Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangisi? Boya, kaplama, plastidip?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erk1n

166 'mın rengini değiştirmeyi düşünüyorum.

Maliyet, görünüm, bakım gibi kriterleri düşünürseniz hangisini tavsiye edersiniz?

Birde renk değişikliği için ruhsatın yenilenmesi ve birde eğer doğruysa muayeneye girilmesi gerekiyormuş. Bu süreç nasıl işler, ne kadara mal olur?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

erk1n

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tolga_ozhan

Kaplama tavsiye etmem. Plastidip hiç tavsiye etmem.
Kaliteli bir boya 3500'den aşağı olmaz.
Ruhsat vs.. işleri 500-600 arası tutuyor.

ATA

Ek2 belgesimi ne, öyle bir karın ağrısı doldurup, tüvde görüntüye giriyordu benim hatirladiğim.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

erk1n

You are not allowed to view links. Register or Login
Kaplama tavsiye etmem. Plastidip hiç tavsiye etmem.

Neden, açıklayabilir misiniz?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Ek2 belgesimi ne, öyle bir karın ağrısı doldurup, tüvde görüntüye giriyordu benim hatirladiğim

Yalnızca dış boya olursa (kapı içleri, bagaj içi, kaput içi, direkler hariç) TÜV'ün onay vermemesi gibi bir durum olabilir mi?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tolga_ozhan

Ek2 belgesimi ne, öyle bir karın ağrısı doldurup, tüvde görüntüye giriyordu benim hatirladiğim

Yalnızca dış boya olursa (kapı içleri, bagaj içi, kaput içi, direkler hariç) TÜV'ün onay vermemesi gibi bir durum olabilir mi?

Kapı içi ile falan ilgili bir durum yok. Aracın rengi ruhsatta yazıyor. Siz bu rengin dışına çıkıyorsanız tabii ki de ruhsatı değiştirmeniz gerekecek. Ruhsatta yapılacak her türlü değişimin öncesi Tüv'dür. Lpg, boya, motor değişikliği, fazladan koltuk ekletmek vs..

Kusursuz olan ve göze batmayan bir kaplama ben bugüne kadar görmedim. Ek yerleri, köşe yerleri falan kusurlu kalıyor. Bu da titiz kullanıcının gözüne batıyor.

erk1n

plasti dip neden folyo dan da kötü?

tüv'ün renk değişimine onay vermesi için aracın komple (kapı içleri, kaput içi, direkler, bagaj için dahil) boyanmış olması lazım gibi bir yorum duymuştum ondan sordum. Böyle bir şey yok yani..
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tolga_ozhan

plasti dip neden folyo dan da kötü?

tüv'ün renk değişimine onay vermesi için aracın komple (kapı içleri, kaput içi, direkler, bagaj için dahil) boyanmış olması lazım gibi bir yorum duymuştum ondan sordum. Böyle bir şey yok yani..

Plasti dip ile sadece mat renkler oluyor. Sonuçta sanki plastik oyuncak bir araba çıkıyor ortaya. Parlak renkler var dense de en parlağı bile en opak boyadan daha mat oluyor.
Erkin Bey soruyorsunuz, yazıyoruz :) Daha nasıl anlatayım.
Kapı içi ile alakası yok. İster kapı içini pembe yapın, isterseniz olduğu gibi bırakın. İster kaplama yapın isterse oje ile boyayın.

milano 75

kaliteli bi kaplama boyadan pahalıya gelir,yada aynı.olası ufak tefek tadilatlarda boyayı yamamak falan çok daha kolay,kaolama renk tutması falan sıkıntı.bide kaplama sıradışı bişey yapılmıycaksa(kamuflaj-alaca bulaca renkler v.s) gereksiz bence.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Doğa Tosun

Kesinlikle kaplama. İstemediğin an sök at. Boyası korunmuş olsun arabanın. Renk tutma derdi çizik derdi yok. Parçayı sök bidaha kapla.. İster normal boya gibi hatta daha canlı duran renkleri yap, ister mat, ister kadife ister simli.

Bu yazdıklarım, KALİTELİ işçilik, ve KALİTELİ folyo içindir. Yoksa sonu hüsran olur.. Tüv ve ruhsat masrafı 220 TL toplam.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

erk1n

You are not allowed to view links. Register or LoginBu yazdıklarım, KALİTELİ işçilik, ve KALİTELİ folyo içindir. Yoksa sonu hüsran olur..

Teşekkürler. Tavsiye ettiğiniz bir yer var ve folyo markası var mı?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or LoginBu yazdıklarım, KALİTELİ işçilik, ve KALİTELİ folyo içindir. Yoksa sonu hüsran olur..

Teşekkürler. Tavsiye ettiğiniz bir yer var ve folyo markası var mı?
GMG Garage Ankara. Bu işin ütopyasıdır kendileri. İsmimi verirseniz fiyatta da yardımcı olacaklardır. Yanlız şimdiden söyleyeyim, fiyatı da işçiliği gibi diğer kaplamacılardan yüksektir.
Folyo olarak 3M, Hexis, Arlon vb. markalar kendini kanıtlamış markalar. Folyo markası olarak fazla bilmiyorum, ama GMG kötü folyo kullanmaz emin olun.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

murat_016

mehmet abi yukarda demiş kaliteli kaplama boyadan fazla tutar diye ki doğru.gmg garaj bu işin benim gözümdede nirvanasıdır ancak fiyatları hakikatten astronomiktir geçen tech turkeyde geçti bunun konusu sanıyorum f30 3 kasa bmwye 9-10 bin civarı fiyat vermişler diye duydum orda.

agucba

Tamamı plastidip ile boyanmış olan bir Alfa 147'ler. Belki size yardımcı olacaktır.

Alfa 159

///////////////

erk1n

Sanırım komple boyaya doğru kayıyor seçiçim. Maliyet ve arabanın komple sökülmesi gerektiğinden dolayı kapı içleri, kaput altı, bagaj kapağı altı gibi bölümleri boyatmadan dışını boyatmayı düşünüyorum.

Renk konusunda kararsızım.

ALFA ROMEO renklerinden aşağıdakilerden birisi,

ROSSO ALFA METALLIZZATO
ROSSO PROTEO

ya da;

aşağıdaki MASERATİ rengini düşünüyorum:

ROSSO FOLGORE

Bu konudaki değerli yorumlarınızı almak isterim.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sarpgrey

Sanırım komple boyaya doğru kayıyor seçiçim. Maliyet ve arabanın komple sökülmesi gerektiğinden dolayı kapı içleri, kaput altı, bagaj kapağı altı gibi bölümleri boyatmadan dışını boyatmayı düşünüyorum.

Renk konusunda kararsızım.

ROSSO ALFA METALLIZZATO
ROSSO PROTEO

ya da;

ROSSO FOLGORE

Bu konudaki değerli yorumlarınızı almak isterim.
Bana göre en güzel 147 rengi Rosso kırmızı. Benim arabankn rengi olduğu için söylemedim :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

ATA

Bende her zaman boya tarafındayım ancak rengi bilmem ama yerinizde olsam cam çitalari, kapı kolları vs söker öyle boyatırdım. Mümkünse ön ve arka camda sökülmeli.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

brkvrl

Bende aracımı kaplatmayı düşündüğüm için biraz araştırdım.

Kaplama karar verirseniz. İstanbul anadolu yakası 10'lar kaplama Bostancı. Avrupa yakası Protac işinizi görür diye düşünüyorum.

Tahminin 2000 TL civarı tutar (tabi kaplamaya göre değişiyor) ruhsat masrafı hariç.
Alfa Romeo Mito QV Beyaz (2011)

Fatihob

Enteresan bir renk olmayacaksa, boyatma taraftarıyım bende.
..

erk1n

Kaplama karar verirseniz. İstanbul anadolu yakası 10'lar kaplama Bostancı. Avrupa yakası Protac işinizi görür diye düşünüyorum.

Tahminin 2000 TL civarı tutar (tabi kaplamaya göre değişiyor) ruhsat masrafı hariç.

Bostancı Protac 2300TL fiyat verdi bana. Metalik kaplama
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Aşağıdaki renkler nasıl olur 166 'ya sizce?

ROSSO ALFA METALLIZZATO
ROSSO PROTEO

ya da;

ROSSO FOLGORE
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

brkvrl

Bostancı Protac 2300TL fiyat verdi bana. Metalik kaplama
Bostancı'da 10'lar kaplamadan da fiyat almanızı ve işlerine bakmanızı tavsiye ederim.

Bende bu rengi düşünüyorum.

Alfa Romeo Mito QV Beyaz (2011)

erk1n

Bende bu rengi düşünüyorum.

147 'ye yakışır bence :)
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

brkvrl