Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

boya koruma

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat

siz siz olun birmotlarda herhangi bir boya koruma olayı yaptırmayın paranızı sokağa atmayın.Her işin bir uzmanı var.Ziebart sonax gibi işin uzmanlarını tercih edin.Ben yandım siz yanmayın.
Ayrıca parça boya konusunda birmot küçükyalının iyi olduğunu düşünüyorum tüm diğer yetersizliklerine rağmen
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

krm

şimdi bu topic i tekrar aktif etmenin zamanı geldi

yahu benim arabada geçen yıl ziebart ta boya koruma yapılmıştı.. açıkçası çok memnun kalmadım. kılcal çizikler daha çok meydana çıktı.. şimdi yenileme için gittim dedikleri çizikleri boya korumada pasta yapmadan götürmemiz mümkün değil.. onu da yapmayız diyorlar..

ben de etrafa bakınıyorum sanırım en iyisi meguiars. çizikleri götüreceklerini iddia ediyorlar. ama itirafları boyanın 3-4 yıl sonra matlaşacağı.

bir de birmot var o da çizikleri götürürüz diyor ama onun korumasına kimse yanaşmıyor bildiğim kadarıyla..

sonuç:

1-ziebart ta yenileme 150 ytl
2-meguiars 375 ytl :(  (450 den anca bu kadar yaptılar)
3-birmot 100 mü 150 mi ne :)

bunlar ve bunlar dışında tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı? araba siyah ve kılcal çizikler acayip ortaya çıkıyo yıkatınca... nasıl bertaraf ederiz?

Sercan Keklik

meguiars ta en son bi arkadaşımızın arabasını HARE HARE yaptılar..

stadın ordaki.. bu kadar para veriyosunuz aman dikkat..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

meguiars 375ytl mi??? can'la temas kurup tekrar bir fiyat alin derim...

fb stadinin karşisndaki meguiar's normalde gayet sakin trafiği olan bir yerdi..ama çarşamba günü arabayi yikatmaya gittim cumartesi günü 2 'ye kadar doluyuz dediler...ve sadece araba yikama kısmı için...

anlaşılan herkes meguiarsi keşfediyor...

sercan:
arkadaşin kim olduğunu biliyoruz =))  arabasini görmeden birşey diyemem....
ancak oradaki işlemleri hakan usta dışında kimse yapmamalı diye düşünüyorum...
hakan usta da en son gördüğümde 2 haftadır yoktum burda ameliyat oldum dedi....
o arada yaptirmişsa boya korumasini sakata gelmiş olabilir...

krm

quote:

şimdi bu topic i tekrar aktif etmenin zamanı geldi

yahu benim arabada geçen yıl ziebart ta boya koruma yapılmıştı.. açıkçası çok memnun kalmadım. kılcal çizikler daha çok meydana çıktı.. şimdi yenileme için gittim dedikleri çizikleri boya korumada pasta yapmadan götürmemiz mümkün değil.. onu da yapmayız diyorlar..

ben de etrafa bakınıyorum sanırım en iyisi meguiars. çizikleri götüreceklerini iddia ediyorlar. ama itirafları boyanın 3-4 yıl sonra matlaşacağı.

bir de birmot var o da çizikleri götürürüz diyor ama onun korumasına kimse yanaşmıyor bildiğim kadarıyla..

sonuç:

1-ziebart ta yenileme 150 ytl
2-meguiars 375 ytl :(  (450 den anca bu kadar yaptılar)
3-birmot 100 mü 150 mi ne :)

bunlar ve bunlar dışında tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı? araba siyah ve kılcal çizikler acayip ortaya çıkıyo yıkatınca... nasıl bertaraf ederiz?

yok mu yaw fikir?
kılcal çizikler için? cila yapsak 1 ay sonra gene çıkacak :(

n/a

En mantıklısı ziebart gibi gözüküyor keremcim.. Birmottan kesin uzak durda : )

GONENC

ben birmota yaptırdım ve ustayla en baştan sıkı bi şekilde konusup ne isediğimi ve istediğim olmadıgı zaman ne yapıcağımı anlattım açık açık...
şirketlerin kullandıkları ürünler arasında çok büyük farklar olduğunu düşünmüyorum açıkçası..  uygulama çok önemli bence..  anlaşmanı yapıp ustanın basına dikilince öyle bi yapıyorlar ki.. ustanın cebine de bi 20 lik kıstırın ve izleyin o usta neler yapıyor..

t_e_m

quote:

matlaşma işi nedir yahu? neden matlaşacakmış 3-4 yıl sonra fikri olan var mı?

BARLAS

Meguiars 375 olamaz.. Can devreye girmeli bu konuda.. Ben 4-5 ay önce Meguiars'a yaptırdım, çok da memnun kaldım.

Hatta bu konuda şöyle bir anektodum var;

Ben arabamı Autostop'larda yıkatıyorum hep ve hangisinde yıkatırsam yıkatayım arabamı götürdüğümde boya koruma elemanları geliyor "abi kampanyamız var, yapalım mı koruma" falan diyor. Geçenlerde yine aynısı oldu, ben de Meguiars'ın stickerını gösterdim daha yeni yaptırdım diye. Adam Meguiars'ı öve öve bitiremedi, çok iyi bir yere yaptırmışsınız falan dedi..

n/a

quote:

Meguiars 375 olamaz.. Can devreye girmeli bu konuda.. Ben 4-5 ay önce Meguiars'a yaptırdım, çok da memnun kaldım.

Hatta bu konuda şöyle bir anektodum var;

Ben arabamı Autostop'larda yıkatıyorum hep ve hangisinde yıkatırsam yıkatayım arabamı götürdüğümde boya koruma elemanları geliyor "abi kampanyamız var, yapalım mı koruma" falan diyor. Geçenlerde yine aynısı oldu, ben de Meguiars'ın stickerını gösterdim daha yeni yaptırdım diye. Adam Meguiars'ı öve öve bitiremedi, çok iyi bir yere yaptırmışsınız falan dedi..

krm

@volkan & barlas; ben floryadayım yaw nası geleyim bostancı ya :)

ama du bi bakalım can a sorayım

@tem; kalın pasta gibi bir şey kullanıyorlar sanırım çizikler için.. o ömrünü azaltıyor.

n/a

Tam bende bu aralar boya koruma yatırmayı düşünüyordum, bu topiğin aktifleşmesi çok iyi oldu... Piknikte hediye boya koruma da çıkmayınca iş başa düştü başladım dolaşmaya...

Ankara'dan bir kaç fiyat ...

Rüzgarlı sokak 3Mde 240 YTL
Autowax'da 150 YTL
Meguilars ürünleri kullanan yetkili servisimiz Üstünoto'da 200 YTL

Birmota kesin gitme diyenler Üstünoto'ya gidilirmi*...
Ankarada serviste boya koruma yaptıran Eren bey vardı sanırım başka memnun kalan veya kalmayan oldumu aramızda?

murat

Meguiars malzemelerin çok çok kaliteli olduğunu düşünmekle birlikte bu işlerde işçiliğin de aynı oranda önemli olduğunu biliyoruz.Her durumda Birmottan uzak durun
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Alfadanadam

Her işte olduğu gibi en önemli unsur işçilik. İşçiliğine güvenmediğiniz yerlere aracınızı emanet etmeyin. Her boyası iyi cila yapabilir diye bir kural yok, işi erbabına yaptırmak lazım :) Ya da benim gibi yapın, kendiniz yapın :)

BARLAS

Eğer çok güvendiğiniz bir usta varsa İdealtepe'de yeni açılan Würth'ten malzemeleri alıp o ustaya da götürebilirsiniz tabii.. Bir nev'i kendin pişir kendin ye hesabı...

n/a

würth'ün ürünleri için piyasada çok iyi duyumlar alıyorum,gerçekten ürünleri çok çok iyiymiş...Meguiars söz konusu olduğunda sitemizin boya koruma ve bakım uzmanı 'Can''dan bilgi almak en iyisi..can bu konu ile ilgili butun urunlerini Meguiars 'ten kullanıyor sanırım..aracını okul otoprakında her gun görüyorum,gerçekten parlaklığı ile göz alıyor... :)

n/a

malum yaz aylari geliyor ve herkes bir boya koruma telaşi içerisinde...farkli alternatifler olmasi açisindan son izlenimlerimden birşeyler paylaşmak istedim...
perşembe günü üyelerimizden orçun ile beraber arabasini yikatacak bir yer ariyorduk...meguiars artik çok kalabalik oluyor..en son geçen hafta çarşamba sabah 9buçukta gittiğimde cumartesi günü 2 ye kadar randevularin dolu olduğunu söylediler...dolayisiyla arabayi yikatacak başka bir yer aradik...
ve daha önce gözüme çarpan bir yer olan TURTLE WAX 'in göztepedeki uygulama merkezine gittik..turtle wax amerikan markasidir ve ürünleri kalitelidir...sonax vb. ürünlerle ayni klasmandadir...daha önce zip wax yikama şampuanini kullandim ve bu aralar da nano tech wax 'ini kullanmaktayim..memnunum...

gelelim izlenimlere....
yaklaşik 7 ay önce açilmiş bir yer...yer altinda kapali bir mekanda hem boya koruma , oto yikama gibi bakim hizmetleri veriliyor hem de servis hizmeti veriliyor..ancak alfa romeo için servis hizmeti olmasa da castrol yağlari kullanmak isteyenler için yağ değişimi yapabilir diye düşündüm...
girer girmez nurettin bey bizimle ilgilendi..5 yıl amerikada ekonomi okuduktan sonra bu işe girmiş...bu işi ilk defa yapmiyor..daha önce başka markalar ile ortaklik şeklinde çalişmiş...ancak kendini eleştirmekte son derece alçakgönüllü bir insan...eksiklerimizi mutlaka söylememizi istedi...
daha sonra boya koruma ile ilgili konuştuk..
Alfistiturkey'den bahsettim ve aktif bir site olduğumuzu belirttim...boya korumada herhangi bir indirim söz konusu olabilir mi diye sordum....
normal boya koruma fiyati 250 YTL olarak belirtti ve bu fiyat üzerinden %10 indirim sağlayacağini belirtti...ayrica boya koruma işlemlerini 6 kat uyguladiklarini belirtti...
yıkama işlemi şu şekilde yapiliyor;
bir tazzikli spray ile kimyasal bir şampuan püskürtülüyor kirlerin temizlenmesi için..nurettin bey ile çok uzun süre bu konuyu tartiştik..verniğe zarar verme durumunu boyayi matlaştirmasi durumunu sordum...kendisi bu işe başlarken tüm bu sorularin geleceğini bilerek turtle wax ile uzun süren görüşmeler yaptiğini ve kesinlikle verniğe ve boyaya bir zarar vermediğini belirtti..
bu işlem bittikten sonra tazzikli su ile araç durulaniyor..
erişilmesi zor noktalara hava püskürtülüyor
lastiklerinize parlatici sürülüyor ve memnun bir şekilde ayriliyorsunuz...

ancak benim dikkat ettiğim bir nokta ( ki bir dahaki gidişimde kendisine ileteceğim)

ne kadar hava tutarsak tutalim mutlaka bir yerlerden su çikiyor ve akiyor dediler..ancak meguiarsda yikattiktan sonra KESİNLİKLE en ufak bir damla ya da su çikmiyor...bu detaya dikkat etmeleri gerekiyor..
ve diğer önemli bir detay ise araci kuruladiktan sonra üstüne detayli bir cilalama işlemi yapilmiyor..bunu da talep edeceğim kendisinden...anlayişli bir insan olduğu için muhtemelen kabul edecektir...
Genel olarak memnun kalinacak bir yer , ufak detaylara da dikkat ettikleri takdirde çok iyi sonuçlar alinacaktir diye düşünüyorum..fiyat olarak ise iç diş 15 ytl  sadece dış 10 ytl...çevredeki firça ile yikayan yikamacilar ile ayni fiyata daha sağlikli bir yikama işlemi için iyi bir fiyat...vaktiniz dar ise ve araciniz kirli ise bir uğrayin derim...

You are not allowed to view links. Register or Login   sitesinden de iletişim bilgilerine ulaşip , detayli görüşebilirsiniz...

Alfadanadam

Ben aynı yöntemle aracımı 8 ytl'ye yıkatıyorum Ereğli'de yaw :) Kıl müşteri olduğum için de baya itina gösteriolar hem de:)

n/a

orasi ereğli burasi cadde:DDDD

abi çok gariptir anneme çiçek alicaktim...adam 5 tane dala 15 ytl dedi....yok artik dedim....ee sen bilirsin burasi cadde dedi....ayni cevabi daha önce de elektrik prizlerini taktirdğmiz elektrikçi arkadaştan aldiğimda hayatimin dumurunu yaşamiştim.

Alfadanadam

İstanbul güzel ama pahalı memleket vesselam :)

t_e_m

ya bu kimyasal temizleyici püskürtüp de sünger değdirmeden sonra suyla durulama sistemi boya korumaya kesin zararsız mıdır? etrafımdaki çoğu yıkamacıda bu sistem var ısrarla adamlara kendi şampuanımı süngerimi veriyorum bunla yıkayın diye..

n/a

bazi yerlerde , hatta isim yapmiş yerlerde bile maliyetten düşmek için yerli kimyasal kullanan yerler mevcut...yikamacinizina güvenebilecekseniz ve hatta kullandiği ürünü size göstermesini sağlayabilirseniz ,bu şekilde yikatabilirsiniz...çünkü orjinal ve kaliteli kimyasallarin verniğe kesinlikle en ufak bir deformasyon yaratmayacağinin arkasinda duruyorlar...

Sercan Keklik

yerli-yabancı fark etmez volkan bunların içinde Yüksek derecede asit var.. zararlı oldugu bi gerçek yani :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

quote:

yerli-yabancı fark etmez volkan bunların içinde Yüksek derecede asit var.. zararlı oldugu bi gerçek yani :)

kizdirma alfadanadami şimdi bu post'unla...
hazir ben de yeni yeni bu yikama şekline isinmişken , bir de sürekli böyle yikatan birinden destek almişken oldumu şimdi böyle yazmak =)

Sercan Keklik

volkan valla benim TK daki jantların bi ara resmini atıyım sana.. Asit nası vernigi yakıyor gör:)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm