Turbo pervanelerinden 1 i bu olaya dayanamayıp turbo hortumunu delerek kaputa vurmuş :D kaputta bir şey yok ama hortum bildiğin havalı tüfekle vurulmuş gibiydi :D

krm1983

haha :D
Turbo konusunda çoğu "sorunsuz" diye tabir edilen araçlar sıkıntı çıkartıyor. Turbocular ford ve peugeot lar dan şikayetçi :D
En son Focus 2007 model var arkadaşımda, kaputu açtım acayip yağlı turbo. Hortumu çıkarttım komple içi yağ.
Kronikmiş, Motordan turboya giden hortum yağ dolu. Olaydan 2 gün sonra 180 i geçmeyen arabayla bayır aşağı 200 yaptı geldi.
Turbo pervanelerinden 1 i bu olaya dayanamayıp turbo hortumunu delerek kaputa vurmuş :D kaputta bir şey yok ama hortum bildiğin havalı tüfekle vurulmuş gibiydi :D

Tabiki kullanım çok önemli, bakalım artık umarım ciddi bişey çıkmaz diyorum.

krm1983

kemal_live

Turbonuz yağ basıyor olabilir. Eğer durum böyle ise zamanla hortum üzerindeki yağ (terleme) artacaktır. Yağ eksiltmiyor olması sıkıntı olmadığı anlamına gelmez. Tavsiyem turbonuzu kontrol ettirmeniz, eğer sıkıntı varsa turbonun revizyona girmesi gerekir. Ayrıca, bu durum yakıtı da etkileyecektir. 

krm1983

Turbonuz yağ basıyor olabilir. Eğer durum böyle ise zamanla hortum üzerindeki yağ (terleme) artacaktır. Yağ eksiltmiyor olması sıkıntı olmadığı anlamına gelmez. Tavsiyem turbonuzu kontrol ettirmeniz, eğer sıkıntı varsa turbonun revizyona girmesi gerekir. Ayrıca, bu durum yakıtı da etkileyecektir.

Durumu gözlemleyeceğim, çok teşekkürler.

kemal_live

krm1983

Ne demek, geçmiş olsun.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

krm1983

Yağlı yeri balata spreyiyle temizleyip tekrar yağlanıp yağlanmadığını gözlemlemeyi düşünüyorum.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi